Kpss ve yıkılan hayallerim

Benim bölümüm yılda 50 kişi alıyor devlette. Onu bile azalttılar bildiğim kadarıyla. Ben çalışırken hep şu kafadaydım, bir kişi bile alsalar o bir kişi neden ben olmayayım?. Böyle böyle Türkiye’de ilk 1000’e. Kendi bölümümde ilk 10’a girdim ve atandım. KPSS çalışırken motivasyon kaybetmek için binlerce sebep var. Ama atanmak istiyorsanız dereceye hazırlanacaksınız. Artık başka çaresi yok.

Keşke 500 olsa nerdeee🤷🏼‍♀️ Hayırlısı diyorum hayırlısı ne zaman ise o zaman olsun. Bir arkadaşım ikinci üniversitesini bizim bölümümüzde okumuştu. Tabi biz alt sınıfıydık bu sene 33 yaşında atandı. Bu yüzden yaşı problem etmiyorum. Hayırlısı benim için ne zaman ise o zaman olsun.
Aman yaşın ne önemi var atandıktan sonra 🤷🏻‍♀️ Ben de 2.5 sene çalıştım kolej+dershane. 48 saat ders, 6-7-8-9-10-11-12. Sınıfların alayına... ayakta durmaktan menisküslerim yırtıldı 🤦🏻‍♀️ Baktım olmuyor. KPSS’den 81.81 aldım. Alandan 80. Gidemedim hem de o sene yalan olmasın 81-82 ile mi ne kapatmıştı. p3 ile atandım sonra. Ha çok büyük tutkum olsaydı ya da memurluktan atanamasaydım mecbur özelde devam edecektim ama mutlu olur muydum bilmem. bazen özlüyorum, sonra özelde öğretmen değil köle olduğum aklıma geliyor özlemim geçiyor 🤷🏻‍♀️

Canım bende ogretmelik mezunuyum guzel atama yapilan bir bolumde okurken 3. Sinifta sayilarimizi inanilmaz dusurduler puanlar cok yukseldi..
Ben atanamadim yillarca..
Koylerde ucretli ogretmenlik yaptim..
Ama tabii ucretli ogretmenlik bana cok sacma geldi resmi bayramlarda sunuculuk yapiyordum ama o gun ders yok para alamiyorsun..
En son mudurum tuketti beni aksamlari kursa kaliyordum para vermiyorlardi her sey para degil demez mi cok net hatirlamiyorum ayrintilarini ama tukenmistim..ailemin yanina donerim baska.is bulurum dedim..
Tezgahtarlik yapmaya basladim sonra cok sevdigim bir ablamin is yerinde calistim ama en sonunda dedim ki puanim iyi e neden memurluga basvuru yapmiyorum tezgahtarlik yaparken memur olarak atandim tam 7 sene sonra...
Benim memur olarak atandigim sene kadrolar acildi mi istesem basvuru yapip gidebilirdim puanimda yetiyordu ama istemedim hem memleketime atanmistim hem cok sevdim calistigim kurumu iyi ki ogretmen olarak atanmamisim buarada yuksek lisansimi tamamladim doktorami yapiyorum..
Cok seviyorum isimi ve atanamadigim insanlarin aaa bu sene de mi olmadi deyip cogu kez moralimi cok bozdugu zamanlarda bile bir kez olsun ölmeyi dusunmedim..hatta tezgahtar olarakta hayatima devam.edebilirdim..
Memur olmasaydim tezgahtarlik yaptigim yerin sahibi ortak olalim karsimdaki dukkani sen islet demisti muhtemelen orayi ben gotururdum Esnaf olurdum hala daha da isleri cok iyi masallah pandemiye ragmen..
Yani hayat surprizlerle dolu bir yerden basla devami gelecektir umutsuzluga kapilma sakın.

