Kp kv görümce

mylittlepeony

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2017
406
520
33
Arkadaşlar Kp, kv, görümcelerle hiçbiri ile anlaşamıyoruz. Yani kavga gürültü yok Allah'a şükür ama psikolojik baskı var. Kv ve görümceler çok ama çok kıskançlar. Yediğim içtiğim giydiğim her şeyden rahatsızlık duyarlar. Kp dünyanın en cimri insanı. Tarifi mümkün değil. Kızım ilk torunu ama 1 çikolata almaz. Sürekli laf sokmalar, kendini beğenmiş tavırlar, cimrilik, o soğuk ortam beni çok ama çok geriyor. Kızlar haftada 1 civarı görüşüyoruz ama her görüşmenin ardından 3-4 gün kendime gelemiyorum. Eşim sorunların farkında ama bu konuda konuşmaktan kaçıyor. Benim de konuyu açmamam için çabalıyor. Ben artık onlarla görüşmek istemiyorum. Bunu eşime nasıl anlatmalıyım? Daha önce size kendi aralarında Kürtçe konuştukları için rahatsızlığımdan da bahsetmiştim. Lütfen benimle fikirlerinizi paylaşın arkadaşlar. Eşimi üzmek istemiyorum, kavga etmek te istemiyorum. Ama ben çok hassas biriyim. Çok geriliyorum ve bu gerginliğim eşime olan tavrıma da yansıyor...

Yapacak birşey yok kimse kv sinin görümcelerinin prensesi değil herkez yaşıyor bu sorunları biraz mesafe koyacak duymayacak görmeyecek kendi hayatınıza bakacaksınız
Sorun ne bahsetmemişsiniz bunun dışında hakaret vs varsa eşinizle paylaşacaksınız o kesecek bunların önünü

Kürtçe öğrenin, öğrenemiyorsanız uygulama bulun, konuşulanları yazılı çeviren ya da ses olarak.
Sizden hoşlanmayan insanlar elbet hakkınızda ileri geri konuşuyordur. Ailen benim için bunları demiş, mesafe koymak istiyorum demek için belki bahaneniz olur.

Yapacak birşey yok kimse kv sinin görümcelerinin prensesi değil herkez yaşıyor bu sorunları biraz mesafe koyacak duymayacak görmeyecek kendi hayatınıza bakacaksınız
Sorun ne bahsetmemişsiniz bunun dışında hakaret vs varsa eşinizle paylaşacaksınız o kesecek bunların önünü
Hayır hakaret yok, yani aslında onlar da benden hoşlanmıyor gibi hissediyorum ama ben de onlar da aynı ortamda susup konuşmamayı tercih ediyoruz. Sadece benim odadan çıkarsam eğer bunu fırsat bilerek eşime birşeyler fısıldıyorlar. Ben gelince susuyorlar. Öyle geriliyorum ki.. Haklısınız biraz 3 maymunu oynamak gerekiyor ama bir taraftan incinirken öyle davranmak çok zor

Kürtçe öğrenin, öğrenemiyorsanız uygulama bulun, konuşulanları yazılı çeviren ya da ses olarak.
Sizden hoşlanmayan insanlar elbet hakkınızda ileri geri konuşuyordur. Ailen benim için bunları demiş, mesafe koymak istiyorum demek için belki bahaneniz olur.
İnanın bahaneye gerek yok. Eşim farkında zaten ama yine de ailesi olduğu için onlara toz konduramiyor. Ben eşime onları şikayet etmiyorum. Çünkü şikayet ettikçe ters tepmesini istemiyorum. Bir de ailesiyle zaten çok mesafeliyim. Tamamen görüşmek istemiyorum onlarla. Bunu da eşim anlayışla karsilamayabilir.. Bizim olduğumuz ortamda benim hakkımda çok konuşamazlar çünkü eşim de Kürtçe biliyor.

Ya var ya, alın kitabınızı ya da yapıyorsanız el işinizi. Gidin oturmaya, kapatın kendinizi onların konuşmalarına ve kitabınızı okuyun, örgünüzü örün. Oyalayın kendinizi yani. Kimse size bizle konuşmuyor diyemez, kitap okuyor diyemez. Rahatlık aslında ya, öyle düşünün.

Size öneri sunduk ama sanırım es geçtiniz.
Eşinizi kırmamak adına kendinizi ezdirmeye devam edin o halde.
Hayır es geçmedim. Burada bahsettiğim durum sadece Kürtçe meselesi değil ki... Evet o da beni geren bir başka neden. Eşim ailesine çok düşkün. Ben zaten görüşmek istemiyorum. Ama bu tepkimin dozunu nasıl ayarlamaliyim bilmiyorum. Eşim bu konuların açılmaması için çabalıyor.

