- Konu Sahibi emptychild
-
faktöriyel konusundayım ilk soruyu ben sorayım o zaman.
a ve b pozitif doğal sayılar olmak üzere 720=a!/b! olduğuna göre atb toplamının en büyük değeri kaçtır?(cevap 1439)
çok teşekkürler anlayabileceğim şekilde anlatmışsın
CANIM BENDE SÖZELCİYİM..HİÇ ANLAMIYORUM..ÇOK SEVİNDİM BÖYLE BİR KONU AÇTIĞIN İÇİN TEŞEKKÜRLER
a en küçük ve c en büyük olmak üzere a, b ve c sayıları ardışık doğal sayılardır. [ (c-a) . (c-b) ] / (b-a) işleminin sonucu kaçtır?
empty,
canım öncelikle gerçekten yararlı bi topic olmuş.
matematikte sadece soru çözerek ilerlemeyi düşünüyorum ve çözemediklerim oldukça burdan yardım almayı umuyorum.
aşağıdaki soruları başka bi başlıkta arkadaşlar sormuş çözümsüz kalmıştı. senin mat çok iyi anladığım kadarıyla(bölüm ne acaba:26:?).bu soruları sen çözer ve anlatabilirsen çok sevinirim.(çözümsüz sorular bende takıntı yaratıyor da es geçemedim )
soru-1: 45ten küçük ve 45 ile aralarında asal kaç tane pozitif tam sayı vardır ?
soru-2: 25!/6^a)+(25!/4^b) sonucu tam sayıysa a ve b tam sayılarıı toplamı en çok kaçtır?
soru-3: 122 sayfalık kitabın sayfalarını numaralandırmak isteyen bir yazar toplam kaç tane rakam kullanır ?(cvp:258 miş)
şimdiden çook teşekkür ederim
canım Allah senden razı olsun matematık ogretmenımısın ? henuz tarıh ve cografyayı bıtırmedım bitirince mantematıge gececegım matematıkten anlamıyorum matematıge baslayınca bu topıkte bol bol gorusuruz
matematikte soru çözerek ilerlemekte mantıklı ama dikkat et gözden kaçan sorular olmasın.
aman diyeyim matematik sorusu çözebilen nöronlarımıza zarar gelmesin inşallah.bölümüm iktisat benim.
benim de öyle takıntılarım vardır illa çözecegim diye çok kafayı yemişimdir.ama matematikte kör nokta diye bir şey vardır ne kadar ugraşırsan o kadar gözden kaçırdıgın bir şey olur.tavsiyem bildigin bir soru üzerinde çok çabaladın olmadı mı bırak o soruyu bir süre bakma sonra tekrar dene yapabilirsin emin ol.şimdi gelelim cevaplara
son sorudan başlayacagım.
bir düşünelim bakalım 122 sayfalık bir kitabımız var.çok güzel ilk 9 sayfasını ele alalım.ilk dokuz sayfada kaç rakam olur?
1,2,3,4,5,6,7,8,9 degil mi? yani 9 tane rakam var.sakın 0'dan başlayayım deme hiç bir kitap 0'dan başlamaz çünkü.bulunan dokuz bir köşede dursun biz kalan sayfalara bakalım.
sırada 10 ile 99.sayfamız var.10 ile 99 sayfa arasında kaç sayfa vardır.
basit bir terim sayısı bulma işlemiyle bunu bulabiliriz.
(99-10/1)+1=90 degil mi? 90 sayfanın her birinde 2'şer rakam kullanılmış.
dolayısıyla 2.90=180 olur.bu da bir kenarda dursun.
gelelim 100 ile 122.sayfalara
yine terim sayısını bulalım
(122-100/1)+1=23 sayfa varmış.bu 23 sayfanın her birinde 3 rakam kullanılır.ve biz n'apıyoruz?
23.3=69 diyoruz.
şimdi hangi grupta kaç rakam kullanılmış bulduk ama bizden istenen hepsinde kaç rakam kullanıldıgı
onun içinde bulduklarımızı topluyoruz
9+180+69=258'dir.
diger sorularını cevapları 1-)31
2)11 mi?
soru-1: 45ten küçük ve 45 ile aralarında asal kaç tane pozitif tam sayı vardır ?
soru-2: 25!/6^a)+(25!/4^b) sonucu tam sayıysa a ve b tam sayılarıı toplamı en çok kaçtır?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?