Kp vefat etti kv bizimle yaşamak istiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
kv saçmalamış, aynı apartmanda zaten. eşinin ölümünü kullanmış resmen.
eşiniz destek mi size? o destek olmadan kavgasız zor.
siz hiç laf etmeyeceksiniz, eşiniz evini temizlettirelim vs ile evi hazırlamaya başlayacak. bir süre onun evinde fazla vakit geçirip yatma vakti evinize geçersiniz. ama çok uzatmadan biraz biraz azaltmak ve sonra her gün gitmemek vs ile yeniden normal düzene dönülebilir. kendinize 10-15 gün süre verin derim.

Siz söylerseniz belki işi inada bindirir. Eşinizle konuşun. Uygun bir dile anlatsın. Belki de kendi evinde oturmak istemiyordur. Bu durumda iki evi de başka yere taşımayı teklif edebilirsiniz.

Çok iyi anlamissiniz tesekkur ederim.Psikolojik destek alıyor.Esimle her şeyi ile ilgileniyoruz Allah biliyor.8 ayda cok yıprandım gercekten hiçbir şeyimiz uyusmuyor.Evlendigimiz ilk zamanlar bunu farkettim kendi düzenim icin çok çaba sarfettim basardim.Simdi basa döndük.

Açıkça söyle bence
Net bir şekilde... direkt söyle...
Oğlu söyleyemez...
Bu işler nasıl patlak verir biliyor musunuz
Çocuklarınız varsa ve çok müdahale ediyorsa ben çocuklarıma terbiye veremiyorum düzen kuramıyorum diye konuşma yapabilirsiniz...
Yalnız kalmak yalnız olmak da çok zordur ben üzülüyorum üzülürüm mesela ama kayınvalidemle de yaşayamam açıkçası... Allah yaşatmasın inşallah bir gün o duruma düşmem... onun açısından da benim açımdan da zor bence...
Offf... dünya niye karmaşık insan ilişkileri neden zor...

Hiç mi kendini fazlalık hissetmiyor acaba.
Kayınvalideler böyle yaparak iyice nefret ettiriyorlar kendilerinden. 55 yaşında gencecik kadınsın ne birlikte yaşaması ya. Git evine maaşın var, hayatını yaşa bundan sonra. Ama yok illa rahatsız edilecek gelin. İlla yüz-göz olunacak.
Eşinizin söylemesi daha uygun olur sanırım, 8 ay iyi bile sabretmişsiniz.
Direkt git denmez tabi ama, 'anne senin yatak odanımı değistirsek, mutfağada yeni esyalar alalim' gibi açsin konuyu o zaman niyetini soylerse esinizde olmayacağını söyler heralde

Sizi gerçekten o kadar iyi anlıyorum ki. Çok yıpratıcı bir şey. Gelip iyilikle güzellikle kalsalar insan zaten yıpranmayacak. Ama gelip de sizin düzeninizi yok saymaya kendi düzenlerini kurmaya çabalıyorlar. Kendi evinizde evinize yabancı huzursuz hissediyorsunuz. Eşinizin git demesi beklenemez elbette ama bir şeyler yapması şart. Kayınvalideniz hiç bir konuda yanlız da değilmiş üstelik. Oğlundan başka kimsesi olmaz kıyamaz insan ne olursa olsun yanlız kalması olmaz der. Ama kızı varsa komşusu akraları varsa bir de zaten aynı binada yaşıyorsanız bu yaptığı oğluna duygu sömürüsü yaparak evinize yerleşmeye çalışmak. Ben her zaman söylerim, bir evin 2 hanımı olamaz. Olması için zorlanıyorsa orada kavga gürültü eksik olmaz. Şimdiden sizi bıktırırsa gerçekten bakıma ihtiyacı olduğunda sizin sabrınız çoktan bitmiş olacak. Keşke eşiniz bunları anlasa. Uzun vadede evliliğiniz de çok etkilenir bu durumda. Maalesef bazı şeyler kırıp dökmeden anlatılamıyor. Kayınvalideye ne kadar anlayışlı yaklaşılsa yaklaşılsın hangi taktik uygulanırsa uygulansın gün sonunda beni evlerinde istemediler diyecektir zaten. Eşiniz anne senin evde eksiklerin var mı evi temizletelim istersen sen de yorulmadan kafanı dinlersin falan şeklinde, kibarca evine geçmesi gerektiğini ima etsin ısrarla. Ya da anne evde kalmaya yavaş yavaş alıştır kendini zamanla hiç kalamazsın uzun zaman oldu artık hayat bir şekilde devam edecek falan şeklinde de konuşabilir. Ne dese zor olacak tabi. Ve inanın ne derseniz deyin istemediler denilecek. Ama kim ne derse desin sizin sağlığınızdan daha önemli değil

