Farkindayim maalesef.Bunu farkedince konu açacak kadar bunaldim zaten.Acisi hafifleyince gider diye düşünüyorduk ama böyle rahatına geldi sanirim.Temizlik yemek cocuklar hersey bende.O da istediği gibi hareket ediyor herseye karışıyor istediği değişikliği yapıyor.Daha ne olsun.Sizi üzmek istemem ama kadın size çoktan yerleşmiş bile.Konuşmaktan başka çare yok. Böyle bir kadınla kötü olmadan ayrılamazsınız.
Siz taşınmayı bir kenara bırakın bence.Tabiki eşimle beraber düşünüyoruz.Evet taşınirsak bizimle gelmek ister.Afedersiniz iki ucu b... değnek dedikleri galiba bu.
Anne sen ne zaman evine geçeceksin, ben ona göre yorganları/battaniyeleri yıkayıp kaldıracağım (Bu olmadı ama bunun gibi bir bahane) deseniz ne der?Farkindayim maalesef.Bunu farkedince konu açacak kadar bunaldim zaten.Acisi hafifleyince gider diye düşünüyorduk ama böyle rahatına geldi sanirim.Temizlik yemek cocuklar hersey bende.O da istediği gibi hareket ediyor herseye karışıyor istediği değişikliği yapıyor.Daha ne olsun.
Bazen keşke erkek olarak dünyaya gelseymişim diyorum. Kadın ev çekip çevirmek zorunda. Anne olmak zorunda eş olmak zorunda. Gelin olmak zorunda. Evlat olmak zorunda. Kadın olmak zorunda. İdare etmek zorunda. Saygılı olmak zorunda. Erkeğin tek yapması gereken denge kurmak. Evlendikten sonra aile dediği şeyin karısı ve çocuklarından ibaret olduğunu kavramak ve kötülüklerden korumak zorunda. Bu kadar yaniayni anneler kiz annesi olunca damada ve ailesine karsi kuzu gibi olup, geline ve gelinin annesine panter oluyorlar.
Çok geçmiş olsun. İnşallah en kısa sürede depresyonunuz iyileşir.Merhaba başlıkta herşey çok açık zaten.Ben kayınvalidem ile yaşamak istemiyorum.8 yıldır aynı binada herkes kendi evinde yaşıyordu.Kv ile en başından aramızda soğukluk oluştu.Yasam tarzımız herseyimiz asiri farklı.Kavga gürültü yaşamadık hic ama mesafeliydik herkes kendi düzeninde yaşıyordu.Kp 8-9 ay önce vefat etti.Ayni binada olmamıza rağmen evinde kalmak istemiyor.Kv 55 yasinda cok saglikli yani herhangi bi muhtacligi kronik hastalığı yok.Esim devamli ilgileniyor.Kızı da bir sokak ötede oturuyor.Gelip gidiyor bende destek oluyorum.Kp öleli bizde gece de bizim evde kalıyor.Özel hayat diye birsey kalmadı.Ben zaten ilaç kullaniyorum depresyon tedavisi için.Hiçbirseye kimseye tahammülüm yok.Bütün düzenim alt üst oldu kv hic uyum sağlamıyor kendi düzenini bizim evde uygulamaya calisiyor.Depresyonum bu süreçte tekrar etti.Bunu nasıl konuşmalıyım kırıp dökmeden.Yardimci olur musunuz?Su an çok saglikli düşünemiyorum kendi başına.Eşimle konuştuk o rahat edemez evine gider diyordu devamli.8 ay oldu gitmiyor.Yani en azından gece evinde yatsa.Esim de haliyle annesine evine git diyemiyor o da arada kaldi.Lütfen gercekten yardimci olacak olanlar yorum yapsın.Çok sıkıntılı durumdayım psikolojik olarak.Bilmiyorum belki kötü biri olarak görebilirsiniz vicdansiz falan ama zamaninda çok büyük bir olay geldi başıma öyle böyle değil.Bize hic destek olmamıştı kv ve kp.Şiddetli depresyon geçirdim o zaman.Destek yerine köstek oldular daha kötü oldum.Sürekli onlar aklıma geliyor zamaninda bana destek olmadı şimdi nasil bizimle yasamak ister diye.Bilmiyorum sıkıştım kaldım asiri bunaldım.Kimse ile paylaşamıyorum.Lütfen yardimci olur musunuz bana?
