• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Köyde yaptığımız evin yanındaki pansiyon

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
müşterek yerdir. kuzen dediğine göre ortak arazi iki binada kaçak.

Ya böyle şeylerde beddua edilmesini çok çirkin buluyorum ben, başka tarafa bahçe yapamaz mısınız

Yalnız ben size hak verdim. (Beddular hariç) Keşke baştan konusulsaydi, bide bunu yapan kuzeniniz cok daha kötü. Ortak bir yerde anlaşır ikinizde biraz daha uzak yerlere yaptırırdınız.. eşimin ailesi köye ev yaptırdı ayni avluda 2 dayilarin evleri var. Hic gidemiyoruz keyifli olmuyor. Insan köy evi deyince sessizlik bekliyor

Hayır biz değiliz. Az çok vereceğiniz cevabı tahmin ediyorum. Adamın yeri istediğini yapar birşey elbette diyemem. İnsani olarak ben olsam yapmazdım
Siz insani olarak kimsenin sizin evin yanına ev yapmasını istemiyorsunuz zaten. Adamın kendi yeri olsa da olmasa da istemiyorsunuz 😂 İmar hukuku diye bişey var bilginiz var mı, kpss ye hazırlanıyorsunuz ya o açıdan sordum.

Herkes kendi arazisine istedigini yapmaya özgürdür. Adam çalışıp helalinden para kazanacak ,birilerini calistirip is sahibi yapacak , geliri olmasa sizmi yardim yapacaksiniz. Alkollu olur sizin aike yapiniza terstir alkol veya fuhus amacli olur anlarim.Hem pansiyon otel vs. denetimli yapiliyor demekki izinleri var. Ayricada siz hic otel pansiyona gitmedinizmi. Orayada sizin bizim gibi insanlar gidecek . Onlar o araziye hicbirsey yapmasaydi sizde genis genis yasayacaktiniz ama hayat sadece sizin isteginizle devam etmez. Sizin kuzeninize köstek degil destek olmaniz lazim.
Bu arada mubarek ramazanda beddua çok kötü birsey. Adam is kuruyor siz beddua ediyorsunuz . Ettiginiz beddua size doner haksizsiniz.

Çözüm olmadığını biliyorum. Sadece üzüldüm hevesim kursağında kaldı bunu buraya yazmak istedim ama olay çok başka boyutlara gitti
anlatım şekliniz yüzünden tepki topladı çünkü.size ait bile olmayan yere yaptığınız ev yüzünden beddua bile ediyosunuz insanlara, ev yapsaydılar bile banane onu da istemem diyosunuz ama kendinize yer dikiyosunuz.he deseydiniz atıyorum " dededen kalma arsayı ortak kullanıyoduk ama habersiz (sanki pansiyon bi gecede dikildi , izin çıkartmak bile uzun sürüyo) böyle bir şey yaptı en azından birimizden birimiz mesafe koyardık ya da yapmazdık şimdi canım sıkıldı" tamam yine haklılık payınız vardı.

Bizim kadınlarımız neden böyle yahu ? Kendini ifade edemiyor. 30 tane mesajda imarı var mı arsalar kimin üstüne hala anlayamadık. Turistik yer değilse zaten ziyaretçisi olmaz ki, neden bu tantana. Turistik yer ise pansiyona rakip butik pansiyon olun müşteriye ikiye bölün art niyetli beddualı çözüm istiyorsunuz aklıma bu geldi 😂

Arkadaşlar kimse kimsrnin arazisinde birşey yapmadı. Herkes kendi alnında yaptı evini. Benim rahatsoz plduğum olay pansiyonun bize çok yakın olması. Yoksa kimse kimsenin malına mülküne konmadı.

kimse kimsenin malına konmuyorsa mesela bahçenize(!) ne etik açıdan ne de insani açıdan bir sorun yok. Sonuçta kendi evinizin yanında birinin daha arazisi olduğunu biliyorsunuz.

siz istediğiniz gibi at koşturmak istediniz bence orada.Başkasının beton döktüğü yeri bile bahçem olarak görmüşsünüz.Helal olsun kuzene valla planları çöp etmiş aferin.

İki yerde belediyeden izin alınarak yapıldı. Kimse kimsenin malına konmadı. Ben burda bizim yerimize ev yaptılar vs de demedim. Kaç kere yazdım ama hala ısrarla aynı şeyler soruluyor

Ben sizi kısmen haklı buldum. Öyle ya da böyle ister dededen kalsın ister babadan, ister ortak tapu olsun ister ayrı eğer komşu kuzenimse izin almasını değil fakat haber vermesini beklerdim. Tabiki kendi kullanımına tahsis edilmiş araziye istediği şeyi yapabilir fakat nezaketen bir haber verilmesi yerinde olurdu bence.

Siz insani olarak kimsenin sizin evin yanına ev yapmasını istemiyorsunuz zaten. Adamın kendi yeri olsa da olmasa da istemiyorsunuz 😂 İmar hukuku diye bişey var bilginiz var mı, kpss ye hazırlanıyorsunuz ya o açıdan sordum.

Malesef insanoglu bu sekilde. Bende esnafim haliyle bayramda seyranda yogunluk oluyor isyerinin onune arabalar parkediyor. Yandaki komsuyla ortak alanimiz var 3 araclik yer var . Gecen bayram müsterim oraya parketti diye kavga cıkardı . Kendisinin 1 arabasi var arabayi ortalayip parkediyorki benim müşterim parkedemesin diye. tamamen cekememezlikten. Valla esim birgün sehir dışındayken saglam bir kavga cıkardim polis geldi. sağlam bir fırça yediler.

Ben sizi kısmen haklı buldum. Öyle ya da böyle ister dededen kalsın ister babadan, ister ortak tapu olsun ister ayrı eğer komşu kuzenimse izin almasını değil fakat haber vermesini beklerdim. Tabiki kendi kullanımına tahsis edilmiş araziye istediği şeyi yapabilir fakat nezaketen bir haber verilmesi yerinde olurdu bence.
Koskoca pansiyonu bir gecede konduramayacağına göre haberleri vardır muhtemelen.

Malesef insanoglu bu sekilde. Bende esnafim haliyle bayramda seyranda yogunluk oluyor isyerinin onune arabalar parkediyor. Yandaki komsuyla ortak alanimiz var 3 araclik yer var . Gecen bayram müsterim oraya parketti diye kavga cıkardı . Kendisinin 1 arabasi var arabayi ortalayip parkediyorki benim müşterim parkedemesin diye. tamamen cekememezlikten. Valla esim birgün sehir dışındayken saglam bir kavga cıkardim polis geldi. sağlam bir fırça yediler.
Küçük şehirlerde vardır bu hep, mesela yan bina yeri arsadır inşaat başlar . herkes homurdanız işte ameleler gelecek toz pislik olacak olmasın yapılmasın. Ben işimi göreyim benim dışımda herkes mümkünse salak olsun .

ben olsam şöyle yaparım. tam pansiyona bakan yöne bir kümes yaparım kokudan deli olsunlar onlar.

Yanliz bu cok cirkin.siz hic otele gitmedinizmi. Lütfen akıl verirken mantık cercevesinde ve vicdanlı öneriler verelim. Adamin belki başka bir gelir kapisi yok. Günah.

Küçük şehirlerde vardır bu hep, mesela yan bina yeri arsadır inşaat başlar . herkes homurdanız işte ameleler gelecek toz pislik olacak olmasın yapılmasın. Ben işimi göreyim benim dışımda herkes mümkünse salak olsun .

Ondan sinrada ekonomi niye kötü niye işsizlik var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X