Kp vefat etti. Size ihtiyacım var.

Kayınvalideye niye sarıldınız ki şimdi?

Bu kadar onaylanma ihtiyacı, kendinden emin olamama haliniz normal değil bence. İstediğiniz şey sadece ayrı evde oturmak, yani her evlilikte default olması gereken bir şey. Eşiniz ve kayınvalide size lutfetmiyor yani.

Çok sindirilmişsiniz, fevri davranışlarınızın sebebi de bu. Normalden fazla bir panik yaşıyorsunuz korktuğunuz için. Biraz sakinleşin, kendinizden emin olun rica ederim. Kocamı boşarım kayınvalide gelirse diyorsunuz da buradan o dik duruş potansiyeli gözükmüyor ne yazık ki.

İşte 7 aylık gelinim, hiç bana bu tavsiyeleri veren olmadı. Arkadaşlarım politik ol diyor ama anlamını bile bilmiyorum. Bugün eşim sizin söylediklerinizin aynısını söyledi. Bana kimse ablalık yapmadı ki görümcelerim de dahil. Ben de tırnaklarımı çıkarıyorum ister istemez Kaynanam bile dedi sabah ne düğününüzden, ne nişanınızdan bir şey anladınız, düğünde her fotoğrafta ağlıyorsun dedi. Düşün yani 7 aydır ne çekiyorum. Ama bundan sonra sizin dediğiniz gibi olmay çalışacağım. Tabi geliriz diyip, gelmezsem görümcelerim yine saldıracak ama ben bunu kabullenirm. Çok sağolun, çok teşekkür ederim

Rica ederim:) Tabi geliriz diyip gelmemelerini tolere etmek daha kolay. Zaten onlar da 1 saldırır 2 saldırır, sonunda kabullenir. Kaldı ki eşiniz de sıkılır her haftasonu gitmekten. Eşinize atarsınız topu. Abla kardeşinizin işi çıktı ben ne yapayım diye.

Bir de antideprasanları böyle sıkıntılı süreçlerde kendi kendinize kesmeyin bence. O da insanın kaygı düzeyini hızla yükseltebilir. Hiç tavsiye etmem kendi kendine ilaçları kesmeyi. Sıkıntınız varsa ilacın dozunu düzenlemesini isteyin doktorunuzdan.

İşte adı cenaze evi olunca kötü oldu cevap vermem, daha doğrusu eşime patlamam..1 hafta geçmesini bekleyemedi, insanlar acıyla her şeyi söyler, ben halledeceğim demedim mi demiş görümcem. Bu acıda bu yapılır mı demiş. Eşime de sakın söyleme, ben çok doldum, sinirlerm bozul demiştim. Hemen annesine çatmış (( Yine beni kötü duruma düşürürsün bak, suç atmaya yer arıyorlar sakın yapma demiştim, öyle de oldu. Babamı siz öldürdünüz, son 2 aydır gidip gelmeyi kestiniz demiş. Ölümü yüklemek bu kadar kolay mı ya..Adamcağız evimdeyken, bana nasıl dua ediyordu oysa..

Eşim gibi konuştunuz. Nasıl korkuyor, panikliyorsam kafamı ellerinin arasına aldı, öyle bir şey olmayacak, seni onunla yaşatmayacağım, bana güven, anneme he he de. Diye tembihleyip duruyor. Bunda biraz da bizimle 20 yıl kalıp, annemi sinir hastası eden, annemi döven babaannemin etkisi de var. 34 yaşında evlenmemim sebeplerinden birisi evlilikten çok kayınvalide korkum olması..

Insanlar sevdikleriyle mutlu olmak için evlenir ama siz ilk günden beri resmen çile çekmişsiniz. Neden bu kadar zorlaştırıyorsunuz hayatı? Fevri davranışlar sergilemeyin ve naçizane tavsiyem bir psikolog yardımı alın. Çünkü herkes kadar sizinde yanlışlarınız var ve çok sinmişsiniz. Inşallah herşey yoluna girer sizin adınıza.

