kp yuzunden esimeyasattiklarimda sizce haklimiyimm

Eşime hakkini al dediğim an bagirip cagirip evi yikiyo bende o sinirle korkaksin dedim bu mu saygisizlik emin ol o daha saygisizca davranıyor burasi kadınlar kulübü falan değil erkekleri kollama kulübü hemcinslerimlemi erkeklerlemi sohbet ediyorum belli değil ben eşime turlu hakaretler fln etmiyorum Yuh ya pes

Bence siz eşiniz tarafından bir boşanma davası hakediyorsunuz. Babanın evi diye hergün kavga edip türlü hakaret eden kadın nedir ya? Yerden göğe kadar HAKSIZSINIZ. Haksız olduğunuz kadar saygısızsınız, sizle bir ömür geçmez.
O kadar da değil

huzurunuzu bozmayın ya boş yere. değmez gerçekten. sizi evden çıkartan var mı? yoksa sorun yok.

Mrb kizlar gecen yil evlendim oturduğumuz ev kayinbabamin uüstüne evlenirken az bi borcu kalmisti simdi bitti hep derdi oğlum bu ev senin ben de dedim artik söyle tapuyu üstüne yapsin ama yok adam sürekli bi bahane uyduruyo acele etmeyin yok bekleyin bilmem ne Esimde pasif kaliyo ttmm diyo bende cildiriyorum eşime bagirip kiziyorum korkaksin pisiriksin diye ssürekli kavga ediyoruz dun ordaydik babam babasina sordu laf arasında ipotek kalkti dimi diye yok kalkmadi odicez az daha bilmem ne fln diye YALAN söyledi yazik KV de bey kalkti ya fln dedi o da sus sen fln dedi gözgore gore yalan söyledi ve Esimyine sustu sabah ise gitti ssizce isten gelince kavga cikartip burnundan getirmemi hak etmiomu ben kp le bu konuyu konuşmamooğluna bbunu yapan banami verecek bu arada ttelden yaziyorum yanlis harfler için oözürdilerim bana bi akil verin kizlar bi arkadasin tavsiyesi üzerine ekliyorum biliyorum bi ise yaramicak bombalamaya devam etceksiniz evin bes yil kredisini Esim ödedi son bes ayi kp ödedi Esim dogudayken kp üstüne aldi islemleri o yaptigi için eşime iade etmiyo

Babaniz neden ise karisiyorki anlamadim, kocan odede madem istesin tapusunu, bunu olumu var neyi var yarin kp oldukten sonra sizin cogunlugunu odediginiz evi diger kardeslerle paylasmak zorunda kalirsiniz. Kocaniz diyemiyorsa siz soyleyin bu borc odenirken siz evli degilmiydiniz ? O zaman soylemeye hakkiniz var. Kavga etmeye gerek yok direk acik acik baban olurde bu tapu onun uzerinden kalirsa kanun karsisisan hicbir hak idda edemeyiz mal paylasimina girer dersiniz.

Babaniz neden ise karisiyorki anlamadim, kocan odede madem istesin tapusunu, bunu olumu var neyi var yarin kp oldukten sonra sizin cogunlugunu odediginiz evi diger kardeslerle paylasmak zorunda kalirsiniz. Kocaniz diyemiyorsa siz soyleyin bu borc odenirken siz evli degilmiydiniz ? O zaman soylemeye hakkiniz var. Kavga etmeye gerek yok direk acik acik baban olurde bu tapu onun uzerinden kalirsa kanun karsisisan hicbir hak idda edemeyiz mal paylasimina girer dersiniz.

Bunları eşi de biliyordur,bence adam konu sahibine güvenmiyo

y
Kpinizin yalan söylemesi elbette tasvip edilesi hoş bir şey değil, bu açıdan ayıp ediyorlar.
Ancak bunun haricinde, kp ile kv hala hayatta iken, bu yangından mal kaçırır gibi evi eşinizin üzerine yaptırmaya ısrarınız nedir ben bunu anlayamadım?

Bu doğrudan eşiniz ve onun anne babası ile ilintili bir durum ve ekstrem bir şey olmadığı sürece siz niçin karışıyorsunuz ki?
Niçin kavga çıkarıp huzur kaçıracaksınız, ne işe yarayacak?
Yanliz kp olurse tapu inun uzerinde oldugu icin direk karisi ve tum cocuklari arasindan mal paylasimina girer, asil adam olmeden once tapuyu vermesi lazim ki o zaman gercekten ev konu sahibi ve kocasinin olsun. Evet cidden tatsiz bir konu ama kp oldukten sonra sanmiyorum karisi ve diger kardesler evet siz odediniz kredisini alin sizi bu ev desinler.
Para mal paylasimi soz konusu olunca insanlar oyle bir yuz degistiriyorki inanan sasarsiniz.

