Kötü müyüm ben?

Merhaba arkadaşlar. Yaz mevsimi 20 gün çok sevdiğiniz memleketinize geldiniz. Hem anneniz de hem de kayınvalidenizde kalıyorsunuz. Eşinizin erkek kardeşinin düğünü de var. Ve eşiniz düğün var diye kardeşime yardım diye annem babam koşturuyor diye hiç yanınızda da durmasa doğru dürüst plan yapmasanız ne düşünürdünüz? Yardım edersin ama 3 5 gün değil mi? Tatil içinde geldin sonuçta. Ama annem babam bu kadar koştururken ben oturamam deyip eşiniz yanınıza uğramasa kızma mısınız?

Kendimden şüpheleniyorum artık ben mi merhametsizim? Ama hiçbir işi eşimsiz yapmıyorlar. Onları seviyorum iyi insanlar ama nefessiz kaldım resmen. Eşim burda değilken yaptıkları işleri eşim gelince yapamıyorlar. Eşim de haddinden fazla yardımsever. Herkese karşı. Çok tepki gösterince koşturuyor yoruluyorlar yalnız mı bırakayım, ne acımasızsın oluyor. O benim kardeşim, senin kardeşin olursa yapmaz mısın oluyor. Kızlar fikir verin bana. Suçlu muyum ben?
Azıcık anlayışlı ol. Kardeşinin düğünü varmış. Benim de düğünümde en çok ablam ve eniştem koşturdu. Ablam her gün bizimle koştururken, eniştem buna kızsa kırılsa ne hissederdim bilemiyorum. Allahtan o da beni kardeşi gibi sever de ablamdan bile çok koşturdu. Bence siz de biraz kıpırdanın da eliniz iki iş tutsun. Nihayetinde kocanızın kardeşi. Size ihtiyaçları var mıdır bilmiyorum ama en ufak bir çabanız insanları manevi olarak çok mutlu edebilir.

Back