Kötü anne

dertlidere

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2016
42
20
88
43
Merhaba herkeze biri6 buçuk diğeri 2 yaşında oğullarm var geçen hafta ful misafr ağirldm ve yorgunluktan bittim sanırım buna bağlı çok gerginim 2-3gündur çocuklarla ilişkim çok kötü onlara vurdum ve kendimden nefret ediyorum ikisine mükemmel çocuklar ama çok hareketliler 5dk tut diyeceğim kimsem yok 7/24 beraberiz ve çok bunaldım bana tavsiyesi olan varmı yorulmaktan yoruldum ve artık öfkemi kontrol edemez oldum çok üzülüyorum yavrularına sarılıp ağlayıp özür diliyorum ama 5 dk sürmüyor başka bi yaramazlık akşamdan beri temizlk yapyorm arkamı dönüyorum şu dökmüşler yağ dökmüşler bardak kırmışlar söz dinleyemez hale geldim buda beni öfkeli bir anne yaptı yardıma çok ihtiyacım var lütfen bene akıl verin çıldırmak üzereyim

Merhaba herkeze biri6 buçuk diğeri 2 yaşında oğullarm var geçen hafta ful misafr ağirldm ve yorgunluktan bittim sanırım buna bağlı çok gerginim 2-3gündur çocuklarla ilişkim çok kötü onlara vurdum ve kendimden nefret ediyorum ikisine mükemmel çocuklar ama çok hareketliler 5dk tut diyeceğim kimsem yok 7/24 beraberiz ve çok bunaldım bana tavsiyesi olan varmı yorulmaktan yoruldum ve artık öfkemi kontrol edemez oldum çok üzülüyorum yavrularına sarılıp ağlayıp özür diliyorum ama 5 dk sürmüyor başka bi yaramazlık akşamdan beri temizlk yapyorm arkamı dönüyorum şu dökmüşler yağ dökmüşler bardak kırmışlar söz dinleyemez hale geldim buda beni öfkeli bir anne yaptı yardıma çok ihtiyacım var lütfen bene akıl verin çıldırmak üzereyim

Kötü bi anne oldugunuzu dusunmeyın lütfen, çok normal böyle gergin olmanız, sadece daha sakin olmaya calışın, gerekırse evın duzenını değiştirin, dokeb
Lecekleri kırabilecekleri şeyleri dolspların üstlerine koyun, ve evi toplama işini gün içinde değil de akşam onlar uyuyunca yapın bence daha rahat edersiniz

Kötü bi anne oldugunuzu dusunmeyın lütfen, çok normal böyle gergin olmanız, sadece daha sakin olmaya calışın, gerekırse evın duzenını değiştirin, dokeb
Lecekleri kırabilecekleri şeyleri dolspların üstlerine koyun, ve evi toplama işini gün içinde değil de akşam onlar uyuyunca yapın bence daha rahat edersiniz

İyiki yazmışım buraya değişik fikirler geliyor akşam ev toplamak çok mantıklı benim evim zaten çocuklarıma göre döşendi hiç aksesuar yok işi kolay oyun alanı geniş ben 2 gündür yeniden doğmaya başlıyorum çok mutluyum çok iyiyiz bağırmak vurmak yok onlar melek kendimi telkin ediyorum sürekli ama kararliyim

İyiki yazmışım buraya değişik fikirler geliyor akşam ev toplamak çok mantıklı benim evim zaten çocuklarıma göre döşendi hiç aksesuar yok işi kolay oyun alanı geniş ben 2 gündür yeniden doğmaya başlıyorum çok mutluyum çok iyiyiz bağırmak vurmak yok onlar melek kendimi telkin ediyorum sürekli ama kararliyim

Aynen boyle devam edin,boşverin ev işini falan, misafiri falan da düşünmeyin,sizden daha önemli değil ev işleri falan:)

Ben de kendi sıkıntım için baktım da nerdeyse aynı.arkadaşlar bana da akıl verin ben de kendimi çok kötü hissediyorum .kızım 4.5 yaşında oğlum da 1 yaşında. Okul kapandı bunalıma girdik.aslaaaa kızım laf dinlemiyor.saatlerce nefes tüketiyorum annem hadi kızım oyun yapıyorum falan. Masada yemeklerimiz en az 1.5 saat her öğün.onu yemem bunu yemem,konuşuyor bizi oyalıyor ama yemiyor.Enson kalkıp çıldırıyorum benyediriyorum.bazen bana vuruyor bağırıyor bi tokat atıyorum.anne kız ne güzel eğleniyor herkes.bizimki hayatı eşime ve bana zehir etti.canı isterse çok tatlı ama.napcaz biz

Bende ayni durumdayim dun vurdum su anda icim parcalaniyo diyorumki o savunmasiz bir bebek boyle davranmasi normal ama cookk yoruldum sosyal hayat zaten yok dun arkadasimda kaldim aglama sesinden kimse uyuyamadi allahim canlarina saglik versinde ne zaman bitecek nasil atlatacagiz bu donemi:(

Bazen hepimiz bu ruh haline bürünüyoruz. Misafirdi , temizlikti , iş güç , çocuklarımızı malesef ihmal ediyoruz. Hafta sonu alın çocukları geçirdiğiniz stresli günleri geride bırakın , harika birgün geçirin...

