Köyde yaşayan bayanlar nasıl vakit geçiriyorsunuz?

10 sne köy hayatı yaşamış biri olarak bu konuya cvp yazma gereği duydum. Bekarım 13 yaşımdan sonra köye taşıdık alışmam çok zor oldu. genç olmuyor genelde köylerde. gezilecek biyerde yok. anca dağ bayır. . alışveriş desen yokk birşey bitse alamıyorsun. bakkal hariç dükkan yok. acil bir misafir gelecek olsa arabayla bir saat yol kat edip et vs. almamız gerekiyor. gerçekten zor ama biz alıştık . yani ailem alıştı. ama buradan da gdince 10 gün içersinde özlüyorum :). uzun lafın kısası köy yerleri tatl için iyide sürekl yaşamak için çoook çok zor.. kafa dinleme yeri gençlere göre değil .emeklilere göre =)

aynen öyle akşam 8 dedin mi herkes evine çekiliyor köpek havlamalarından başka bir şey duyulmuyor.gezmek için hiçbiryeri yok.bende ne yapayım bebişle,tv yle,internetle geçiriyorum vaktimi :3:

ben haftasonları köye gidiyorum trabzonun bir köyü inanın eşim gitmek istemiyor ben illa gidelim diyorum çok harika yeşillik içinde denizin manzarası derenin sesi internet tv herşey var zaten merkeze yakınız canımız istese merkezdeki eve gidiyoruz ama ben köyü daha eğlenceli buluyorum eşimin kuzenleri yengeleri çay çekirdek pastalar börekler kıscası istanbuldan buraya gelin geldiğim halde köylere hayranım istanbulu unuttum sayılır köyümüzde yaşam süper..:1:

Annemin köyünden bahsedeyim size...

Her akşam illaki bir evde buluşulur gayet kalabalık, şen şakrak harika bir ortam olur, espriler havada uçuşur. Haftada bir topluca alışverişe çıkılır şehire, gırgır şamata alışveriş yapılır. Haftasonları otobüs tutulup geziye çıkılır (ben İstanbul'dayım benden çok gezmişlerdir İstanbul'u). Kimse kimsenin giyimine kuşamına dikkat etmez, küçümsemez. Ne eşyaların güzel olması ne de yeni alınmış kıyafetler önemlidir. Bir sorun varsa hep beraber çözülür. Paran yetmiyorsa yetirilir, yalnızlıktan şikayetçiysen anında uygun biri bulunur:) Düğününüz cenazeniz illa ki kalabalıktır, başınız sıkıştığında yanınızda bir dolu insan vardır. Annem böyle bir ortamda büyüdü. Köy kızı olmasına rağmen kendine güvenen ve son derece sosyal bir kişiliği ve etrafında sayısız arkadaşı var. Bense İstanbul gibi bir yerde sosyal fobi tedavisi gören fakat insanlarla iletişim kurmayı bir türlü başaramayan depresif biri oldum çıktım.

Şimdi aslında nerede yaşamak istediğimi siz bulun.
:61:

konu açılalı çok olmuş ben akdenizde yaşıyorum ve bizim burdaki köylerin şehirden hiç farkı yok bütün köylerde hemen hemen hepsinde restorantlar,oteller,bakkallar,marketleri,kasapları,net cafeleri,tuhafiyesi,kıyafet magazası,lisesi ,interneti,bir tek sineması yok halk egitim kursları mevcut bizim buranın köyleri ve yaylaları çok gelişmiş şehirden hiç bir farkı yok artık lüks evler ve siteler yüzme havuzlu siteler bile var yaylalarda tabi konu sahibinin yaşadıgı yer nasıl bilemem ama artık o eski köy hayatı yok şehirden hiç farkı kalmadı

bizim köyde genç pek yok evlenenler şehre gelin geldi yaşlılar var onların sohbeti güzel oluyor zaten gündüz tarla işi domates biber çilek topla sula derken akşam olur akşamda dedikoduizledilkleri diziyi anlatırlar

şükretmelisin.memleketimin en ucra köyü bile harika yeşillik.bende köy diye biryerde yaşıyorum köy demeye bin şahit lazım.kaktüs ,düzlük arazi uzuuuuuuuuuuunca bir yol ve heryere arabanla gidebiliyosun .ulaşım yok.gezebileceğin bir yer yok.tüm gün iki bebekle evde yada k..ç kadar bi bahçe de araba geçerken şükredebileceğin bir yol.bulunduğum yeri görsen kaçmak için fırsat kollarsın ama kaçacak vasıta bile yok.beterin beteri var.

haftada bir köye gideriz hafta sonları ona bile gitmek istemem sıkılıyorum bazıları gider günlerce kalırlar nasıl duruyorlarsa yapacak bişey yok köyde şehirde yaşamış biri olarak zor:31:

Son düzenleme:
Back
X