Kötü gelin oldum

Poni Bon

🦄
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
14.422
50.809
798
Kızlar baska memleketten k.v geldik.eltimle aramda sorun vardı onlar KV leri kahvaltiya cagirdilar geçen yıl hepimiz gitmiştik bu yılda sorun olduğu için gitmek istemedim.sorunda onun çocuk azarlar gibi had bildirir gibi bana 'yenge de' demesiydi.kp de niye böyle yapiyosun diye hesap sordu bende kızım ne oldu neden gitmek istemiyosn demesini beklerdim,hiç birşey demeden eşimin yanina gitti
m ve biz kaldık. Kötü gelinmişim gibi hissettirdi bana.

eltin ona yenge demeni mi istiyor..
abimle evlen diyim diyebilirsin.. ama hoş olmaz tabi..

eltiler ve görümceler yarışı sanırım bitmeyecek bi durum..
boşver bak hamilesin bi de takma bunları..
nabza göre şerbet dağıt.. illa akrabalıkta yüzde yüz dürüstlüğe gerek yok..
anlamayacaklar çünkü..

eltine tavır alırken başkaları kafalarına göre gücenmelere başlayacak başın ağrıyacak ki olmuş bile..
aranı bozma kimseyle birine kızıp..

ha şimdi anladım
neden yenge demeni istiyor ki büyük mü senden
bence kp unutmuştur bile aklına gelmemiştir

Eltinizle aranızda başkaca bir sorununuz yoksa gitmeliydiniz. Sırf eltiniz yenge demenizi istediği için, eşinizi de kardeşi ile vakit geçirmekten alıkoymanız hiç hoş değil. Bunu problem haline getirmeyip, bildiğiniz gibi davranmaya devam edebilirdiniz. Kayınpederiniz sorun çıkardığınızı düşünmüş doğal olarak...

Aramizda 2-3 yaş var egosu yüksek biri yenge dememi istiyormuş. Ben derim ilimli bi insanin ama söyleme şekli beni sinir etti

Aramizda 2-3 yaş var egosu yüksek biri yenge dememi istiyormuş. Ben derim ilimli bi insanin ama söyleme şekli beni sinir etti
Bence yapmanız gerekenin tam tersini yapıyorsunuz. Nasıl hitap etmek istiyorsanız öyle hitap edin. Ama bunu mesele haline getirip insanlara yansıtmayın. Böyle küçük bir meseleden dolayı daveti geri çevirdiğiniz için siz hatalı olursunuz. Ama istediğiniz gibi hitap ettiğiniz için kimse sizi suçlayamaz.

storyteller .!.:
Bence yapmanız gerekenin tam tersini yapıyorsunuz. Nasıl hitap etmek istiyorsanız öyle hitap edin. Ama bunu mesele haline getirip insanlara yansıtmayın. Böyle küçük bir meseleden dolayı daveti geri çevirdiğiniz için siz hatalı olursunuz. Ama istediğiniz gibi hitap ettiğiniz için kimse sizi suçlayamaz.

Bizi davet etmediler ki.gecen yol özellikle davet etmiş ler di

Allah aşkına bu da sorun mu? Rahatsız olmuyorsanız yenge dersiniz. Oluyorsanız kusura bakma ben sevmiyorum yenge demeyi isminle hitap edeceğim der geçersiniz. Görüşmemenin bahanesi değil bu. Eşiniz çok üzülmüştür eminim abisine gidemediği için. Ve evet kötü gelin olmuşsunuz. Biraz idare etmeyi öğrenmelisiniz.

Bir az sert bir az da nezaketli senilde kime nasil hitap edecegini bildir. Ama sorunu buyutub etraftakilere yansitmaman daha iyi olur

baştan beri ismiyle hitap etsen sorun olmazdı ama sen yenge deyip dururken birden ismiyle seslenmeye başlarsan tabii ki acaip karşılanır.:KK51:
sahi birden nasıl çevirebildin.onca zaman yenge derken,ben unutur gene yenge derim alışkanlık icabı:KK66:

bazı yerde adet abi eşi olduğu için yenge deniliyor sizin oralarda da yenge deniyorsa yenge dersiziniz, sizin ne kaybınız olcak yenge dedin yok demedinden sorun çıkıyorsa bu kadar basit bir şey için sizde söyleyin gitsin.

Konu sahibinin baska bir konusu daha var galiba bakamadim ama bence pire icin yorgan yakarsan kp gozundede kocanin gözündede sivri gelin olursun orası kesin

Madem esin hak veriyor o zaman kuruntu yapip kendini de bebegini de uzme kocalar ne olursa olsun ailesinin kotulenmesini istemez çok da uzatirsan sen kötü olursun

Ailem karadenizli eltiye yenge denir hep.birbirlerine de. Sizden kucukse demeyin tabi.Ama buyuk bir sorun olarak goremedim kanli bicakli degilseniz gitmeniz gerekirdi bayram bu kuskunluklere sunger cekilmese de bastirimaliydi sorunlar

Back
X