Kp miras paylaşımı adaletsiz mi sizce?

İyide kardeşe 1 tarla 1 kamyon eşinize 1 kamyon 1 tarla eşit paylaştırmış zaten adam ben mi yanlış anladım ki.
Cay ocagini kucuk kardese birakmis, belki adam minibusu de ilerde abiye birakacak ama daha simdiden mal kavgalari baslamis.

Ve dükkan var iste onuda kaynima verdiler o isteltiyor diye

Eğer kayınbabanın bakımı ile öbür kardeş ilgilenecekse şimdiki dağılım adaletli olur. İnsan eti ağırdır.

Siz şimdilik karışmayın fazla, iki gün sonra eşiniz oturup da sizi suçlamasın. Onlar iki gün kavga eder, üçüncü gün barışırlar, aile içi işlerini aralarında halletsinler.

Eşinizin yaptığı çok ayıp bence
Adam hayattayken mal varlığını bölüyor
Adil olmalı mı olmamalı mı tartışılır
Ama böyle bi karar vermiş sonuçta

Ayrıca kaynınız ailesinin her işini görüyormuş
Onunla yaşayacaklarmış
Siz uzaktan arada bi tatile görüp hoşbeş ediyorsunuz sadece
Madem bundan sonra anne babaya verdikleri emekleri de eşitleyin mal da eşit bölünsün

Birde minübüs var evet dışarıda kalan.
Valla adam ne düşündü de şimdiden paylaşım yaptı bilmiyorum ama aç açıkta kalmasa bari
Ya valla benim böldüğüm mala itiraz edip sorun çıkarırsa çocuklarım herhalde hepsini satar yerim
Birbirlerine bakıp dursunlar sonra

Kp 2 kamyon 1 çay ocağı 1 minibus ve tarla var 2 tane.

Minibüs ne oldu ya, onu kayınpeder satıp yiyecek mi yoksa

İşte Anadolu irfanı; daha adam ölmeden gelini bile mal peşine düşüyor. Ne diyeyim, ağız tadıyla yemek nasip olmasın böyle mal peşine düşenlere…

Valla adam ne düşündü de şimdiden paylaşım yaptı bilmiyorum ama aç açıkta kalmasa bari
Kalmaz ya durum sandiginiz gibi degil adaletsizlik varmi diye soruyorum sadece
Kardesler arasinda da bir sorun yok. Sadece kayinbabamin soyledigi lafa uzuldum. Biriniz peynir ekmek biriniz bal yiyecek hani bilerek mi ayrimcilik yapiyor sizce diye danıştim

Güldürdünüz. Durum sanıldığı gibi degil yahu

şöyle düşünün siz ayrı şehirde olduğunuz için hastalandığında dr a kaynın görerecek, belki götürüyordur. haklı olarak biraz fazla verilir . yani bakım kaynınıza düşümüş.

Valla adamdaki büyük cesaret bana göre. Ben öldükten sonra herkes hukuki olarak payı neyse alsın derim ben olsam.
Ya aslında normal olan bu bana göre
Kimse birbirine düşmeden böleceksin
Herkes bilecek yerini
Genelde bi miktar da kendilerine ayırıyorlar zor günler için

Ama itiraz edilse feci bozulurum ben
Gerçekten inadıma her şeyi satar yerim

okuduğumu anlayabiliyorum
satır aralarını da

Gelin mala karışsaydı diğer yorumlar da ona göre olurdu. Şu anda konu sahibinin eşine kızılıyor babasının malının peşine düştü diye.

Satır arası derken ima etmeyi kastediyorsanız o hele hiç yok, durum tam tersi şu anda.

Aynen illa bi paylasim yapacaksa sadece kamyonlari verebilirdi, pandemi doneminde herkes mal paylasimi yapti sanirim.
Annem bile hic aklinda yok iken yapti sagligimda paylasayim diye.
İnsanlarin korkusu izal i şuyu daha saglen paylasamayanlar ölduklerinde bir birini yer hepsi ziyan olur korkusuna.
Yinede yaranilmiyo iste.

Eşinizin kendi işi var anladığım kadarıyla, kaynınız da pek güven veren bir tip değil. Kp onun satıp savıp yiyeceğini düşündüğünden böyle bir cümle kurmuş olabilir. Eşinizin yerinde olsam bu kadar ince hesap yapmam, allah güç kuvvet versin kendiniz kazanın mala mal ekleyin. Kp varlığını istediği şekilde dağıtabilir, hatta satıp yiyebilir ve kimse buna karışamaz. Hepsi onun çünkü

Kp niz sonrasına bırakmayarak güzel bir şey yapmış bence, sürekli görüyoruz ölümden sonra mal paylaşamayanları, uzayan davaları vs. Ama eşiniz yanlış yapıyor gibi, sonuçta her şey babasının tasarrufunda ve onun emeği olan mallar, kime isterse verir.

Siz de pek karışmayın, yorumsuz kalın bence, bütün bir aile ilişkisi içerisinde daha önce kim kime ne söyledi, nasıl destek çıktı vs bilemezsiniz, objektif olmanız zor olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…