- Emoji Skoru
- 138
- Puanlar
- 18
- Konu Sahibi Hilalimsiyim
-
Ya bu konuyla alakalı konu da açmıştım, arkadaşım tek tek bizim gittiğimiz; attığımız şeyleri incikleyip (olaydan haftalar sonra) siz böyle yaptınız, bilmem ne falan diyip saçma sapan trip atmıştı. attığım şeyleri anında görüyor ve bizimle gülüp eğleniyordu. yas zamanında da defalarca sormuş etmiş hatta sınavıma girmeyecek kadar fedakarlık etmiştim. Mezar başını bilemiyorum insanların paylaşma şekli farklıdır, ancak kendi instagrama girip instagrama niye girdiniz diye sorması çok abes gelmiştibu konuyu takip edeceğim çünkü cevapları merak ediyorum. bu benim de çok çözemediğim bir konu. aynı şeyleri düşünüyorum zor zamanımda telefon aklıma gelmez keza story takip etmek de. ediyorsam da zaten ya keyfim yerine gelmiştir ya da gelsin diye girmişimdir orada da yas görmek istemem ki yaslıyken. aksine hayatın akışını görmek için girmişimdir zaten niye insanlara kinleneyim. mesela ben şeyi de anlamıyorum hani acılı insanlar yası varken mezar başında story falan atıyorlar ya o da bana garip geliyor.
Siz bu konuyu daha önce acmısmıydınız ?Merhabalar. Ben yapı gereği soğukkanlı biriyim sağlık konularında. Daha doğrus kendi sağlığımı bile önemsemem maalesef. Geçmişte yakın dediğim arkadaşımjn kuzeni motor kazası geçirip yoğun bakıma girmişti. Ben de yazın garsonluk yapıyordum. İlk iki hafta falan defalarca sordum ama sonra iyi olduğunu bildiğimden bir kere daha sorup pek sormadım. O arkadaşımla buluşacaktık ama ben okula dönecektim ve hiç günüm kalmamıştı, çok kısa kahve içip ayrılabildim.
Bana sonrasında o dönem kuzeninden dolayı çok üzgün olduğunu aslında, benden daha çok şey beklediğini söylemişti. Sadece kahve içebilip kalkmam ona ağır gelmiş halbuki kendisinden bir oturalım dertleşelim diye bir şey de gelmemişti. İnanın kendi hayatım o kadar karmaşık ve korkunçtu ki, başka bir şey yapamamıştım.
Başka bir arkadaşımın kuzeni vefat etmişti, günlerce sordum, ağladım beraber. 1 hafta sonra bölümümle alakaşı bir kongreye gittim diye bana kırldğını, onun kendi memleketine gitmesine rağmen onu beklemem gerektiğini faln söylemişti.
Bugün benim anneannem yoğun bakımda ve ben hiçbir arkadaşımdan böylesine bir ilgi beklemediğimi fark ettim. Ha sorsalar ediyorlar hoşuma gidiyor ancak benim için bir arkadaşlık kriteri bile değil günlerce sormak etmek. İyi misin denilir ihtiyacın var mı diye sorulur. Ben hiç kimseden hiçbir şey beklemediğimi fark ettim.
Ben mi anormalim arkadaşlarım mı ilgi meraklısı bilmiyorum. Bu tarz hassas konuları bahane ederek ilgi çekmeye çalıştıklarını düşünüyorum. Kendi başıma geldiğinde de acıma odaklanmaktan kim beni sormuş, kim story atmış bakmadım bile. Bir arkadaşım cenaze yerinde bizim attığımız storyleri takip ediyordu çünkü.
Direkt böyle bir konu açmadım çünkü ananem yeni hasta oldu, aklıma geldi ve kendimi kötü hissettim insanlarkn düşüncelerini merak ettimSiz bu konuyu daha önce acmısmıydınız ?
Arkadaşınız dünya etrafında dönsün isteyenlerden . Kendı kendıne dert üretiyor bahane uyduruyor dikkat çekmeye falan çalışıyor galiba . Kendı girdiği sosyal medyaya sizin girmenizi takip etmek için mi girmiş ?Ya bu konuyla alakalı konu da açmıştım, arkadaşım tek tek bizim gittiğimiz; attığımız şeyleri incikleyip (olaydan haftalar sonra) siz böyle yaptınız, bilmem ne falan diyip saçma sapan trip atmıştı. attığım şeyleri anında görüyor ve bizimle gülüp eğleniyordu. yas zamanında da defalarca sormuş etmiş hatta sınavıma girmeyecek kadar fedakarlık etmiştim. Mezar başını bilemiyorum insanların paylaşma şekli farklıdır, ancak kendi instagrama girip instagrama niye girdiniz diye sorması çok abes gelmişti
Direkt böyle bir konu açmadım çünkü ananem yeni hasta oldu, aklıma geldi ve kendimi kötü hissettim insanlarkn düşüncelerini merak ettim
yani böyle bir şey yaşanmadan kimin ne ilgi beklediğini bilemiyorumSen böyle bi durumda ilgi alaka beklemesen de arkadaşın bekliyorsa ona göre davranman lazım bence. Yani yeterince yakın arkadaşınsa.. Öyle düz normal sıradan arkadaşlıklarda zaten çok tanımıyor insan birbirini. Ne beklediğini de bilemiyo o yüzden. Mesela ben doğum günlerini oldum olası aşırı saçma bulurum. Hele ki yetişkinler için filan, çok komik gelir. Ama yakın bir arkadaşım aşırı önem veriyo. Onu için sıfırdan çok büyük Bi sürpriz parti duznelemisligim var. Hatta Bi doğum gününde başka Bi ulkedeydim. Uzaktan bir sürü ayarlamalar yine sürpriz yapmıştım. Çünkü o önem veriyo ve ben de onu seviyorum. Bana mantıklı gelmesine gerek yok yani. Bunun gibi.. M
Iste demek ki cok yakin degilsiniz. O yuzden dert etme bence. Yakin olsan inan ki anlarsin. Illa aynen bu olayin gerceklesmesi gerekmiyor. Anlattigi bi anisindan, ne bileyim olaylara bakis acisindan, bi film izlerken yaptigi yorumdan filan anlar insan. Ama arkadasliginiz sadece ne bileyim beraber alis veris/makyaj yapmak, erkek muhabbeti vsden oteye gitmediyse tabii ki zor.yani böyle bir şey yaşanmadan kimin ne ilgi beklediğini bilemiyorum
Alakası yok. Yakın dediğim hiçIste demek ki cok yakin degilsiniz. O yuzden dert etme bence. Yakin olsan inan ki anlarsin. Illa aynen bu olayin gerceklesmesi gerekmiyor. Anlattigi bi anisindan, ne bileyim olaylara bakis acisindan, bi film izlerken yaptigi yorumdan filan anlar insan. Ama arkadasliginiz sadece ne bileyim beraber alis veris/makyaj yapmak, erkek muhabbeti vsden oteye gitmediyse tabii ki zor.
Heh işte o yüzden demek ki. Tatillerde görünce ister istemez uzaklık oluyo tabi. Ne kadar hissetmesen de. Neyse ona da alakasız dersin muhtemelenAlakası yok. Yakın dediğim hiç
Kimsenin yas sürecini bilemem. Durduk yerw böyle şeyler de konuşmaz kimse. ben zaten şehir dışında okuyorum, 4-5 sendir arkadaşlarımı sadece tatillerde görebiliyorum.