• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

köy hayatı

sevmesem drmazdm bende var galiba sorun bi ara sevdgim için ben kalkıp urfaya gtcektm gözmü krpmadan nldu ayrıldk plan bile yapmştk demki takmcaksn

Aaayy ben köyü çok seviyorum.. Bizim köyü görseniz, tam köydür ! :) Ne bir bakkal nede başka bişey vardır.sadece ev var, okulu bile yok... Kalabalık değil, sakindir... Evleri öyle süslü püslü değil köy evidir, tahta merdivenli falan kerpiç evlerdir...kar yağsa yollar kapanır ulaşım kesilir. Telefon çekmez, telefon çeksin diye dağ tepeye tırmanılır.. Yollar tozdur taştır topraktır.

Ben çok seviyorum köyü, dağını taşını, havasını suyunu... AMA sadece tatil için giderim.... En fazla ama en fazla 15-20 gün kalınır, dönülür...

aaayy ben köyü çok seviyorum.. Bizim köyü görseniz, tam köydür ! :) ne bir bakkal nede başka bişey vardır.sadece ev var, okulu bile yok... Kalabalık değil, sakindir... Evleri öyle süslü püslü değil köy evidir, tahta merdivenli falan kerpiç evlerdir...kar yağsa yollar kapanır ulaşım kesilir. Telefon çekmez, telefon çeksin diye dağ tepeye tırmanılır.. Yollar tozdur taştır topraktır.

Ben çok seviyorum köyü, dağını taşını, havasını suyunu... Ama sadece tatil için giderim.... En fazla ama en fazla 15-20 gün kalınır, dönülür...
sen nerelısın..........

sevmesem drmazdm bende var galiba sorun bi ara sevdgim için ben kalkıp urfaya gtcektm gözmü krpmadan nldu ayrıldk plan bile yapmştk demki takmcaksn

dereyi görmeden paçayı sıvama işin yeni değilmiş,bununla da ayrılmayacağın ne malum:34:

1. gün ohhhh tertemiz hava ..miss gibi göl kokusu.. yeşillikk burası süperr.
2.gün ee ne yapacağızz?? (genelde kapının önünde çay ve çekirdik en gözde aktivite)
3. gün göle gitsek bari.
4.gün göle gitmiyormuyuz...
5.gün aşkımmm ne zaman eve gidiyoruz..

sevmiyorumm.. güzelim yazı çekirdek çıtlayıp hiç tanımadığım insanların dedikodularını dinlemekten nefret ediyorum. köy güzelde insanlarda iş yok. zaten kışın evde kapan dur yazında köye tıkıl bana göre değil .. ben hareketi seviyorum ama mecburende gidiyorum.

bizim köy var blki köy ii olsa ble 5dk otramıyosn dedm anenemdn sevdgimin köyü izmir kirazlı arkadaşlar hiç gtmedim bde ev yapmış tbe etim glmiyosa şehre gtmem köye möye bktım evim gbsi varmı bgn gldm rahat nefes aldm

Allahaşkına bu nasıl bir Türkçe??

kızlar bakın tecrübeyle sabit..
ben merkezden evlendım. Esımın evı koyde gelın cıktıgımda koye gelın gırdım.
Esımın işi sebebıyle baska bır sehırde ıkamet ediyorum.
sevgiliyken koye gidip geliyordum bir kaç saat oyalanıp dönüyordum evime
o zamanlar geziyordum tabii anlayamazdım bana hiç sıkıcı gelmiyordu..
eşimden de hiç sıkılıyor izlenimi almıyordum cünkü erkek olduğu için istediği gibi gezip tozabiliyordu..
köye bir yatmaya gidiyordu..
Eşimin işi dolayısıyla oğlumla gidiyoruz senenin bir kaç ayı köye
ben kayınvalidemlerle çok iyi anlaştığım halde patlıyorum sıkıntıdan
evet köyde bakkal var ama olması neyi değiştirir ki orda bayanların maalesef bakkala gitmesi sıcak karşılanmıyor erkekler gidiyor..
merkez çok yakın gitmek istediğinde ''ne işin var orda'' diyen gözlerle karşılaşman kaçınılmaz
bir akşam sahile gitmek istesen sanki antartikaya gidecekmişsin gibi ..
hergün üstüste gitsen ille ailenin bir komşusu ''ne bu hergün hergün annende ya da neyse '' der..
Allah razı olsun eşim gelirse düğünüm bayramım o benı hep gezdırır eğlendirir
yani zor çok zor
iş güç bitmez yapmazsan olmaz gelinsin ..böyle işte dediğim gibi tecrübeyle sabit..

