Köyden indim şehre

Kucuk bir karadeniz ilinin kucuk bir ilcesinde buyudum. Disaridan gordugunuzde burda yalilacak bir sey yok dersiniz ama biz hemen her hafta yapacak bir seyler bulabiliyorduk. Eski oda arkadasim doguda bir yerde ogretmenlik yapiyor. Tam neresi bilmiyorum ama ben attigi resimlere hayran hayran bakiyorum. Bir gun mardinden bir gun balikli golden birgun hasankeyfden resimler geliyor. Eminim bir suru zorluklar yasamistir ama keyif almasini bikiyor. Sizde firsatiniz varken bir daha belkide gitmeyeceginiz yerleri gorun. Mesela gecen yil karsa kayak icin gittik enfes bir kayak merkezi var kartalkaya falan halt etmis. Erzurum cok guzel bir sehir. Van yine oyle bunlar benim bildiklerim. Degistiremeyecegiz seyler icin uzulmeyin. Sehrinizi tanimaya calisin. Sehrinizi ve etrafini. Emin olun hersey avm degil. Ankarada avm sehrinde yasiyorum. Bende internet alisverisi kullaniyorum daha kolayima geliyor.

Eee alternatifiniz neydi? Tayin için başka şansınız var mıydı? Ekmeğinizin peşinden gitmişsiniz, saygı duyup, susmalı ama kendisi saray soylusu sanırım, aristokrat karizmasına yedirememiş evladının alt tabakayla aynı havayı solumasını. O zaman size de alsın bir saray, hazine dairesini de altınlarla tıka basa doldursun. Öyle deyin bence.

Eee alternatifiniz neydi? Tayin için başka şansınız var mıydı? Ekmeğinizin peşinden gitmişsiniz, saygı duyup, susmalı ama kendisi saray soylusu sanırım, aristokrat karizmasına yedirememiş evladının alt tabakayla aynı havayı solumasını. O zaman size de alsın bir saray, hazine dairesini de altınlarla tıka basa doldursun. Öyle deyin bence.
Maalesef başka şansımız yoktu biraz da sanırım eşime gönderme yapıyor çünkü o büyük şehirde kalamadı mecburen ben de yanına gittin o bana tabi olamadı ben ona oldum o yüzden mi acaba diyorum ama eşimin de elinde olan bir şey yok büyük şehirde kalabilmek için torpil gerekiyordu onu da bulamadık

Kucuk bir karadeniz ilinin kucuk bir ilcesinde buyudum. Disaridan gordugunuzde burda yalilacak bir sey yok dersiniz ama biz hemen her hafta yapacak bir seyler bulabiliyorduk. Eski oda arkadasim doguda bir yerde ogretmenlik yapiyor. Tam neresi bilmiyorum ama ben attigi resimlere hayran hayran bakiyorum. Bir gun mardinden bir gun balikli golden birgun hasankeyfden resimler geliyor. Eminim bir suru zorluklar yasamistir ama keyif almasini bikiyor. Sizde firsatiniz varken bir daha belkide gitmeyeceginiz yerleri gorun. Mesela gecen yil karsa kayak icin gittik enfes bir kayak merkezi var kartalkaya falan halt etmis. Erzurum cok guzel bir sehir. Van yine oyle bunlar benim bildiklerim. Degistiremeyecegiz seyler icin uzulmeyin. Sehrinizi tanimaya calisin. Sehrinizi ve etrafini. Emin olun hersey avm degil. Ankarada avm sehrinde yasiyorum. Bende internet alisverisi kullaniyorum daha kolayima geliyor.
Bizim kaldığımız şehrin yanında gezecek pek bir yer yok gezmek için yine annemlerşn yaşadığı şehre geliyoruz en kolay orası oluyor gibi şimdilik aslında ben annemlerşn yaşadığı yeri de pek sevmiyorum ama daha küçük bir şehre gelince orayı mumla arar oldum