Genelde öğretmenliği (bölümünü ve mesleğini sevenleri kesinlikle ayırıyorum) haftasonu tatili, yaz tatili, bayramlar vs var devletede sırtımızı dayarsak bizden iyisi olmaz diye tercih ediyorlar. Malesef cok tanıdım böyle kişiler.
Eğer açık varsa tabiki acik kapanmalı ama sadece sizler yoksunuz aslında bunu söylemek istemistim. Atanamıyoruz diye intihar edecek psikolojiye girmek cok saçma degil mi? Bizlerde atanamıyoruz ama başka yerlerde çalışıyoruz ne yapalım
Özelde çalışanlarda öğretmen, ücretli çalışanlarda. Biz öğretmen olmayanlar inanın sizlere saygımız sonsuz biz sizlere atanmışsimiz veya atanmamissiz gözüyle bakmiyoruz ki. Ama genelde bunu atanan öğretmenler yapıyor sizlere bu daha üzücü.
Ben o kadar takmıyorum valla ne zaman hayırlıysa olsun. Ben hafta sonu tatiline vs takılmalarına maaşlarına laf edenlere de ayar oluyorum. Sana demiyorum bunu yanlış anlama😅 evet bu yönden sırf rahatlık için seçen meslektaşlarım var. Buna zaten bende hem fikirim keşke herkes öğretmen olamasa ama bir kesim var ki sürekli hafta sonu tatili yok maaşı şu bu takık insanlar var. Yahu okul yok napsınlar hem hafta sonu seminer kurs zaten yine gidiyorlar. İnsanlar kemdi çocuklarına bazen tahammül edemiyor bu insanlar her gün her türlü öğrenciye sabırla emek veriyor. Benim alanımda atamalar kimsenin belkide çekindiği yerler ve ben biran önce gidip oradaki öğrencilerime kavuşmak istiyorum. Ama niye olmuyor vs diye karalar bağlayıp krizler geçirmiyorum. Demek ki bu vakit o vakit değil belki başıma bir iş gelicek hayırlı değil diye düşünüyorum

Ben o kadar takmıyorum valla ne zaman hayırlıysa olsun. Ben hafta sonu tatiline vs takılmalarına maaşlarına laf edenlere de ayar oluyorum. Sana demiyorum bunu yanlış anlama😅 evet bu yönden sırf rahatlık için seçen meslektaşlarım var. Buna zaten bende hem fikirim keşke herkes öğretmen olamasa ama bir kesim var ki sürekli hafta sonu tatili yok maaşı şu bu takık insanlar var. Yahu okul yok napsınlar hem hafta sonu seminer kurs zaten yine gidiyorlar. İnsanlar kemdi çocuklarına bazen tahammül edemiyor bu insanlar her gün her türlü öğrenciye sabırla emek veriyor. Benim alanımda atamalar kimsenin belkide çekindiği yerler ve ben biran önce gidip oradaki öğrencilerime kavuşmak istiyorum. Ama niye olmuyor vs diye karalar bağlayıp krizler geçirmiyorum. Demek ki bu vakit o vakit değil belki başıma bir iş gelicek hayırlı değil diye düşünüyorum
Evet evet iste bende onu söylüyorum, sırf tatilleri için seçenler var. Ünivetsitede ogretmenlik tercihi yapabiliyordum. Ama ilk once ortaokul ve lise ogrencileriyle yapabilirmiyim diye düşündüm. Tatilleri inan aklima bile gelmedi. Öğrencilerle yapamayacağına karar verip bölüm okumayı tercih ettim. Ayrica maaşı vs cok degil ki keşke herkesin maaşı daha yüksek olsa. Zaten yakında memur maaşlarıyla asgari ücret maaşları eşitlenecek gibi gözüküyor. O zaman devletin tek avantajı isten çıkarılmama olacak.
Buarada yukarda bir yorumunu gördüm çok beğendim, insallah sen ve senin gibi düşünenler atanır 💙

