Köyde yaşayan bayanlar nasıl vakit geçiriyorsunuz?

bazı arkadaşların da dediği gibi köyde yaşamak iyi birtek insanın canı sıkılıyor.birde dedikoducu insan çok fazla burda.bizim köyün insanlarını sormuştum ilçedeki bir tanıdığımıza resmen yaka silkmişti.çok yüzsüzler biraz yüz verdin mi evinin içine ,evlilik hayatına kadar karışıyorlar.BİR ÖRNEK MESELA;bir kaç gece önce ben,kayınvalidem,eşimin halası komşuya oturmaya gitmiştik.neyse işte laf lafı konu konuyu açtı.sonra neyse konu benim çocuğuma geldi.kadın ne dese beğenirsiniz eşimin halasına.mehmeti(eşim) bebekken sen büyüttün bunu da al sen büyüt.bunu dedikleri benim 1 yaşındaki çocuğum.halası istanbulda yalnız yaşıyor ya 'sana da arkadaş olur'dediler.halası da sakin çocuk olsa yanıma alırdım dedi.hiç bana soran yok yani annesi ben değilim sanki.neymiş ben fabrikaya girecekmişim de halada benim çocuğuma bakacakmış istanbulda.2 saat uzağa yollayacakmışım.lafa bak.bende 'o benim canımdan can hiç biryere yollayamam dedim.işe girsem bile babaaansi bakar ona ' dedim.aynı bahçe içinde oturuyoruz zaten kayınvalidemle.sırf bu dedikoducu insanlar yüzünden köyden soğudum nefret ettim.daha çok örneği var.gebeyken beni eşime şikayet etmişlerdi utanmazlar köyden değil insanlarından bıktım birazda

bir zamanlar köyde yaşamak zorunda kaldım köylü değilim anam babamdaköylü değil köyde doğmadım avrupa gördüm ekonomik sebeblerden dolayı gittik tarla işleri vardı evbulamadık dam gibi yerde yaşadım evde fare sıcan akrep çiğan ne ararsan vardı aöf derslerime çalışıyordum zamanım öyle geçmişti tarlaya gidiyordum çalışıyordum çapa yapıyordum babama yardım ediyordum .. ama gel gör ki köylülerden nefret etme noktasına geldim köylü kızları anadan babadan köy hayatı görmüş bir üniversite okumak için şehire inmişler seni beni küçümser konuma geldiler tam bir buldumcuklu insanlarla muhattap olmak zorunda kaldım şimdi köy mü aman aman bikaç kişi haricinden köylülerle irtibatı kestim dedikodu ve iftara yı ben köyde gördüm de uzak ol köylüler...

ben karadenizliyim o muhteşem doğa harikası yerde kalabileceğim en fazla iki hafta sonrasında psikolojim bozuluyor kendimi mahsur kalmış gibi hissediyorum falaket senaryoları üretmeye başlıyorum şehirlerinde yaşanilabilir ama köylerinde aslaaaa .. mecbur kalırsamda sanırım terzi olur çıkardım diker biçer ölçer elbiselerimi yapardım herhalde

8 sene önce filan okul açılışı için bir köye gitmiştik komutanlarımızla,o kadar güzel karşılandıkki ve de ağırlandık kazanlarla yemekler hazırlanmıştı.Hediye olarakta yazma vermişlerdi hepimize hala saklarım onu,keşkek yemiştik birde tadını hala unutamam,tertemiz havası vardı koyular kuzular filan çok beğenmiştim o zaman.
Ama büyük şehirde yaşayıpta orada yaşamak nasıl bir duygu olur bilemiyorum,bir kaç gün kalıp yaşamak isterdim açıkcası..

yok zaten köyde yaşamak biraz can sıkıyor ama en büyük dert dedikoducu insanlar.bizim burada çok mesela.çok yüz verince hayatına müdahale ediyorlar

