Kpss ve yıkılan hayallerim

Ben edebiyat ogrencisiyim bolumumu de cok seviyorum ve hevesli bir ogrenciyim. Ortaokulda ingilizce ogretmenime olan hayranligimla o zamanlardan beri ogretmen olmak istedim. Liseden sinif arkadasim ingilizce ogretmenligi bolumunu okuyor ve surekli bitse de kurtulsam, yeter artik ne sacma sapan dersler bunlar biktim diye soylenirken ben istekli istekli ve severek ders calisiyorum hocalarin anlattiklari yetmiyor kendim arastirip ogreniyorum. Simdi onun kadar isteksiz ve hevessiz ogretmen adayinin direkt atanma hakki var ama benim artik formasyon hakkim bile yok 💔 Bu da haksizlik degil mi?
Edebiyat öğretmenliği okuyabilirdiniz

Tabii ki bu sebepten ölmek intihar etmek söylemleri doğru değil bunda haklısınız lakin savunduğunuz sistem yanlış.
Evet adil bir ülkede her öğretmen devlette çalışmalıdır. Egitimde fırsat eşitliği olması için; özel okulların,vekil öğretmenliğin olmaması lazım. veterinerlerin ziraatçilerin öğretmen olarak atanmadığı bir sistem lazım. Umarım ne demek istediğimi anlatabilmisimdir
Tabiki ogretmenlik mesleğini sadece öğretmenler yapmalıdır yalnız dünyanın hicbiryerinde öğretmenler yada herhangi meslekler sadece devlette çalışmaz yani devlet herkesi ise alamazki

1500'deyim İngilizce Öğretmenliğinde. 41'i açmam mümkün değil, kronik rahatsızlıklarım var. Gerekli donanımda hastaneleri olmayan ilçeleri dahi yazamam. İsyanım geçen yıl 68'le önceki yıl 66 ve 71'le benim gidebileceğimden çok daha iyi yerlere gitmiş tanıdıklarım varken sırf alım düşüklüğüyle açıkta kalacak ya da yaşayamayacağım yerlere gitmek zorunda olmama.
Benimde kronik hastaliklarim var. Ben de küçük bir ilçeye atandım. Aynı zamanda memleketim oluyor. Öğretmen değilim. Zorunlu görev 4 yıl ya , 3 yıl dolunca sağlık mazereti tayini var. O küçük yerlerde 3 yil yapamaz mısınız?

Benimde kronik hastaliklarim var. Ben de küçük bir ilçeye atandım. Aynı zamanda memleketim oluyor. Öğretmen değilim. Zorunlu görev 4 yıl ya , 3 yıl dolunca sağlık mazereti tayini var. O küçük yerlerde 3 yil yapamaz mısınız?
Acil müdahale gerektirecek durumlarım olabiliyor, burada çok paylaşmak istemiyorum. Küçük ilçelerin merkezine fazlasıyla razıyım ama gelirse o ilçelere bağlı ve uzak mesafede, ulaşımın zor olduğu köyler gelecek gibi duruyor şu an :( . Acelem yok, 24 yaşındayım. Bu atamada tercih yaparak 41'i açmadan ek atama olacak mı diye onu bekleyip bir yandan 2021 sınavına hazırlanmayı düşünüyorum. Alelacele sırf bir yere atanmış olmak için gitmek değil, olabildiğince iyi ve erkek arkadaşıma yakın bir yere gitmek tercihim. Bu lükse en azından şu an için sahibim, olmazsa gelecek yıl 41'i açıp gidebilirim.

Edebiyat öğretmenliği okuyabilirdiniz
ogretmenligi kendim okumak istemedim cunku ders icerikleri ing dili ve edebiyati kadar genis degil. Biz ogretmemiz istenen dilin tarihini de kulturunu de ogreniyoruz. Ogrenciye aktarabilecegimiz daha fazla sey var yani ogretmenlik mezunuyla edebiyat mezunu ayni birikime sahip degil ama daha fazla calismasina ragmen fazlalik olarak gorulenler hep edebiyat ogrencileri

ogretmenligi kendim okumak istemedim cunku ders icerikleri ing dili ve edebiyati kadar genis degil. Biz ogretmemiz istenen dilin tarihini de kulturunu de ogreniyoruz. Ogrenciye aktarabilecegimiz daha fazla sey var yani ogretmenlik mezunuyla edebiyat mezunu ayni birikime sahip degil ama daha fazla calismasina ragmen fazlalik olarak gorulenler hep edebiyat ogrencileri

ama siz edebiyat okumayı tercih etmişsiniz

bu durumda öğretmenlik okuyanın "öğretmen olmak" için bu fakülteye girdim benim öğretmen olma imkanım elimden alınıyor deme hakkı varken siz edebiyatçı olmak için girdiniz

fakülteniz bittiğinde de Edebiyat Fakültesi mezunu olacaksınız

Fen Edebiyat Fakülteleri meslek edindirmek değil bilim üretmek için açılıyor (yani açılması gerekir)