Bizim çevrede de mahalle baskısı var arkadaslar.Yazik kadin tek mi kalsın vicdansızlar bi kap yemek bi yatak veremediler falan.Oldukca cahil bir çevredeyim.Buradan taşınmayı düşünüyorduk.Hala düşünüyoruz.Bakalim uygulamaya ne zaman koyabiliriz.
Kayınvaliden yaşlı biri degilki neden kötü biri olarak görelim üstelik aynı binadayken yani bence eşiniz konuşsun yada gorumcenizle konuşun o halletsin anne kendi evine çık artık bizde gelir gideriz yanına diye yani şahsen benim üst katımda olsa evi ben kendim bile konuşurdum hem siz hem kendisi daha gençMerhaba başlıkta herşey çok açık zaten.Ben kayınvalidem ile yaşamak istemiyorum.8 yıldır aynı binada herkes kendi evinde yaşıyordu.Kv ile en başından aramızda soğukluk oluştu.Yasam tarzımız herseyimiz asiri farklı.Kavga gürültü yaşamadık hic ama mesafeliydik herkes kendi düzeninde yaşıyordu.Kp 8-9 ay önce vefat etti.Ayni binada olmamıza rağmen evinde kalmak istemiyor.Kv 55 yasinda cok saglikli yani herhangi bi muhtacligi kronik hastalığı yok.Esim devamli ilgileniyor.Kızı da bir sokak ötede oturuyor.Gelip gidiyor bende destek oluyorum.Kp öleli bizde gece de bizim evde kalıyor.Özel hayat diye birsey kalmadı.Ben zaten ilaç kullaniyorum depresyon tedavisi için.Hiçbirseye kimseye tahammülüm yok.Bütün düzenim alt üst oldu kv hic uyum sağlamıyor kendi düzenini bizim evde uygulamaya calisiyor.Depresyonum bu süreçte tekrar etti.Bunu nasıl konuşmalıyım kırıp dökmeden.Yardimci olur musunuz?Su an çok saglikli düşünemiyorum kendi başına.Eşimle konuştuk o rahat edemez evine gider diyordu devamli.8 ay oldu gitmiyor.Yani en azından gece evinde yatsa.Esim de haliyle annesine evine git diyemiyor o da arada kaldi.Lütfen gercekten yardimci olacak olanlar yorum yapsın.Çok sıkıntılı durumdayım psikolojik olarak.Bilmiyorum belki kötü biri olarak görebilirsiniz vicdansiz falan ama zamaninda çok büyük bir olay geldi başıma öyle böyle değil.Bize hic destek olmamıştı kv ve kp.Şiddetli depresyon geçirdim o zaman.Destek yerine köstek oldular daha kötü oldum.Sürekli onlar aklıma geliyor zamaninda bana destek olmadı şimdi nasil bizimle yasamak ister diye.Bilmiyorum sıkıştım kaldım asiri bunaldım.Kimse ile paylaşamıyorum.Lütfen yardimci olur musunuz bana?
Esim duygusal yaklaşıyor.Agliyor sızlıyor eşimin yaninda.Erkekleri bilirsiniz etkileniyorlar hemen.Esim cok farkında herseyin bizzat goruyor anlaşamıyoruz.Annesinin davranislari ortada.O da konuşuyor uyarıyor anne biz böyle yapıyoruz şöyle düzenimiz.Cocuklara sunu yediriyoruz bunu yedirmiyoruz tamam diyor o an çok geçmeden tam tersini yapıyor.Örneğin;Yemek öncesi cocukların eline ekmek ya da abur cubur veriyor.Anne yemek yemez kuru ekmekle karni doyuyor.Çorba sebze et hepsinden yediriyoruz cocuk gelisme çağında ihtiyaci var bunlara diye tane tane anlatiyorum esim de anlatıyor.Ama diger öğünde yine ekmeği veriyor ellerine.Devamli boyle aylardır.Esime canm mutfağa girmişken cayi koyar mısın diyorum.Firliyor hemen ben koyarım sen yorgunsun diyor ya da Alonya kendin koy diyor.Oglumla bir konu hakkında konuşmaya çalışıyorum oğlumun yerine konuşuyor.Cocukla iletisim kuramıyorum.Kitap okurken başlıyor konuşmaya su sunu demiş bu bunu demiş.Ya da diziye odaklanıyoruz surekli konuşuyor yorum yapıyor.Devamli boyle idare edilir gibi değil yani.Siz taşınmayı bir kenara bırakın bence.
