Kp vefat etti kv bizimle yaşamak istiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizi üzmek istemem ama kadın size çoktan yerleşmiş bile. Konuşmaktan başka çare yok. Böyle bir kadınla kötü olmadan ayrılamazsınız.
Farkindayim maalesef.Bunu farkedince konu açacak kadar bunaldim zaten.Acisi hafifleyince gider diye düşünüyorduk ama böyle rahatına geldi sanirim.Temizlik yemek cocuklar hersey bende.O da istediği gibi hareket ediyor herseye karışıyor istediği değişikliği yapıyor.Daha ne olsun.

Tabiki eşimle beraber düşünüyoruz.Evet taşınirsak bizimle gelmek ister.Afedersiniz iki ucu b... değnek dedikleri galiba bu.
Siz taşınmayı bir kenara bırakın bence.
Eşiniz konuşsun annesiyle, sen konuşmazsan ben konuşacağım deseniz ne tepki verir?
Aranızdaki iletişim nasıl bilmiyorum ama eşiniz biraz sizi düşünse bir çözüm bulurdu buna.

Anne sen ne zaman evine geçeceksin, ben ona göre yorganları/battaniyeleri yıkayıp kaldıracağım (Bu olmadı ama bunun gibi bir bahane) deseniz ne der?

ayni anneler kiz annesi olunca damada ve ailesine karsi kuzu gibi olup, geline ve gelinin annesine panter oluyorlar.
Bazen keşke erkek olarak dünyaya gelseymişim diyorum. Kadın ev çekip çevirmek zorunda. Anne olmak zorunda eş olmak zorunda. Gelin olmak zorunda. Evlat olmak zorunda. Kadın olmak zorunda. İdare etmek zorunda. Saygılı olmak zorunda. Erkeğin tek yapması gereken denge kurmak. Evlendikten sonra aile dediği şeyin karısı ve çocuklarından ibaret olduğunu kavramak ve kötülüklerden korumak zorunda. Bu kadar yani Ama yok onu da kadın yapmak zorunda. Ya sessiz kalıp ömrünü tüketmelerine müsade edeceksin ya da tavrını koyup kötü gelin ilan edileceksin. Sonra erkeklere de yazık diyorlar. Asıl erkek annelerinin şımarıklıklarını çekmek zorunda olan kadınlara yazık. Benim annem tek bir gün olsun incitmemiştir damadını. Niye beni aramıyor demez, niye gelmiyorsunuz gitmiyorsunuz demez. Siz mutlu olun yeter der. Kayınvalidem anneme bile yapmadığını bırakmadı, annem tek bir kelime etmedi bir gün olsun konusunu bile açmadı ben sabrına hayran kaldım. Kayınvalide her gün bizde. Bazen telefonu duymuyoruz diye laf işitiyoruz tavıra maruz kalıyoruz neden açmıyorsunuz bilmem ne diye. Sanarsınız 10 gündür ulaşamıyor. İnsanlar evlilik zor falan diyorlar da zor olan evlilik değil. 3. Kişilerin gelinle damadı rahat bırakmaması zorluk yaratan. Resmen oyuncak oluyorsunuz insanların elinde. “Heh, geldin hoş geldin benim de zaten canım sıkılıyordu ben şimdi kendime senden güzel bir oyuncak yaparım”... Allah hepimizin yardımcısı olsun

Direk söyleyin siz stres olacağınıza o olsun daha genç oğlunu kıskanıyordur kesin

Çok geçmiş olsun. İnşallah en kısa sürede depresyonunuz iyileşir.
Kv konusunda çok haklısınız. Sakın bunun için kendinizi kötü biri olarak görmeyin.
Kv,genç yaşta. Sağlığı da yerinde diyorsunuz. Ustelikte aynı apartmanda yasiyormussunuz. Kendi evinde kalmalı. İhtiyacı olduğunda zaten çok yakinindasiniz. Gece yalnız kalmaya korkarsa gelsin sizde yatsın. Ama temelli olmaz. Herkesin kapisi ayri olmali. Bir sokak ötede kızı varmış. O gelir,torunlari gelir vs. Ev ev üstüne olmaz. Çok haklısınız.
Eşiniz nasıl biri bilmiyorum ama karşınıza alıp acik acik konuşun. Depresyonda olan biri olarak sağlığınız açısından istemediğiniz bir hayati yasamaniz icin sizi zorlamasin. Annesiyle konusup istedigi zaman gelip gidebilecegini ama herkesin ayri bir evi ve düzeninin olmasinin en iyisi olduğunu söylesin.

Siz de sakin kafaniza takmayin acaba kötü biri olarak mi görürler beni diye. Çünkü bu sartlarda siz yerden göğe kadar haklisiniz.

