Kötü yola doğru giden kuzenim

Çocukken bizde bir sürü şey yaşadık , ama onu yaşadık diye saçma sapan şeyler yapmadık, ilginin sürekli onda olması hoşuna gidiyor gibi geldi bana akıllı bir kız olduğunda kimse onunla bu kadar ilgilenmiyordu ama şimdi annesi siz doktor hepiniz ilgileniyorsunuz buda onun davranışının pekiştirilmesini sağlıyor ....çocuklarımız akıllı uslu olduğunda onlarla daha çok ilgilenmek gerek ....

Annenin işi zor
Psikiatrik zor bir vaka kızda duygu durum bozukluğu var ,tedavisi yıllar sürer ,kızını takip etsin
Bu bir hastalık manik depression ismi

sizin güncel açtığınız konunuzda aynı kişiden bahseden 2. konuyu açtığınız yazıyordu. ben de merak ettim konularınıza bakayım dedim. bu konuya denk geldim, merak ettim girdim. öyleyse hortlatıyorum. durum kimsenin aklına yatmamış ama insanlar çeşit çeşit. siz bir çeşitle karşılaşmasanız bile o dünya üzerinde var. çeşit çeşit yaratılmışız. ayrıca insanlar çelişkili varlıklardır. birbirine zıt durumları yaşayabilirler, özellikle de henüz özgür iradelerini keşfetmediklerinde, dürtüler, öğrenilmişlikler ve bastırılmış duygularla yaşadıklarında. ki bu herhangi bir yaşta olabilir. öyle herkes de özgür iradesiyle yaşamıyor, kendine uyanan çok nadirdir. modern anlamda eğitimle de ilgisi yok. evet bir insan iyi notlara sahip, kafası çalışan biri olabilir. aynı zamanda psikolojisi dengesiz, fevri hareketlere kalkışan, psikolojisinin dışavurumu olarak cinselliği veya maddeyi veya şuan sayamayacağımız kadar çok durumu aşırı uçta deneyimliyor olabilir. aha bir örneği de benim. 😅 ruhsal olarak yolunu kaybeden dünyanın en başarılı sporcuları. aile hayatı ve "ahlakı" bok gibi olan ünlü bilim adamları vs. geçen sayfalarda bir arkadaş daha vardı kendini örnek vermiş ve düzeldim demiş. bravo ona da. ben de ilkokuldan itibaren sınıfın en iyilerinden olan, çok kitap okuyan, zeki ama çalışmayan diye tabir edilen, lise sınavına hazırlanmadan girip anadolu lisesi kazanmış, üniversite sınavında yine çalışmadan 2 alanda derece yapmış, duygusal olarak hassas bir çocuk ve gençtim. ben de babasız ve anneyle problemli büyüdüm, hayatımda istismar ve şiddet oldu, ha herkes demiş ki biz de neler yaşadık ama böyle yollara düşmedik bu ahlaksızlık vs. tamam size göre öyle olsun sorun yok. düzen bozucu olduğu ve kızın kendine zarar verdiği bir gerçek. ben insanları baskılamam sadece biraz farkındalık oluşturmak istiyorum. herkesin hayat öyküsü ve başına gelenlere tepkisi farklı, aynı hastalığı yaşama ve dışa vurma şeklimiz bile farklı, zaten bizleri biricik yapan şeyler bunlar. şunun her zaman arkasında dururum ki, 4.5 milyar yıllık dünyanın tarihinde hepimiz biriciğiz. burada yapılan bazı yorumlar sığ ve manasız ego gösterileri gibi kalıyor. neden diyecek olursanız her şey ruhsal dengeyle ilgili arkadaşlar. çoğu insanın da ruhsal dengesi bozuk ve toplumumuz hasta. bütün bu hastalık bizim çözebilmemiz için. hiçbir şeyin çözümü reddederek ve kaçarak olmuyor, olanı olduğu gibi kabullenerek ve benimseyerek oluyor. bu kadar çeşit çeşit varolma amacımız sonsuz sayıdaki bu ihtimallerin deneyimlenmesi, hepsi de 1 sefere mahsus biricik ihtimaller. özgür irade demek hangi ihtimali yaşayacağını seçmek demek, yani herkes kendi bakış açısından sorumlu. kaçınız bunu keşfettiğini ve sürekli iç dengesini tartarak yaşadığını söyleyebilir? yani ilk taşı en günahsız olanımız atsına geliyor mesele. bu durumda konu sahibi sizin gibi birileri etrafında olduğu için o kız şanslı. çünkü o zaman yaptıkları belirli acılardan kaçmak içindi ama ruhu daha çok yara aldı, yaşananlar onu değiştirdi, ama yeniden değişme şansı var. bu da önce kendi durumunu analiz ederek ve hatanı kabullenerek oluyor. bana gelirsek yukarıda anlattıklarım esnasında ve sonra 20'lerin başında aynı bu kızımız gibi erken yaşanmış cinsellik ve farklı konularda uçlarda yaşama, uyuşturcu kullanımı vs. bu gibi şeyleri deneyimledim ve kendi çabamla aştım. ha gururlanarak mı anlatıyorum hayır sadece zeki ama kendisiyle ve dünyayla sorun yaşayan gençler hatta yolunu kaybetmiş yetişkinler olabileceğini söylemeye çalışıyorum. benim tek gururlandığım şey o günden bugüne dönüştüğüm insan. ki 15 yaşındaki veya 20 yaşındaki halimle uzaktan yakından alakam yok. o yüzden böyle gençler görürseniz içinizden iyileşmesini dileyin yeter. zaten hiç kimse onun yerine yapamaz bunu. ne anne, ne abla, hatta terapist bile. kimse mutlak iyi ya da kötü değil ama iyi tarafa yakın olmaya çabalayan kişiler kendi dengelerini bir sorgulasınlar. ondan hariç, konu sahibi eğer okuyorsan, bu kızın durumu ne oldu acaba?

Konu hortlamis ama ben de cok merak ettigim icin yazmadan duramadim, bir teshis konuldu mu kuzeninize acaba? Benim aklima gelen bir ihtimal var da (kendimden biliyorum), burada yazmak dogru olmayabilir diye sorayim dedim once.

Back
X