Kpps sınav, üniversite bıkkınlık bunalım...

hacise

Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2022
269
280
23
24
Merhaba Arkadaşlar maliye 3. Sınıf öğrencisiyim uzun süredir bunalımda ve depresyondayım derslere yoğunlukla girmedim. Eskiden dersleri çok iyi bir öğrenciydim. Erkenden hatta kpss'ye başlamıştım.

Şu sıralar terapiye başladım ama ilk seanslar olduğu için şu an sadece yataktan kalkıyorum eh toparlandım diyebileceğim konudayım.

Dikkat dağınıklığı çok yoğun yapacağım herşeyi unutuyorum asla kendimde değilim, fazla uzatmamak için konuyu kısaca anlatıyorum. Uzun zamandır aile konusunda sıkıntılar yaşıyorum...

Şu an final haftasındayım 4 dersin sınavına girdim ve şu an hiç bir dersin sınavına girmek istemiyorum. Dersler çok sıkıcı geliyor bazen midem bulanıyor. Çalışmak yapmak istemiyorum.

Kendimi çok suçluyorum bu bana hiç yardımcı olmuyor. 1 dönemimi uzatmak istiyorum ama kpss ye falan etki eder mi diye düşünüp duruyorum. Ne yapmalıyım Kendimi derslerin başına geçince toplayamıyorum...

Sizce 1 dönem uzatmak hayatımdan çok fazla şey götürür mü? Bunu düşündükçe korkuyorum. Çünkü toplanmaya ihtiyacım var ve hemen olacak bir şey değil 5 6 aydır böyleyim

Son düzenleme:
Hiç bişey kaybetmezsin bence. Sen elinden geleni yap.

Hiç bişey kaybetmezsin bence. Sen elinden geleni yap.
Eskiden çok çalışkan her derste birinci her akademisyenin gözdesi konumunda olduğum için bunları ağlayarak yazıyorum çok utanıyorum artık. İnsanlardan herkes kız ne hale geldi diyor eminim çoğu kişi neden böyle oldun diyor ama cevap veremiyorum. Uyduruk rahatsızlıklar uydurmak zorunda kalıyorum. Artık elimden gelen hiç bir şeyi yapamıyorum. Yeni yeni kendimi toparlıyorum ve bunu stres ederken dersleri stres ederken farkettim ki bunalımım çok daha artıyor.

Merhaba, ben de akademik dönemde her dersim AA olsun kafasında biriydim hatta dönem 1.si olarak bitirdim ama bunun bir bedeli vardı derslere çok takıyordum kafayı bu da psikolojik olarak zorluyordu beni. Bunalıyordum. Siz zaten 3.sınıfa gelmişsiniz, çoğu gitmiş biraz daha kendinizi zorlayıp artık olduğu kadar en azından sizi mezun edecek bir ortalamayı tutturana kadar çalışın. Zaten amacınız KPSS ise okul dersleri ve ortalamanın bir anlamı yok. Ağırlığı KPSSye verip yavaştan ona çalışın, okul derslerinin üzerine o kadar düşmeyin. Eğitim sistemi saçma zaten 23-24 yıl insanlar okuyor, elbet bir yerden sonra bunalıyor. Bence biraz dişinizi sıkarak mezun olun iş hayatına atılın para kazanınca kendi güveniniz psikolojiniz de yerine gelecektir motivasyon kaynağınız bu olsun

Teşekkür ederim bakalım çok bunalıyorum, bir dönem uzatmaktan hayatımdan bir şey götürmez değil mi kpss adına falan

Yıl kaybetmezseniz götürmez öbür türlü süreyi uzatır sadece
Teşekkür ederim biraz toplanıp kpss a ve b ye hazırlanması düşünüyorum. Çünkü artık çok yoruldum en iyi olmak istemekten kendimi kanıtlama ne bileyim iyi olsun isteğimden çok yoruldum. Haklısınız peki bunalmamak için bunders çalışma zamanları ne yapmam gerek siz ne yapıyordunuz nasıl yönetiyordunuz