Köyde yaşamak güzeldir bazı açılardan yine de, tertemiz hava, suyu, yiyecekleri doğa. :34: Eğer alanın varsa tarla yapabilirsin sebze yetiştirmek adına, çiçek falan büyütebilirsin. Bir evcil hayvan bakabilirsin. Kitap okuyabilirsin bol bol... Aklıma gelenler bunlar, inşallah yardımcı olabilmişimdir. :61:

ben köyde yapamam heralde istanbula yakın bi yer olsa köy gibi imkanlarımda güzel olsa yaparım ama bu şartlarda yapamazdım heralde ama mecbur kaldımı alışıyosun dedikoduculara da bişey diyemeyeceğim Allah ından bulsunlar

yorumların hepsini okumadım .kendi fikirlerimi beyan edeceğim:)bizim burda kadınlar bağda,bahçede,serada çalışırlarken akşamı ediyor.tavuktur,koyundur vs hayvaları varsa onlarla uğraşıyorlar hiç olmadı örgü,dantel yemekti,bulaşıktı,çamaşırdı,çocuktu derken vallahi kadınlar kendilerine vakit ayıramıyorlar.ben onların yaptığını yapamam,çok zor cidden belkide alışmadığım içindir.yani konu sahibi arkadaşım bunların bir kaçını denesen zaman çabuk geçer diye düşünüyorum :)

yorumların hepsini okumadım .kendi fikirlerimi beyan edeceğim:)bizim burda kadınlar bağda,bahçede,serada çalışırlarken akşamı ediyor.tavuktur,koyundur vs hayvaları varsa onlarla uğraşıyorlar hiç olmadı örgü,dantel yemekti,bulaşıktı,çamaşırdı,çocuktu derken vallahi kadınlar kendilerine vakit ayıramıyorlar.ben onların yaptığını yapamam,çok zor cidden belkide alışmadığım içindir.yani konu sahibi arkadaşım bunların bir kaçını denesen zaman çabuk geçer diye düşünüyorum :)

teşekkür ederim arkadaşım.bizim bağ bahçe yok.yemek,çamaşır,bulaşık,çocukla vakit geçiriyorum.el işi bilmem pek becerikli değilim :60: köyümüzde halk eğitim kursu açılacakmış insan bulabilirlerse bende oraya gitmeyi düşünüyorum inşallah.

bende trakyanın köylerindenim.
iş bulmak çok zor 1 sene işsiz kaldım psikolojim bozuldu.
hiçbişey yok.
bakkalda sigara bıle yok.
çok kriz geçirmişliğim oldu.ilçeye gitmek için haftada bır araba gelıyo.
araban yoksa onun hariicnde gitmen cok zor.
bayaa bı yol katetmen lazım.
dedikoduculuk tüm köylerde var maalesef.
gün yapıyolar kadınlar birde kışın heraksam konu komsuya gidilir.
el işi yapılır.
el işi yapmayanlar ayıplanır.
aylak aylak durma derler.
neyseki artık köyde yaşamıyorum... koyumu cok severım evet ayda 1-2 kere gidilerek kafa dınlenecek harıka bı yer fakat temelli asla kalınmaz.

HEEMM ANNEMİİ HEEMM BABAMI BEN KÖYÜMÜ ÖZLEDİMMM :58:

ben de herkes gibi düşünüyorum bir hafta falan köyde kalıp o doğayı yaşamak insana huzur veriyor ama asla temelli köyde yaşanmamalı.Allah sabır versin köyde yaşamak zorunda olanlara...

köy 1 hafta güzel olabilir keyif verebilir ama fazlası sıkar insanı.özelliklede şehirde doğmuş büyümüş biri için köyde yaşamak daha da zor
allah yardımcın olsun canım

ben de hep öyle bir yerde yaşamak istemişimdir canım ya:)
bir kere internet imkanın var internet deniz derya araştır bilgilen dur.:):)
ayrıca da kitap okuyabilirsin müzik dinleyebilirsin..

Bende pazartesi merkeze yakın bir köye öğretmen olarak gidicem allahtan gidiş dönüşü var ve öğretmen arkadaşlarım olucak ama velilerimiz köy insanları açıkçası korkmuyor değilim sorun olurmu diye umarım anlaşabiliriz bende annemlerin köyüne giderim yazın ve nette olsa tv de olsa sıkılırım merkezin kalabalığını özlerim mesela geceleri köy çok sessiz olur ve köpek havlamaları bitmez bende korkudan uyuyamam:)birde tuvalet sıkıntısı var köyde dışarda oluyo genelde bazende hiç olmuyo:)
bu arada köydeki insanların dedikoduculuğunu cahilliklerine ve yapcak başka bi iş bulamamalaruna bağlıyorum ben

