• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kötü Kokan İş Arkadaşı

ten kokusu böyle oluyor bazılarının, onlara tedavi şart..
ilkokul 4. sınıftayken erkek bir öğretmen geldi, teni öyle fena kokuyordu ki, yanıma yaklaşmasın diye bütün ders dua ederdim:18:
eğilip defterde birşey gösterdiği zaman baygınlık geçiriyorduk:43:
ama yine de yazık yaa..

Koku önemlidir. Bazı insanların tenide ağır garip bir kokuyla oluyor.
Bu sorundan çok rahatsızsa herkes birlikte haraket edin.
Gerçi ben olsam şak yüzüne söylerdim. Kırmadan tabi..
Çekinilmemeli rahatsızlıkları söylemekte diye düşünüyorum.
Neticede onca insan rahatsız olmamalı.

bazı insanların teni kokar yıkansada 1 saat içinde yine kokabilir..yıkanıyor mu bilmem ama yargısız infaz yapmamak lazım...

kızlar firmada çalışan bir çocuk var. serviste benim önümde oturuyor. o kadar kötü kokuyor ki arkadaki işçiler yanlarında istemedikleri için adamı resmen öne attılar.

şimdi her sabah ben dahil olmak üzere öndekilerin içi bulanıyor. dün sabah işe gelince kahvaltımın yarısını yiyemedim mide bulantısından. böyle bir koku olamaz. bir de yaz günü...

dedimki bir kaç arkadaşa, not yazıp masasına bırakacağım. farkında değilse de farkında olsun. ya da üst kademeden bir erkek söylesin. çünkü böyle şeyleri bir bayandan duymak kötü hissettirir.

öğrendiğim kadarıyla abisi ve yengesinin yanında kalıyormuş. belki yengesi sık banyo yapmasına laf ediyordur, çamaşırlarını yıkamıyordur bu da çekiniyordur diye düşündüm. ama yani ben onun kokusunu çekmek zorunda değilim. para kazanıyo madem hamama gitsin yani...

ne yapsam bilemedim kime söylesem ne etsem :50:

yılar yıllar önceydi lise son sınıftaydım bi sınav çıkışıydı öss stresi falan derken epey yoruldugumuz zamnlardandı eve dönmek için otobüse bindim yorgunluktan resmen yıgılmıştım sırayla bindiğimiz için ilk duraktan, haliyle gelen boş buldugu tercih ettiği yerlere oturuyordu birazdan yanıma geldi biri oturdu tabii buraya kadar her şey normal, ama inanılmaz kötü kokuyordu, yaz günlerinin başıydı, sıcak kokuyu daha da dayanışlmaz yapıyordu ben yarım dakka tahammül edemedim kokuya gayri ihtiyarı bir peçete çıkarıp burnuma tuttum ve o an birşey farkettim yanımda genç belli koktugunun farkındaydı ve göz ucuyla ile baktım üzgünlüğü farkettim, belli ki gariban bi şekilde gelmiş banyo yapmaya fırsat bulamamıştı, bende üzüldüm ve bu kişinin istemeyerek rahatsız vermek istemediğini anladım o saniyeler içinde hemen toparlandım sanki öksürürmüşüm gibi yaptım ve dedim içimden Ya Rabbi belli ki bir sıkıntısı var bu insnaın ama kimseye sıkıntı vermek istemiyor ben de bu insanı incitmek istemem bana yardım et lütfen diye Allah a sıgındım, peçeteyi elimden bıraktım ve bir daha götürmeyince o genç bi rahatladı halinden tavrından anlaşılıyordu diken üstü oturmaktan vazgeçti, mutlu oldum çünkü acziyetini görseydiniz ve üzüntülü halini.. ve eve varıncaya kadar asla bir daha o kötü kokuyu duymadım hatta burnuma ara ara güzel gül kokuları geldi bunun kesinlikle Allah tan oldugunu düşünüyorum, asla asla unutamadım bir anım, sizde incitmeyin mutlaka bir sıkııntısı vardır bilemeyiz ki ev nasıl ne halde fırsat var mı, elbette kendiside kokusunda rahatsız oluyordur, incitmeyin, sabredin, Allah sizi mutlaka ödülendirecektir.

