Kpss ve yıkılan hayallerim

Mikrokosmos

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2020
63
91
38
Bugün tüm öğretmenlikler için sadece 20.000 atama yapılacağı açıklandı. Gözyaşlarıma engel olamıyorum. Zaten normalde bile yeterli alan bir bolume sahip değilim bir de üstüne bu korkunç sayı. Ailem bana kizamadi bile. Zaten bir atama bile nerdeyse 1 yıl sonra yapılıyor. Biz 60 bin hadi onu geçtim 40 bin beklerken bu sayı tüm hayallerimi yıktı. Bir de onca zaman umut verildi. Tüm psikolojim bozuldu. Şu zamanda gidip dışardan is bulmak zaten pandemi yüzünden imkansiz. Biliyorum bir çare bulamazsınız ama sadece içimi dökmek istedim.

Bugün tüm öğretmenlikler için sadece 20.000 atama yapılacağı açıklandı. Gözyaşlarıma engel olamıyorum. Zaten normalde bile yeterli alan bir bolume sahip değilim bir de üstüne bu korkunç sayı. Ailem bana kizamadi bile. Zaten bir atama bile nerdeyse 1 yıl sonra yapılıyor. Biz 60 bin hadi onu geçtim 40 bin beklerken bu sayı tüm hayallerimi yıktı. Bir de onca zaman umut verildi. Tüm psikolojim bozuldu. Şu zamanda gidip dışardan is bulmak zaten pandemi yüzünden imkansiz. Biliyorum bir çare bulamazsınız ama sadece içimi dökmek istedim.
ben de öğretmenlik mezunuyum. açıkcası baştan beri 60 bin atama olacağına zaten inanmadım ama 40 bin belki olabilir diyodum zaten hiçbir türlü atanamıyorum ondan dolayı hayal kırıklığı yaşamadım. seneye için çalışacak umudum ve gücüm kalmadı sadece. tüm alanlardan hepsini neredeyse doğru yapmamızı bekliyolar galiba atamak için

Kaç puan aldınız? Benim bölümümden 20 küsür kişi alındı öyle atanmıştım, imkansız değil ve sınavdan 2 sene sonra alım pluyor bizde de

ben de öğretmenlik mezunuyum. açıkcası baştan beri 60 bin atama olacağına zaten inanmadım ama 40 bin belki olabilir diyodum zaten hiçbir türlü atanamıyorum ondan dolayı hayal kırıklığı yaşamadım. seneye için çalışacak umudum ve gücüm kalmadı sadece. tüm alanlardan hepsini neredeyse doğru yapmamızı bekliyolar galiba atamak için
60 bin hadi çok dedim ama öyle bir konuştuklar ki biliyorsunuz çok çabalıyoruz iyi sayı vereceğiz minvalinde...Şimdi bu 20 bin sadece şaka gibi bir açıklama. Gerçekten yıkıldim. kendimde bir daha başlayacak gücü bulamıyorum. Gidip kendimi atacağım sonunda o olacak. Geçen yıl babamin 2 kere ölümden dönmesi annemin ameliyati ve acıları sonra ablamın sıkıntıları ve tüm bunlar yanında kpss derken kendimi bitmiş hissediyordum ama şu son darbe oldu

Rakam çok da düşük değil sanki ya da çok şey değişmiş ben bi süredir alım sürecini takip etmiyorum. 2011 de atanmıştım toplam 8 bin alım olmuştu tüm branşlardan. Ben de doğuya doğru yol almıştım her yere giderim seçeneğini işaretleyip.
Ama o zaman ara dönem ataması da oluyordu. Şimdi sanırım 1 kerede alıyolar yine aşağı yukarı aynı sayıda oluyodur diye düşünmüştüm.

hakkınızda hayırlısı olsun

Sanırım bu psikolojiden çıkmak için önce bütün ümidi kesmek gerekiyor. Ben gerçekten elimden geleni yaptiktan sonra olmayinca vazgeçtim.

Olanda 1 hayir . Olmayanda bin hayir derler. Napalim...

Ben de çok çok ağladım, intihar etmeyi düşündüm. Ne yapacağımı bilemez haldeydim.

Çok çalışıp sonuç alamadım. Öğretmenim ben de. Özelde çalışmıştım.

Neyse . Değil atanma puanını tutturmak yakınına bile gelemiyordum
Vazgeçtim.m.

Çünkü okumak demek illaki para kazanmak değildir. Öncelikle sakin olun

Çok dua ettim. Ben illaki öğretmenlik yapmaliyım diye düşünmüyordum. Ben eğitimliyim bu benim icin asİl önemli konu.

Sonra para kazanmak istedim. Az ya da çok fark etmiyordu. Mutlaka kazanmalıydım.

Bulaşıkçılık bile yapabilirdim. Bana bir mesleğin statüsü fark etmez. Bulaşık yıkamak da bir iştir. Yıkarım. Zerre miktarı zoruma gitmez.

Ama babamla eşim benim bu arzuma kırıldı.

