Kötü Babalar Öldükten Sonra Hayat Nasıl Deav Ediyor

Sudbanazenin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
1.611
1.468
48
Burda babamın bize yasattiklarini anlatmaya kalkipta ne sizin canınızı sıkayım nede kendimi özetle kendisi öyle bir babaydi ki yetim gibi yasatti bizi ama hayatımız adına güzel bisey yapacagımız zamsn karsimizda duvardı ve butun cocuklarinin artı karisinin hayatini cehenneme ceviren bi adam

Asıl mevzu babamın bize yasattıkları degilde bu adam öldükten sonra bize ne olacagı biliyorum ki bu dunyada kotu babaya sahip sadece ben ve kardeslerim degiliz

Merak ettigim sey kötü babalar öldükten sonra hayat daha mı güzel olur yoksa daha mı kotu olur daha mı sarpa sarar kötü babalar öldükten sonra çocukları üzülür mü onlarında yoklugu ömür boyu insanın kalbini sızlatır mı onlarda özlenir mi onlar öldükten sonra beraberce yasanamayan guzel seyler icin insanin vicdani acir mi yada o kotu insanlara soyledigimiz seyler icin (ki neredeyse icimde biriktirdiklerimin tek kelimesini kendisine soylememisimdir) vicdan azabı hisseder mi insan

Onca seyi yasatmasına ragmen gecen aksam gecikince merak ettim ama ona bisey olur diye mi uzuldum yoksa arkamizdan kotu yad edilecegimiz bir sekilde olecegini dusundugum icin mi merak ettim hic bilmiyorum

Bazen üzgün oldugunu görünce içim acıyor sonra o uzulmesine acidigim icin kendime kızıyorum cunku buyuk olasılıkla yine baskasinin derdini dusunuyordur yada sevgililerinden biriyle tatsiz bi durum yasamistir

Sahi merak ediyorum varsa sözü olacak kimse merak ediyorum sahiden kotu babalar ölünce evlatları üzülür mü hayat daha mı güzel olur daha mı kötü

Ben benzer bir olaya sahit oldum. Cok cok kotu bir baba(?) öldü ve cocuklari uzulmedi. Ama hayatlari, sanirim yasadiklari olaylar yuzunden hep kotu gidiyor. Kizlari hep kotu insanlari secti hayatlarina. Bile isteye. Ogullari da babalarinin yerini aldilar sanki. Ali kıran baş kesen oldular.

Kötülük derecesine bağlı olarak değişir bu durum sanırım.

Benim babam çok mükemmel, kusursuz bir baba değildi.
Ama öldükten sonra keşkelerim de oldu, kıymetini bilmemişim dediğim de..

Özellikle ele karışıp el babalarını görünce gerçekten hiç kıymet bilmemişim dedim.

Beterin beteri, iyinin iyisi bitmez elbette.

Ben benzer bir olaya sahit oldum. Cok cok kotu bir baba(?) öldü ve cocuklari uzulmedi. Ama hayatlari, sanirim yasadiklari olaylar yuzunden hep kotu gidiyor. Kizlari hep kotu insanlari secti hayatlarina. Bile isteye. Ogullari da babalarinin yerini aldilar sanki. Ali kıran baş kesen oldular.
Allah kimseye yasatmasin benzer durumu

Ölüme sevinecek kadar cani olamaz bi insan..olmamalı..

Heleki evlat asla..
Ölümüne sevinecegimi dusunmedim ama bazen oyle seyler yasatti ki dualar ettim duzelecegi yoksa ahiretinide daha fazla yakmadan bizide yakmadan ömrü son bulsun diye

Allah kimseye yasatmasin benzer durumu
Bende kucuk yasta babasini kaybeden biri olarak, babasizligin cocuklari cok kotu etkiledigini biliyorum. Karsina cikan herkese guvenmek istiyorsun. Cunku icten ice siginacak bir liman, babadan goremedigi o sevgiyi ariyor bilincaltimiz. Yasarken baba sevgisinden mahrum kalmak daha aci olsa gerek. Allah yardimciniz olsun.

Kötülük derecesine bağlı olarak değişir bu durum sanırım.

Benim babam çok mükemmel, kusursuz bir baba değildi.
Ama öldükten sonra keşkelerim de oldu, kıymetini bilmemişim dediğim de..