:35:
bazı insanlar doğunca tuzlanmıyorlarmış.tuzlanma gerçekten çok etkili.terlesem bile öyle bir koku oluşmaz.yine de özen gösteririz tabi.
üniversiteyi şehir dışında okumuştum.aman allahım o şehrin bütün kadınları mı ımsık ımsık kokar.otobüse bindiklerinde ödüm kopardı.bir de koloni halinde olurlardı. öğüre öğüre giderdim.o koku bugün gibi aklımda.hep aynı koku ama.evleri de aynı kokudan.eşyaları giysileri.sinmiş artık. bu arada bu şehir doğuda değildi.yanlış anlaşılmasın.iç egede bir ilimiz...
aynı şekilde kardeşimin ev arkadaşı da kokuyordu. tuzlanmamış.duştan çıkınca bile kokuyormuş.kimi insanların tenleri ağır kokuyor galiba...

bende oglumu tuzlatmamıstım

çocuğun üstüne tuz dökmüyosunuzki.herkes ne sanıyo bu tuzlama işini:DDD....bebeği banyo yaptırdıktan sonra az bi suya tuz karıştırıyosun.tuzlu suyu bebeğin vücuduna döküyosun.böylece eti pişiyo ve leş gibi kokmuyo

bugün bütün servisce kusacaktık artık... sonunda onun amirini sabah kahvaltından sonra yanımıza çağırdık. dedik senin konuşman daha uygun olur. ben de dün genel müdürle görüşmüştüm. o da o konuşsun demişti.

"bayramdan sonra konuşayım, ben de biraz düşüneyim kırmadan nasıl söylerim diye. bir ara geçmişti kokusu kokmuyordu. şimdi yine başladı. olmadı patron da rahatsız onunla birlikte konuşuruz" dedi

demek ki temizliğine dikkat etse kokmayabiliyormuş.. bakalım bayramdan sonra konuşacaklar

gunaydin bayanlar,

benimde bir arkadasim vardi beraber ayni kurstaydik,
her yanima geldinde menemen kokusu aliyordum,
bir gun sordum artik ,, menemenmi yedin"
hayir demisti sonra aradan biraz zaman gecti ustunu kokladim caktirmadan,
menemen kokuyodu,
koku rahatsiz ediyodu beni ama butun gun burnumda menemen kokusuyla dolasiyordum,
her gun gorusuyoduk hergubde ayni koku,
bi ara dusundumki acaba camasir yimusaticin
kokusumu diye,
ama hanki yumusatici oyle kokabilirki,
artik bayginlik geldi bir gun teyzeme anlattim oda bana dediki,

kimi insanlarin yediklerinin kokusu disari terle vururmus,
misal sarimsak yiyen kisinin teri eksi kokarmis,
kimisindede bu tarz kokular olusuyomus.

cok sasirmistim,
benim terim kokmaz ztn terlememde ama farkettim sarimsakli birsey yiyim ertesi gun hafif ter kokusu olusuyo:-)