2010 kpss çok çalıştım yeni mezundum sorular çalındi o dönem sinav iptal oldu hayallerim yikildi
2011 kpss yeterli puani alamadim işe girdim calistim
2012 kpss az farkla atanamadim hayallerim gitti başka bi işe girdim
2013 kpss girmedim inancim bitmisti evlendim o sene
2014 kpss yarim dönem hazirlanip girdim iyi puan aldim ama yine az farkla atanamadim,
2015 kpss yine olmadi..Tam vazgecerkeb eşim elimden tuttu son kez benim için dene dedi

2016 kpss çok iyi puan aldim kesin ataniyorum derken
önce atama yok dendi.
milli egitim bakani değisti
mülakat geldi
sözleşmeli ögretmenlik geldi.
10 bin atama olacak dendi öylede oldu.
mülakata girdim çok iyi geçmesine ragmen puanimi ayni verdiler.
ama haksiz verilen yüksek mülakat puanları yüzünden atanamadim.
Nasibim yok dedim.
Yine işe girdim.Ve hamile kaldim.Artık kabüllendim zaten atamada olmayacakti.
Derken 2017 şubatta 20 bin atama olacak dendi.
Aynı puanla tekrar mülakata girdim.
2017 nisan mülakata girdim.
2017 Temmuzda atama haberim geldi.
Eşimle öyle bi sarıldikki birbirimize ona sadece 'geçti' demiştim.
Hamileligimin 7. ayiydi.
Sonra güvenlik soruşturmasina girdim.
14 eylulde bitti imza attim.
25 eylulde kizim doğdu.
2019 nisan ayinda meslegimdeki başarilardan dolayi başari belgesi aldim.O gün benim gözyaşı döktügüm gündü.Tüm emeklerim gözümün önünden geldi geçti..iyiki vazgeçmemişim dedim.
Eş durumu kalktigi için eşim yanima çok zor geçiş yapti.3 yil doguda kaldik.
Daha yeni batiya geçtik.
Demem o ki kpss ye küsme.
İnan..
tekrar dene evet.
Bişeyi gerçekten isteyersen ve emek harcarsan oluyor.

Alıntı yapmayın demişsiniz ama dayanamadım :)

Çok taktir edilesi bir davranış. Birçok insandan çok daha hakediyorsunuz atanmayı hocam.
Günümüzde en basit bölümden mezun olan üniversite mezunu bile düşük işlerde düşük maaşlarda çalışmam diyip işleri küçümsüyor. Siz bulaşıkçılık bile yapardım diyorsunuz, diyorum ya helal olsun. Ülkenin sizin gibi öğretmenlere çok ihtiyacı var. Keşke sadece yüksek puan alan değil de işini hakkıyla yapabilecek olan öğretmen olsa. Umarım birgün sizi eğitim kurumlarında görebiliriz, başarılarınız daim olsun. 🌸

Konu sahibi vazgeçmeyin, evet çok zor biliyorum ama umutsuzluğa kapılmayın. Belki böyle olması daha hayırlı oldu, biliyorum anlayamıyorum sizi ama üzülmeyin. Umarım gelecek yıllarda hakkınız fazlasıyla verilir. 🌸
Teşekkür ederim ama inanın bazen bu düşüncem nedeniyle insanlar kırıcı olabiliyor.

Mesela, benimle birlikte çalışan yardımcı arkadaştan bahsederken "yardımcı" dediğim için bir arkadaşım insanları küçük görmekle suclamisti beni.

Bir insana yardımcı olmak ne zamandan beri küçük görülecek bir iş oldu? Ben o kısmı kaçırmışım.

Ne zamandan beri bulaşık yıkamak aşağılık oldu
Aşağılık olan kısım nerede? Herkesin evin de de yapmakta olduğu bir şeyi ben para karşılığı yapınca neden küçük insan olayım. Ne saçma.

Yeminle anlamıyorum. Anlayamıyorum.