Eşiniz konuşsun annesiyle, sen konuşmazsan ben konuşacağım deseniz ne tepki verir?
Aranızdaki iletişim nasıl bilmiyorum ama eşiniz biraz sizi düşünse bir çözüm bulurdu buna.
İdare etmeyin sizde.Esim duygusal yaklaşıyor.Agliyor sızlıyor eşimin yaninda.Erkekleri bilirsiniz etkileniyorlar hemen.Esim cok farkında herseyin bizzat goruyor anlaşamıyoruz.Annesinin davranislari ortada.O da konuşuyor uyarıyor anne biz böyle yapıyoruz şöyle düzenimiz.Cocuklara sunu yediriyoruz bunu yedirmiyoruz tamam diyor o an çok geçmeden tam tersini yapıyor.Örneğin;Yemek öncesi cocukların eline ekmek ya da abur cubur veriyor.Anne yemek yemez kuru ekmekle karni doyuyor.Çorba sebze et hepsinden yediriyoruz cocuk gelisme çağında ihtiyaci var bunlara diye tane tane anlatiyorum esim de anlatıyor.Ama diger öğünde yine ekmeği veriyor ellerine.Devamli boyle aylardır.Esime canm mutfağa girmişken cayi koyar mısın diyorum.Firliyor hemen ben koyarım sen yorgunsun diyor ya da Alonya kendin koy diyor.Oglumla bir konu hakkında konuşmaya çalışıyorum oğlumun yerine konuşuyor.Cocukla iletisim kuramıyorum.Kitap okurken başlıyor konuşmaya su sunu demiş bu bunu demiş.Ya da diziye odaklanıyoruz surekli konuşuyor yorum yapıyor.Devamli boyle idare edilir gibi değil yani.
Bu benim kayınvalidemEsim duygusal yaklaşıyor.Agliyor sızlıyor eşimin yaninda.Erkekleri bilirsiniz etkileniyorlar hemen.Esim cok farkında herseyin bizzat goruyor anlaşamıyoruz.Annesinin davranislari ortada.O da konuşuyor uyarıyor anne biz böyle yapıyoruz şöyle düzenimiz.Cocuklara sunu yediriyoruz bunu yedirmiyoruz tamam diyor o an çok geçmeden tam tersini yapıyor.Örneğin;Yemek öncesi cocukların eline ekmek ya da abur cubur veriyor.Anne yemek yemez kuru ekmekle karni doyuyor.Çorba sebze et hepsinden yediriyoruz cocuk gelisme çağında ihtiyaci var bunlara diye tane tane anlatiyorum esim de anlatıyor.Ama diger öğünde yine ekmeği veriyor ellerine.Devamli boyle aylardır.Esime canm mutfağa girmişken cayi koyar mısın diyorum.Firliyor hemen ben koyarım sen yorgunsun diyor ya da Alonya kendin koy diyor.Oglumla bir konu hakkında konuşmaya çalışıyorum oğlumun yerine konuşuyor.Cocukla iletisim kuramıyorum.Kitap okurken başlıyor konuşmaya su sunu demiş bu bunu demiş.Ya da diziye odaklanıyoruz surekli konuşuyor yorum yapıyor.Devamli boyle idare edilir gibi değil yani.