Ya var ya, alın kitabınızı ya da yapıyorsanız el işinizi. Gidin oturmaya, kapatın kendinizi onların konuşmalarına ve kitabınızı okuyun, örgünüzü örün. Oyalayın kendinizi yani. Kimse size bizle konuşmuyor diyemez, kitap okuyor diyemez. Rahatlık aslında ya, öyle düşünün.
Bu dediğinizi yaptım bugün. Dergi vardı açtım ona baktım. Ama örgü güzel fikir aslında. Hem stresi de gideren bir uğraş. Çok teşekkür ederim. Mümkün olduğunca mesafeli durmaya ve görüştüğümüz zamanlarda da böyle şeylerle kendimi meşgul edeceğim. Çok teşekkür ederim. Gerçekten tavsiyeniz bana şimdiden iyi hissettirdi :)

Arkadaşlar Kp, kv, görümcelerle hiçbiri ile anlaşamıyoruz. Yani kavga gürültü yok Allah'a şükür ama psikolojik baskı var. Kv ve görümceler çok ama çok kıskançlar. Yediğim içtiğim giydiğim her şeyden rahatsızlık duyarlar. Kp dünyanın en cimri insanı. Tarifi mümkün değil. Kızım ilk torunu ama 1 çikolata almaz. Sürekli laf sokmalar, kendini beğenmiş tavırlar, cimrilik, o soğuk ortam beni çok ama çok geriyor. Kızlar haftada 1 civarı görüşüyoruz ama her görüşmenin ardından 3-4 gün kendime gelemiyorum. Eşim sorunların farkında ama bu konuda konuşmaktan kaçıyor. Benim de konuyu açmamam için çabalıyor. Ben artık onlarla görüşmek istemiyorum. Bunu eşime nasıl anlatmalıyım? Daha önce size kendi aralarında Kürtçe konuştukları için rahatsızlığımdan da bahsetmiştim. Lütfen benimle fikirlerinizi paylaşın arkadaşlar. Eşimi üzmek istemiyorum, kavga etmek te istemiyorum. Ama ben çok hassas biriyim. Çok geriliyorum ve bu gerginliğim eşime olan tavrıma da yansıyor...
Güzelde konussan kötüde konussan anlamazlar görüştüğünüzde kendinizi dıs dünyaya kapatın Allah ta haftada bir görüsüyorsunuz daha fazlaso da olabilirdi

Önceki konularınızı bilmiyorum ama sen de onlarla iletişim kurmak için çaba gösterdin mi?Ne bileyim onlara giderken bi kek börek yapıp gider misin,özel günlerde ufak da olsa hediye alır mısın.Böyle şeyler çok önemli,soğuk soğuk oturup samimiyet kurmazsan dışlanman çok normal

bana da aşırı hassas geldiniz. bu kadar takılacak ne var ? haftada gir zorunda değilsiniz. daha nadir gidebilirsiniz. gittiğinizde de telefonla filan takılın nedir yani.

Yaşadıklarınızı çoğumuz yaşıyoruz maalesef
Ailesine dur demeyen erkekler, gelinin yanında kürtçe konuşan eş aileleri, saçma sapan konuşmalar vs
Bunlar sadece size özgü değil.
Rahatsız olmanızı anlıyorum ama hepsinin çok kıskanç olduğunu söylemeniz gerçeklikten uzak olduğunuzu düşündürdü
Ya da "bir çikolata bile almıyor cimri " demek yerine, minnet altına girmediğinizi düşünün, üstelik kimse kimseye bir şey almak zorunda değil ki
Bu kadar kendinizi doldurmak yerine sizi rahatsız eden şeyleri anında kırmadan dile getirin, hem siz içinize atmazsınız hem onlar daha dikkatli olurlar, yoksa düşman olursunuz birbirinize ve işler sarpa sarar, buna gerek yok
Ha sakince söylemekten çekinirim diyorsanız bu da birçoğumuzun yaptığı bir acizlik

Hatırlıyorum ben konunuzu. Kürtçe konuşmalarından rahatsız oluyorum bi kez daha olursa gitmiycem ailene deyin eşinize. Nasılsa konuşacaklardır. Bide bana kalırsa seslerini kaydedin kürtçe bilen birine tercüme ettirin.

Back
X