9 günde bıkan adamı ben 9 dakkada kapıya koyardım.Merhaba arkadaşlar bugün kovid süresinin 9.gunundeyim.Gecen yıl Kasım ayında eşim kovid oldu ben negatiftim.Cok güzel baktım 15 gün boyunca.Benim aşırı kaygılı ve panik bir yapım var şu andada geçirdiğim kovidde çok etkilendim.Ruyalara karisiyorum.Kaygili yapımı evde eşime yansittihimda adam hop oturup hop kalkıyor beni yiyecek gözlerle bakıyor.agzina gelen herşeyi söylüyor.Sizce bu doğrumu kovid olmuş eşin ona destek olman gerekirken yasattiklari benim piskolojimi daha da baskıliyor.Belki bende çok abartiyorum ama insanın elinde olan bir şey değil ki bunca yaşananlardan sonra ..Birkaç örnek cümlesi sen kafayı yemişsin ,bıktım senden gibi laflar ....
Kaygı seviyem düşük değildi ama kendisine belli etmedim.Gozlerimin içine bakiyordu korkudan.O hafta arkadaşımın eşi öldü insanda etkilenmistim.Siz eşinize 15 gün boyunca bakarken kaygı seviyenizin daha düşük olduğunu sanmıyorum...o zaman işler nasıldı? O zaman da size böyle davranıyor muydu?
Artık daha dik duracagim.Kendim için yasayacagim9 günde bıkan adamı ben 9 dakkada kapıya koyardım.
Ben tahmin ediyorum da senin yüzleşmen için soruyorum bunu böyle ayrıntılı..konu sadece senin "kaygılı olman" değil...kendisi hasta olduğunda sen onun etrafında çırpınırken niye bunalmamış? O zaman o tatlı can onundu çünkü! Şimdi de aslında sana kızgın..kaygılı olduğun için değil ama ! Sana kızgın çünkü onun covid olmasına neden olabilirsin .Yani o yine tatlı canının derdinde ve kaygısı var şu an .Sana ihtiyaç duyduğun bu süreçte destek olmayan adamın sen hamileyken ya da doğumda yaşayacağın güçlüklerde de sana destek olacağını sanıp sonrasında hayal kırıklığına uğramaKaygı seviyem düşük değildi ama kendisine belli etmedim.Gozlerimin içine bakiyordu korkudan.O hafta arkadaşımın eşi öldü insanda etkilenmistim.
Ayrıca yanacak izni vardı ben zorla izin aldırdım.Ben kovit oldum adam işe gidiyor.Objektif anlatıyorum gercekten
Kaygiliysaniz kaygilisiniz,eşiniz sizi tanımıyor mu?Artık daha dik duracagim.Kendim için yasayacagim
Şimdi hakkını yiyemem kovid olmaktan korkmuyor eşim .İstiyor ki eşim hep iyi olsun dik dursun evde her şey düzende olsun keyfi yerinde olsun.Ama her zaman hayat güllük gülistanlık değil ki ben zaten düşükler yaşadım tekrar nasip ederse çok destek olmalı gerçekten.yorum için sağ olBen tahmin ediyorum da senin yüzleşmen için soruyorum bunu böyle ayrıntılı..konu sadece senin "kaygılı olman" değil...kendisi hasta olduğunda sen onun etrafında çırpınırken niye bunalmamış? O zaman o tatlı can onundu çünkü! Şimdi de aslında sana kızgın..kaygılı olduğun için değil ama ! Sana kızgın çünkü onun covid olmasına neden olabilirsin .Yani o yine tatlı canının derdinde ve kaygısı var şu an .Sana ihtiyaç duyduğun bu süreçte destek olmayan adamın sen hamileyken ya da doğumda yaşayacağın güçlüklerde de sana destek olacağını sanıp sonrasında hayal kırıklığına uğrama
Bende kendi iç muhasebeci yaptım sizlere o yüzden yazmak istedim.Dogru düşünebilme için ki bazı dediği kelimeler çok kırdı beni.Sonrasinda özür dilesede kalbim çok kırıldı.Evet kovit dönemi çok sancılı bir dönem arkadaşım doktor o bile kovit değişik diyor kimse kestiremiyor ne yapacağını.Yorum için sağ olKaygiliysaniz kaygilisiniz,eşiniz sizi tanımıyor mu?