Bunları eşi de biliyordur,bence adam konu sahibine güvenmiyo

Valla o zaman adam kendine gore secim yapmis herhalde, tapuyu ustume alsam kadin benden bisanirsa yarisi onun olur, tapuyu babamda biraksaaam babam olurse annem dahil tum kardeslerim hak idda eder. Zor karar vesselam Allah kimseyi bu hale dusurmesin. Birbirlerinden para kacirmak icin mi oynuyorlar diyorsunuz bu oyunlari...

y

Yanliz kp olurse tapu inun uzerinde oldugu icin direk karisi ve tum cocuklari arasindan mal paylasimina girer, asil adam olmeden once tapuyu vermesi lazim ki o zaman gercekten ev konu sahibi ve kocasinin olsun. Evet cidden tatsiz bir konu ama kp oldukten sonra sanmiyorum karisi ve diger kardesler evet siz odediniz kredisini alin sizi bu ev desinler.
Para mal paylasimi soz konusu olunca insanlar oyle bir yuz degistiriyorki inanan sasarsiniz.

Doğru, ev eşinin üzerine olmalı, eşinin hakkı.
5 sene eşin ödeyip, 5 ayını babası ödüyor bir de tapuyu üzerine alıyorsa, bu mal da miras paylaşımına girer de diğer kardeşler bunu bölüşürlerse, hakka girerler.

En başından böyle açık açık niçin yazmadınız @zziinneett , bu bilgileri baştaki konunuzun altına edit olarak ekleyin, bundan sonraki yorumlar daha sağlıklı gelsin.

Şu durumda ben de olsam eşime baskı yapardım ama kavga çıkaracak hale gelmezdim.
Ayrıca evi direkt eşinizin üzerine de alsanız, kpin vefatından sonra diğer kardeşler geri dava açtığında eşinizin üzerindeki o ev tekrar miras paylaşımına girebiliyor galiba. Bunun için biri üzerinden satış yapmanız mı gerekiyor öyle bir şeyler vardı sanırım. Avukat arkadaşlara da sorun onu bence, eşinizle bilgilenin.

http://www.kadinlarkulubu.com/forum...izce-haklimiyimm.935415/page-10#post-46988721 Burada yorum (10. sayfada)

Arada pek çok yorum yaptım. Bilgiyi sonradan eklemesi için uyardım çünkü başta çok yanlış anlaşıldı arkadaş.
Açıkçası ben onun can sıkmasını anlayabiliyorum, bir benzerini babam ile annem yaşadılar (8. sayfada örnek verdim)

Sen ya olayı çok üstü kapalı anlattın, ya da göremediğin bir şeyler var.
Açık açık söylesene ne kadarını ödedi eşin, kp nasıl gitmiş tapuyu üstüne yaptırıvermiş?
Benzer bir durumu babam yaşadı;
çalışırken ve bekarken sıfırdan bir daire satın alıp yaptırıyor ve tapusunu da babası üzerine veriyor.
Dedemin vefatından sonra babamın üvey annesi "Ben ölmeden miras paylaşmayacaksınız" diyor ve saygıdan kadını çiğnemiyor çocuklar da.
Şimdi babamın yaptırdığı evin kirasını hala hayatta olan üvey babaannem alır ve babamın kardeşleri "Abi o evi mirasta paylaşmayacağız senin hakkındır" derler. Sonuçta ne olacak, hep birlikte göreceğiz, sözler ya tutulacak ya tutulmayacak.
Açıkçası annemin de umurunda değil, bir tek laf ettiğini duymadım şu yaşıma kadar ev ile ilgili.

Sizin de böyle bir şey mi? Ne kadarını eşin yaptırmış, evin toplam tutarını-çekilen krediyi, eşinin ödediğini, kpin ödediğini vs. yazarsan, daha sağlıklı yorumlar alırsın. Bu yüzden diyorum açık açık ayrıntı vererek yaz. Çünkü mala tamah eden gelin gibi görünüyorsun şu an dışarıdan bakınca.

Ama bire bir müdahil olmamalı, fikir vermeli, yer yer eşini harekete geçirmek için baskı yapmalı belki ama aktif olarak olayların içinde bulunmamalı, kavga haline girmemeli, çünkü bire bir baba-oğul arasında bu konu.
Ha insan can sıkar, o açıdan öfkesini anlayabiliyorum, söz verilmesi, yalan söylenmesi... Adalet duygusunun zedelenmesi insanı öfkelendirir zaten, mal işi değil sadece.

Valla o zaman adam kendine gore secim yapmis herhalde, tapuyu ustume alsam kadin benden bisanirsa yarisi onun olur, tapuyu babamda biraksaaam babam olurse annem dahil tum kardeslerim hak idda eder. Zor karar vesselam Allah kimseyi bu hale dusurmesin. Birbirlerinden para kacirmak icin mi oynuyorlar diyorsunuz bu oyunlari...

