Çocuklar duyarak değil de görerek öğrenirler. Eğer kızınızın bir köşede içi içini yiyerek beklememeyi, karşısındakine zarar vermeden isteklerini elde etmeyi, kendini savunmayı öğrenmesini istiyorsanız, bunun nasıl olacağını çözmeniz ve ona göstermeniz gerek. Bir de kızınızın yaşıtlarına karşı daha az önyargılı ve endişeli olmaya, onları tehdit olarak görmemeye çalışın. Siz hissettirmiyorum zannetseniz de kızınız hisseder çünkü arkadaşlarının yanında gergin davrandığınızı. Mesela 2. örnekteki çocuk kızınızın ilgisini çekemediğinde başka oyunlar bulmaya çalıştığına göre evinize wifi'den faydalanmaya gelmiyor, asıl hoşlandığı kızınızın hayranlığını, ilgisini hissetmek. Yalnız yaş ve yapı itibariyle birisi paylaşmayı, öbürü de paylaşmaya ikna etmeyi bilmiyor. Sizin yapmanız gereken kızınızı ondan uzak tutmaya çalışmak değil, fark ettirmeden oyunlarına liderlik ederek yeni davranışlar benimsemelerini sağlamak. Mesela çocuk oynar kızınız izlerken gidip çocuğun diğer yanına oturup oynayışını izleyin.Oyun ilginizi çekiyormuş gibi davranın.Sonra çocuğu oyunu bir turluğuna size denetmesi için ikna edin. Yandığınızda, bölümü tamamladığınızda vs. tableti bir turluğuna kızınıza verin. Kızınızın turu bittiğinde 'Şimdi X'in sırası' diye belirtin. Sırayla birer tur daha oynadıktan sonra bir daha kendi hallerine bırakabilirsiniz çocukları.
Diğer çocukla olan konuda da gayet güleryüzlü bir şekilde odaya girip 'Baban sana doğumgününde Spiderman kostümümü alacak aa ne güzelmiş, biz de babasıyla kızıma çook güzel bir doğumgünü sürprizi yapıcaz' deseydiniz, çocuklara müdahale etmiş olmazdınız, hem de kızınız ve siz kendinizi iyi hissederdiniz ve çocukların saçma tartışmaları noktalanmış olurdu.
Bir de 3. olay var. Çocuklar arasında oyuncak kavgası çıkmış, aslında kızınızın haklı olduğunu ve kendini savunduğunu düşünüyorsunuz ama diğer çocuğa kızdınız çünkü ağlıyor, bu yüzden ikisinin de oyuncaklarını ellerinden aldınız, oyunlarını bitirdiğinizi söylediniz ve kızınızın arkadaşını kısmen evden kovdunuz. Bu pek kendini savunduğun için mutluyum diyen bir tutum değil. Gürültü yaptığınız ve sorun çıkardığınız için mutsuzum aranızda ne olduğuyla hiç ilgilenmiyorum diyen bir tutum.