Öyle bir baski varsa tasinmanizs asil laf ederler "vay kadini tek basina birakip gittiler" diye. Ben elalemin lafina pek bakmam. Lakin evdeki huzuruma cok önem veririm..esiniz bu durumu halletmeli. Söz konusu onun annesi. Yok o yapmadi o zaman siz söyleyeceksiniz mecbur

Kayınvaliden yaşlı biri degilki neden kötü biri olarak görelim üstelik aynı binadayken yani bence eşiniz konuşsun yada gorumcenizle konuşun o halletsin anne kendi evine çık artık bizde gelir gideriz yanına diye yani şahsen benim üst katımda olsa evi ben kendim bile konuşurdum hem siz hem kendisi daha genç

Esim duygusal yaklaşıyor.Agliyor sızlıyor eşimin yaninda.Erkekleri bilirsiniz etkileniyorlar hemen.Esim cok farkında herseyin bizzat goruyor anlaşamıyoruz.Annesinin davranislari ortada.O da konuşuyor uyarıyor anne biz böyle yapıyoruz şöyle düzenimiz.Cocuklara sunu yediriyoruz bunu yedirmiyoruz tamam diyor o an çok geçmeden tam tersini yapıyor.Örneğin;Yemek öncesi cocukların eline ekmek ya da abur cubur veriyor.Anne yemek yemez kuru ekmekle karni doyuyor.Çorba sebze et hepsinden yediriyoruz cocuk gelisme çağında ihtiyaci var bunlara diye tane tane anlatiyorum esim de anlatıyor.Ama diger öğünde yine ekmeği veriyor ellerine.Devamli boyle aylardır.Esime canm mutfağa girmişken cayi koyar mısın diyorum.Firliyor hemen ben koyarım sen yorgunsun diyor ya da Alonya kendin koy diyor.Oglumla bir konu hakkında konuşmaya çalışıyorum oğlumun yerine konuşuyor.Cocukla iletisim kuramıyorum.Kitap okurken başlıyor konuşmaya su sunu demiş bu bunu demiş.Ya da diziye odaklanıyoruz surekli konuşuyor yorum yapıyor.Devamli boyle idare edilir gibi değil yani.

İdare etmeyin sizde.
Çünkü idare edilecek birşey yok.
55 yaşında aynı binada evi olan kayınvalide ile yasamak zorunda değilsiniz.
Eşiniz herşeyin farkındaysa konuşsun annesiyle.
Yada gitsin annesiyle yaşasın.
Ağlıyor diye ömür boyu kendi evinizde huzursuz mu yaşayacaksınız?
Bilmiyorum eşim baktim sessiz kalıyor ben herşeyi göze alır konuşurdum.
Bazı şeyler iyilik güzellikle çözülemiyor maalesef.

Bu benim kayınvalidem

Gorumcenizle konuşun. 1 ay sen 1 ay ben bakayım deyin. Inan gorumce kv yi soluksuz evinde yaşamaya ikna eder.
Gorumce de kv kp ile yasiyor.Kesinlikle almaz annesini yanına.Ve annesinin bizimle yaşamasını istiyor.Konuyu açsak annemi istemiyorsunuz vicdansızlar... diye başlar direkt.Beraber yaşamıyorum kv kp ile diye bana vicdansiz muamelesi yapan tuhaf bir yaratık.Anne babasina hizmet için evlendim ya ben çünkü.Konuşulacak en son kişi.Kv akli selim kardeşi var su an Ankarada kızının yaninda.Onunla konusmayi dusunuyorum.Esimle ikisi halleder sanki bu isi.Yukarda biri yazmış kardeşleri falan konuşsa diye sagolsun ordan geldi aklima

Ben sabirsiz ve tahammulsuz bir insanim herhalde ki sekiz ay gibi uzun bir surede hersey olacagina varirdi.ya o evi terkeder giderdim ya kaynana pasa pasa evine giderdi.

hasta yasli bakima muhtac olsa anlarim ama elli bes yasinda genc saglikli birisi icin de kirilacak uzulecek diye de dusunmem acikcasi.umrumda bile olmaz.

once ben derim ben her zaman.acimasiz gelebilir belki yorumum ama ben huzurlu mutlu olmadigim bir ortamda da baskasini dusunemiyorum maalesef.
Allah yardimciniz olsun uzuldum durumunuza.lutfen kimse icin sagliginizdan olmayin.

Çok cok haklısınız.Acikca konuşmak lazım.Sagligim bozuldu kimse benden önemli değil icraate geçmem lazım.

Çocuklar kac yaşında dedem öldü babannem de korkuyordu ben veya kardeşim akşam giderdik orda yatardik olmaz mı öyle babannem ölene kadar öyle devam etti öyle de olmazsa en azından konuş dayanılir gibi değil bidi bidi bu ne böyle sağ psikoloji bozulur

Bu kadar zamandır temizliğini yemeğini yaparsanız kadın tabi gitmez. Siz bunları yaparken kv ne yapıyor tv karşısında oturup duruyor mu?

Evi,düzeni,maaşı,bagi bahcesi herseyi var.Kp maddi birçok olanak birakti Allah rahmet eylesin.Kizi cok anlayışsız.Evlendigimizde de bizimle beraber oturmak istemisti.Anlasamadigimiz halde bu ısrarı niye bilmiyorum.
O zaman geriye tek seçenek kalıyor.
Eşinizle konusun güzellikle halletsin yoksa da resti çekeceksiniz başka yoLu yok gibi..

Biri 6 biri 2 yasinda.Babaannesinin odasında yatmasını istemedi 6 yaşındaki.Baya kotu etkilendi.Horlmasindan korkmuş ilk zamanlar koşarak bizim odamıza geldi.Agladi gitsin gitsin diye.Yatmaz babannesi ile.Konusmak en doğrusu bunu anladım mesajlardan.

Valla 55 yaşında genç kadın tabiki birlikte yaşanmaz. Yerinizde olsam görünce ile açık açık konuşurum. Herkes birer ay ilgilensin evinde kalsın derim. Ya boyle amip gibi insanlara yapisanlardan nefret ediyorum. Allah yardımcınız olsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…