Orası öyle tabiki,ama ne bileyim kerpiç evlerin olduğu bir köy bile bakmasını bilene güzeldir.Gezip ,dolaştığım hiçbir yerde huzursuz olmadım.Veya beyenmemezlik olmadı hiçbir zaman.Ama göreceli de olabilir.Karakter meseleside olabilir.Ben çok severim köyü.Kaldim da fırsat buldukca.Bir yere alışmaya çalışmak yerine kötü yönlerini gördükçe insan alisamaz ki.Konu sahibi zaten zorlaniyormus annesinin söyledikleri çok saçma olmuş.Begenmedim ben orayı deyip gelme şansı yok ki mecburi işte.
Gezip gormekle yasamak ayni degil inanin. 4 senem dolmak uzere doguda. Esimin sark gorevi icin 2 yil daha beklemek zorundayiz. Oysaki ben buraya 3 senem dolsun gidecegim umuduyla gelmistim. Evlilik falan isin icine girince evdeki hesap carsiya uymadi.
Ne dr bulabiliyorum cocuguma, ne bir eglence alani. Tek sosyal cevrem okuldaki ogretmenler ve lojmandaki arkadaslarim. Cocugumun bagirsak sorunu var. Adam gibi hastane , dr bulamadim. Haftaya cocugumu diyarbakira goturecegim mesela. Cunku surekli lavman yapip gonderen dr.lar Var burda. Yalvariyorum bi arastiralim, bu cocuk hep boyle. Benim de icim rahatlasin diyorum. Duymuyorlar bile. Lavman yaptir git diyorlar. Cocuk ona da alisti iyice.
Insanlari iyi genelde. Bu konuda sansliyiz mesela. Misafirperverler, yardimseverler. Ama koy gibi yerde insan senelerini gecirmek zorunda kalinca gercekten bunaliyor. Komsu illere gidince avmlere,magazlara daliyoruz resmen gormemisler gibi. Herseyi internetten istiyoruz. Cunku bazi seyleri cidden bulamiyoruz. Ya da cok cok pahaliya buluyoruz burda.
Vatanin her karis topragi bizim ama hepsi de cennet degil. Bu da bir gercek ne yazik ki.
V venus12 koyden indim sehireye alinacak birsey yok. Bunu esimle ankaraya her gidisimizde soyleriz biz. Guleriz, dalga geceriz. 😂
Yasayan biri olarak soyluyorum. Zor alismak ama tadini cikarmaya bakin. Cevre illeri gezin. Biz oyle yapiyoruz. Yasadigimiz ilin cevresindeki cogu dolu ilini gezdik. Hafta sonlarini ,uzun tatilleri falan oyle degerlendiyoruz. Baska turlu sadece mutsuz olursunuz.

Merhaba hanımlar moralim çok bozuk. Tayin nedeniyle birkaç ay aydır başka bir şehire taşındık. Zorunlu bir tayin oldumne kadar burda kalacağımız belli değil. Daha önce büyük şehirde yaşıyorduk ailem de aynı şehirde hala yaşıyor. Her neyse şimdi taşındığımız şehir çok küçük hiç bir şey yok ve ben hiç sevmiyorum çok sıkılıyorum bebeğimle birlikte yapabileceğimiz hiç bir şey yok park bile doğru düzgün yok. Yani anlayacağınız zaten moralim bozuk. Bugün eski yaşadığımız şehre geldik değişiklik olur işlemi de görürüm diye ana annem taşındığınızdan beri sanki kendi isteğimizle gitmişiz gibi ayy o şehir ne öyle köy gibi cahil inşalar var evleri çingene çadırı gibi modernlik nedir bilmiyorlar diyip duruyor. Bugün de geldik gelmişken orda olmayan bir kaç şey almak istedim AVM ye gittik sonra da eskiden sevdiğimiz bir restoranda yemek yiyip öyle annenler geçelim dedik neyse anneme dılarda yiyeceğimizi söylemiştim. Eve geldik falan filan yemek hazırlayayım mı dedi ben de yedik dedim ayy sizde yani iyi ki bir düyğk şehre geldiniz hemen kendinizi avm ye artınız köyden indim şehre işte dedi. Çok moralim bozuldu çok üzüldüm o şehirde yaşıyoruz diye sürekli bizi küçümsüyor gibi yani başka çarem mi var ne yapabilirim diyorum ses yok. Zaten sevemedim annemin de direkli ayy o yaşadıkları şehri görseniz köy bile değil diyip duruyor. Ben de çok kızdım anneme yani artık gelmeyi düşünmüyorum ben mi abartıyorum bilmiyorum
Anneniz şaka yapiyor ne var bunda sonuçta sehir iste..ilçe veya köy de olabilirdi .Esiniz nereye siz oraya.Internet alisverisi yapın gittiginizde AVM esiri olmayin..Hayat AVM degil açık havada geçmeli. Hele de cocukla..

Back
X