Ben de el becerimi ticarete dönüştürdüm. Instagramdan ürün satıyorum. Işlerim cok Iyi gidiyor. Yardımcım da var. Kazancım güzel.

Ha devamli bir iş değil belki ama şimdilik bana yetiyor belki de benim yolum budur.

Kafam rahat en azından. Allah hepimize hayırlı kapilar açsın.

Elinizden geleni yapın. Gerisini Allaha bırakın.

Biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık, diyor. Çabalayın.

Ve hayirlisina rızagösterin.

Ben 10bin kişi alınsa da gidecek durumdaydım. Ama 20bin alıma ben de üzüldüm en azından 40 olsaydı. Düz memurluklar sadece bir sınavla alırken öğretmenliklerin 3 sınavla alması fiyasko. 60 a zaten hiçbir zaman inanmadım. Alımı az olan bir bölümse başka alana yönelmeyi deneyin. Daha sonra memurluktan öğretmenliğe geçersiniz

60 bin hadi çok dedim ama öyle bir konuştuklar ki biliyorsunuz çok çabalıyoruz iyi sayı vereceğiz minvalinde...Şimdi bu 20 bin sadece şaka gibi bir açıklama. Gerçekten yıkıldim. kendimde bir daha başlayacak gücü bulamıyorum. Gidip kendimi atacağım sonunda o olacak. Geçen yıl babamin 2 kere ölümden dönmesi annemin ameliyati ve acıları sonra ablamın sıkıntıları ve tüm bunlar yanında kpss derken kendimi bitmiş hissediyordum ama şu son darbe oldu
evet gerçekten umut verici konuşmuşlardı büyük ihtimalle ek atama da olmayacak. ben kasım ayından beri çalışıyordum zaten kesin atanamam diye ama bu sayıyı şimdiye kadar söylememeleri ayrı bir saçmalık zaten. kendimi atacağım falan demeyin lütfen herkes yıprandı ama çalışmak dışında bir seçeneğimiz yok maalesef. 5 buçuk ay var sınava zaten temeliniz vardır baştan başlayarak ve düzenli çalışmayla atanacak puanı alabilirsiniz. branşınız ne bu arada

kaç mezunusunuz?sınava ilk girişiniz mi?

Hiç belli olmaz ek atama da olabilir ama kim sabredebilir ki? Muallakta bekleyecek binlerce kişi. 80 bin ücretli öğretmen var 20 bin alacakları öğretmen ya 20 bin emekli olan öğretmen sayısı zaten

20 bin bence çok iyi bir rakam çoğu bölümden mühendislik vs alım bile olmuyor devletin sınırları belli
tıp harç hiç bir mesleğin iş garantisi yok.herkes çabalıyor yıllarca.branşlarından bambaşka işlerde çalışanlarda fazla.öğretmenlik mezunu diye illa kamuda öğretmen olacak diye bir şey yok.

Branşınızda kaçıncısınız

Bir önceki atamada kaç kişi alındı

20 bin atamanın branşlara dağılımı bu aşamada belli değil yani kıl payı kaçırmayı bu aşamada bilemiyoruz

Bu aşamada maalesef üzülmek çözüm olmuyor, daha fazla çalışmak için kalkıp devam etmek için kendinizi motive edin

Her doğan gün yeni umutlara uzanıyor

Şu anda bunu anlamanız çok zor anlıyorum ama lütfen hayırlısını dileyin.Bazen olmaması hayırlıdır .Bazen olmaması gerekir .Kelebek etkisi .Zor anlıyorum ama hayırlısı sağlık olsun .

Bu sene pandemiden dolayı ek atama olmayabilir ama önümüzdeki yıllarda sayı gene 40binleri görecektir, pes etmeyin. Bunu pes edip 10 sene özel sektörde çalışıp 34 yaşında atanan biri yazıyor. Gencim, sağlıklıyım, taşı sıksam suyunu çıkarırım diyerek motive edin kendinizi. İntihar çözüm mü ? Arkada kalanlar ne olacak ? Dimdik kalıp mücadele etmek lazım. Gerekirse başka şehirde iş bulur gidersiniz. Ben bin lira maaşla başladım özel sektörde, İstanbulda. Kiram 500 liraydı. Küçücük kutu gibi bi göz evim vardı. O kadar huzurluydum ki.. Devlet memuru olmak evet çok rahat çok güzel ama olmadı diye hayata küsülmez. Olana kadar da şansınızı denersiniz. Temeliniz var. Ben 10 sene aradan sonra bi tane kitap almadan atandım, sadece eski bilgilerimle.

Ben 10bin kişi alınsa da gidecek durumdaydım. Ama 20bin alıma ben de üzüldüm en azından 40 olsaydı. Düz memurluklar sadece bir sınavla alırken öğretmenliklerin 3 sınavla alması fiyasko. 60 a zaten hiçbir zaman inanmadım. Alımı az olan bir bölümse başka alana yönelmeyi deneyin. Daha sonra memurluktan öğretmenliğe geçersiniz
Memurluktan öğretmenliğe geçiş var mı ? Nasıl oluyor o iş:KK64:

Back
X