- 8 Mart 2015
- 25.150
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.386
- 798
- Konu Sahibi dertlidere
-
Merhaba arkadaşlar ben bir süredir çocuklarıma karşı öfkemi kontrol edemiyorum ve onlara bağırıp vuruyorum sonrasında kendimi çok kötü hissediyorum ama iş işten geçiyor tabiki bundan kurtulmak istiyorum napabilirim annelerden yardım istiyorum 5dk ilgilen diyeceğim kimsem yok yorulmaktan yoruldum artık eskiden çok sabırlıyım ama şimdi çok kotuyum
Evet eşim yoğun çalışıyor sabah erkenden çıkıyor akşam 8 de geliyor yemek falan saat 9 oluyor sonrasinda dair dinlenmek istiyor haklı olarak ama çocuklar onuda özlüyor ve tepesine biniyorlar oda onlara vakit ayırıyor hakkını yiyemem gecenin bir saati evde futbol oynadığımız bile oluyor haftasonlarida ilgileniyorVuracağınız kadar gözünüz döndüğünde kendinizi başka bir odaya atın, yalnız kalın, sakinleşin. Çocuklarınıza her vurduğunuzda onlara ayrı bir travma yaşatıyorsunuz, ruhlarını zedeliyorsunuz, duygusal gelişimlerini sağlıksız yönde etkiliyorsunuz, bunları düşünün. Yaramaz olabilirler, yorucu olabilir ama onlar çocuk, sizin karşınızda acizler. Onlara şiddet uygulamanın vicdan azabından kurtulamazsınız sonra. Bu rutine binmeden ya psikologa gidin ya da kendinize hakim olmayı bir şekilde öğrenin.
Ayrıca eşiniz nerede, ben de merak ettim? O da onların babaları nihayetinde. Sizin gücünüzün yetmediği yerde, soluklanmanız gereken yerde onun devreye girmesi gerekiyor. Çocuklara bakmak sadece sizin yükümlülüğünüz değil ki.
Evet bende kreşe göndermeyi düşünmüyorum ben böyle yaptıktan sonra başkasına nasıl güvenirim birde ben yıllardır çalışıyordum şimdi küçük oğlumu kendim büyütmek için işten ayrıldım nasıl bu hale geldim bukadar kısa zamandaSen de çocuklarınız da enerjinizi atmalısınız parka gitmek çok iyi bir öneri olmuş mesela.
O an diyelim sinirin kabardı ve sesin yükselecek veya tartaklayacaksın bunu hissettiğinizde hemen ortamı terkedin,bir yastık dövün vesaire.
Özellikle ufaklığın tam inat yaşı,ağlama krizi,istediğini yaptırmak için yere yatma,paçanızdan çekiştirme,oyuncağa sarılıp illa alalım diye tutturma gibi durumlarla başa çıkmak için uzun süreçli eğitim teknikleri denemelisin,bir günde olacak şeyler değil ama adım adım başaracaksın.
Çocukları kreşe göndermek yerine benim önerim evde sürekli etkinlikler/oyunlar/ritüeller olsun.Sosyal medyada pek çok ilham bulabilirsin.
Boş bulunup bağırsan,vursan bile daha sonra (sadece bağırdığını değil ikisini de) karşına alıp sözel ve fiziksel şiddetin yanlış olduğunu,birbirimize kızdığımızda aslında nasıl çözmemiz gerektiğini anlat.
