Kötü bir şey yaptım, çok üzgünüm...

İyi akşamlar herkese.
Arkadaşlar bu akşam asansörde evime çıkarken bizim binanın çocukları beni çileden çıkardı. Ben hayatımda böyle terbiyesiz çocukları bir arada görmedim, ki daha önce ailelerini uyarmıştım bu konuda. Bu arada yaşlari 5-10 arası ufak çocuklar. Fena halde küfrediyorlar.
Neyse ben evime çıkarken asansörün kapısını açık tuttular ne söylediysem kapattıramadım ben de kızdım sizi ailenize söylicem diye. İçlerinden ufak olan bir tanesi üst kata çıkıp başıma tükürmeye başladı ve saydırdı o... diye birçok kez tekrarladı. Hayatımda kabullenemeyeceğim şeylerin başında küfür gelir ve ben o an bi gafletle tokat attım çocuğa. (Korkutma amaçlı okkalı bir şey değil) ama sonrasında çoook pişman oldum ve saatlerdir ağlıyorum üzülüyorum başkasının çocuğuna bunu yaptım diye. Ailesinin kim olduğunu bilmiyordum yoksa kapılarına gidicektim.
Anneannesi geldi kapıma "sen insan değilsin,bu çocuk tabiki küfreder, sus demekten anlamaz" birsürü bağırdı bana ve ben de o derece ciddi bir küfrü bu yaştaki bir çocuk nasıl söyler terbiyeli yetiştirin diye söylendim. Size sorum çıkıp özür dilemeli miyim çünkü gerçekten vicdan azabı çekiyorum şu an...
sizin tokat atmanız olmamış, tamam çocuğun dediği de hos degil.. Ananesi de epey ilginçmiş ne demek tabi edecek kufur, demesi.. Bugun komsuya kufur eden, yarin kendine edecek belki de ediyordur bile...

Bu nasıl çocuk yetiştirmek ya, büyüyüncede saygısız, ruh hastası kendini bişey sanan bireyler oluyolar. Ne kendilerine ne çevrelerine hayrı dokunuyor.

Hiç kimseden özür dileme

Kafana tukurup kufredecek kadar terbiyesiz cocuk yetistirilen bir semtte oturmayin bence...

Orasi neresi ya oyle korku filmi gibi.. bende dunyanin en nezih semtinde yasamiyorum da burada hic kufreden cocuk gormedim.. ayrica o derece kufur eden bir cocuk da tokattan etkilenmez, kimse kusura bakmasin ama buyugu gelip cocuk bu kufur eder diyorsa o dayagi da birinden yer zaten.. aslinda o tokati cocuk degil de buyuge yapistirsaydiniz bayagi bayagi alkislardim sizi.. tasinin siz tasinin bu ne yahu..

Özür dileme iyi yapmışsın ne demek! Gelip burda şiddeti nasıl meşrulaştırıyorsunuz! Kimse ne olursa olsun bir başkasının çocuğuna vuramaz ne hakla! Gidersiniz ailesine çocuğun hatasını söylersiniz.
O çocuğun yaptığı yanlış diye yanlışa yanlışla karşılık vermek doğru mu? Üstelik karşı da ki bir çocuk doğruyu yanlışı ailesi ne kadar öğretirse o kadar bilen bir birey. Suçlu onu öyle yetiştirende.

özür falan dilemeyin. arsızlık diz boyu. sonra da bu hödükler nasıl yetişiyor diye şaşa kalıyoruz.

Çocuklar ufak ya büyük olsa bu kadar üzmezdim kendimi. En fazla 6 yaşindadır bana küfreden.
Asla özür dileme...
Toplum böyle yetiştirilen çocuklar yüzünden böyle oldu. Yoksa öğretilmese nereden bilecek o kelimeleri...
Yüzsüz anneanneye bak sen bi de... terbiyesiz kapıya gelmiş...
Zaten eğer kapıya gelmeseydi ahlaklı insanlar ar etmiş derdim ama şu noktada sen haklısın, şakın özür dileme

"Çocuk tabi küfreder" ne demek ya. Bunu söyleyen birinin yetiştirdiği çocuk tabi böyle olur. Keşke vurmadan ailesini bulup söyleseydiniz ama olan olmuş. Bence özür dilemeyin bu şekilde düşünen birinin özürden anlayacağını sanmıyorum.

Ellerin dert görmesin ben fazlasını yapardım. Hayvanlara işkence eden çocuklar bu bahsettgnz çocukların içinden çıkıyor işte ne oldukları belli. Büyüyünce ne olacaklarıda belli çok yazık.

Kızlar burda ellerimi kırmak isteyenler falan olmuş cidden ben zaten cok üzgünüm ve üzüldüğüm için nasıl davranmalıyım demek için bu konuyu açtım. Yaptığım tabiki yanlışın ötesinde fakat çocuk da olsa biri size o hareketlerde bulunsa sinirlenmez misiniz bir an hakim olamadım kendime. Küfre tahammülüm hiçbir zaman olmadı, hiçbir zaman ailemin içinde kullanılmadı. Fazla mı büyütüyorum ben? Ama burada ellerimi kırmak isteyenler beni çok üzdü gerçekten. Ben pişmanım ve o çocukla konuşup gereğini yapacağım.