koku konusunda inanılmaz hassasım sadece ter kokusu değil parfüm kokusu bile rahatsız edebiliyor yoğun ve ağır kaçırılmışsa mesela benim etyzem ve kızı çok ter kokarlar öyle böyle değil bi gün annem artık bi yıkansanda iyi olur burnumun direği kırıldı demişti :1: yazık dayanamamış duşa girdi o gün kokmadı ertesi gün koku tekrar başladı yani kısa süreli bir çözümde olsa günlük duş almak kolay olsa gerek şartlarını bilmiyoruz diyoruz değilmi çoğu kişinin evet bilmiyoruz rollonlar 3liradan deolar 4 liradan satılıyor bir tane alınsa 3,4 ay çok rahat idare eder yenilen yiyeceklerde kokuyu değiştirir örneğin şu yaz günü aklıma acayip bi şekilde pastırma düştü çok severim :1: ama onu yersem kendimi bir hafta eve kapatmam lazım çünkü çemenin kokusu terle dışarıya vururyor duş çoğu insan için bir alışkanlık değil bir gereksinim oluyor ben çok sık girerim ama tanıdığım bazı kişiler daha yeni yıkandım 3,4 gün oldu diyebiliyor kişinin dolaylı yoldan yaşam tarzıylada alakalı ve ter kokusu haricinde birde ten kokusu var ki bu daha kötü ve zor, ünv. okurken yurt arkadaşım vardı acayip ter kokardı yani ben öyle düşünürdüm ama duşa filan girer çıkardı saçlarını kuruturken apayrı bir koku odayı boğardı resmen teninin kokusu saçına bile vuruyordu ama bütün bu kokuların kozmetik yada doktor kontrolü altında en azından hafifletileceğini biliyorum düşünüyorum

Annem beni tuzlamamış =) Fakat ilginçtir ki sarımsak da yesem çemende yesem misal 2-3 gün yıkanmasam terlesem, yinede kokmuyorum.Annemde öyle benim. Fakat kardeşim birazcık kokar =)))

benide tuzlamamışlar ama 1 ay yıkanmasam kokmam.çünkü tenim kuru. lisedeyken matematik dersi alıyodum annemin iş arkadaşının kocasından. anneme karısı her öğrenciden sonra heryeri açıp havalandırıyoruz bi tek senin kız kokmuyor demiş yani onla ilgisi yok canım tenle ilgisi var. kokuyosada insanlar yıkansın pudralı deodorant kullansın. bide benim 6 aylık oğlum var. lohusalıkta gelen kanamanın hayvan ölüsü, kokmuş et gibi koktuğunu farkettim doktorumu aradım. oda dediki herkesin öyle kokarda insanlar önemsemiyordur dedi. hakikatende benden 1 gün önce doğum yapan bi arkadaş vardı ona dedim böyle diye. oda bendede var ama beni rahatsız etmiyor dedi. sonra ben iyice rahatsız oldum doktor 2çeşit antibiyotik verdi geçti. banyodan çıkmıyordum iyi oldu. doktorum bide ne dedi biliyomusunuz erkekti doktorum ben kadınlara soruyorum akıntınız kokuyormu diye kokmuyo diyolar sonra muayne ederken burnumun direği kırılıyo dedi. banada herkes senin gibi kişisel hijyenine dikkat etmiyo dedi.neyse işte insanlar birbirine saygılı olmalı bikerede teravi namazında yanımdaki acayip kokuyodu nasıl kıldım bbilmiyorum.

bugün bütün servisce kusacaktık artık... sonunda onun amirini sabah kahvaltından sonra yanımıza çağırdık. dedik senin konuşman daha uygun olur. ben de dün genel müdürle görüşmüştüm. o da o konuşsun demişti.

"bayramdan sonra konuşayım, ben de biraz düşüneyim kırmadan nasıl söylerim diye. bir ara geçmişti kokusu kokmuyordu. şimdi yine başladı. olmadı patron da rahatsız onunla birlikte konuşuruz" dedi

demek ki temizliğine dikkat etse kokmayabiliyormuş.. bakalım bayramdan sonra konuşacaklar

Benim sonucum da şu:

Demek ki temizliğine dikkat edebilme şansı bulunca sizin söylemenize bile gerek olmadan dikkat ediyormuş. Ama şu an böyle bir şansı yokmuş ve keyfinden kötü kokmuyormuş.

