arkadaşlar kendimi kötü bi anne gibi hissediyorum.geçen gün benim bebişimden 10 gün önce doğmuş bi bebek annesiyle beraber oturuyoruz.emziriyoruz bebeklerimizi onun bebeği cok cok cok annesini emerken benimki biraz emdi süt bitti((( çok kötü hissettim kendimi benden annemi olur dedim bi sütüm bile yok doyuracak kadar yazık bebişim gözümün içine baktı ((( ağlamak istiyorum herşeyi yapıyorum ama çoğalmıyo bi türlü.o ev hanımı ben çalışıyorum çok şanslısın dedim bebeğinle hep berabersin bence sen daha şanslısın dedi bebeğine iyi bi gelecek hazırlıyosun dedi ama benim sütüm çok azzzz (((((((
İyi anne vs kötü anne ayrımı, annenin günlük süt üretimine göre mi yapılıyor
arkadaşlar kendimi kötü bi anne gibi hissediyorum.geçen gün benim bebişimden 10 gün önce doğmuş bi bebek annesiyle beraber oturuyoruz.emziriyoruz bebeklerimizi onun bebeği cok cok cok annesini emerken benimki biraz emdi süt bitti((( çok kötü hissettim kendimi benden annemi olur dedim bi sütüm bile yok doyuracak kadar yazık bebişim gözümün içine baktı ((( ağlamak istiyorum herşeyi yapıyorum ama çoğalmıyo bi türlü.o ev hanımı ben çalışıyorum çok şanslısın dedim bebeğinle hep berabersin bence sen daha şanslısın dedi bebeğine iyi bi gelecek hazırlıyosun dedi ama benim sütüm çok azzzz (((((((
çok teşekkür ederim arkadaşlar.çalıştığım için sürekli emziremiyorum iş yerinde sağıyorum ama az çıkıyo neyse((( içiyorum hepsinden human still tes rezene çayı hepsinden içiyorum bol bol su içmeye çalışıyorum inşallah artar.kafama takmamaya çalışıyorum ama başkalarının bebekleri lıkır lıkır emerken çok kıskanıyorum üzülüyorum bide bende hipotiroit var yani hormonlarım az çalışıyomuş acaba oda etkiliyomuki.sağolsun bi yakınımızda bebeğini içten sevmezsen sütün az gelir dedi çok üzüldümmmmm çok seviyorum bebeğimi kim sevmezki yavrusunu yaaa böyle bişeyi nasıl söyler hayret.
kendini asla kötü hissetme ve bunu sana yapmasınada kimseye izin verme.sen asla kötü bi anne değilsin.kim isterki bebeği anne sütünden mahrum olsun.bende aynı dertten müzdaribim.ilk oğlumdada ikincisindede.yok olmayınca olmuyor.ilkinde gelen giden psikolojimi bozdu.bebeğim açtı ve mama veriyordum.ikincisinde ise sütüm var fakat yağlı değil ve bebeğimi tok tutmuyor.iki çocuğumdada elimden gelenin fazlasını yaptım.neler yedim neler içtim kilo bile aldım bu yüzden ama yok yok yok.anne sütünün gelmesi ne kadar doğalsa olmamasıda okadar doğal.hangi anne bebeğini aç bırakmak ister gelen sütünden mahrum etmek ister.ama bunu insanlara anlatamazsın.sanki zehir veriyomuşsun gibi senin psikolojini kırılabileceğini düşünmeden eze eze konuşmaya devam ederler.yaşamayan bilemez.ben bunu acı şekilde yaşadım.ikinci bebeğimde artık nasıl kafayı yedimse bebeğimi sadece anne sütü vericem die(ama yok bebeğim hep ağlıyo)doktorun ısrarına rağmen mama vermedim.hastanede yattık bebeğim açlıktan sarılık oldu doğum kilosunun altına düştü.annem eşim ve doktor benikendime getirdide mama vermeye razı oldum.bebeğiğm ölsemiydi gereksiz inadım yüzünden!!!ama anlatamazsın insanlara hala daha aaaa mamaı veriyosun die tuhaf bakışlarla bakıyolar.ama ben aldırmıyorum artık.doyurmayan sütümüde oğluma vermeye devam ediyorum her ne olursa olsun.çünkü oğlum emmeyi çok seviyo.bitince yalvarırcasına bana bakıyo huysuzlanıyo benimde tam yıkıldığım nokta bu oluyo
canım kendini hiç üzme. azda olsa emiyor buna şükret.
arkadaşların dediği gibi komposto,helva,malt içeceği,bol su birde maden suyu sütü artırıyor.
rezene çayı iç sabah akşam. kendini üzme.
olmayınca olmuyor canım. ben normal doğum yaptım sütün hemen gelir dediler.
yok ne yaptıysam olmadı. çok az geldi pompayla sağdım.
o kadar azdı ki bende mama verdim.
şimdi gayet sağlıklı.
ilk zamanlarda bende kendimi suçladım, ağladım.
herkes emiyor mu demesi beni çok ezdi.
hele birde düşüncesizce konuşuyorlar ya canım çok acıyor.
yok sütüm çoktu kıyafetlerim ıslanırdı, yok 3 yaşına kadar emdi.
artık hiç umursamıyorum.
bak bir arkadaşımın sütü vardı ama yaramıyordu bebeğine. çocuk sürekli ağlıyordu uyumuyordu.
inatla emziricem diye uğraştı. sonra mama verince çocuk uyumaya başladı.
bebeğin sağlıklı olsun yeter, biz evlatlarımız için çalışıyoruz.[/QUOTE
evet banada diyolar. yok şöyle emiyodu bebeğim şukadar emzirdim sütüm taşıyodu felan.bende hep kendimi suçluyorum.zaten bebeğimi bırakıp işe dönmek zorunda kaldım bide mama veriyorum deyince millete keyfimden verdiğimi sanıyo aaa tüh keşke vermesen felan diyolar.neyse sağlıklı olsun bebeişlerimizde gerisi boş:)
ya oncelikle o yakınınızdan uzaklasın mümkün oldukça... o nasıl bır mantık oyle çocuğu sevmezsen sütün az gelir. hayır zaten saçma sapan bır düsünce ama doğru olsa bıle soylenmez yanı. ben oğlumu 21 ay emzirdim. ben bır doktordan duymustum eğer anne psikolojik olarak sütünün geleceğine inanırsa içtiği su da süt olur diye. bende hep buna inanım ve oldu çok sükür. ama exstra takviye için hurma ve ayva yemeni tavsiye ederim ben. ve ne yersen ye sütün olacağına inan. olmazsada olmaz yanı kendini bu kadar üzme. en güzel günlerini sütün az diye düsünerek mahfetme bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?