Eşimin ananesi, teyzeleri falan köyde... İlk gittiğimizde bir gün kaldık. Hoştu ilk gün. Tavukları besle, inekleri besle, süt sağılmasını izle falan... Ertesi gün döndük. Ama hava değişimi berbat etti beni. Döner dönmez hasta buldum kendimi. Sonraları ise tam bir eziyet geliyor bana. Bir bayram gittik o ne geçmez günlerdi öyle. Sabah 7 de kalk kahvaltı et. Daha kahvaltı bitmeden kime gidelim oturmaya derdi başlasın. Hiç tanımadığın insanlara git. Otur, sıkıl... Oradan kalk bir başkasına. Akşam eve gel 5 te yemek ye. 8-9 a kadar ev tanımadığın bir sürü insanla dolsun. Mısır patlat, çay demle. En geç dokuzda yat uyu. Eşime dönüşte gördüğüm ilk apartmanın önünde göbek atacağım dedim. Gördüğümde de başladım oynamaya. Benim annem de köy delisidir.Bir teyzesi var köyde oturan. Arada gider kalır orada. Bayılıyorum der. Evet, ben de bayılıyorum anne ama sıkıntıdan... Hiç bana göre değil. Belki alışmamışlıkla alakalı ama resmen caddeler, arabalar, koca koca binalar, insanlar hayatımda ne kadar önemliymiş anladım.

Arkadaşım ilk birkaç yorumunu okudum sadece gerisini okumadım. Gerek duymadım ne demek istediğini anladım. Bence evlenip de o çocuğa yazık etme. Seni şehirde yaşatacak, elini işe sürdürmeyecek, öğleye kadar yatıracak birini bul. Seni eleştirmek yada kötülemek için söylemiyorum. herkesin hedefi farklıdır, gelecekten evlilikten beklentileri farklıdır. Eğer sevgilinle evlenirsen mutsuz olursun. Onu da mutlu edemezsin. Bırak sevgilin onu koşulsuz seven, fedakarlık yapabilecek biri ile evlensin.

Ben Kırklareli' nin köyündenim bizim köyde cocuk yuvası, ilkögretim, lise, kasap, süpermarket, parklar vs. hersey var cokta kalabalık bir köy.
Her ne kadar köye benzemese bile, genede ilk tercihim istanbulumdan yana olurdu. :16:
Alısmısım bir kere napiiimm.. :12:
Erkek ark. köyü' de tam tersi evler birbirine uzakmıs ve nüfus cok az sayıdaymıs bakkalı yok, yolu yok kasabaya ha deyince gidemezmissin..
Büyük sehirlerde yasamıs insanların böyle yerlere alısması, ayak uydurması cok daha zor gibi..

Son düzenleme:
ortada fol yok yumurta yok, üstelik fikrin de sabit, berbat bir Türkçe onlarca sayfayı okutmayı başardın ya, sana ne desem az.

ölme eşşeğim ölme diye bir laf vardır bilirmisin?
yaz gelir yonca yersin diye devam eder.

seninki de o hesap....

Uzaktan yaşarım ya da yaşamam demek zor.. Birçok insanın hayalinde, büyük şehirlerden kurtulup şöyle güzel bir köy ya da kasabada yaşamak vardır.

Ama büyük şehirlerin temposuna alışan kişi, ne kadar bu hayalini gerçekleştirebilir tartışılır.

Ben şuan küçük bir kasaba gibi bir yerde yaşamak isterim mesela..

Back
X