Kpss, iş bulamama..

Ne kadar yanlıs bir düşünce insanlardan böyle birşey bekleyemezsiniz. Edinilmiş bir hak var insanlara git emekli maaşınla idare et diyemezsiniz. Herkes lüks araba için çalısmıyor kaç çocuk okutan var. Sistemin yanlıs ilerleyişi bı. Herkes kendini düşünmek zorunda. Ne yazık ki çok üniversite mezunu az iş imkanı var. Özelde sömürülen insanlar var. Çünkü o olmasa başkası olur diyorlar. Mezun çok. Sistem de git gide daha da çıkmaza giriyor böylece. Sadec şunu diyebilirim hiçbir verimi olmadıgı halde hala emekli olmayanlar var işte ona bende kızıyorum.

Araba konusu ben soyledim ve bizzat anlatanlardan duydum.
Herkes ayni diyemem ama boyleleri var.

Bulamiyoruz cunku devletteki annanem yasindaki teyzeler emekli olmamakta direniyor

Devletin sırtındaki kambur onlar. Yeni jenerasyon gümbür gümbür geliyor çok şükür. O teyzeler dayılar yüzünden kaplumbağa hızında ilerliyor işler ne yazık ki. Ay bir de heryerde açılan üniversiteler bir dünya mezun olunca işsiz artıyor. KPSS’de bir ümit işte ya tutarsa

Özel hastanede çalışıp devlete atandım ben 4 yıldır memurum.
Atama dönemlerinde bende çok ciddi strese giriyordum çünkü iki tercihim de tutmamıştı. 3. De atandım.
Şu an o kadar çok mezun var ki sağlıktan. İnanamıyorum şaşıp kalıyorum . Ve her yerde sağlık meslek lisesi. Bi de bunların özelleri çıktı. Herşey ticarete döküldü. Biz özelde 2700-3000 e çalışırdık. En düşük maaş oydu benim dönemimde 2012 senelerinde. Hem çalışıp hem okudum. Ama şimdi asgari ücretten bahsediyorsunuz. İnanamıyorum nerden nereye geldik!

Yığılma var . Artık hiç bölüme garanti iş gözü ile bakılmıyor . Allah kalbinize göre versin .

Emeklilik yaşını dahada yukarılara çekerse bu devlet değil anneannen yaşındakiler değil büyük annen yaşındakilerde çalışmaya devam edecek.prim gününü doldursanda emekli maaşı alamıyorsun.ne yapacak insanlar mecburen maaş alacağı günü bekliyor.ama emeklilik yaşını doldurup çalışanlarda var yok diyemem.Ayrıca yeni nesil gümbür gümbür gelmiyor malesef, tamamen beyni boş ne yaptığını bilmeyen,saygısız ve bilgisiz hayatı dizilerdeki yaşam gibi zanneden,yok çukur'muş yok polat alemdar'mış bu ve türevleri seyrederek kendini mafya babası zanneden, ve böyle olmayı marifet zanneden, ilimden bilimden haberi olmayan serseri bir nesil geliyor.

Hemşireyim. Özel hastanelerde iş yok, olanda da nöbet sistemi almış başını gidiyor maaş desen asgarinin bir tık üstü zaten. Kpss olayı zaten apayrı bir dert. Geçtiğimiz Kasım'da işten çıkarıldık birçok meslektaşımla. Özel hastanede iş bulana kadar sekreterlik yapıyorum ne yazık ki. Çok çok iyi anlıyorum ama iş iştir yapabildiğiniz işi şimdilik yapmaya devam edin illa ki çıkacaktır bir yer.
Eleman arasın aramasın özel hastanelerin insan kaynaklarına cv'inizi gönderin.