Offf empati yaptım da ruhum daraldı. Allah kp ime uzun ömürler versin
Kv kırılsın. Sizin özel alanınıza, hayatınıza kimsenin keyfini saymadan şak diye giren birinin kırılması çok da üzmezdi beni. Bir de sekiz ay olmuş. Az da olsa alışmıştır inşallah. En başından beri sizinle kalmak istemese korkuyordur eşinin olmadığı evde kalmak ağır geliyordur ölüm korkusunu o da yaşıyordur falan diyeceğim ama o da boşa çıktı. Kv gitsin

Yalandan x semtte evler çok güzel çocuk varsa çocuk için de çok güzel bahçesi parkı var fln deseniz tepkisini ölçüp ordan devam edip konuşsanız belki sizin onunla birlikte yaşamak

Sanirim tam olarak bu.Çok doğru tespit.

Ay aynı binadaymış zaten abartıyor bazı insanlar da yat evinde ya ne değişik

Düzenler farklı ve sakın kendi düzenini kurmasına izin vermeyin lütfen mesela bir şeyin yerinimi değiştirdi uygun bi dille söyleyin anne değiştirme ben burada kalmasını istiyorum yada kendi düzenini değiştirme sakın rahat ol yine de ne bileyim mesela ben temizlik yaparken müzik açarım değişmez severim vs örnek verdim ben .. eğer eşiniz anlayışlı bi insansa uygun bi dille konuşsun anne yukarıda düzenin var bizimde burada düzenimiz var yalnız değilsin fln desin .. Başka türlü çözemezsiniz.

Aman diyim boyle boyle yerlesir evine sesini cikar kirilacaksada kirilsin ya 55 ysinda zaten ayni apartmandaymissiniz nekadar dusuncesiz bencil insanlar var kabul etmeyin gitsin kendi evinde yasasin kocan soyleyemiyorsa sen soyle ne bu ya aylar olmus

Zaten aynı bınadaymıssınız ne diye illa sızde kalmak ıster ve kalırkı..ayy ne ılgınc insanlar var yahu.kendı duzenını bozma sakin buna ızın verip ipin ucunu kacırma. Ve esinle konus Guzelce. Olmayacağını soyle.

Açıkca otur konuş kv ile, deki sen evine gitmezsen bem gitcem buradan, yahu evi hemen üst katınızda sanki çok uzak, bence alıştırma daha fazla otur konuş..

Konustunuz mu nasil söylediniz? Keşke o esnada anne ev ev üstüne olmaz ben seni yine kontrol ederim her daim elimiz uzerinde olur zaten aynı apartmandayız ama eşyalar anılar fln diyorsan eşyalarını değiştirelim birlikte ama böyle ne kadar yakın o kadar sorun olur diye mutlaka acik acik konuşun.8 ayda yerleşmiş zaten eşinizin bu konuda tavrı nasil annesiyle konuşabilir mi yoksa bu is sizin üzerinize mi kalacak.Size kalacaksa mecbur kotu olmayı kabul edip kendi sinirlarinizi korumaniz lazim

Eşinize söyleyin o gitmesini söylesin net.

Depresyon tedavisi de görüyormuşsunuz, kendinizi bu kadar sıkmanız hata bence.

Alın karşınıza, zaten aynı binadayız, hepimizin ayrı düzeni var, neden 24 saat aynı evde olmak istiyorsun? Akşam yatağa girdim mi kocamla rahat rahat sevişemiyorum evde sen varsın diye, bari yatmaya evine git, deyin. Bunun üzerine de gitmiyorsa yüzsüz yani bayaaa.

Çocuklar konusunda çok hassasım ben.Meslegim gereği de oldukça dikkat ederim her anne böyledir zaten kurallarımiz uyku duzenimiz saglikli beslenme vs.Bütun hersey 8 ayda çöp oldu.Çocuklarin davranışları düzenleri alt üst oldu.Yedigimiz yiyeceklere,mutfaktaki eşyalara kadar değişti.Bir insana açıkça biz bunu yemiyoruz biz buna dikkat ediyoruz bu eşya burada durmali vs dediğiniz halde anlamıyorsa ne yapılır bilmiyorum çıldırma noktasına geldim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…