Bu da bir eksik. Herkesin kolayca anlayabildiği bir şeyi anlamamak bende bir sorun olduğuna işaret ediyor.

Şu an yaptığım iş de çeyiz ürünleri, ev tekstil ürünleri hazırlamak. Yine birileri küçük görüyor. Beğenmiyor.

Anlamlandıramadiğim için üzerinde düşünmüyorum.

Iş iştir. Olayi dallandirip budaklandırmanin anlami yoktur.

Zira ben doktora da muhtacım, çöpü alan işçiye de muhtacım
Hepsini seviyorum .

Övgüleriniz için teşekkür ederim. Hak ettiğim yer neresi bilemem. Fakat sizin gibi "anlayabilen, algılayabilen: insaanlarla karşılaşmak çok güzel. ❤

Seninle aynı durumdaydınız 2017 mezunumuzun 2 yıl ücretli-Dersane çalıştım bir yıl evlilik yaptım boşverdim önemsemedim bölümün iyi ve çok yüksek puanla atanamıyorsun geçen sene hamile halimle çalıştım bebekle çalıştım o kadar emek verdim ama 20 bine giremedim mutsuusuzm evde. Oturmak bana göre değil çalışmak istiyorum ama özel de istemiyorum bazen ağlayasım geliyor çevremde atanan onca insan var neyin salaklığı bu sendeki diye evliliğimi de anneliğimi de doya doya yaşayamıyorum hayatımın önünde büyük bir engel gibi
Ama şunu çok iyi biliyorum sızlanmayın ve ağlamanın bir yararı yok he r koyun kendi bacağından asılıyor pes etmemek lazım motive olmak çok zor ders çalışmak hele bebekle çok zor ama ne olursa olsun er geç olacak diye düşünmek lazım
Yapılan büyük haksızlık oyalanmak sınava girdiğimiz tarih kalan tarihten daha uzun olmamalıydı ama oldu
Bende üzgünüm hemde çokkkkk
Ve herkesin aaa sen nasıl atanamadın ayy sizin bölümdE çok zor değil puanlar diyorlar hem kendimle hem insanlarla savaş halindeyim
Ayy ne çok yazdım bunlarda benim içimden geçenler işte koca bir hüzün ile yola devam

Teşekkür ederim ama inanın bazen bu düşüncem nedeniyle insanlar kırıcı olabiliyor.

Mesela, benimle birlikte çalışan yardımcı arkadaştan bahsederken "yardımcı" dediğim için bir arkadaşım insanları küçük görmekle suclamisti beni.

Bir insana yardımcı olmak ne zamandan beri küçük görülecek bir iş oldu? Ben o kısmı kaçırmışım.

Ne zamandan beri bulaşık yıkamak aşağılık oldu
Aşağılık olan kısım nerede? Herkesin evin de de yapmakta olduğu bir şeyi ben para karşılığı yapınca neden küçük insan olayım. Ne saçma.

Yeminle anlamıyorum. Anlayamıyorum.

Bu da bir eksik. Herkesin kolayca anlayabildiği bir şeyi anlamamak bende bir sorun olduğuna işaret ediyor.

Şu an yaptığım iş de çeyiz ürünleri, ev tekstil ürünleri hazırlamak. Yine birileri küçük görüyor. Beğenmiyor.

Anlamlandıramadiğim için üzerinde düşünmüyorum.

Iş iştir. Olayi dallandirip budaklandırmanin anlami yoktur.

Zira ben doktora da muhtacım, çöpü alan işçiye de muhtacım
Hepsini seviyorum .

