- 14 Haziran 2010
- 1.271
- 398
- 363
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kızlar firmada çalışan bir çocuk var. serviste benim önümde oturuyor. o kadar kötü kokuyor ki arkadaki işçiler yanlarında istemedikleri için adamı resmen öne attılar.
şimdi her sabah ben dahil olmak üzere öndekilerin içi bulanıyor. dün sabah işe gelince kahvaltımın yarısını yiyemedim mide bulantısından. böyle bir koku olamaz. bir de yaz günü...
dedimki bir kaç arkadaşa, not yazıp masasına bırakacağım. farkında değilse de farkında olsun. ya da üst kademeden bir erkek söylesin. çünkü böyle şeyleri bir bayandan duymak kötü hissettirir.
öğrendiğim kadarıyla abisi ve yengesinin yanında kalıyormuş. belki yengesi sık banyo yapmasına laf ediyordur, çamaşırlarını yıkamıyordur bu da çekiniyordur diye düşündüm. ama yani ben onun kokusunu çekmek zorunda değilim. para kazanıyo madem hamama gitsin yani...
ne yapsam bilemedim kime söylesem ne etsem![]()
bazı insanlar doğunca tuzlanmıyorlarmış.tuzlanma gerçekten çok etkili.terlesem bile öyle bir koku oluşmaz.yine de özen gösteririz tabi.
üniversiteyi şehir dışında okumuştum.aman allahım o şehrin bütün kadınları mı ımsık ımsık kokar.otobüse bindiklerinde ödüm kopardı.bir de koloni halinde olurlardı. öğüre öğüre giderdim.o koku bugün gibi aklımda.hep aynı koku ama.evleri de aynı kokudan.eşyaları giysileri.sinmiş artık. bu arada bu şehir doğuda değildi.yanlış anlaşılmasın.iç egede bir ilimiz...
aynı şekilde kardeşimin ev arkadaşı da kokuyordu. tuzlanmamış.duştan çıkınca bile kokuyormuş.kimi insanların tenleri ağır kokuyor galiba...
bende oglumu tuzlatmamıstım
bugün bütün servisce kusacaktık artık... sonunda onun amirini sabah kahvaltından sonra yanımıza çağırdık. dedik senin konuşman daha uygun olur. ben de dün genel müdürle görüşmüştüm. o da o konuşsun demişti.
"bayramdan sonra konuşayım, ben de biraz düşüneyim kırmadan nasıl söylerim diye. bir ara geçmişti kokusu kokmuyordu. şimdi yine başladı. olmadı patron da rahatsız onunla birlikte konuşuruz" dedi
demek ki temizliğine dikkat etse kokmayabiliyormuş.. bakalım bayramdan sonra konuşacaklar
gunaydin bayanlar,
benimde bir arkadasim vardi beraber ayni kurstaydik,
her yanima geldinde menemen kokusu aliyordum,
bir gun sordum artik ,, menemenmi yedin"
hayir demisti sonra aradan biraz zaman gecti ustunu kokladim caktirmadan,
menemen kokuyodu,
koku rahatsiz ediyodu beni ama butun gun burnumda menemen kokusuyla dolasiyordum,
her gun gorusuyoduk hergubde ayni koku,
bi ara dusundumki acaba camasir yimusaticin
kokusumu diye,
ama hanki yumusatici oyle kokabilirki,
artik bayginlik geldi bir gun teyzeme anlattim oda bana dediki,
kimi insanlarin yediklerinin kokusu disari terle vururmus,
misal sarimsak yiyen kisinin teri eksi kokarmis,
kimisindede bu tarz kokular olusuyomus.
cok sasirmistim,
benim terim kokmaz ztn terlememde ama farkettim sarimsakli birsey yiyim ertesi gun hafif ter kokusu olusuyo![]()
Benim sonucum da şu:
Demek ki temizliğine dikkat edebilme şansı bulunca sizin söylemenize bile gerek olmadan dikkat ediyormuş. Ama şu an böyle bir şansı yokmuş ve keyfinden kötü kokmuyormuş.
Bence böyle bir şeyi duymak hayatı boyunca sürecek bir özgüvensizliğe ve yıkıma neden olur adamda.![]()
bebeğiniz yeni doğduğunda sırf koku geçsin diye doktorunuz antibiyotik mi verdibenide tuzlamamışlar ama 1 ay yıkanmasam kokmam.çünkü tenim kuru. lisedeyken matematik dersi alıyodum annemin iş arkadaşının kocasından. anneme karısı her öğrenciden sonra heryeri açıp havalandırıyoruz bi tek senin kız kokmuyor demiş yani onla ilgisi yok canım tenle ilgisi var. kokuyosada insanlar yıkansın pudralı deodorant kullansın. bide benim 6 aylık oğlum var. lohusalıkta gelen kanamanın hayvan ölüsü, kokmuş et gibi koktuğunu farkettim doktorumu aradım. oda dediki herkesin öyle kokarda insanlar önemsemiyordur dedi. hakikatende benden 1 gün önce doğum yapan bi arkadaş vardı ona dedim böyle diye. oda bendede var ama beni rahatsız etmiyor dedi. sonra ben iyice rahatsız oldum doktor 2çeşit antibiyotik verdi geçti. banyodan çıkmıyordum iyi oldu. doktorum bide ne dedi biliyomusunuz erkekti doktorum ben kadınlara soruyorum akıntınız kokuyormu diye kokmuyo diyolar sonra muayne ederken burnumun direği kırılıyo dedi. banada herkes senin gibi kişisel hijyenine dikkat etmiyo dedi.neyse işte insanlar birbirine saygılı olmalı bikerede teravi namazında yanımdaki acayip kokuyodu nasıl kıldım bbilmiyorum.
valla o özgüvenini kaybetmesin diye ben her gün öğürerek işe gelip gidemem. bayram sonrası incitmeden konuşmanın yolunu bulacaklar.
dediğim gibi bu imkan bulamama olayı değil. tamamen keyfi olarak abisinde kalıyor. üstelik haftada bir hamama gidip keselense, evde yıkanamasa bile sabunlu bezle silinse yine bir derece kokmaz. sabun kaç para allah aşkına, su kaç para. temiz olan insan bulur bir yolunu. sokakta yaşayan işsiz güçsüz bir adam değil ki. işi var maaşı var...
balık mı bu yahu? tuzlıyım da kokma![]()
belki yengesi kıyafetlerini de yıkamıyordur.fatura çok gelmesin diye.aynı şekilde giymek zorunda kalıyordur.onun için de sizin için de zor bir durum....
ilahi çok yaşa emi? pis koku ter kokusu falan okurken arada bu mesaj harika olmuş güldürdün beni canım, Allah da seni güldürsün :)
(başlığı baştan okudum da epey geçmiş alıntıladığım msj yazılalı ama duramadım yazmadan)