Gorumce de kv kp ile yasiyor.Kesinlikle almaz annesini yanına.Ve annesinin bizimle yaşamasını istiyor.Konuyu açsak annemi istemiyorsunuz vicdansızlar... diye başlar direkt.Beraber yaşamıyorum kv kp ile diye bana vicdansiz muamelesi yapan tuhaf bir yaratık.Anne babasina hizmet için evlendim ya ben çünkü.Konuşulacak en son kişi.Kv akli selim kardeşi var su an Ankarada kızının yaninda.Onunla konusmayi dusunuyorum.Esimle ikisi halleder sanki bu isi.Yukarda biri yazmış kardeşleri falan konuşsa diye sagolsun ordan geldi aklimaGorumcenizle konuşun. 1 ay sen 1 ay ben bakayım deyin. Inan gorumce kv yi soluksuz evinde yaşamaya ikna eder.
Çok cok haklısınız.Acikca konuşmak lazım.Sagligim bozuldu kimse benden önemli değil icraate geçmem lazım.İdare etmeyin sizde.
Çünkü idare edilecek birşey yok.
55 yaşında aynı binada evi olan kayınvalide ile yasamak zorunda değilsiniz.
Eşiniz herşeyin farkındaysa konuşsun annesiyle.
Yada gitsin annesiyle yaşasın.
Ağlıyor diye ömür boyu kendi evinizde huzursuz mu yaşayacaksınız?
Bilmiyorum eşim baktim sessiz kalıyor ben herşeyi göze alır konuşurdum.
Bazı şeyler iyilik güzellikle çözülemiyor maalesef.
Bu kadar zamandır temizliğini yemeğini yaparsanız kadın tabi gitmez. Siz bunları yaparken kv ne yapıyor tv karşısında oturup duruyor mu?Farkindayim maalesef.Bunu farkedince konu açacak kadar bunaldim zaten.Acisi hafifleyince gider diye düşünüyorduk ama böyle rahatına geldi sanirim.Temizlik yemek cocuklar hersey bende.O da istediği gibi hareket ediyor herseye karışıyor istediği değişikliği yapıyor.Daha ne olsun.
O zaman geriye tek seçenek kalıyor.Evi,düzeni,maaşı,bagi bahcesi herseyi var.Kp maddi birçok olanak birakti Allah rahmet eylesin.Kizi cok anlayışsız.Evlendigimizde de bizimle beraber oturmak istemisti.Anlasamadigimiz halde bu ısrarı niye bilmiyorum.
Biri 6 biri 2 yasinda.Babaannesinin odasında yatmasını istemedi 6 yaşındaki.Baya kotu etkilendi.Horlmasindan korkmuş ilk zamanlar koşarak bizim odamıza geldi.Agladi gitsin gitsin diye.Yatmaz babannesi ile.Konusmak en doğrusu bunu anladım mesajlardan.Çocuklar kac yaşında dedem öldü babannem de korkuyordu ben veya kardeşim akşam giderdik orda yatardik olmaz mı öyle babannem ölene kadar öyle devam etti öyle de olmazsa en azından konuş dayanılir gibi değil bidi bidi bu ne böyle sağ psikoloji bozulur
Valla 55 yaşında genç kadın tabiki birlikte yaşanmaz. Yerinizde olsam görünce ile açık açık konuşurum. Herkes birer ay ilgilensin evinde kalsın derim. Ya boyle amip gibi insanlara yapisanlardan nefret ediyorum. Allah yardımcınız olsunGorumce de kv kp ile yasiyor.Kesinlikle almaz annesini yanına.Ve annesinin bizimle yaşamasını istiyor.Konuyu açsak annemi istemiyorsunuz vicdansızlar... diye başlar direkt.Beraber yaşamıyorum kv kp ile diye bana vicdansiz muamelesi yapan tuhaf bir yaratık.Anne babasina hizmet için evlendim ya ben çünkü.Konuşulacak en son kişi.Kv akli selim kardeşi var su an Ankarada kızının yaninda.Onunla konusmayi dusunuyorum.Esimle ikisi halleder sanki bu isi.Yukarda biri yazmış kardeşleri falan konuşsa diye sagolsun ordan geldi aklima
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?