Ben kpss falan bıraktım. Dersler beni de boğuyor. Artık oturup çalışsam da kafam almiyor. Bir de çalışıyorum zaten okula git gel iş hepten bıktık. Bence en büyük sebep üniversite bitirince şu anki halimizden çok farklı olmayacağımızı bilmemiz. Umutsuzluğa kapılıyoruz. Bu arada ben senin yanlış bölüm sectigini düşünüyorum. Maliye çok sıkıcıdır bir de Allah yardımcın olsun

dönem uzatmak bir şey götüremez diyemez kimse. sonuçta kpss a grubu ilan açıldıkça atanılan bir grup. puanınız olsa bile sınavlara giremezsiniz o zaman. yani risk. aynı şey b grubu için de geçerli. istediğiniz kadro açılır, mezun olmadığınız atanamazsınız iyi bir puan alsanız da. maliye sürekli ders çalışmayı gerektiren bir bölüm değil. vize final haftalarında kpss'ye ara verip, geri kalan dönemlerde sınavlara rahatlıkla hazırlanabilirsiniz. ayrıca okul derslerinin de hiç önemi yok kpss için. geçer not alacak kadar çalışın yeter. ileride akademisyen olmak gibi hedefiniz yoksa okul not ortalamasını yüksek tutmaya çabalamanın manası yok bence.

Koyulmuş bi teşhis varmı? Bipolar vs.
Kendini şuan için mutlu edecek şeylere yönel. Sonra kovalarsın hayatı.

Evet ne yazıkki çok sıkıcı, karakterine uygun bir bölüm seçmedim ailemin katkısı bunda büyük

Koyulmuş bi teşhis varmı? Bipolar vs.
Kendini şuan için mutlu edecek şeylere yönel. Sonra kovalarsın hayatı.
Evet var ve bilmiyorum ileride ne olcak kendimi kapana kısılmış hissediyorum, ama ya hayatı kovalamayığ daha pişman olursam

Bizim bölüm evet çok zor değil tam tersi 3 4 ders dışında çok rahat ama ben daralıp bunalıyorum artık istemiyorum. Zaten kampüsüm berbat bir yerde... sevemiyorum. Ders çalışmak istiyorum uyanır uyanmaz anında yakınmaya başlıyorum bulunduğum yeri sevemiyorum

e memur olup atanınca yapacağınız işler de çok iç acıcı değil. onu söyleyeyim. ben kendim kamuda uzmanım, eşim müfettiş. etrafım a ve b grubu her tarz memurla çevrili. özellikle a grubu atandıktan sonra ders çalışmayı devam ettirmeyi gerektiriyor yetki-yeterlilik sınavları yüzünden. ayrıca kpss için çok çok daha fazla çalışmanız gerekecek. gözünüzü korkutmak için söylemiyorum. daha gerçekçi plan yapabilin diye söylüyorum. kpss çelik gibi sinir isteyen bir süreç. özellikle a grubu için diyorum bunu. eğer şu an psikolojik olarak hazır değilseniz ki öyle duruyor, kendinizi hiç kpss vs diye sıkmayın. odak noktanız mental olarak iyileşmek olsun. yoksa bir sarmala girer, orada kalırsınız. okul-iş ne olursa olsun önce sağlık. eğer okulu uzatmak size iyi gelecekse uzatın. sonuçta kısmet diye bir şey de var.

Evet var ve bilmiyorum ileride ne olcak kendimi kapana kısılmış hissediyorum, ama ya hayatı kovalamayığ daha pişman olursam
Kestirip atmayacaksın ki okulu dondurunca herseyin sonumu geliyor.

Teşekkür ederim bakalım çok bunalıyorum, bir dönem uzatmaktan hayatımdan bir şey götürmez değil mi kpss adına falan
İİBF mezunuyum. Deli gibii ders çalışıp ortalamaya odaklandigim için pişmanım. Okula bile gelmeyip,sınavları ucu ucuna veren arkadaşlarım ,oturup evde kpss çalıştı. Su an onlar devlet kurumlarında uzman , bende evdeyim.

Uzatma Hacise! Bahane yapma. Burada geçirdiğin zamanla sen kaç sınıvı halledersin. Geçen ne güzel akıl veriyordun birine ev temizliği, müzik şöyle iyi oluyor falan diye. Gelip saçını yoldurtma bana. Akıllı kızsın. Vur geç sınavı

Çalışıyorum ama acayip acayip bunaldım sıkıldım tahammülüm yok, uğraşıyorum verebildiklerimi veriyorum falan ama çok sıkıldım bunaldım ne olcak bilmiyorum. Sıkıntılarım diz boyu üst üste çıkıyor. Farketmişsinizdir ki çok zaman geçirmiyorum artık

Ya ben ders çalışırken eskiden vallahi eğleniyordum çok zevk alıyordum, ama ben birden derslere kafayı veremeyince falan insanların sözlerinden çok utanmaya başladım. Bu da mı etkiliyor bilmiyorum sorunu o konuda çözemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…