Kp miras paylaşımı adaletsiz mi sizce?

Maybeanothertime

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2021
8
-3
1
26
Direkt sorumu soruyorum.
Kp 2 erkek cocugu var biri esim en büyüğü birde kaynım var bekar. Kp 2 kamyon 1 çay ocağı 1 minibus ve tarla var 2 tane. Cay ocağı alınırken esim 60 bin kredi cekip babasına vermis bekarken. Dugunumuzde de zaten sadece takıyı aldılar gerisini esimle ben hallettik. 60 bin tl lik altin aldılar. Biz ayri sehirdeyiz esimle
Kaynim da babasinin yaninda hazira kondu dukkani 5 yıldır o çalıştırdığı için dükkanı onu uzerine yapacak ve 1 kamyon ve 1 tarla kaynıma verecek (ama düğününü takısını vs kendi yapma şartıyla). Bizede sadece 1 kamyon 1 tarla düştü. Zaten gözden ırak olan gönülden ırak olur. Esime de pek düşkün değiller. Ben bu durumu kabul ettim ama esim zorluk çıkarıyor. Eşim hakli mı yoksa payımıza ne düşerse kabul edip çekilmek mi en doğrusu?

Unutmadan birde kayinbabam geçen gün eşime demiş ki . Biriniz bal yiyecek biriniz peynir ekmek. Burada ne demeye çalışıyor sizce? Bana ayrımcılık yapıyor gibi geldi. bu laftan sonra görüşmek istemedim hicbirsey versinler istemedim eşim üstüne üstüne gidiyor.

Henuz kayınbaba ölmediği icin miraslik bir durum yok
Mal varlığını evlatlari arasinda dağıtıyor
Hakli haksiz, esit değil bunlar yanlış bence
Çünkü o öyle uygun görmüş
Aldiginiza razi olup size verilenleri esiniz kendi üzerine alsin eger kayinpeder haksizlik ediyorsa zaten bu onun günahı/hatasi olur.

Evet hatta kaynımla aynı evde oturma planları var. Bende bundan dolayi kabul edelim diyorum esim razi gelmiyor

Bırakın eşiniz üstüne üstüne gitsin.
Miras işlerinde ağlamayana meme yok, şimdi kayınbaba hayattayken paylaşımı adaletli yapsınlar, yoksa vefattan sonra kardeş kavgası çıkar.

Dükkan bir kardeşe gidiyorsa öbür kardeşe maddi olarak ödeme yapılması gerekir. En basitinden eşinizin verdiği 60 bin lirayı bankaya koysaydı olacak faizi hesaplaması lazım, dükkan sizin evlilğinizden önce alındığı için size alınan 60 binlik takıdan daha değerli aslında. Mirası da katarsanız eşiniz dezavantajlı duruma düşüyor.

Siz karışmayın, ancak eşinizin çok takılıp strese giriyorsa da sağlığının en önemli şey olduğunu hatırlatın.

Tarlaların değeri birebir aynı mı?

Bu miras paylasimi degil, adam hayattayken istedigine istedigini vermis.

Esitlikci mi, degil bu net. Ama adaletli mi tek taraftan bakarak bilemeyiz.
Cunku siz anladigim kadariyla uzaktasiniz ama kayniniz dizlerinin dibinde. Siz "orda dukkani isletti ihya oldu" diye bakiyorsunuz o "uzakta keyif yapiyorlar, maaslarini alip gül gibi yasiyorlar, anamin babamin bakimi ve dukkanin yuku bende" diye bakiyor.

Böyleyse adaletli.

Son düzenleme:
Esiniz taksa da uzak durun siz uzerinize kalmasin ihale.
Bizde de kaynimi kayiriyor kp.Ben haksizlik oldugunu düsündügümden dolayi gelin gibi davranıyorum artik.Eskiden kizlari gibiydim.
Birakin esiniz cözsün olumlu ya da olumsuz.

Evet hatta kaynımla aynı evde oturma planları var. Bende bundan dolayi kabul edelim diyorum esim razi gelmiyor
Siz hazıra konmak demissiniz ama dükkanı işleten kaynınız, evlendikten sonra da beraber yaşama durumları olursa düşündükleri gibi, anne babayla birebir ilgilenecek kişi yine kaynınız olacak. Eşitlik dediğimiz şeyde bu gibi durumlarda değişebilir.

Malları hayattayken istediği gibi böler kayınpederiniz, siz müdahale etmeyin, herhangi birşey söylemeyin.

Miras değil bu. Kayınbabanız yaşarken mal varlığını paylaştırmış. Tasarruf kendisinin, istediği gibi dağıtır. Bir şey söylemeye ya da sorun çıkarmaya hakkınız yok.

allah kahretmesin ya bi bitmediniz bitmediniz
hazıra konmuşmuş
size ne siz kimsiniz evlat mı torun mu kimsiniz
bugün boşansanız dış kapının mandalı bile değilsiniz
adam çalışmış yapmış hesabını size verecek he
ne güzel hayat ya
bu ana babalarda akıl olsa kimseye beş kuruş vermeden yesin kurtulsunlar ya bu nedir
geline damada kadar laf düşüyor hale bak

Eşinize zorluk çıkarmamasını söyleyebilirsiniz.
Emin olun gözden uzak gönülden ırak olmakla ilgili değil dükkanı o işletiyor. Eşit görünmeyebilir ama adaleti o tarafı dinlemeden karar veremeyiz.
Ki eşinizin verdiği 60.000 TL geri verilmiş diğer çocuktan da düğün altın her şeyi kendi yapılması beklenmiş.
Arada paylaşılmayan bir minibüs kalmış sadece. O da kayınpederin tasarrufu. Bence kafa yormayın, ama eşinizin ateşine su dökün.

Bir zahmet konuyu tekrar okur musunuz?
Burada gelin boşver malı diyor, koca talep ediyor.
Konu sahibi bir özrü haketti şu anda.

Amaan ne maddiyatciymissiniz yahu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…