Çok iyi anlamissiniz tesekkur ederim.Psikolojik destek alıyor.Esimle her şeyi ile ilgileniyoruz Allah biliyor.8 ayda cok yıprandım gercekten hiçbir şeyimiz uyusmuyor.Evlendigimiz ilk zamanlar bunu farkettim kendi düzenim icin çok çaba sarfettim basardim.Simdi basa döndük.Merhabalar öncelikle başınız sağ olsun. 8 ay uzun bir zaman. Kayınvalide yeni hayatına bir yerden alışmaya başlamak zorunda. Benim kayınvalidem de 55 yaşında. Kayınpederim hayatta. Ancak kayınvalidem bizle yaşa desek alıp valizi yerleşecek durumda. 7 24 bizde. Çaya diye gelip sabaha kadar oturur. Eşimle bu konuyu şu şekilde aştık. Kendi kendine evdeki eşyaların yerlerini falan değiştirmeye başlamıştı. Eşim müdahale etti. Biz yerlerini öyle karar verdik o şekilde daha rahat kullanıyoruz falan diye. Ya da bazen kapıyı açtığında çok da müsait olmadığımızı tavrına yansıtmaya çalıştı falan. Eğer ben bir şey söylesem ben bir tavır takınsam evimde istemiyor durumuna düşürülecektim. Ancak kendi oğlundan bazı tavırları görmek bir şeyleri anlamalarında daha yardımcı oluyor. Siz ne derseniz ne yaparsanız yapın istemiyor konumuna düşürüleceksiniz. Bu durumda eşinizin annesiyle enine boyuna konuşması gerekiyor. Öncelikle neden evine gitmediğini anlamak gerekiyor. Korkuları var ise psikolojik destek alması sağlanabilir. Sonuçta siz de zor zamanlar geçiriyorsunuz. Kayınvalide mutlu olsun diye siz hırpalanıyorsunuz size de yazık
Var.Onlar demiş kimsenin düzeni bozulmasın.Evini kapatma.Bu sefer duygu sömürüsü yapıyor bana evinde tek yasa diyorlar nasil yaşayacağım diye.Kaynananın kardeşi filan yok mu? Onlar anlatsa
Sizi gerçekten o kadar iyi anlıyorum ki. Çok yıpratıcı bir şey. Gelip iyilikle güzellikle kalsalar insan zaten yıpranmayacak. Ama gelip de sizin düzeninizi yok saymaya kendi düzenlerini kurmaya çabalıyorlar. Kendi evinizde evinize yabancı huzursuz hissediyorsunuz. Eşinizin git demesi beklenemez elbette ama bir şeyler yapması şart. Kayınvalideniz hiç bir konuda yanlız da değilmiş üstelik. Oğlundan başka kimsesi olmaz kıyamaz insan ne olursa olsun yanlız kalması olmaz der. Ama kızı varsa komşusu akraları varsa bir de zaten aynı binada yaşıyorsanız bu yaptığı oğluna duygu sömürüsü yaparak evinize yerleşmeye çalışmak. Ben her zaman söylerim, bir evin 2 hanımı olamaz. Olması için zorlanıyorsa orada kavga gürültü eksik olmaz. Şimdiden sizi bıktırırsa gerçekten bakıma ihtiyacı olduğunda sizin sabrınız çoktan bitmiş olacak. Keşke eşiniz bunları anlasa. Uzun vadede evliliğiniz de çok etkilenir bu durumda. Maalesef bazı şeyler kırıp dökmeden anlatılamıyor. Kayınvalideye ne kadar anlayışlı yaklaşılsa yaklaşılsın hangi taktik uygulanırsa uygulansın gün sonunda beni evlerinde istemediler diyecektir zaten. Eşiniz anne senin evde eksiklerin var mı evi temizletelim istersen sen de yorulmadan kafanı dinlersin falan şeklinde, kibarca evine geçmesi gerektiğini ima etsin ısrarla. Ya da anne evde kalmaya yavaş yavaş alıştır kendini zamanla hiç kalamazsın uzun zaman oldu artık hayat bir şekilde devam edecek falan şeklinde de konuşabilir. Ne dese zor olacak tabi. Ve inanın ne derseniz deyin istemediler denilecek. Ama kim ne derse desin sizin sağlığınızdan daha önemli değilÇok iyi anlamissiniz tesekkur ederim.Psikolojik destek alıyor.Esimle her şeyi ile ilgileniyoruz Allah biliyor.8 ayda cok yıprandım gercekten hiçbir şeyimiz uyusmuyor.Evlendigimiz ilk zamanlar bunu farkettim kendi düzenim icin çok çaba sarfettim basardim.Simdi basa döndük.