Koy'mu,siz koyde yasiyosunuz yani:49:Nasil koy hayati,cok merak etmisimdir... inekleriniz,keciler,kuzular falan varmi:44:yanlis anlamayin lutfen merak ettigim icin soruyorum...:37:

bu yoruma cok guldum kusura bakmayın ama :1::1::1: yahu artık koyler de bıle tv varken ,sızın evınıze henuz tv gırmedı mı hıc:1::1: koy hayatı yasamamıs olabılırsın de tv de hıc mı gormedın koy hayatlarını:1::1: koyde kecıler kuzular ınekler olmayacakda nerede olacak canım benım .

Son düzenleme:
HTML:
ya koyde gercekten ugrasilacak bisi yok. insanin tek yaptigi sey temizlik ve komsulara gitmek.
bazen dusunuyorum acaba koyde yasamis olsaydim nasil biri olurdum...

bu sozlerim yanlis anlasilmasin ben koyumu cok severim, ve her sene mutlafa koyede giderim..

Canım dert ettiğin şeye bak rahatlığının kıymetini bil ben yeni evliyim sabah sabah yerimden kalkıp evimi bırakıp koştur koştur sokağa dökülüyorum işe yetişicem diye kalabalık otobüslerde sabah işkencesi çekiyorum gün boyu saçma sapan insanlarla uğraşmakdan öyle yoruluyorumki ne evime vakit ayırabiliyorum ne kendime nede eşime. Robot gibi olmuşuz sabah git akşam gel hayatın bundan ibaret hiç bi sosyal yaşamın kalmıyor. Oyüzden bence rahatlıgının kıymetini bil sevdiğin insanlarla görüş çık dışarı yürü temiz hava al dinlen ne güzel işte kendine ayırabileceğin bir vaktin var en azından. İnanki senin yerinde olmak isteyen çok insan var.

konu açan arkadaşım ben de köydeim..eşim ve benim işimden dolayı..yalnız benim durumum farklı biraz çünkü köyden 3 km uzağa kurulmuş lojmanda kalıyorum..ilk yıl çok zorlanmıştım..yaşıtım veya anlaşabileceğim kimse yoktu komşu olarak ve işimde de bi takım problemler oluyodu( her işte olduğu kadarıyla)internet ve tv yeterli olmuyo tabi insanın ruhu daralıyo ama ben her özel günü kutladım eşimle programlar yaptım aylar öncesinden..öle öle geçti bi şekilde..bu yıl ise hobilerimle uğraşmak istiyorum ..örgü vs yapabilirim..tam olarak sıkıntıyı bitirmese de oyalıyo ...işe de git gel derken geçer inş..çünkü burdaki son senemdeyim bi aksilik olmazsa inş.

Köy hayatın negatifleride var zaten çoğu birbirine akraba olmuş ama eğer dışarıdan gelen biriyseniz dışlanma kaçınılmaz onlarla kimin dedikodusunu yapacaksınız?

Köy hayatın negatifleride var zaten çoğu birbirine akraba olmuş ama eğer dışarıdan gelen biriyseniz dışlanma kaçınılmaz onlarla kimin dedikodusunu yapacaksınız?

ben aynı durumdayım dışarıdan geldim.komşularda da gruplaşma var.herkes belirli kişilere gidiyor dedikodu için.bende dua ediyorum köyümüzde halk eğitim kursu açılacakmış gidenler olursa bende gitmek istiyorum

10 sne köy hayatı yaşamış biri olarak bu konuya cvp yazma gereği duydum. Bekarım 13 yaşımdan sonra köye taşıdık alışmam çok zor oldu. genç olmuyor genelde köylerde. gezilecek biyerde yok. anca dağ bayır. . alışveriş desen yokk birşey bitse alamıyorsun. bakkal hariç dükkan yok. acil bir misafir gelecek olsa arabayla bir saat yol kat edip et vs. almamız gerekiyor. gerçekten zor ama biz alıştık . yani ailem alıştı. ama buradan da gdince 10 gün içersinde özlüyorum :). uzun lafın kısası köy yerleri tatl için iyide sürekl yaşamak için çoook çok zor.. kafa dinleme yeri gençlere göre değil .emeklilere göre =)

Back
X