Övgüleriniz için teşekkür ederim. Hak ettiğim yer neresi bilemem. Fakat sizin gibi "anlayabilen, algılayabilen: insaanlarla karşılaşmak çok güzel. ❤
Ben anlıyorum sizi.
Hayattaki her mesleğin toplumda bir yeri var, herkes doktor, mühendis olsa esnafa bulaşıkçıya ihtiyaç olmayacak mı? Olacak. Toplumdaki her mesleğe ihtiyacımız var. İhtiyacımız olmasaydı bu meslekler olmazdı değil mi? Küçük görme olayını asla anlamıyorum ve doğru bulmuyorum. Para kazanılan, ter dökülen her iş değerlidir ve asla küçük görülmemelidir.

Kalbiniz kadar güzel geçsin hayatınız. Umarım çok mutlu olursunuz. Eğer sosyal medyada satıyorsanız hesap isminizi yazabilir misiniz? En azından takip edip destek olmak isterim. 🌸

Mezuniyetinin üstünden tam 10 yil geçtikten sonra arkadasim 85 puanla atandi. Iki çocuğu vardi,annesine gitti 2 3 ay hep beraber dişini sıktı hem aileai hem esi hem cocuklari.. kendi de gecesini gündüzüne kattı. Cok ucra bir yere atandi,olaylar çıktı evine donmek durumunda kaldi, derken o 1 yıl oyle gecti sonra es durumundan evinin yanıbaşındaki okula geldi. Bana gelince, ben de öğretmenim. Atama sonrasinda muhabirler gelir röportaj yapmak isterse konuşmayalım diye sözleştik esimle 😅 ama ne oldu ahım vardi, siralamaya girersem o salona gidip canlı canlı izleyecektim. Adımı kocaman harflerle kıpkırmızı gördüğümde inanamadim, cok istedigim bir tercihime yerleştim, ağlamaktan, gözyaşlarımı silmekten konuşamamıştım. Ne kadar güzel bir gündü. Üstümden yılların yükü kalkmıştı. 1 sene sonra da ben geldim evime. Ücretli öğretmenlik yaptığım öğrencilerimle kaldığım yerden devam ettim. Hic vazgecmeyin. 3 yil bekledim, nisanliyken bu son ama bu kez olacak dedim, kendime söz verdim. Siz de söz verin, inanın, vazgeçmeyin. Gönlünüze göre olur inşallah.

Ben anlıyorum sizi.
Hayattaki her mesleğin toplumda bir yeri var, herkes doktor, mühendis olsa esnafa bulaşıkçıya ihtiyaç olmayacak mı? Olacak. Toplumdaki her mesleğe ihtiyacımız var. İhtiyacımız olmasaydı bu meslekler olmazdı değil mi? Küçük görme olayını asla anlamıyorum ve doğru bulmuyorum. Para kazanılan, ter dökülen her iş değerlidir ve asla küçük görülmemelidir.

Kalbiniz kadar güzel geçsin hayatınız. Umarım çok mutlu olursunuz. Eğer sosyal medyada satıyorsanız hesap isminizi yazabilir misiniz? En azından takip edip destek olmak isterim. 🌸

Sayfamın adı nonnunun_atolyesi
Instagramdayım.
Destekleriniz ve övgüleriniz için çok teşekkür ederim. Mahxup oldum.

Allah sizi, daima sizin gibi insanlarla karşılaştırsın. ❤

Sayfamın adı nonnunun_atolyesi
Instagramdayım.
Destekleriniz ve övgüleriniz için çok teşekkür ederim. Mahxup oldum.

Allah sizi, daima sizin gibi insanlarla karşılaştırsın. ❤
Tamamdır, takibe alıyorum sizi. 🌸
Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. 🌸

Evet dedim ya sınavları var diye en azı ndan para kazanmış olur bir yandan da
“Sınavları var’’ derken sanki geçiş için ona özel ayrı bir sınav varmış gibi yazmışsınız ama memurlar da öğretmen olarak atanabilmek için tekrar Kpss’ye giriyor. Üç sınavdan da yeterli puanı alması gerekiyor. Memur olup tekrar hazırlanabilir tabii, o ayrı.

