Gerçekten çok üzüldüm size de, çok zor şeyler atlatmışsınız. İşte benim de anlatmak istediğim olay tam olarak bu. Burada çoğu kişi sınav, imtihan vs diyip işin içinden çıkabiliyor ama bir tek bize mi işliyor bu sınav mı imtihan mı adı her neyse? Ben de örneğin çalıştığım bir işte başarılı olurum ama niyeyse (!) ya ilk çıkarılan ben olurum ya o işte paramı alamam, bir sınav yapılır o sınava çok çalışsam bile hep en zor yerleri bana denk gelir ya da heyecanıma yenik düşerim bir şey olur ve az sayıda o sınavdan kalan kişi arasında mutlaka ben de olurum, bir işe girmek isterim o işe girebilmek için bir taraflarımı yırtarım ama benim yarım kadar uğraşmayanlar o işe benden çok daha önceden kapağı atmış olur, uzun yıllarımı verdiğim insan beni hayal kırıklığına uğratır ondan ayrılmak zorunda kalırım, küçükken hele ergenlik yıllarında milletin alay malzemesi olurum, özgüvenim bütün bu yaşadıklarımla birlikte zaten tepe taklk olur... İmtihansa neyin imtihanı bu sınavsa neyin sınavı bu, bi şanssızlık ömür boyu bu kadar devam eder mi ya? Olumlamalar yaptım falan bana mısın demedi gene bu kötü şansım. Bazı uzmanlar hayatımızda yaşadığımız sorunların bilinçaltı kalıplarından kaynaklandığını düşünüyor. Bilinçaltımız hiç uyumayan bir şey olduğu için küçüklükten itibaren çok ciddi kayıtlar yaparmış ve onda kayıtlı olan şeyi getirip insanın önüne koyarmış. Yani örneğin insanda küçükken ya da sonraki yıllarda aşk, iş, para, sağlık, maddi durum vs ile ilgili herhangi bir şekilde olumsuz kayıt oluştuysa bu insanın tüm hayatına yansıyormuş. Ve sen bu konularla ilgili olumsuz bir kayıt varsa bunun farkında olamıyormuşsun bilinçaltında kayıtlı olduğu için. Bilinçaltı onda kayıtlı olumlu/olumsuz ne varsa kişinin önüne getirip kendinde kayıtlı olan ne varsa bunu kişiye kanıtlarmış ve bilinçaltı iyi/kötü ayrımı yapamadığı için onda kayıtlı ne varsa bizim önümüze getirip koymakla yükümlüymüş. Bizden evrene yayılan bi enerji ve frekans varmış, bilinçaltı da biz hangi frekans ve enerjideysek onu önümüze getirip koyarmış. Bunu tedavi etmek için NLP, regresyon gibi gibi bir sürü tedavi şekili var genelde kişisel gelişim uzmanları bu işle uğraşıyor ama işin ehli bir uzmanla çalışmak lazım tabi. Ben de açıkçası “bu başıma gelenler benim sınavım/imtihanım” demiyorum çünkü böyle bir adalet sistemi olamaz bana göre, kişiliği ve karakteri beş para etmezler nerelere nerelere gelmişken bizim böyle olmamız sadece sınav, imtihan gibi kesinliği net olmayan iddialarla açıklanamaz. İmtihan, sınav vs diyip bu şanssızlıkları açıklamak yerine bilinçaltı meselesi daha çok kafama yatıyor açıkçası. Eğer istediğim gibi bir işe girebilirsem ilk işim bilinçaltımı tedavi ettirmek olacak. Bütün hayatımın hayat boyu böyle yokuş aşağı gitmesine izin veremem çünkü. Siz de bi araştırın isterseniz.