2 senelik sağlık okuyan kişiler daha kolay iş buluyor diyorlar halbuki .
2. Üniversite okuma imkanınız yok mu ?
Ya da alanımızdan bağımsız olarak düz memurluk için KPSS deneseniz .

sacmalik gibi kulaga gelebilir ama mesela Almanya, Canada, isvicre Yanik Yanik hemsire ariyor. Artik tunus ve hindistandan getiriyorlar- eger bazilari icin bir opsiyonsa konsolosluklara danisin derim. Kazanci fena degil, almayada 2000 Euro civari- denemekte fayda var

Evlenmiyor olsam değil İsviçre Uganda'ya bile giderim vallahi. Enjektör tutmayı unutacağım o derece az kaldı.

Evlenmiyor olsam değil İsviçre Uganda'ya bile giderim vallahi. Enjektör tutmayı unutacağım o derece az kaldı.

inanirim- ablam hemsire. annemde hemsireydi. gercekden üzücü bir durum. cok erdemli bir meslek ve gencecik insanlarin issiz kalmasi beni cok üzüyor ablam 2 Saat bile issiz kalamiyor burda. Is bulma kurumu yarim Saat icinde 50 tane is buluyor. bizim Burda nesil asiri yasli oldugu icin hemsire kitligi cekiyoruz resmen. ilk tunusa acildilar. simdi hindistandan aliyorlar. türkler fazla ilgi göstermiyormus nedense

Mesleğimi de o kadar çok seviyorum ki, deliriyorum hastanelere geri dönebilmek için ama hiç bitmez denen sağlık sektörü de bitti ne yazık ki. Ben evlenmiyor olsam öyle bir ilgi gösteririm ki akılları şaşar

aslinda bitmedi ama bitirdi gibi gösteriyorlar. yoksa ~80 Milyon insana asla yeterli degil suanki hemsire sayisi.
Trde kisi basina kac hasta düsüyor?

Bulamiyoruz cunku devletteki annanem yasindaki teyzeler emekli olmamakta direniyor
Bu “kadınlar çalıştığı için erkekler iş bulamıyor” lafına benzemiş.
Keşke verimsiz olan genç-yaşlı herkes yerini Çalışkan insanlara bıraksa. Ama dünya öyle değil.
Emekli maaşları düşük. Gençlere yer açayım diye kimse emekli olmaz.
İleride daha kötü olacak üstelik. 58 yaşa kadar çalışacağız. Sonra kademeli olarak 65 yaş oluyor. Yani teyzeleri daha uzun süre göreceğiz iş başında:)
Umarım herkes gönlüne göre bir iş bulur.

aslinda bitmedi ama bitirdi gibi gösteriyorlar. yoksa ~80 Milyon insana asla yeterli degil suanki hemsire sayisi.
Trde kisi basina kac hasta düsüyor?
Sende haklısın bacım. Çok doluyum ağzımı bir açsam mune abla mapus damlarına atacak beni tutuyorum kendimi

Ben de bulamıyorum 2012mezuyum kızlar şimdiki aklım olsa kpss yerine özelde bi yerden başlardim.devlette girmedigim mülakat kalmadı demekki biraz da nasip kısmet.

Sende haklısın bacım. Çok doluyum ağzımı bir açsam mune abla mapus damlarına atacak beni tutuyorum kendimi

Aynisi banada oldugu icin en iyisi susmak.
gercekden üzücü bir durum.
biz Burda ölsek emekliye cikamiyoruz- yakinda ölümüze is bulcaklar. ki gercekdende artik emekliler taput tasiyicisi olarak ise aliniyor :/ - Trde gencecik enerjetik insanlar issiz.
benim arkadasimin kardesi 90% engelli- ve emekliye cikamiyor. düsünün artik durumlar nasil 67 yasinda artik hayatini yasarsin kafasindalar.

bide dedeler var. 8 senedir devletteyim bilgisayar kullanmaktan aciz torun torba sahibi dedeler var. iş yükü bizde.
iş rahat diye de 65 yaşına kadar çalışırlar (çalışmazlar). haram olsun... kimse de çıkıp birsey demiyor. özel sektörü bu açıdan çok beğeniyorum. işi beceremiyor mu. koy kapıya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…