• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

köy hayatı

bir kaç sene köyde kalıp para biriktirebilirsin bence bişi kaybetmezsin. eğer sağlık sorunun yoksa. bizde bir çiftlik düşünüyorduk ama alerjik astımım olduğu için yapamadık. kasabaya şehire yakınsa sosyalleşmekte bir problem olacağını düşünmüyorum. sonuçta şehirden eksik olan ne varki. sadece betonu eksik.

Kızlar ben anemin köyünde kaldım3 günde bunaldm asla dedim zaten onada glmiyosa glmez bter istemiyorum köyü bunalıma grerimbide ben evde de iş pek yapmam kalmış köyde yapcam bana ters

evde iş yapmayacaksan ya zengin koca bulacan yada evlenmeyecen, bu kadar basit :1:

Kısacası köyde oturamam ben evde 2 göz oda yap saat 10 da kalk köyde 7de ayaktayız kızlar yok gelemem carrie kısacası bu köye hayır ink sag ot topla zeytne gt blmem ne ben zaten ink elemdm sevgilim eletmem desede gvnip gtmem asla

Kısacası köyde oturamam ben evde 2 göz oda yap saat 10 da kalk köyde 7de ayaktayız kızlar yok gelemem carrie kısacası bu köye hayır ink sag ot topla zeytne gt blmem ne ben zaten ink elemdm sevgilim eletmem desede gvnip gtmem asla

canım madem karar verdin niye bize sordun ki. ayrıca evde 10 kalkıcağınımı sanıyorsun çocuk olsunda göriyim seni.:1:

Ben de asla yapamam şahsen, şehir hayatına alışmış insanların köy yerinde yapabileceğini sanmıyorum.

Uykuya düşkn deglimde kzlar ne blim şehr olsn istyorum sizce yanlşmı dşncem evde rahat edemezmiyim iş olrmu zengn koca bize gelmez bnde hiç iş yapmam demedim tabi yapcam

şehirde de yaşasanız iş olacak..
bence siz kendinizi şu "iş yapmak istemiyorum" mantalitesinden bi kurtarın..
evlilik demek, sevdiğin erkekle bi ömür mutlu mesut aşk yaşamak değil sonuçta..
sorumluluk demek evlilik..
mutluluklar şimdiden bu arada :34:

ben çok severim köy hayatını. insani ilşkilerin güçlü olur bi kere. ev eskiyse bi elden geçirirsiniz mis gibi olur. benim akrabalrım hep köyde oturur.hepsininde çok modern evleri var. isteyince yaparsın.

Asgari ücretle şehirde geçinebileceğini mi sanıyorsun.

Herşey para.

350 TL kira. Geriye 400-500 TL kalıyo sanırım. Maaşını tam yazmadın ama.

Biz kira vermiyoruz.Yinede zor geçiniyoruz diyelibilirim.Geçinmek çok zor artık.

kıssss ben çok severim köy hayatını..bayılırım.annem bana sen delimisin diyor.annem yıllarca kaldı köyde usandı tabiki.
seviyorum ama ben,ne biliyim süreklki yaşamadığım için belki hoşuma gidiyor.memlekete gidince mutlaka babamın köyüne gider orda kalırım 3 5 gün sonra tekrar giderim..
ama dediğim gibi uzun vadede yaşamak belki zor olur,ama para biriktirme açısından iyi bir fırsat olur canım.

Ahh benimde bir fırsatım olsada köye gitsem masa başı çalışa çalışa paslandık küflendik eşimin teyzesi emekli olduktan sonra köye gitti kadının yüzüne renk geldi yaa...Anlamam ki zaten köy kızları neden işlerden bıkıp şehir hayatı isterler..Şehirde çalışıp elin kahrını çekmektense inek tersi koklamak bin katlı iyidir...Biz bir gram köy sütü yumurtası bulmak için kırk kapı geziyoruz İneğe dokunmamak ne demek hayvancılık yaparak köşe dönülür bee benzincide asgari ücretle çalışan adam 350tl kira verirse kalan 350 yi bir ay nasıl geçinirsiniz...yarın adamın kafası kızar koyuverir kapının önüne ozaman ne olacak beğenmediğin köye dönersin kuzu kuzu allahım göstermesin köyde kurulu düzen hayvan tarla zeytin ot kök ne güzel...Ayrıca bende bu yıl 30 kilo zeytin çizdim çokta zevkli, yufka ekmek yapmak,gözleme yapmak, tavuk civ civ,keçi,koyun,inek kedi,köpek ayy hayallerim bunlar benim...bence köyde kal en azından para biriktir kiralarda ser sefil olursun.. köydekilerin rahatı vallahi şehirde yok..

Evet 1aydr evi kendi yeni yaptı yeni zaten ev ama anem brda kaynvalide dpdpe sevemyorum koyü anemin köyde market yok msela şehre yakın tabide eksik oluyor bn zaten sehrdede dısarı çkmam şehr o kadar zr gelmiyo evet iş tembeliği var napmam lzım evlnince mtlaka yapcm

köyde yaşamak fırsattır hele ege ve akdenizin köylerinde ne var heryer bağ-bahçe yeşillik Sen Doğunun Köylerini bir görsen 9 ay karla kaplı heryer yollar kapanır zırtpırt,Karadeniz köyleri desen yeşiline doyulmaz ama çok sarp arasizi var ve çok yağmur var o kadınlar hep çalışır hep çalışır...Ama köyde olanlar hele aklını kullananlar hem çok rahat hem çok mutlu hemde para sahibi olabiliyorlar en önemlisi bedenen yoruluyorsun stres diye bişey yok..

Back
X