Özellikle ele karışıp el babalarını görünce gerçekten hiç kıymet bilmemişim dedim.

Beterin beteri, iyinin iyisi bitmez elbette.
Ben bazen herseyden cok ya annem ondan once olurse diye korkuyirum cocuk denecek yasta evleniyorsun ve omur boyunca yasattigi herseye katlanmak zorundasin

Bende kucuk yasta babasini kaybeden biri olarak, babasizligin cocuklari cok kotu etkiledigini biliyorum. Karsina cikan herkese guvenmek istiyorsun. Cunku icten ice siginacak bir liman, babadan goremedigi o sevgiyi ariyor bilincaltimiz. Yasarken baba sevgisinden mahrum kalmak daha aci olsa gerek. Allah yardimciniz olsun.
Bugun facede tanidıgım birinin kızıyla cektirdigi fotografları gordumde resimdeki mutluluk sanki ekrandan cıkacak gibiydi maşallah

Bütün gün icimden çıkmıyo benimde babam vardı ama ne zaman ona ihtiyacım olsa bi yetim gibiydim hic yanimda bulmadim onu

Baba sevgisi baba sıcakligi nedir nasil bir histir hala merak ederim

Kendimden ornek vereyim. Hayat daha iyi devam etti. Yasarken goremedigim hayri ölüsünden gordum. Babaannemin verdigi okul harcliklarini bile alirdi elimden 1.simifta ac gezerdim. Öldü anneme eziyetide, korkarak uyandigim gecelerde bitti. Maasi bana baglandi ac degilim, acikta degilim cok şükür. Hatta bunun bana bi hediye olduğunu düşünüyorum. O kadar kotu biriydi. Yasasaydi da hayati bana zindan ederdi anneme ettigi gibi. Pasif, sessiz bi tip olurdum.

Ama tabi eksi yonleride var. Mezun olurken tum arkadaslarimin babalari yanindaydi, hasta olsalar hep babalari goturur. Bak simdi servisciyle sorun yaşıyorum anlatip, adamla konusmasini isteyebilecek bi babam yok. Annem hem anne hem baba. İnsanlar surekli bana acimalari gerektigini dusunuyor. 3 senedir erkek arkadasim var sokakta el ele bile gitmeyiz ama dedikodu yaparlar ki dunya iyisidir her isimde yanimda, hastaligimda, sagligimda. Ayni sokakta oturan baska bi kiz sokak ortasinda opusur evine gider onun dedikosunu yapamazlar. Cunku benim babam yok ya millete gore başım boş.

Hayirlisini dilemek lazim. Asla isyan etmedim niye babam yok diye hep olumlu tarafindan baktim. Babaannem bile babam öldükten sonra senelerce psikiyatristr gitti ama ölmeseydi hayatin mahvolurdu der.

Ölümüne sevinecegini sanmiyorum,muhtemelen üzüntün hiç tanımadıgın birinin sela sesini duydugunda nasilsa öyle olacak...çünkü senin icin yabancidan farki yok kan bagi disinda o da cok önemli olmasa gerek su saatten sonra

Hepimiz için geçerli bu ; hangi dünya hayırlıysa onu nasip etsin Mevlam.

Sorunuz çok düşündürdü beni , buz gibi oldum.
Bir evlada bu duyguları yaşatması için vicdansız olması lazım ebeveynlerin.

Buradaki yazılanları okumadan önce babaların ve annelerin bu kadar kötü olabileceğini tahmin bile edemiyordum.
Haberlerde duyduğumda " yok canım mutlaka başka birşey vardır altında " diye düşünüyordum.
İşte herkes anne baba olamıyor. Bu hem ebeveynlerin imtihanı hem de çocukların.
İnşaallah imtihanınızı geçersiniz.

Baba kötüde olsa gölgesi yeter diyeceğim ama empati kuramadığım için bu sözün doğruluğuna emin olamadım. :(

Cnm kör olur badem gozlu olur..

Yani soyleki baban bi gun vefat etse yoklugunu mutlaka hissedersin o zaman yaptigi kotulukler gelmez aklina simdi babam olsaydi burda yalniz olmazdim derdin mesela yani babana kisilik olarak degilde profil olarak ihtiyac duyarsin mutlaka..

Allahtan hayirlisini iste bunlari dusunme..

Back
X