Yalandan x semtte evler çok güzel çocuk varsa çocuk için de çok güzel bahçesi parkı var fln deseniz tepkisini ölçüp ordan devam edip konuşsanız belki sizin onunla birlikte yaşamak
Sanirim tam olarak bu.Çok doğru tespit.Şimdi aile apartmanında olduğu halde düşünmüyor mu rahatsız ediyorum mu acaba diye düşünüyor işine geliyor yemek yapmam evi topla mam otururum bir köşede oh.yazık günah karşındaki de bir aile bir kadın
Ay aynı binadaymış zaten abartıyor bazı insanlar da yat evinde ya ne değişikMerhaba başlıkta herşey çok açık zaten.Ben kayınvalidem ile yaşamak istemiyorum.8 yıldır aynı binada herkes kendi evinde yaşıyordu.Kv ile en başından aramızda soğukluk oluştu.Yasam tarzımız herseyimiz asiri farklı.Kavga gürültü yaşamadık hic ama mesafeliydik herkes kendi düzeninde yaşıyordu.Kp 8-9 ay önce vefat etti.Ayni binada olmamıza rağmen evinde kalmak istemiyor.Kv 55 yasinda cok saglikli yani herhangi bi muhtacligi kronik hastalığı yok.Esim devamli ilgileniyor.Kızı da bir sokak ötede oturuyor.Gelip gidiyor bende destek oluyorum.Kp öleli bizde gece de bizim evde kalıyor.Özel hayat diye birsey kalmadı.Ben zaten ilaç kullaniyorum depresyon tedavisi için.Hiçbirseye kimseye tahammülüm yok.Bütün düzenim alt üst oldu kv hic uyum sağlamıyor kendi düzenini bizim evde uygulamaya calisiyor.Depresyonum bu süreçte tekrar etti.Bunu nasıl konuşmalıyım kırıp dökmeden.Yardimci olur musunuz?Su an çok saglikli düşünemiyorum kendi başına.Eşimle konuştuk o rahat edemez evine gider diyordu devamli.8 ay oldu gitmiyor.Yani en azından gece evinde yatsa.Esim de haliyle annesine evine git diyemiyor o da arada kaldi.Lütfen gercekten yardimci olacak olanlar yorum yapsın.Çok sıkıntılı durumdayım psikolojik olarak.Bilmiyorum belki kötü biri olarak görebilirsiniz vicdansiz falan ama zamaninda çok büyük bir olay geldi başıma öyle böyle değil.Bize hic destek olmamıştı kv ve kp.Şiddetli depresyon geçirdim o zaman.Destek yerine köstek oldular daha kötü oldum.Sürekli onlar aklıma geliyor zamaninda bana destek olmadı şimdi nasil bizimle yasamak ister diye.Bilmiyorum sıkıştım kaldım asiri bunaldım.Kimse ile paylaşamıyorum.Lütfen yardimci olur musunuz bana?
Açıkca otur konuş kv ile, deki sen evine gitmezsen bem gitcem buradan, yahu evi hemen üst katınızda sanki çok uzak, bence alıştırma daha fazla otur konuş..Merhaba başlıkta herşey çok açık zaten.Ben kayınvalidem ile yaşamak istemiyorum.8 yıldır aynı binada herkes kendi evinde yaşıyordu.Kv ile en başından aramızda soğukluk oluştu.Yasam tarzımız herseyimiz asiri farklı.Kavga gürültü yaşamadık hic ama mesafeliydik herkes kendi düzeninde yaşıyordu.Kp 8-9 ay önce vefat etti.Ayni binada olmamıza rağmen evinde kalmak istemiyor.Kv 55 yasinda cok saglikli yani herhangi bi muhtacligi kronik hastalığı yok.Esim devamli ilgileniyor.Kızı da bir sokak ötede oturuyor.Gelip gidiyor bende destek oluyorum.Kp öleli bizde gece de bizim evde kalıyor.Özel hayat diye birsey kalmadı.Ben zaten ilaç kullaniyorum depresyon tedavisi için.Hiçbirseye kimseye tahammülüm yok.Bütün düzenim alt üst oldu kv hic uyum sağlamıyor kendi düzenini bizim evde uygulamaya calisiyor.Depresyonum bu süreçte tekrar etti.Bunu nasıl konuşmalıyım kırıp dökmeden.Yardimci olur musunuz?Su an çok saglikli düşünemiyorum kendi başına.Eşimle konuştuk o rahat edemez evine gider diyordu devamli.8 ay oldu gitmiyor.Yani en azından gece evinde yatsa.Esim de haliyle annesine evine git diyemiyor o da arada kaldi.Lütfen gercekten yardimci olacak olanlar yorum yapsın.Çok sıkıntılı durumdayım psikolojik olarak.Bilmiyorum belki kötü biri olarak görebilirsiniz vicdansiz falan ama zamaninda çok büyük bir olay geldi başıma öyle böyle değil.Bize hic destek olmamıştı kv ve kp.Şiddetli depresyon geçirdim o zaman.Destek yerine köstek oldular daha kötü oldum.Sürekli onlar aklıma geliyor zamaninda bana destek olmadı şimdi nasil bizimle yasamak ister diye.Bilmiyorum sıkıştım kaldım asiri bunaldım.Kimse ile paylaşamıyorum.Lütfen yardimci olur musunuz bana?