Haklısınız ben bu dönemden önce bir kere markette bir beyin çocuğunun kulağını çektiğini gördüm o çocuğu babasının elinden alıp tekrar vermemeyi düşünmüştüm şimdide kimseyi kinamayacagim artık diyorum çünkü insan psikolojisi çok hızlı yipraniyormusbütün gün çocuklarla eve kapalıysanız normal bence bunalmanız,
ama bu çocuk dövmekle olmaz
geçen gün şık bi kafeye gittik
2 çocuklu bi aile geldi
büyük erkek çocuk taş çatlasa 7 yaşındadır
küçük kız da 3 falan
ortada koşarken erkek olan bi masaya çarptı ve yapay çiçek olan bi vazo devrildi
kırılmadı sadece içinden taşlar döküldü
babaları olacak herif kalktığı gibi o çocuğa bir tokat yapıştırdı ki çocuğun suratı kıpkırmızı oldu
bağırdı çağırdı oturttu yerlerine
ufak kız da tam masaya geldi annesi olacak cadoloz kızın saçlarına bi yapıştı saçlarını yoldu resmen
oturdular çocuklara "ağlamayacaksınız" diyolar
o çocuklar hıçkırıklarını içine attılar resmen
kafede çok az kişi vardı ve biz kız arkadaşlarımla pis pis bakmaktan başka hiçbir şey yapamadık
adam da kadın da çok pislik tiplerdi izbandut gibilerdi ve özellikle adam bize çok ters baktı :/
çocuklara cezalısınız dediler sonra da kalkıp binip gittiler 39 plakalı lüks bi araca
ben bu kadar üzülmemiştim uzun zamandır
dışarıda böyle dövüyolarsa evde neler yaşıyodur o zavallı çocuklar
ileride o çocuklar da acımasız, şiddet yanlısı hatta belki psikolojisi bozuk insanlara dönüşecek karısını çocugunu döven tiplerden olacaklar
Evet öyle gerçekten büyük oğlum küçüğe benim kurduğum cümlelerle yaklaşıyor ilk önce son gücümü toparlanmak için harcayacak olmazsa yardım alacağım ama iyi bir psikologa tanımıyorum ama bakarım artık o zamanZor bir donemden geciyorsunuz anladigim kadariyla. Beraberinde ofke kontrolunde de zorlandiginizi soyluyorsunuz. Profesyonel yardim almayi dusunur musunuz? Hem siz hem de cocuklariniz icin cok saglikli olacaktir.
Cocuklarla en cok hangi konularsa sorun yasadiginizi, kontrolunuzu hangi noktada kaybettiginizi dusunun. Sakinken dusundugunuzde cok farkli cozum yollari akliniza gelebilir.
Cocuklariniz ofkeniz karsisinda istediginiz gibi davranmaya basliyor olabilir ama bunun hic de saglikli bir yol olmadiginin siz de farkindasiniz zaten. Bu iletisiminizde buyuk sikintilara sebep olabilir zaman icerisinde. Ayrica da cocuklariniz sizden gozlemledigi bu davranistan sorun cozmme yontemi olarak siddeti de tercih edebilirler. Yardim arayisiniz, durustlugunuz kesinlikle takdire sayan. Cocuklarinizla iletisiminizi duzeltmek, gunu planlamak ve birlikte iyi vakit gecirmek, sorun yasadiginiz konulari belirleyip onlem almak, esinizden destek almak ve eger gerekiyorsa bir profesyonel ile gorusmek eminim ki her seyi cok daha iyi bir noktaya getirecektir. Kolay gelsin!
İnanın bunları çok iyi biliyorum eğitimli bir insanım ama bir mola gerekiyor sanki eskiden arkadaşlarım anneciğim sabrıma hoşgörüye hayrandır evimi bile çocuklarıma göre dönerim rahat etsinler oyun alanları vs aksesuar koymadım özgur olsunlar diye ama şuan ben yokum başka birisi var sanki yavrularına karşı çok mahcubum
2 oğlum var 6 ve 2 yaşında bende36 yasindayim
Bence bukadar kendinizden emin ve büyük konuşmayın insanların yaşadığı sıkıntılar bazen kendini tanıyamaz duruma getirebiliyor ayrıca çocuklarımın hicbiryerini morartmadim şimdiye kadar ben bu durumun yanlışlığını ve problem olduğunu kabullenmesi burda tanımadığım insanlardan yardım dinlemezdim ama sizin bu yaklaşımının insanları sorunlarından kaçmaya ve gizlemeye sevk eder bilin bence buradaki insanların bana söyledikleri sayesinde bir karar aldım ve bugün çocuklarımla muhteşem bir gün geçirdim bazen iyi bildiğin bir şeyi birinin sana söylemesine ihtiyaç duyarsın sizin yorumunuzu yok sayıyorum çünkü beni dehşete düşürdünüz etrafınızdaki insanlara böyle yaklaşmayın sizde az sınırlı değilsiniz belli kiAkrabamın 6 yasındakı oglumla aynı yasıt kendı ogluna tokat atarak yuzunu morartıgından beri insanların akli dengelerinin yerinde olup olmadıgından şüphe ediyorum.
Bana soylermısınız 2 yasında kı bır cocuk neden dovulur ? ne yapabılır , 6 yasındakı kocaman cocuk ne yapabılır bakamayacaksan yapmayacaksın arkadasım kımse gelıp senın sırtını sıvazlamak zorunda degıl.
sız bellı kı cok sınırlı bırısınız , benden sıze tavsıye onlara kızdıgınızda kendınıze vurun bakalım belkı kendınıze gelırsınız.
yazık ayıp ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?