Kötüyüm:(

Belirtiler neler,ben şu an hiç bir şey yapmak gezmek,giyinmek istemiyorum. Geleceğe dair beni mutlu edecek hayalim yok. Olsa bile gerçekleşmeden olecekmisim gibi hissediyorum. İçim sikiliyor,sürekli uyku hali. Saçlarım birbirine karışmış ayna karşısına geçip bakmak gelmiyor içimden. Depresyon mu bunlar. Birde ailem hep mutlu olsun,onlara bir şey olacak kaygısı,çocuklarıma keza öyle. Ne yapacam bilmiyorum hiç.

üye isminiz güzelmiş.:KK66:

Kızlar majör depresyon tedavisi görüyorum iki buçuk yıldır ilaç kıllanıyorum ilaç kullandigim halde atak geçirdim mutsuzum her şey anlamsız boş geliyor ruh gibi geziyorum bir kaç gündür hiç bir şey gram mutlu etmiyor beni depresyon hastalığı olan varsa siz ne yapiyorsunz bu durumda var mı bi tavsiyenz

1 yıl kadar bu 1 yılın da 3 ayı ağır depresyon geçirdim. Panik atakla bir anda başlayıp yerini anksiyete ve depresyona bıraktı. Söylediğiniz anlamsızlık ve boşluk hissi içinde boğuluyordum, intihara kadar düşündüm ama cesaret edemedim. Öncelikte şu an iyi durumda olduğumu ve her şeyin geçici olduğunu bilmenizi isterim. Hem ruh sağlığı alanında okuyan biri olarak, hem de bunu deneyimlemiş biri olarak. Hem ilaç hem psikoterapi tedavisi gördüm. Öncelikle her ilaç her bireye hitap etmeyebiliyor bunu doktorunuzla konuşabilirsiniz ve aynı etken maddeye sahip farklı bir ilaca geçebilir, mutlaka danışın ve fikir alın. Maddi imkanınız varsa psikoterapi özellikte Bilişsel Davranışçı Eğitimi alan bir ruh sağlığı uzmanını öneririm. Psikoterapi bu süreçte bana en iyi gelen şey oldu imkanım olsa almaya devam ederdim.
Kendi yapabileceklerinize odaklanırsak, birtakım kitaplar var David Burns’un İyi Hissetmek adlı kitabı gibi, kendi kendinize tedavi olanağı sunan, fikirlerinizi ve hissettiklerinizi anlamlandıran iyi yapıtlar. Onun dışında bildiğim bir şey varsa bu süreçte “-mış gibi” yapmak insana en iyi gelen şeylerden birisi. Yani depresyonda değilmişçesine, anlamsız bulmuyormuşçasına eski günlük aktivitelerinize dönmek ve kendinizi sosyalleşmeye itmek, bunlar bana en iyi gelen şeyler oldu. Yeni insanlarla tanışmak, kafe, sinema, kurs gibi sosyallik içeren aktivitelere katılmak gerçek anlamda iyi hissettirecektir size. Umuyorum en hafif şekilde atlatırsınız bu süreci.
Insallah cok teşekkür ederim

Kullandığınız ilaç iyi gelmiyor olabilir. Doktor ya da ilaç değişmesi gerekiyordur belki. O ilaçların hasta test edildikten sonra hastaya en uygun olanının verilmesi gerekiyormuş gerçek bir tedavi için. Ama testler çok yüksek meblağda olduğundan hastalara ne tutarsa diye antidepresan yazıldığını okumuştum. O yüzden diyorum belki ilaç değiştirir doktor
Dr gidiyorum şuan

Bende depresyon panik anksiyete bir süredir teşhisi konulmuş bunlar var hiç halim keyfim olmasada ağrılar izin vermemeye çalışsada mutlaka yürüyüş yapıyorum zihne çok iyi geliyo ve farkındalık ve şükür kardeşim kanser ve tedavi sürecinde şuan kemiğedemi sıçradı diye tetkiklerden geçicek ve her adımı çok ağır bi hastalık ve süreç bizden daha zor hadtalıklarda mücadele edenleri düşünüp şükredip ben iyiyim deyip adım atmak gerek arkadaşım beterin beteri var 😢 Allah şifa versin hepimize ama şanslıyız bunu bil ❣Sevgiler
Aminn insallah ama bence bu hastalik da kanser kadar zor bir hastalik :( en azindan kañser hastalarınnn bile yasama isteği var bu hastalık onuda alıyor insanın elinden

Aminn insallah ama bence bu hastalik da kanser kadar zor bir hastalik :KK43: en azindan kañser hastalarınnn bile yasama isteği var bu hastalık onuda alıyor insanın elinden
Bende vücudumdaki ağrı ve normal olmayan leylerlevmücade etmekden çok yoruldum :(

Kızlar majör depresyon tedavisi görüyorum iki buçuk yıldır ilaç kıllanıyorum ilaç kullandigim halde atak geçirdim mutsuzum her şey anlamsız boş geliyor ruh gibi geziyorum bir kaç gündür hiç bir şey gram mutlu etmiyor beni depresyon hastalığı olan varsa siz ne yapiyorsunz bu durumda var mı bi tavsiyenz

İyileşme etkisi göremiyorsanız doktorunuz ilaç
Hakkında bilgisi kıt, daha derin bilgiye sahip doktor bulun bir de genç ve tecrübesiz doktorlardan uzak durun

Back
X