Candan bezdiren hastalardan değilseniz sizi rahatlatmaliydi.Arti bu covid başka birşeye benzemiyor,gozonunde binlerce insan hayatını kaybetti,tanıdıklarımizı kaybettik,kaygılı olmanız normal.
Benim köpek fobim var,hayvanları çok seviyorum,birçoğunu kucaklayıp seviyorum fakat köpekleri de sevdiğim halde üzerime doğru yuruse çok korkuyorum,kendimi tutamiyor çığlık atıyorum.Esim de bunu anlamakta zorlanıyor,abarttigimi,bana ne zararı olabileceğini söyleyerek aklınca teskin ediyor,bu bile canımı sıkıyor,kaldı ki hastayken böyle diyecek,uzulurdum valla ben de..
Kesinlikle katılıyorum.Hemen terapiye başlayacağım.Beyhude ben de aşırı kaygılı bir insanım; hamilelik, doğum ve emzirme süreçleri bu halimi bir milyon kat arttırdı. Bence önce tedavi olup sonra bebek denemelisin.
Her süreci içimizde yaşasak ne anlamı var o zaman karı koca olmanın .Benim demek istediğim zor sureclerde eşler birbirine destek olmalı kesinlikle.Aynı benim eşim gibisiniz gayette hafif atlattık ama öleceğiz modunda dolandı durdu. Bende dedim kafayı mı yedin diye valla ne yalan soylim :) tabi bıktım senden demedim o kadarda değil. Yani buraya yazabildiginize göre solunum sıkıntınız yok Dünya da tek ölüm covidden olmuyor az sakin olun ya ya da içinizde yaşayın herkesi germenin ne anlamı var. Stres tüm hastalıkların başı asıl.
Muhtemelen onu da anksiyeteden yaşadiniz.Covidde 5.gun kuru oksurukten nefes darligi oldu 8.gün iyilesti gibi bir durum olmuyor cunku.Nerden biliyorum?yogun anksiyrtesi olan biriyim.Covidi kortizon tedavisiyle gecirdim.Cogu kaygimi kimseyle paylasmiyorum artik bende.Cozumu icsellestirerek kendimi telkin ederek bulmaya calisiyorum cunku eşim de kendi ailem de bu durumumdan sikayetci.Kovidin 5.günü kuru öksürükten dolayı nefes darlığı yaşadım.
Bu söylediğiniz doğru. Evet bu tür adamlar hamileyken, doğumda ve sonrasında yaşanan hiçbir sıkıntıda eşinin yanında olmuyor. Nerden mi biliyorum? Keşke bilmeseydim.Ben tahmin ediyorum da senin yüzleşmen için soruyorum bunu böyle ayrıntılı..konu sadece senin "kaygılı olman" değil...kendisi hasta olduğunda sen onun etrafında çırpınırken niye bunalmamış? O zaman o tatlı can onundu çünkü! Şimdi de aslında sana kızgın..kaygılı olduğun için değil ama ! Sana kızgın çünkü onun covid olmasına neden olabilirsin .Yani o yine tatlı canının derdinde ve kaygısı var şu an .Sana ihtiyaç duyduğun bu süreçte destek olmayan adamın sen hamileyken ya da doğumda yaşayacağın güçlüklerde de sana destek olacağını sanıp sonrasında hayal kırıklığına uğrama
Her süreci içimizde yaşasak ne anlamı var o zaman karı koca olmanın .Benim demek istediğim zor sureclerde eşler birbirine destek olmalı kesinlikle.
Kendi ailemde aynı benciller ben onlarin herseyine koşarim.Onlar benden kaçar .Bundan sonra yapabilirsen kendimi kullandirmayacagim.Annemlerde kardeşim bişey dese hemen koşarlar .Ama başları dara girseler beni ararla lr manevi yönden .Muhtemelen onu da anksiyeteden yaşadiniz.Covidde 5.gun kuru oksurukten nefes darligi oldu 8.gün iyilesti gibi bir durum olmuyor cunku.Nerden biliyorum?yogun anksiyrtesi olan biriyim.Covidi kortizon tedavisiyle gecirdim.Cogu kaygimi kimseyle paylasmiyorum artik bende.Cozumu icsellestirerek kendimi telkin ederek bulmaya calisiyorum cunku eşim de kendi ailem de bu durumumdan sikayetci.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?