Hey allam yaaa cenaze evi demeden alttan alttan her şeyi ima eden onlar değil miydi? Sen cevap verince mi akıllarına gelmiş cenaze evi olduğu? Sen de gidip yine sarılıyosun alttan alıyosun. Biraz dişli olmayı öğren zaten eşin de yanında

Çok panikledim, ama iyi ki yapmışım, eşim 20 dakikada bir sağol, teşekkür ederim, senden başkası yalan, bunu da yaptın ya kimse sana ağzını açamaz diyip duruyor. Ailesine çok mesafeli o dakkadan itibaren..

O gül gibi otobüsten inip geri mi döndün
Eşim gözlerini ayırmıyor, iyi ki yapmışım diyorum, göz yanıma gelip iyi misin, bir şey diyen var mı diyip duruyor. Hele bi desinler bu sefer beraber çıkıcaz bir daha bu eve gelmeyeceğiz diyor. Abartmıyorum 10 dakikada bir yapıyor

Lütfen eşinin iyi niyetini suistimal etmesine izin verme. Ramazan için gelsin falan derse, tepkini koy ortaya.
İçimden bi ses dolduracaklar adamı diyor.
Yok şimdilik gelmiyor Ramazanda, sordum sen oruçlusun çekemezsin bunu diyor. Bayramdan sonra 1 hafta gelsin, o da hiç almadılar demesin diye dedim. Sonra konuşuruz bunu dedi.

Hayret ettim. Olan olmuş daha ne diye gelip kv ye sarıldınız. Madem sarılacaktınız ne diye camiye koşup eşinize ağladınız? Keşke yaptığınızın arkasında dursaydınız. Bakın, görümce bile gözümden düştü demiş. Görümce bile diyorum.

Başka mesajlarınızda kendi duygularımı hissettim. Ama şunu aklınızdan çıkarmayın, siz cenaze evi diye pişmanlık duysanız da bu o insanları değiştirmeyecek. Kv yine sizi sıkıştıracak yine laf söyleyecek.

Sizin yerinizde olsam otobüse binip evime giderdim. Dahada arayıp sormazdım. Kv ne kadar fenaysa "annen 2 gün kaldı gitti gelmedi" demiş. Sanki sizin anneniz dünürünün cenaze evine hergün gelmeye mecbur.

Biraz kötü olun. Kötü olmayı öğrenin. Herzaman iyilik kazanmıyor ne yazıkki. Çünkü siz ne kadar iyi olursanız olun karşındaki anlamıyor. Evet Allah görüyor ama 3günlük dünya, gençlikde elden gidiyor.

Camiye koşup olanları eşinize anlatıyorsunuz sonra sakın kv ye çatma, birşey söyleme diyorsunuz .
Sonra kv ile tartışıp evden gidiyorsunuz tekrar dönüp sarılıyorsunuz bla bla bla...
Sizde de var bir dengesizlik .

Tabiki evde olacak oğlu. Cenaze evinden bihabersiniz anlaşılan. Oncekı konuda hak vermştim size ama şuan yersiz saçmaladınız. İnsanlar kendine gelmeden bunları dusunme. Eşine destek ol

Tabiki evde olacak oğlu. Cenaze evinden bihabersiniz anlaşılan. Oncekı konuda hak vermştim size ama şuan yersiz saçmaladınız. İnsanlar kendine gelmeden bunları dusunme. Eşine destek ol
Ben de onu dedim, zaten evde olacak oğlu annemin yanında azarlamasının alemi ne??

İnsanlık bende kalsın dedim, sabah gittik eşimle ğçüne de hediye aldım, çünkü damatlar da almıştı, elini öptüm annesinin verdim, sarıldı ağladı, seni çok üzdüüm, hatalarım oldu affet, ben çok mahçubum diye hüngür hüngür ağladı. Görümcelerim de aldıklarımı giydi üstlerine, teşekkür ederek yolladılar. Eşim diyor ki biraz önce sen o kadar şeye rağmen bunları yaptın ya bir daha buraya sadece sen istersen geleceğiz, annem evime sen istersen çaya gelecek. Allah senden razı olsun, bundan sonra haksızda olsan önce sen sonra onlar diyor. Şimdi yoldayız anneme gidiyoruz, çok şükür. Hepinizin anneler günü kutlu olsun, kimse annesiz kalmasın, 34 yaşımda annesiz 1 hafta el evinde resmen öksüz gibi oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…