Kuzenimden dolayı atama sayısı bekleme sürecini biz de dolaylı takip ediyorduk Açıkçası bu pandemi döneminde okullar hala tam açılmamış ve öğretmenler bir senedir evde yatıyor algısı topluma yerleşmişken 60 bin mümkün görünmüyordu. Devletin gerçekleri var şuan yüzbinlerce kişi pandemi yardımı alıyor. Ekonominin durumu ortada.
Bir de yakında seçim yoksa çok yüksek sayılarla alım yapmıyorlar. Böyle de bir durum var.
İnşallah seneye atanırsınız.

Bir seçim olduğunda yüksek sayıda atama yapabiliyorlarsa ortada ekonomi gerçeği var diyemeyiz ama.
Keyifleri istemiyor demek ki.
İhtiyaç yok da diyemeyiz çünkü bir ton sözleşmeli öğretmen var...

Üzüntünüzü anlayabiliyorum
Ne hayallerle insan sınava hazırlanıyor
Ben atanalı epey oldu ama sayıları niyeyse hep 20 bin civarları hatırlıyorum
O yüzden 20 bin çok düşük veya kandırılmış gibi gelmedi
40 bin 60 bin dediklerinde asıl inanmamanız lazımdı
Sayılar genelde 20 bin civarı oluyor
Mecbur 20 bin içinde dereceye girmek için yarışa devam etmeniz gerek atanmak istiyorsanız
İçinizi boşaltıp isyanınız bittikten sonra savaşmaya devam 💪

Benim bölümüm yılda 50 kişi alıyor devlette. Onu bile azalttılar bildiğim kadarıyla. Ben çalışırken hep şu kafadaydım, bir kişi bile alsalar o bir kişi neden ben olmayayım?. Böyle böyle Türkiye’de ilk 1000’e. Kendi bölümümde ilk 10’a girdim ve atandım. KPSS çalışırken motivasyon kaybetmek için binlerce sebep var. Ama atanmak istiyorsanız dereceye hazırlanacaksınız. Artık başka çaresi yok.

Ben yazacaktım ama sen öğretmen değilsin derler diye yazmamıştım

Sonuçta 50 kişi atanıyorsa onlar da bu sınava girenler

Mülakatta elenenleri tenzih ederim ama her sene 100 kişi atanıyorsa bölümde, hedef o 100 kişiden biri olmak, ona göre çalışmak

Hep 1000 kişi alırdı bu sene 100 kişi aldı bana denk geldi gibi durumlarda insan üzülür ama hep az ise alım, en iyi olmak için çalışmak lazım

Arkadaşım branşında 45. oldu 2000 civarı atanmış geçen seferlerde

Yine aynı branştan bu kişinin arkadaş çevresinden ortak arkadaşımızın biri 2600 civarında biri 6000 civarında

Eğer sadece 10 kişi atanacaksa 45. olan haklı olarak isyan eder ama 6000 civarında olanın lanet olsun sadece 10 kişi aldılar demesi sadece kendini kandırmak olur

Belki linç yiyecegim ama bunu son zamanlarda daha cok düşünür oldum. Bu öğretmenlerin atanma hevesi nolcak böyle ya? Sadece memur olmak için öğretmenlik yazıyor çoğu kişi.
Benim bölümüm yilda 1 elin parmaklarını geçmez atama sayısı. E benim meslektaşlarımda isyan etsin o zaman?
20 bin nerde 5 atama nerde? Abartmıyor musunuz gerçekten
Katiliyorum.
Ben fen edebiyat fakultesinde okudum. Ogretmenlik hic dusunmedim. Ama sinif arkadaslarimin %90i formasyona kostu. Nitekim onlar aldi sonraki donem formasyon kaldırıldı cok fazla atama bekleyen ogretmen oldugu icin. Sonra ne değişti bilmiyorum ama bence formasyon kokten kaldırılmalı ve egitim fakultelerinde belirli sayida kontenjan acilmali.

Back
X