Ben atlattım çok şükür şimdi çocuklara vurmak aklıma bile gelmiyor bağırmaktan çok aşırı bir davranış mis meğer kendinize hakim olmak için çaba sarfetmek gerekiyor sabır acıymış meyvesi tatlıymış çok şükür ben toparladım darısı size arkadaslar

Ben de kendi sıkıntım için baktım da nerdeyse aynı.arkadaşlar bana da akıl verin ben de kendimi çok kötü hissediyorum .kızım 4.5 yaşında oğlum da 1 yaşında. Okul kapandı bunalıma girdik.aslaaaa kızım laf dinlemiyor.saatlerce nefes tüketiyorum annem hadi kızım oyun yapıyorum falan. Masada yemeklerimiz en az 1.5 saat her öğün.onu yemem bunu yemem,konuşuyor bizi oyalıyor ama yemiyor.Enson kalkıp çıldırıyorum benyediriyorum.bazen bana vuruyor bağırıyor bi tokat atıyorum.anne kız ne güzel eğleniyor herkes.bizimki hayatı eşime ve bana zehir etti.canı isterse çok tatlı ama.napcaz biz

Merhaba,
bende çok sinirlenir, bağırıp çağırırdım oğluma, ama zamanla sinirimi yenmeyi ona herşeyi tane tane anlatmayı öğrendim... Çocuklar aslında bizden ilgi bekliyorlar sadece, biraz ilgi gösterirsek istenileni de yapıyorlar. Bi dönem yemek konusunda ben de sıkıntı çektim, yemek yerken 1,5 yaşındaki oğlumla sohbet etmeye veya uydurmaca hikayeler anlatmaya başladım ve işe yaradı...
Yine bir ara baktım ben ne zaman sinirlenip,deli gibi ona bağırıp çağırırsam, oda aynı şekilde bana cevap veriyordu, bunu farkettikten sonra frenledim kendimi, artık sinirlendiğimde, derin bir nefes alıyorum, o anki olayı oyuna çeviriyorum mesela. Artık oğlumla daha iyi anlaşır olduk ...
Çocuğunuza biraz kulak verin, onunla vakit geçirip oynayın, ona birey olduğunu hissettirin, göreceksiniz bütün sorunlarınızı yavaş yavaş aşacaksınız...

malum sosyal medyada ( isim vernek yasak mı bilmiyorum) bağırmayan anneler diye bir grup var.
çok güzel paylaşımlar olur. takip etmenizi tavsiye ederim.
ben faydasını çok gördüm

merhaba . sizi anlamaya çalışıyorum küçük yaşta anne olmuş biri olarak bende bazen bunalıyorum kayınvalidemlerle uğraşıyorum onların kalabalığı artı bebeğimin dağıttığı ev...ama artık aklım başıma geldi ve evin işini önemsemiyorum vaktim neee zaman olursa ozaman . bebeğimle oynayabileceğim oyunlar buldum onunla vaktimi geçirdikten sonra artık görüyorumki kendide 1 saat oynuyor bir odada ve o sırada işimi yapıyorum. inşallah sizde en kısa sürede bu konuda rahatlarsınız

misafir filan cocugundan onemli degil aslinda..kimse cocugundan onemli degil..baskalari gelecek gidecek diye cocuklari ihmal etmek onlara bagirmak kizmak sacma aslinda..ama olan olmus artik..bundan sonrasi onemli..havalar guzellessede hayirlisiyla parklara filan ciksak..bu mevsimde benim cocuklar dahada bunaliyor..disari filan cikilmiyor ya fazla..disari parkina gidemiyoruz fazla soguklardand olayi.

her misafire gel deme, geleceğim diyene de haftaya gel de. çocukların misafirler yüzünden dayak yemek zorunda değil. çocuktur dökebilir kırabilir, sen temizleme, ver eline bezi viledayı silsin, sorumluluk alsın.

merhaba,

cocuklariniz sizi yoruyorsa neden cok misafir kabul ediyorsunuz? daha dikkatli olun, zaten yoruluyorum diyorsunuz.

Cocugunuza sakin vurmayin, onun psikologisini bozmaya hakkiniz yok.
Bence sizin tutumunuzda bir sorun var, her cocuk yaramaz olur, her cocuk 5 dakika oturamaz (benimkide oyle)

Tehlikeli olan seyleri onlarin ulasamayacagi yerlere kaldirin, en önemlisi bu.

Sonrasida birakin oynasinlar birakin kirletsinler, her ufak tefek seyede kizmayin. Cocuk onlar, her dur ve otur dediginizde elbette dinlemeyecekler. (yardim edin hadi anneye, anne yoruldu deyin, beraber toplayalim deyin, sonra beraber oyun oynariz yoksa anne temizlik yapmaktan size vakit ayiramaz deyin).

onlari disari cikarin beraber gezin, onlarda energilerini atsinlar biraz. hareket etmeye ihtiyaclari var onlarin.
ellerine ipad verip, televizyonu acip oturmalarini istemeyin onlardan.

Back
X