Bence çocukla konuşmanız ondan özür dilemeniz, çocuğun gözünde yaptığı şeyi doğrulayacak ve belkide o davranışları hep sergileyecek.
Sizin vurmanız hic hoş olmamış fakat o kadar kucuk bir cocuk o laflari nerden biliyor Allah askina , dogurup sokaga salıyorlar resmen .
Çocuktan özür dilemeyin direk ama gördüğünüz zaman daha tatlı yaklaşabilirsiniz .

Çocuk bu küfreder dendikten sonra özür dilemenin bir anlamı yok bence. Sizin yaptığınız zaten yanlış ama sinirinize engel olamamışsınız, kötü niyetli değil aslında yaptığınız. Çocuğun ailesi hem çocuğa terbiye vermemiş hemde zeytinyağ gibi üste çıkmış anneanne. Bence boşverin önünüze bakın.

Yaptığınız tabiki doğru değil, zaten siz de kabul etmişsiniz. Ama bu şekilde büyüyen bir çocuk için o tokatın pek bir caydırıcı hükmü olmaz sanıyorum. Bu şekilde küfür eden çocuğun yetiştiği aile nasıldır kim bilir. Şiddet de vardır, küfür de hakaret de. Geleceğin serserileri, kadına, hayvana, canlıya saygısı olmayan gençler olacaklar maalesef.

Gerçekten çok acı. Çocuğu doğur at sokağa büyüsün. Yahu sokakta bugün küfür eder yarın uyuşturucu alır eline. Hiç mi aileler korkmaz bu durumdan. Gerçekten şu devirde, her türlü eğitim aracına kolay ulaşabileceğimiz devirde çocukları başıboş eğitimsiz yetiştirmek çok acı.

Özür dilemeyin tabiki. Hele aileden asla. Bilsinler hatalarını. Çocuklarına başkalarına saygılı olmayı öğretsinler.
Ha çocuktan özür dilemek yerine bir çikolata alıp 10 dk sohbet etmek daha mantıklı. Başını okşayıp, sakince, sevecenlikle sözlerinin kötü olduğunu ona yakışmadığını filan. Belki ikna olur. Sizin onları sevmediğinizi düşünüp inat yapıyorlardır.

Kızlar yeni bir gelişme yazıyorum. Benim kız kardeşim (12 yaşında). Bu çocuğun amcasını (15 yaşında) telefonla konuşurken duymuş. Kendi büyük abilerini mi amcalarını mı ne arayıp küfrederek "burda bir kadın bizim çocuğa vurmuş gelin gerekeni yapın" gibisinden konuşmuş. Ben bu aileden çok korktum ne yapmalıyım şu durumda evde annemle kız kardeşim var onlara bir zarar verirler mi polisi aramalı mıyım onlardan bi hamle beklemeli miyim off ya neyin içine girdim ben

Kızlar yeni bir gelişme yazıyorum. Benim kız kardeşim (12 yaşında). Bu çocuğun amcasını (15 yaşında) telefonla konuşurken duymuş. Kendi büyük abilerini mi amcalarını mı ne arayıp küfrederek "burda bir kadın bizim çocuğa vurmuş gelin gerekeni yapın" gibisinden konuşmuş. Ben bu aileden çok korktum ne yapmalıyım şu durumda evde annemle kız kardeşim var onlara bir zarar verirler mi polisi aramalı mıyım onlardan bi hamle beklemeli miyim off ya neyin içine girdim ben
Böyle ailede yetişen çocuk küfürde eder ilerde birine tecavüzce eder .
Büyük ihtimalle kardeşinizi tanıyıp , korkutmak amaclı öyle konuşmuştur.
Eğer hamlede bulunurlarsa direk polisi ararsınız .

Siz yinede kimsenin çocuguna vurmayin her ne olursa olsun.
Bakın 5 yaşında bir çocuk,böyle başıboş böyle ağzıbozuk yetişiyorsa evde şiddet dahi görüyor olabilir,siz hafifçe vurursunuz ama aile kendi attığı dayağı size yıkabilir. Bakin burası da mor,şurası da mor diyip üzerinize atabilirler. Olmayacak şey değil. Sonra başınıza bela olurlar.
Ayrıca 5 yaşlarında bir çocuk böyle davranıyorsa ben ona kızamam,ailesine kızarım. Öyle kallavi küfürleri,böyle saygısız tavırları öğreten yada bunlar konusunda uyarmayan,düzeltmeye çalişmayan da aile en nihayetinde. Benimde kizım var 6 yaşına girecek,o küfürlu konuşursa böyle davranırsa sorumlusu benim,ben doğrusunu öğretmezsem nereden bilecek ki.
Özür dileyin derdim normalde ama size gelip cocuk o vs deyip üste çıkmışlar bu sebeple dilemeyin derim. Bir daha karşılasırsaniz çocuklarla görmezden gelin.

"sen insan değilsin,bu çocuk tabiki küfreder, sus demekten anlamaz"
Şaka mı bu?
Koskoca kadın bunu mu söyledi?
Kendinizi bu kadar yıpratmanıza hiç gerek yok..
Kaldı ki öncelikle kadının gelip sizden özür dilemesi lazımdı..
Çocuk ne duysa onu söylüyor çocuk yetiştiren anneler olarak bunu hepimiz bal gibi de biliyoruz..
Özrü siz hakediyorsunuz bence..
Boşverin üzülmeyi..

Back
X