Erkekler aynı durum başlarına gelmeden anlayamıyorlar gerçi başlarına gelse de tam anladıkları söylenemez ama ortada büyük adaletsizlik var.Merhabalar arkadaslar..biz esimle aileler yuzunden bi orta yol bulamiyoruz..ailelerimizden uzak birsehirde yasiyoruz..senede 15 gun benim aileme ziyarete gidiyoruz ve ben esimden ricacediyorum ailemi senede bir kez goruyorum lutfen gidince huzursuzluk cikarma diye..cunku babamla birturlu anlasamiyorlar..ben de benim hatrim icin 15 gun katlaniver babama diyorum...ama esim laftan anlamiyor illa oraya gidince kavgalarimiz artiyor ve ben gidip gidecegime binpisman olarak donuyorum..esim oglumuz konusunda cok pinpirikli oldugu icin surekli ikaz ediyor etrafindaki insanlari...bu yuzden de benim annem babam torunlarini doyasiya kucaklayip sevemiyorlar esim yuzunden... Onun ailesi ise bize daha yakinlar ve istedikleri zaman cikip geliyorlar bize ayni sekilde yil icin de biz de onlara...evlendigimizden beri hic saygisizlik yapmadim hep guleryuz gosterdim onlara...cok kizdigim gucendigim seyler oldu...kayinvaldemin davranislari cok sinirime dokundu ama belli etmedim...ta kiii bu hafta sonuna kadar....cunku biz bu yaz memlekete gittigim de yine burnumdan getirdi esim..ve ben de kendi kendime ben aptal miyim dedim...bu haftasonu geldi kayinvaldemler torunlarini nasil seviyolar nasil opup kokulyorla..benim ailem doya doya bi kere kucaklayamadi..bunlari gordukce daha da canim sikildi ve ben de soguk davrandim onlara...yuz vermedim..boyle bisey beklemedikleri icin afalladilar...esime onlar gelmeden demistim donuceklerse pazar donsunler diye cunku bugun bizim bakicimiz ise baslayacakti...onlar da gitmediler dun..esim gidin diyemem kusura bakma dedi...iyice dellendim...anlayacaginiz biraz karisti durumlar... ben esimin ailesine hep iyi davrandim...ayni ozveriyi onun benim ailem.icin de gostermesini istedim...ama o ben biraz ailemi idare ediver dedikce inadina yapmiyor...o zaman artik ben de boyle bi gelin olayim da nasil oluyormus biraz empati yapsin...sizce yanlis mi davraniyorum...nasil taktik uygulamaliyim..
Esime soyluyorum uyariyorum da tamam dikkat edicem seni huzursuz etmiyecegim.gidince diyor ama bizim nemleket maceramiz hep kavgali bitiyor..Kimseyi çekmek zorunda değilsin. O senin babana katlanıyor mu? Hayır. Sende onun ailesine katlanmak zorunda değilsin. Bir hatalarını görürsen yüzüne vurmaktan çekinme. Eşine de söyle; o kadar saygıya bu kadar saygı. Sen idare ediyorsan o da edecek. Totosu bir zahmet insin aşağıya.
Cokkk dogru soyluyorsun ben de esime ben buyaz yalniz gideyim biraz yalniz kalayim ailemin yaninda dedim onu da istemiyo..bize duskundur ben sizsiz o kadar zaman duramam diyor ki duramiyor da gercekten....ailem onun boyle soguk davranislari yuzunden pek gelnek istemiyor zaten bana...ve ben de cok uzuluyorum..Erkekler aynı durum başlarına gelmeden anlayamıyorlar gerçi başlarına gelse de tam anladıkları söylenemez ama ortada büyük adaletsizlik var.
Bence bundan sonraki aile ziyaretinize oğlunuzla ikiniz gidin eşiniz huzursuzluk çıkartacaksa hiç gelmesin. Yalnız önce bu konuyu oturup konuşun, yok öyle bir taraf istediği zaman istediği şekilde gelsin görsün sevsin öbür taraf kucağına bile alamasın.
Sen icraate bak. Sende o zaman he he de ama ailesine hakettikleri gibi davran.Esime soyluyorum uyariyorum da tamam dikkat edicem seni huzursuz etmiyecegim.gidince diyor ama bizim nemleket maceramiz hep kavgali bitiyor..
Yokkk onlari da uyariyor..o davranisi sadece bizimkilere karsi degil...ama bizimkiler alisik olmadigi icin cocuga yanasamiyorlar...ailesi huyunu biliyo yadirgamiyor...ailesinin belki sucu yok ama benil kocam anlamiyo anlatmaya calustim defalarca bi de boyle gorsun istedim bi de kendi aile ile es aeasinda kalmanin ne demek oldugunu hissetsin istedim bilmiyor dogru mu yapiyorumEşin oğlu için bukadar pipirikleniyorsa kendi ailesinide uyaracak. Sadece senin aileni uyarıyorsa olmaz o iş öyle. Sende aynı şekilde onun ailesini uyar. Onlarda senin ailen kadar sevebilsin.
Davranış doğru değil,sonuçta eşinle aranda problem ailesinin bi suçu yok AMAA bende olsa heralde senin gibi yapardım :)
Belki de oyle yapmaliydim haklisinizBu durumu kötü gelin olarak çözemezsiniz ki. Sorun eşinizin ailesiyle değil eşinizle. Eşiniz madem huzursuzluk çıkarıyor aileniZe onsuz gidin. Bunu da kendisine anlatın. Eşinizin kayınpederiyle bu kadar yüz göz olması çok yanlış. Buna da biraz siz sebep olmuşsunuz. Ilk tartışmalı tatilden sonra resti çekmeliydiniz.
Ama esim anlamiyo...anlattim defalarca ona..belki boyle azicik anlar ya da daha cigrindan cikar olaylar bilmiyorum gorucezBence sen yine aynı sen ol .
Sonuçta eşinin senin ailene öyle davranmasında eşinin ailesinin bi suçu yok .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?