Konu sahibi 1 yıllık evlilikte kocam ölürse beni kapı dışarı ederler diye düşünüyosa kocası da başka senaryolara karşı önlem alıyo olabilir,dediğin gibi mesela boşanma

Zaten şu durumda üstüne alsa bile evlilik öncesi mal olduğu için konu sahibinin gene hakkı yok bildiğim kadarıyla

Ama birsey de diyemiyorum çünkü bu işi dolandırıcılıga çeviren de çok konu sahibini tenzih ederim, en son arkadaşımın başına geldi,fiilen 3 ay evli kaldılar adam birikmiş parasıyla ev aldı boşanırken hatun evin yarısını istedi hayırdır ne katkın oldu yani, 3 ay evde durdu durmadı

Eşime hakkini al dediğim an bagirip cagirip evi yikiyo bende o sinirle korkaksin dedim bu mu saygisizlik emin ol o daha saygisizca davranıyor burasi kadınlar kulübü falan değil erkekleri kollama kulübü hemcinslerimlemi erkeklerlemi sohbet ediyorum belli değil ben eşime turlu hakaretler fln etmiyorum Yuh ya pes

Allah askina soylermisin bu krediler odenirken sen evlimiydin? Bunun cevabini bilsek sana bukadar yuklenmeyecek kimse?

Burda sana garezi olduğu için böyle davranmıyorlar ki konuyu okuyup yorunluyoruz. Bütün yorumları tek tek okuyamıyor kimse okuduğuna yorum yapıyor. Konuya gelecek olursak sen eşinin bu konuda üstüne gitme fazla sen üstüne gittikçe üstelemez zaten biraz kendisin düşünmesine müsade et :işsiz:

bence sizin tavriniz yanliss..
bu sekilde hic bir zaman hakli olamazsiniz...
bu adamin baska cocugu varmi tutup ali dururken veliye birakacak hali yok, siz otururken gidip satacak halide yokk...
esinizi niye bunaltiyorsunuzki ne diyecek gidip babasina...
tapuda 3 5 bin tl masraf yani..
ayrica ben olsam bende vermem sizin su tavirlarinizdan sonra...
babaniz falanda sormus...
yanlis olan sizsiniz...yani burdaki insanlar sizi hakli bulmadi diye ona bile kiziyorsunuz..
esinizide kendinizide bos yere uzmeyin zamana birakin....sakin olunn:silah:

Konu sahibi 1 yıllık evlilikte kocam ölürse beni kapı dışarı ederler diye düşünüyosa kocası da başka senaryolara karşı önlem alıyo olabilir,dediğin gibi mesela boşanma

Zaten şu durumda üstüne alsa bile evlilik öncesi mal olduğu için konu sahibinin gene hakkı yok bildiğim kadarıyla

Ama birsey de diyemiyorum çünkü bu işi dolandırıcılıga çeviren de çok konu sahibini tenzih ederim, en son arkadaşımın başına geldi,fiilen 3 ay evli kaldılar adam birikmiş parasıyla ev aldı boşanırken hatun evin yarısını istedi hayırdır ne katkın oldu yani, 3 ay evde durdu durmadı
Ben şöyle anlıyorum. Gerçi biraz üstünkörü okudum ama..

Eş evi evlilik öncesi bir dönemde almış ama şu saatten sonra üstüne alırsa boşanma durumunda evlilik halinde alınan mal gibi paylaşım olacak üstünde. Eş ve kayınpeder bunu hesaba katarak bu işe yanaşmıyor.

Ben şöyle anlıyorum. Gerçi biraz üstünkörü okudum ama..

Eş evi evlilik öncesi bir dönemde almış ama şu saatten sonra üstüne alırsa boşanma durumunda evlilik halinde alınan mal gibi paylaşım olacak üstünde. Eş ve kayınpeder bunu hesaba katarak bu işe yanaşmıyor.

Bana da öyle geliyo bi güven problemi var kızın ailesi de ev işi noldu borcu şu bu dedikçe aile hepten geri çekiyor kendi

Konu sahibi, evin olsa evlenmeden önceden.. Dişini, tırnağına katıp çalışarak alsan, boşanma esnasında artık hayatından çıkardığın, o evde zerre alınteri olmayan adama evin yarısını vermek ister misin?

Kusura bakma ama bilakis daha eşin tapuyu almak istese zan altında kalmamak için " gerek yok" şeklinde fikir beyan etmen lazım. Eşin gider Israr kıyamet alır o ayrı , seni bağlamaz.

Senin derdin sadece evin tapusunu eşinde görmekse bir evlilik sözleşmesi ile ( boşanma durumu için) teklif edebilirsin.

Valla terlettiniz beni insanin bu kadar iğrenç bi insan olduğumu bilmiyod sadece eşimin hakkini almasini istemiştim miras derdinde yemin ederdim değilim yoksa sagkenuc evi de satip paylasin derdim isterse diğer iki ev gorumcenin olsun paragöz biri bunu dermi ben eşimin hakki olan evi istiyorum o kadar geri kalan malvarliginin kuruşunu istemiyorum
Ya nasıl bir düşünce yapınız var anlamıyorum bence bir an önce bu düşüncelerden vazgeçin yoksa 1 yıla kalmaz eşim den ayriliyorum yada eşim beni aldatıyor diye başlık acarsiniz? Çok net söylüyorum Eşinizin yerine kendinizi koyun bekarken Babanizla bir ev alsaniz henüz 1 yillikken eşiniz miras kavgası yapsa ne düşünürdünüz baba ile oğul arasına girmekten başka birşey değil sizin ki . Tamemen maddiyatcilik üzerine düşünmeyin lütfen.

Back
X