Bence böyle bir şeyi duymak hayatı boyunca sürecek bir özgüvensizliğe ve yıkıma neden olur adamda. :59:

gunaydin bayanlar,

benimde bir arkadasim vardi beraber ayni kurstaydik,
her yanima geldinde menemen kokusu aliyordum,
bir gun sordum artik ,, menemenmi yedin"
hayir demisti sonra aradan biraz zaman gecti ustunu kokladim caktirmadan,
menemen kokuyodu,
koku rahatsiz ediyodu beni ama butun gun burnumda menemen kokusuyla dolasiyordum,
her gun gorusuyoduk hergubde ayni koku,
bi ara dusundumki acaba camasir yimusaticin
kokusumu diye,
ama hanki yumusatici oyle kokabilirki,
artik bayginlik geldi bir gun teyzeme anlattim oda bana dediki,

kimi insanlarin yediklerinin kokusu disari terle vururmus,
misal sarimsak yiyen kisinin teri eksi kokarmis,
kimisindede bu tarz kokular olusuyomus.

cok sasirmistim,
benim terim kokmaz ztn terlememde ama farkettim sarimsakli birsey yiyim ertesi gun hafif ter kokusu olusuyo:-)

menemen mi :1: hay allahım çok güldüm buna ya menemenden soğudum töbe töbee:1::1::1::1:

Anadolu da bazı bölgelerde bebeklerin, büyüdüğünde terlerinin kokmaması için, doğduktan hemen sonra tuzlandığı bildirildi.

Karaman Karamanoğlu Mehmet Bey Doğum ve Çocuk Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. İlker Özkan, Anadolu da yeni doğan bebeklerin tuzlanması konusunda yaygın bir inanış olduğunu, tuzlama yapılan bir çocuğun da büyüyünce terinin korkmayacağına inanıldığını söyledi.

Dr. Özkan, hastanede 100 anne üzerinde yapılan geriye dönük sorgulamada, sadece 35 bebeğin doğumdan sonra tuzlanmadığını, kalanların ilk yıkama suyuna çeşitli miktarlarda tuz konulduğunu ya da tuza yatırıldığını tespit ettiklerini söyledi.

Bazı ailelerin, bebeğin ilk yıkama suyuna 1-2 çay kaşığı tuz kattıklarını belirten İlker Özkan, İşi daha da ileri boyutlara götüren bazı aileler, bebeğin tüm vücudunu tuza batırıyor, hatta ağzına tuz veriyor dedi.

Tuzlanan bebeğin büyüyünce terinin kokmayacağı inancının bilimsellikten uzak olduğunu anlatan Özkan, şunları kaydetti: Ter bezi salgıları ergenlik çağında gelişmeye başladığı için tuzlamanın, ter kokusunun giderilmesi konusunda hiçbir yararı yoktur, üstelik bebeğin sağlığı açısından ciddi yan etkilere sahiptir.

Tuzlanan bebeklerde önemli boyutlarda su kaybı, kandaki tuz oranının yükselmesine bağlı havale geçirme, tansiyonun yükselmesine bağlı beyin kanaması, böbrek yetmezliği gibi ciddi sorunlar görülebilmektedir.

Göbeğe tuz dökülmesi sonucu kana mikrop karışması ve nadiren olsa da tetanos görülebilmektedir. Tuzlamanın bir diğer olumsuz sonucu ise deri üzerindeki kimyasal tahrişe bağlı cilt reaksiyonu ve pişiklerin oluşmasıdır.

alıntı......

Benim sonucum da şu:

Demek ki temizliğine dikkat edebilme şansı bulunca sizin söylemenize bile gerek olmadan dikkat ediyormuş. Ama şu an böyle bir şansı yokmuş ve keyfinden kötü kokmuyormuş.

