- 27 Temmuz 2018
- 259
- 101
- 23
- Konu Sahibi Hepsonradangelir
-
Ben oğluma karıncaları ezmemesini ve salyangozların kabuklarını kırmamasını dahi öğütlüyorum ve oğlum yürürken anne bak karıncaları ezmiyorum diyo o kadar Mutlu oluyorum ki böyle zihniyete aşırı tepkim de bu yüzden galiba fazla hassas Bi insanımKedileri öldür diyen küçücük çocuğu sigaraya özendiren bir kafa cahillikten de öte. Sonra ortada hayvanlara işkence edip video çeken çocuklar türüyor.. çok dikkatli olun hayvan sevgisini aşılayın şimdiden
Zaten çocuk fıtratı neyse o oluyor büyüyünce ama tabi ki çevre de etkili ben hep anlatmaya çalışıyorum ya bakalımDede manyakmış ama merak etmeyin, siz nasıl yetiştirirseniz öyle olur çocuğunuz, önemli olan empati aşılamanız.
Benim dede de manyaktı bu konuda. 6 yaşımda ağzıma sigarayı dayamıştı, hatırlıyorum. Kusmuştum feci. Bahçedeki tavuklara dadanıyorlar diye tüfekle kedi avlardı. Daha neler neler.
Kendime bakınca karıncayı incitmeye çekinirim, ömrümde ağzıma sigara sürmedim. Anne baba etkisiyle kötü örnekleri az zararla atlatabilir çocuklar. Deden çok yanlış düşünüyor, kedilerin de canı var, sen düştüğünde canın yanmıyor mu, onlara zarar verirsek onların da canı yanar, korkarlar, bu çok kötü bir şey diye konuşun.
Valla öle söylesem hoşlarına gider mi diye Bi düşündüm yani çözebilmiş değilim zaten oğlum onlarla gitmek istemiyoBunun kırmaması mı olurmuş hanımefendi? Kedileri öldür, annene vur,sigara iç... Bunlar babanne dede mi düşman mı? Bu şekilde yetişen cocukların dışarıda çok örneği var görmüyorlar mı neler geliyor başlarına.Onları yetiştirenler sayesinde masum insanların ve masum hayvanların başına neler geliyor.Kendi annem babam bile olsa böyle bişey yapsalar sert bir dille uyarır ve akılları başlarına gelene kadar görüşmezdim.Vur oğlum dedeye gebert dedeyi deseniz hoşuna gidecek mi acaba? Böyle manyakların yanına çocuk bırakmayın lütfen.Çünkü böyle şeylerin şakası yok yazık edersiniz evladınıza.
Çok ağır konuşmuş olmaz mıyımbir daha böyle şeyler söylerseniz göstermem çocuğu demeniz gerekirdi
Uyarıdan anlarlar inşallahkızım 3 yaşını doldurcak bu ay inşallah..tuvalet eğitimimiz tatmam.gun içinde çişini çamaşırana çok az kaçırarak tuvalete gıdıyorduk.endişelenıyodu .bende bundan bişey olmaz kızım olsun önemlı değil dedim.aklına nasıl yer ettyse gece altına kaçırdı ılk defa .kızım kalk ustunu değişticez dediğimde .olsun anne bişey olmaz olsun olsun dedı ve bn şok oldum.gun içinde neyı öğütlersem yanlış veya doğru dırek öğütlediğim şeyı bana sunuyor..çocuk anlamaz yok..atıyor hafızaya ister zararlı ıster yararlı olsun hiç farketmez..çocuk sadee ıyı ve kotuyu ayırt edemz..ayırt etmelerındede bız yardımcı oluyouz zaten.uyarın bı an once.
Sonradan geldi o da bidaha daha çok ikazda bulunanBu kadar kötüsü olmadı bizde de, ama benzer durumda kaldığımda kendi ailem yada eşimin ailesi ile, çocuğa sesli bir şekilde herkesin duyacağı gibi yapılan şeyin doğru olmadığını ve gerekçesini anlatıyorum.
Ben sinir olacağıma onlar utansın.
Örneğin, kimse sana vurmasın oğlum, sen vur hep,
Hayır, insanlara vurulmaz, sana bir kere arkadaşın vurmuştu ve şuran çok acımıştı hatırladın mı? İşte bu yüzden vurmak güzel bir şey değil. Kimse kimsenin Canını yakamaz.
Yada, biz size çok verdik bir şey olmadı nolcak biraz daha çikolata yesin ağlıyor çocuk,
(Ki en çok hayır demek zorunda kaldığım)
Hayır, yeterince yedi. Zaten çok tatlı oldu. Bir şeyden çok fazla yeninxe zararlı olabilir.
Hem ağzın çok şekerli oldu degil mi? Dişlerin de zarar görmesin; gel bir bardak su içelim seninle...
şeklinde ortamdan uzaklaştırıp eşime göz işaretimle çikolataları yok etme :)
Yanlışları söyleye söyleye öğrenmelerini umun. Şaka yaptım dediğinde, hayır böyle bir şeyin şakası olmaz diyin.
Sigara zaten yakıldığı an artık çocuk o ortamda olmamalı.
Uyarıyorum ama bu şeyleri hangi mantıkla söylüyor anlam veremeyince direk soğuyorumTabii ki normal değil, çocuğun kişiliğinin oturma yaşlarında büyüklerinden gördüğü her şeyi kaydeder. Eşinizle konuşun ailesini uyarsın, siz de çocuğunuzz yanınızda değilde kv ve kp'i uyarmalısınız.
Sonradan geldi o da bidaha daha çok ikazda bulunan
Peki açıklamadan sonra hala öldür oğlum deniyorsa inadına yapar gibi çok sinir oldum açıkcasıDirekt olarak onları ikaz etmeyin.
Sesli bir şekilde ortamı bölüp çocuğa anlatın yanlışı gerekçeleriyle. Ve de yanlışın doğrusunu söyleyin tabiki...
Oğlum kediler de bizim gibi canlı. Onlara zarar verirsek çocukları, anneleri üzülür.
Hem konuşamadıkları için yazık söyleyemezler aç olduklarını. Bu yüzden bize emanetler. Biz arada onlara yemek verelim, sevelim, tamam mı?
Kedilere vurma demek yetmez, onları korumasını ve beslemesini de söyleyin... hemen her şey için geçerli :)
haklısınız bir şey diyemiyorumUyarıyorum ama bu şeyleri hangi mantıkla söylüyor anlam veremeyince direk soğuyorum
Peki açıklamadan sonra hala öldür oğlum deniyorsa inadına yapar gibi çok sinir oldum açıkcası
Bana pek iyi insanlar gibi gelmedi.. annene vur kediyi .ldur diyerek saka adi altinda sizin sinirlerinizi bozup bundan keyf aliyorlar.. bir daha saka yapmayin bunlar saka degil diyin.. hatta esiniz konussun sert bicimde siz konusursaniz ters tepebilir..Aynen öyle cahillik mi bilmiyorum kötü niyetli insanlar olduklarını da düşünmüyorum yani demek istediğim özünde iyi insanlar anlam veremiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?