Köyde yaşayan bayanlar nasıl vakit geçiriyorsunuz?

hayalet_39

b£n yaKın sén uZak...!!!
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2011
588
8
46
Kırklareli
ben 2 senedir köydeyim.şehirde yaşarken oyalanacak çok şey buluyordum ama şimdi köye geldim canım sıkılıyor.burada dedikodudan başka birşey yapmıyorlar.siz nasıl oyalanıyorsunuz?bana bir fikir verirseniz çok sevinirim :86:

ya koyde gercekten ugrasilacak bisi yok. insanin tek yaptigi sey temizlik ve komsulara gitmek.
bazen dusunuyorum acaba koyde yasamis olsaydim nasil biri olurdum...

bu sozlerim yanlis anlasilmasin ben koyumu cok severim, ve her sene mutlafa koyede giderim..

ya koyde gercekten ugrasilacak bisi yok. insanin tek yaptigi sey temizlik ve komsulara gitmek.
bazen dusunuyorum acaba koyde yasamis olsaydim nasil biri olurdum...

bu sozlerim yanlis anlasilmasin ben koyumu cok severim, ve her sene mutlafa koyede giderim..

köyde çıkıp dolaşabiliyor mu kadınlar? eğer öyleyse bence köyün tadını çıkarmaya bak doğal ortam falan. detoks gibi olur:34: hem internet varsa televizyon da vardır dizilere takılırsın:55:

köyde çıkıp dolaşabiliyor mu kadınlar? eğer öyleyse bence köyün tadını çıkarmaya bak doğal ortam falan. detoks gibi olur:34: hem internet varsa televizyon da vardır dizilere takılırsın:55:

televizyon olmayan yer yokki:31: ne güzel işte temiz hava tv internet temizlik merkeze uzak mı ev :97:

ay canım bende bir dönem kalmak zorunda kaldım köyde sürekli değil ama ara ara.köyde doğup büyümemiş biri için çoook zor.Allah sana sabır versin gerçekten.bana 1 hafta bile 1 ay gibi gelirdi.bir de insanların çoğunluğu cahil ve dedikoducu.o yüzden çevrenle pek haşır neşir olma başın ağrımasın.internetini sınırsız yapıp film,dizi falan izle, kitap oku, el işinden anlıyorsan el işi yap, takı yap.inşallah en kısa zamanda taşınırsın.senin durumunu çok iyi anladım insan boğulacak gbi olur:59:

yaa koyde kadinlarin disari ciktigi yokki. dukkanlara gitsen laf olur. ustelik hayat intle tv ilede gecmez. allah koydeki bayanlara sabir versin..

ama soyle bisi var ben koyde yasayacak olsaydim eger, hani bos durmamak adina inekte sagardim, tavuklarim, ordeklerim ve kedi kopekte beslerdim. boyle tam bi ciftlik hayati yasardim.
aslinda kulaga nefa gelmiyo, sehirlerin o stresli yogun kalabaligi pufff.. koyde kalacaksan dedigim gibi ciftligin olacak ozaman gel keyfim gel...

yaa koyde kadinlarin disari ciktigi yokki. dukkanlara gitsen laf olur. ustelik hayat intle tv ilede gecmez. allah koydeki bayanlara sabir versin..

ama soyle bisi var ben koyde yasayacak olsaydim eger, hani bos durmamak adina inekte sagardim, tavuklarim, ordeklerim ve kedi kopekte beslerdim. boyle tam bi ciftlik hayati yasardim.
aslinda kulaga nefa gelmiyo, sehirlerin o stresli yogun kalabaligi pufff.. koyde kalacaksan dedigim gibi ciftligin olacak ozaman gel keyfim gel...

aynen aynen ben de öyle yapardım ama işte şu dediğin gibi köylerdeki dedikoducu cahil tipler yok mu bezdirir insanı. kadınların işi zor orda:31:

Son düzenleme:
ben 2 senedir köydeyim.şehirde yaşarken oyalanacak çok şey buluyordum ama şimdi köye geldim canım sıkılıyor.burada dedikodudan başka birşey yapmıyorlar.siz nasıl oyalanıyorsunuz?bana bir fikir verirseniz çok sevinirim :86:
:) böyle bi konu görebileceğimi hiç ummuyodum
bende köyde yaşıyorum ,çok sıkıcı ,ortak paydanız olan kimse yok , zeten evlendikten sonra arkadaş edinmeside çok zor,şehirde büyüyüpte sonradan köyde yaşamsı çok çok zor
kısaca vakit geçmiyor,eşimle bazen dağa bayıra vuruyoz kendimizi ama yok yok yok
yapacak çok bişey yok
ama ben toplayabilirsem kadınlarla haftada bir kuranı kerim okuyacam ALLAH cc nasip ederse..........

köylerde internet kullanılıyor mu ya??:44:

şükürki var,internette olmasaaaaa:18:

bide köy derken kaç haneli

benim köy gibi 35 hanelimi

yoksa istanbul gibi bi yerde beizim ilçeye bile köy diyolar 20000 nufusu varken:27:

arkadaşlar artık köy deyince aklınızda o eskiden bildiğimiz köyleri canlandırmayalım.tabi ki öyle köylerde var ama artık çoğu köy gayet gelişmiş durumda teknolojik açıdan.yani enazından tv olacak kadar gelişti köyler okadar geriden takip etmeyelim ülkemizi yada zamanı.

yalnız doğal yaşam,temiz hava,bol güneş,detoks falan işte davulun sesi bence uzaktan hoş geliyor.onu birde içinde yaşayanlara sorun.hele doğunun köylerini saymıyorum bile. ben nereden mi biliyorum o şartlarda çalışan arkadaşlarımdan yada kendi gördüklerimden(öğretmen olduğum için).çok uzakta değil iç anadolunun köylerinde bile okadar zorlu şartlar varki (bunlar teknolojik açıdan değil,sağlık,beslenme,eğitim vb.) yani oh ne güzel olur orada yaşarım falan diyoruz evet insan o doğallığı arıyor ve özlem duyuyor ama inanın o şartlarda yaşamak gerçekten çok zor hele ki orada doğup büyümemiş bir insan için çok daha zor.

ha şu var yaptırırsınız güzel bir ev.bahçenizi yaparsınız,besleyeceğiniz hayvanlar olur.evinizde her türlü rahatlığı sağlarsınız,ihtiyaç duyduğunuz da en yakın şehire gidebilecek imkanınız vardır ozaman köyde gül gibi yaşarsınız.
ama bunun dışında gerçekten köy ortamında yaşamak zor ve de çok sıkıcı.

konu sahibi arkadaşım ben öğretmen olduğum için iş gereği köyde kısa bir süre bulundum,sadece kendim için değil yakınlarımdan köylerde öğretmenlik yapanları ziyaretlerimde gördüm ve kendilerinin anlatımlarından da biliyorum.yani seni az da olsa anlayabiliyorum. dedikodu ortamı her yerde var ve hiç bunlara bulaşmak istemiyorsanız kendinize bir dünya kuracaksınız yapacak bir şey yok.evinizi güzelleştirecek şeyler yapabilirsiniz,el uğraşları ile oyalanabilirsiniz,tv internet bir yere kadar insanı çok pasifleştiriyor.bahçenizle falan uğraşabilirsiniz. nerenin köyünde yaşıyorsunuz acaba bunu da bilmek lazım buna göre de uğraşlar bulabilirsiniz kendinize yöreye göre. ve umarım kısa zamanda da kurtulursunuz.

Koy'mu,siz koyde yasiyosunuz yani:49:Nasil koy hayati,cok merak etmisimdir... inekleriniz,keciler,kuzular falan varmi:44:yanlis anlamayin lutfen merak ettigim icin soruyorum...:37:

bazı arkadaşların dediği gibi köy bir yerden iyi temiz havası var çünkü.genelde herkesin ineği koyunu falan var.ama onlara bakabilmek için tarlanız olması gerekiyor yem,saman vs için sırf hazır yemle beslemek baya masraflı çünkü.bizim 15-20 tane güvercinimiz,2 kedimiz var ,1 köpeğimiz var,internet ve tv de var çok şükür.ben kırklarelinin bir köyündeyim.genelde pek genç yok çoğu şehre taşındı.ilçeye 15 dk mesafede.1 tane sütyen fabrikası var.fabrika sahibi komşulara çuvalla sütyen bırakıyordu lastiklerini kesmek ve fazla ipliklerini temizlemek için.bende yapıyordum ama bu kış kapanıyormuş fabrika.benim içinde oyalanma oluyordu.yeteri kadar insan bulabilirlerse köyümde halk eğitim kursu açılacakmış oraya giderim inşallah

eşin öğretmen falan mı canım, neden 2 sene önce köye taşındınız

eşin öğretmen falan mı canım, neden 2 sene önce köye taşındınız

eşim bu köyde doğup büyümüş.kahvehane işletiyor.eşimde sevmiyor aslında burayı.benim memeleketimde yani ç.kalede yaşamak istiyorduk çünkü eşim orada askerlikyapmış sevmişti oraları ama iş imkanları fazla yok.

8 sene önce filan okul açılışı için bir köye gitmiştik komutanlarımızla,o kadar güzel karşılandıkki ve de ağırlandık kazanlarla yemekler hazırlanmıştı.Hediye olarakta yazma vermişlerdi hepimize hala saklarım onu,keşkek yemiştik birde tadını hala unutamam,tertemiz havası vardı koyular kuzular filan çok beğenmiştim o zaman.
Ama büyük şehirde yaşayıpta orada yaşamak nasıl bir duygu olur bilemiyorum,bir kaç gün kalıp yaşamak isterdim açıkcası..

Back
X