ya oncelikle o yakınınızdan uzaklasın mümkün oldukça... o nasıl bır mantık oyle çocuğu sevmezsen sütün az gelir. hayır zaten saçma sapan bır düsünce ama doğru olsa bıle soylenmez yanı. ben oğlumu 21 ay emzirdim. ben bır doktordan duymustum eğer anne psikolojik olarak sütünün geleceğine inanırsa içtiği su da süt olur diye. bende hep buna inanım ve oldu çok sükür. ama exstra takviye için hurma ve ayva yemeni tavsiye ederim ben. ve ne yersen ye sütün olacağına inan. olmazsada olmaz yanı kendini bu kadar üzme. en güzel günlerini sütün az diye düsünerek mahfetme bence.
uzun süre emziren annelere hayranım:)))
ben 21 ay emzirdim ama oğlum 19 aylıkken hamile kalmıstım 24 ay emziremedim oğlumu sütten kestim diye ne kadar üzülmüstüm. ne kadar saçma bır psikoloji içindeydim o zaman anla artık. birde hayran oluncak bır sey değil ki çocuğunu uzun süre emzirmek. ben emzirdim ama oğlum zayıftı hep 4 ayından sonra kılo alması yavasladı. bende ona çok üzülürdüm yasıtlarıyla falan kıyaslarıdm ama bos seyler bunlar aslında. bebeklerimiz sağlıklı olsun yeter... gerisi boşş.
canım bebeğin kaç aylık bilmiyorum ama benim 27 aylık bir kızım var ilk doğduğunda bende çok tedirgindim ya sütüm olmazsa diye birgün sütüm azaldı diye ağlamaktan mahvetmiştim kendimi sonra araştırmaya başladım süt nasıl çoğalır diye doktorum bana hamilelik döneminde kullandığım vitamine devam etmemi söyledi ben çok faydasını gördüm hem sütüm artı hemde bebeğime yaramaya başladı sütüm.günde bir kere içmeye devam et vitamini çok faydasını göreceksin benim kızım hala emiyor.bulgur pilavıyla soğanda artırırdı sütümü birde bebeğinle ne kadar çok zaman geçirirsen beyinin okadar anne sütü üretmek için komut verirmiş.madem gündüzleri çalışıyorsun bence geceleri bebeğinle uyu onun yanında olmak hem seni rahatlatacaktır hemde birlikte geçirdiğin zaman çoğalacağı için sütünüde artıracaktır diye düşünüyorum.tüm bunlara rağmen sonuç alamasan hiçte üzülüp psikolojini bozma unutma bebeğinin sağlıklı ve mutlu bir anneye anne sütünden daha çok ihtiyacı var.
Benim annem bana hiç süt verememiş çünkü sütü bol olsa da su gibiymiş doktor sütün besleyici değil çocuk doymuyor demiş sürekli ağlıyormuşum süt içince , doktor mama ver demiş. Ama şu anda Allah'a çok şükür ki turp gibiyim. Siz sütünüz artsın diye elinden geleni yapıyorsunuz. Asla kötü anne olduğunuzu gösterecek bişey yok.arkadaşlar kendimi kötü bi anne gibi hissediyorum.geçen gün benim bebişimden 10 gün önce doğmuş bi bebek annesiyle beraber oturuyoruz.emziriyoruz bebeklerimizi onun bebeği cok cok cok annesini emerken benimki biraz emdi süt bitti((( çok kötü hissettim kendimi benden annemi olur dedim bi sütüm bile yok doyuracak kadar yazık bebişim gözümün içine baktı ((( ağlamak istiyorum herşeyi yapıyorum ama çoğalmıyo bi türlü.o ev hanımı ben çalışıyorum çok şanslısın dedim bebeğinle hep berabersin bence sen daha şanslısın dedi bebeğine iyi bi gelecek hazırlıyosun dedi ama benim sütüm çok azzzz (((((((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?