Dovdugunde uyardım kadını siz sadece uyarin dedim yazmıştım ama okumadınız sanırımannesi o çocuğa dayak atarken öylece seyrettiniz mi.. "önemli değil çocuk o" diye dövmesine engel olmalıydınız.. biraz daha vicdanlı olmanız için söylüyorum bunu, canınızı yakmak için değil.. bence daha sabırlı ve merhametli olun insanlara karşı, özellikle çocuklara..
Dovdugunde uyardım kadını siz sadece uyarin dedim yazmıştım ama okumadınız sanırım
Küçük bir bebeğim var. İnanın bir yıldır kapı pencere çıkinca anneleri de dahil çıkıp bana anlamsizca bakıyorlar hiç bir tepki yok siz rahatsız olmaz miydinizilk defa çocuk görüyorsunuz sanırım. Zaten amaçları sizi kızdırıp eğlenmek. Bi iki gün görmezden duymazdan gelseniz, onları amaçlarına ulaştıracak bi reaksiyon vermeseniz zaten sıkılıp başka eğlenceler arayacaklar kendilerine. Çok kasıntı tepkiniz. Abla dememelerıne bile takılmıssınız. Kötü birisiniz diyemem ama anlayışsız olduğunuz kesin. Çocuğunuz da yok sanırım, bı gün olursa anlarsınız aslında ne kadar boş şeylere kızdıgınızı.
Konuyu çocuklar üzerinden açmayın o zaman. Hem anneleri de yapıyor diyorsunuz hem çocukları annelerine şikayet ediyorsunuz. Pek mantikli bi hareket değil. Çocukları yaptıkları bi şeyden sorumlu tutamazsınız ama anneleri bi yetişkin. Madem açıkca söyleyin kadına böyle böyle yapıyorsunuz rahatsız oluyorum dikkat edin diye. Çocukları uyarın demek sizin asıl problemınızı çözmüyor. Tamam çocukların dayak yemelerını istememiş olabilirsiniz ama sikayet ederken, uyarın derken en iyı ihtimalle azarlanacaklarını biliyordunuz. Ne kazandırdı size bu olay? Kadın yine çıkıp size bakacak çünkü asıl rahatsızlıgınızdan haberi bile yok.Küçük bir bebeğim var. İnanın bir yıldır kapı pencere çıkinca anneleri de dahil çıkıp bana anlamsizca bakıyorlar hiç bir tepki yok siz rahatsız olmaz miydiniz
Annelerini bu gün görürsem söylerim ama ben artık utanıyorum çocuklarla da arkadaş olmaya cliscam inşallah sizin dediğimiz gibi olurÇocuklar evinden içeri de bakıyorlarmış, annelerinden gördüklerini yapıyorlar işte yavrucaklar.
Ben hak veriyorum şu konuda size, ama çocuklara kızmayın. Nesilden nesile taşıdıkları bi terbiyesizlik hali bu, kızacaksanız annelerine, babalarına kızın.
Hatta mümkün olduğunca duruşunuzu bozmadan, onlarla bir arkadaş gibi konuşarak yaptıklarının hoş olmadığını tatlı dille aktarabilin. Belki sizi sever ve örnek almaya değer biri olarak görürler de bazı huylarını düzeltirler. Öyle içeri kaçmalar, kaş çatmalarla olmaz.
Bit kadar çocukkenden beridir, annemin-babamın tembihleri, öğretileri ile yoğruldum.
Bazen ev kapılarını açık bırakırdı komşular, cereyan yapsın essin diye, bizim daire de en üst katta; hatırlarım annemin dediklerini ilkokul 1e giderken:
"Açık kapıdan içeriye dikkatlice bakma kızım, gözünle hırsızlık yapmış gibi olursun" ...
Biz bu tembihlerle büyüdük. Bu yüzden "Çocuktur yapar amaaan ne bilsin" denilmesine karşıyım.
Ağaç yaş iken eğilir.
Annelerine söyledim dün zaten ama kadın hiç oralı olmadı bir daha denerim şansımı. Cocuklarlada arkadaş olmaya çalışırım inşallah her şey güzel olur:)Konuyu çocuklar üzerinden açmayın o zaman. Hem anneleri de yapıyor diyorsunuz hem çocukları annelerine şikayet ediyorsunuz. Pek mantikli bi hareket değil. Çocukları yaptıkları bi şeyden sorumlu tutamazsınız ama anneleri bi yetişkin. Madem açıkca söyleyin kadına böyle böyle yapıyorsunuz rahatsız oluyorum dikkat edin diye. Çocukları uyarın demek sizin asıl problemınızı çözmüyor. Tamam çocukların dayak yemelerını istememiş olabilirsiniz ama sikayet ederken, uyarın derken en iyı ihtimalle azarlanacaklarını biliyordunuz. Ne kazandırdı size bu olay? Kadın yine çıkıp size bakacak çünkü asıl rahatsızlıgınızdan haberi bile yok.
eger cocuklar sadece "nazli araban var mi hahaha" gibisinden seyler diyorlarsa ve bu sizi balkonlara cikmama konumuna getiriyorsa o zaman sorun sizde derim. Ne var ki bunda? ben de "evet vaaaarr gezelim miiii" diye bagirirdim. cocuk bunlar adi ustunde. tamam her yaptiklari "cocuktur yapar" diyip gecistirilmemeli ama kufur etmiyorlarsa, terbiyesiz degillerse ve sadece kendi aralarinda eglenip size takiliyorlarsa bence sorun edilecek birsey yok.
İyi de hanfendi konu sahibi onların eğlence objesi degil!
Siz sorun etmeyebilirsiniz ama rahatsız olduğu için balkona cikamama sorunlu olduğunu gostermez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?