Bence böyle bir şeyi duymak hayatı boyunca sürecek bir özgüvensizliğe ve yıkıma neden olur adamda. :59:

valla o özgüvenini kaybetmesin diye ben her gün öğürerek işe gelip gidemem. bayram sonrası incitmeden konuşmanın yolunu bulacaklar.

dediğim gibi bu imkan bulamama olayı değil. tamamen keyfi olarak abisinde kalıyor. üstelik haftada bir hamama gidip keselense, evde yıkanamasa bile sabunlu bezle silinse yine bir derece kokmaz. sabun kaç para allah aşkına, su kaç para. temiz olan insan bulur bir yolunu. sokakta yaşayan işsiz güçsüz bir adam değil ki. işi var maaşı var...

benide tuzlamamışlar ama 1 ay yıkanmasam kokmam.çünkü tenim kuru. lisedeyken matematik dersi alıyodum annemin iş arkadaşının kocasından. anneme karısı her öğrenciden sonra heryeri açıp havalandırıyoruz bi tek senin kız kokmuyor demiş yani onla ilgisi yok canım tenle ilgisi var. kokuyosada insanlar yıkansın pudralı deodorant kullansın. bide benim 6 aylık oğlum var. lohusalıkta gelen kanamanın hayvan ölüsü, kokmuş et gibi koktuğunu farkettim doktorumu aradım. oda dediki herkesin öyle kokarda insanlar önemsemiyordur dedi. hakikatende benden 1 gün önce doğum yapan bi arkadaş vardı ona dedim böyle diye. oda bendede var ama beni rahatsız etmiyor dedi. sonra ben iyice rahatsız oldum doktor 2çeşit antibiyotik verdi geçti. banyodan çıkmıyordum iyi oldu. doktorum bide ne dedi biliyomusunuz erkekti doktorum ben kadınlara soruyorum akıntınız kokuyormu diye kokmuyo diyolar sonra muayne ederken burnumun direği kırılıyo dedi. banada herkes senin gibi kişisel hijyenine dikkat etmiyo dedi.neyse işte insanlar birbirine saygılı olmalı bikerede teravi namazında yanımdaki acayip kokuyodu nasıl kıldım bbilmiyorum.
bebeğiniz yeni doğduğunda sırf koku geçsin diye doktorunuz antibiyotik mi verdi:53: sütten bebişinize de geçer o antibiyotikler.hay allah pedinizi sık sık değiştiriverirdiniz. ben de sezeryan doğum yaptım ağrı kesici bile içmedim...

valla o özgüvenini kaybetmesin diye ben her gün öğürerek işe gelip gidemem. bayram sonrası incitmeden konuşmanın yolunu bulacaklar.

dediğim gibi bu imkan bulamama olayı değil. tamamen keyfi olarak abisinde kalıyor. üstelik haftada bir hamama gidip keselense, evde yıkanamasa bile sabunlu bezle silinse yine bir derece kokmaz. sabun kaç para allah aşkına, su kaç para. temiz olan insan bulur bir yolunu. sokakta yaşayan işsiz güçsüz bir adam değil ki. işi var maaşı var...

belki yengesi kıyafetlerini de yıkamıyordur.fatura çok gelmesin diye.aynı şekilde giymek zorunda kalıyordur.onun için de sizin için de zor bir durum....

balık mı bu yahu? tuzlıyım da kokma :1:

ilahi çok yaşa emi? pis koku ter kokusu falan okurken arada bu mesaj harika olmuş güldürdün beni canım, Allah da seni güldürsün :)

(başlığı baştan okudum da epey geçmiş alıntıladığım msj yazılalı ama duramadım yazmadan)

Son düzenleme:
belki yengesi kıyafetlerini de yıkamıyordur.fatura çok gelmesin diye.aynı şekilde giymek zorunda kalıyordur.onun için de sizin için de zor bir durum....

ben de öyle düşündüm ilk başta ama çalışıyor yani, eve para verebilir su gideri için. 2 gönleğini de elinde yıkayabilir. dediğim gibi abisinin bakımına muhtaç değil. işe yakın olsun diye orada kalıyor.

ilahi çok yaşa emi? pis koku ter kokusu falan okurken arada bu mesaj harika olmuş güldürdün beni canım, Allah da seni güldürsün :)

(başlığı baştan okudum da epey geçmiş alıntıladığım msj yazılalı ama duramadım yazmadan)

aminn .. ne yapayım ilk defa duydum böyle birşey garip geldi :27:

Back
X