Konustunuz mu nasil söylediniz? Keşke o esnada anne ev ev üstüne olmaz ben seni yine kontrol ederim her daim elimiz uzerinde olur zaten aynı apartmandayız ama eşyalar anılar fln diyorsan eşyalarını değiştirelim birlikte ama böyle ne kadar yakın o kadar sorun olur diye mutlaka acik acik konuşun.8 ayda yerleşmiş zaten eşinizin bu konuda tavrı nasil annesiyle konuşabilir mi yoksa bu is sizin üzerinize mi kalacak.Size kalacaksa mecbur kotu olmayı kabul edip kendi sinirlarinizi korumaniz lazimBiliyor birlikte yaşamak istemediğimi.Ben nasil tek kalicam diye eşime ağlıyor surekli.Gunduz de beraberiz zaten tek kalmıyor.Komsulari 35 yıllık komsu çoğu akraba.Hic yalnız kalmıyor.Kendini garantiye almak istiyor sanırım.
Eşinize söyleyin o gitmesini söylesin net.Merhaba başlıkta herşey çok açık zaten.Ben kayınvalidem ile yaşamak istemiyorum.8 yıldır aynı binada herkes kendi evinde yaşıyordu.Kv ile en başından aramızda soğukluk oluştu.Yasam tarzımız herseyimiz asiri farklı.Kavga gürültü yaşamadık hic ama mesafeliydik herkes kendi düzeninde yaşıyordu.Kp 8-9 ay önce vefat etti.Ayni binada olmamıza rağmen evinde kalmak istemiyor.Kv 55 yasinda cok saglikli yani herhangi bi muhtacligi kronik hastalığı yok.Esim devamli ilgileniyor.Kızı da bir sokak ötede oturuyor.Gelip gidiyor bende destek oluyorum.Kp öleli bizde gece de bizim evde kalıyor.Özel hayat diye birsey kalmadı.Ben zaten ilaç kullaniyorum depresyon tedavisi için.Hiçbirseye kimseye tahammülüm yok.Bütün düzenim alt üst oldu kv hic uyum sağlamıyor kendi düzenini bizim evde uygulamaya calisiyor.Depresyonum bu süreçte tekrar etti.Bunu nasıl konuşmalıyım kırıp dökmeden.Yardimci olur musunuz?Su an çok saglikli düşünemiyorum kendi başına.Eşimle konuştuk o rahat edemez evine gider diyordu devamli.8 ay oldu gitmiyor.Yani en azından gece evinde yatsa.Esim de haliyle annesine evine git diyemiyor o da arada kaldi.Lütfen gercekten yardimci olacak olanlar yorum yapsın.Çok sıkıntılı durumdayım psikolojik olarak.Bilmiyorum belki kötü biri olarak görebilirsiniz vicdansiz falan ama zamaninda çok büyük bir olay geldi başıma öyle böyle değil.Bize hic destek olmamıştı kv ve kp.Şiddetli depresyon geçirdim o zaman.Destek yerine köstek oldular daha kötü oldum.Sürekli onlar aklıma geliyor zamaninda bana destek olmadı şimdi nasil bizimle yasamak ister diye.Bilmiyorum sıkıştım kaldım asiri bunaldım.Kimse ile paylaşamıyorum.Lütfen yardimci olur musunuz bana?
Düzenler farklı ve sakın kendi düzenini kurmasına izin vermeyin lütfen mesela bir şeyin yerinimi değiştirdi uygun bi dille söyleyin anne değiştirme ben burada kalmasını istiyorum yada kendi düzenini değiştirme sakın rahat ol yine de ne bileyim mesela ben temizlik yaparken müzik açarım değişmez severim vs örnek verdim ben .. eğer eşiniz anlayışlı bi insansa uygun bi dille konuşsun anne yukarıda düzenin var bizimde burada düzenimiz var yalnız değilsin fln desin .. Başka türlü çözemezsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?