Fen Edebiyat okur formasyon alırız şeklindeki inanış çok eski yıllara dayanıyor, bu ülkemizde böyle kabul edilegeldi ama gerçekçi değil

aynı bölümün hem Öğretmenliği hem bölümü varsa öğretmen olması beklenenler "öğretmenlik" mezunlarıdır

eğitimleri sıfır dahi olsa onlar o bölüme dair diplomalarını almışlardır

çok yakınımdaki bir kişi yıllar yıllar önce üniversite sınavına girerken tercihlerinde Fen Edebiyat Fakültesi X bölümünü yazmış o dönem sınıf öğretmenliği ve çeşitli öğretmenlikler gelirken

buradan mezun olunca da formasyon hakkımız var, zaten öğretmen olacağız, ben istediğim bölümü okuyayım diyerek

o okurken de formasyon hakkı kaldırıldı vs

mezun olalı 20 yılı geçti hala özelde çalışıyor arada bir hizmet içi kursa gitti vs de ek haklar verildi, küçük puan farkları ile atanamadı vs

özetle belki yorumumu şahsınıza yönelik yaptığım için katı gelebilir ama binlere öğretmenlik mezunu açıkta iken formasyon gibi bir çoğu da özel sektöre entegre edilmiş eğitimler ile öğretmen devşirilmesini hatalı buluyorum

bu demek değil ki ücretli öğretmenleri, hele de alan dışı ücretli öğretmenleri kabul ediyorum

evet önce ücretli öğretmenlik kaldırılır, öğretmenlik mezunlarından başlayarak atamalar yapılır, hala ihtiyaç bitmiyorsa da formasyon alan ya da alabilecek konumdaki Fen Edebiyat Fakültesi mezunları da alınır

1500'deyim İngilizce Öğretmenliğinde. 41'i açmam mümkün değil, kronik rahatsızlıklarım var. Gerekli donanımda hastaneleri olmayan ilçeleri dahi yazamam. İsyanım geçen yıl 68'le önceki yıl 66 ve 71'le benim gidebileceğimden çok daha iyi yerlere gitmiş tanıdıklarım varken sırf alım düşüklüğüyle açıkta kalacak ya da yaşayamayacağım yerlere gitmek zorunda olmama.

Sana mesaj atacaktım ama atılmıyor ya delfino.

Acil müdahale gerektirecek durumlarım olabiliyor, burada çok paylaşmak istemiyorum. Küçük ilçelerin merkezine fazlasıyla razıyım ama gelirse o ilçelere bağlı ve uzak mesafede, ulaşımın zor olduğu köyler gelecek gibi duruyor şu an :( . Acelem yok, 24 yaşındayım. Bu atamada tercih yaparak 41'i açmadan ek atama olacak mı diye onu bekleyip bir yandan 2021 sınavına hazırlanmayı düşünüyorum. Alelacele sırf bir yere atanmış olmak için gitmek değil, olabildiğince iyi ve erkek arkadaşıma yakın bir yere gitmek tercihim. Bu lükse en azından şu an için sahibim, olmazsa gelecek yıl 41'i açıp gidebilirim.
InsAllah hakkınızda hayırlısı olur.

ama siz edebiyat okumayı tercih etmişsiniz

bu durumda öğretmenlik okuyanın "öğretmen olmak" için bu fakülteye girdim benim öğretmen olma imkanım elimden alınıyor deme hakkı varken siz edebiyatçı olmak için girdiniz

fakülteniz bittiğinde de Edebiyat Fakültesi mezunu olacaksınız

Fen Edebiyat Fakülteleri meslek edindirmek değil bilim üretmek için açılıyor (yani açılması gerekir)

Fen Edebiyat okur formasyon alırız şeklindeki inanış çok eski yıllara dayanıyor, bu ülkemizde böyle kabul edilegeldi ama gerçekçi değil

aynı bölümün hem Öğretmenliği hem bölümü varsa öğretmen olması beklenenler "öğretmenlik" mezunlarıdır

eğitimleri sıfır dahi olsa onlar o bölüme dair diplomalarını almışlardır

çok yakınımdaki bir kişi yıllar yıllar önce üniversite sınavına girerken tercihlerinde Fen Edebiyat Fakültesi X bölümünü yazmış o dönem sınıf öğretmenliği ve çeşitli öğretmenlikler gelirken

buradan mezun olunca da formasyon hakkımız var, zaten öğretmen olacağız, ben istediğim bölümü okuyayım diyerek

o okurken de formasyon hakkı kaldırıldı vs

mezun olalı 20 yılı geçti hala özelde çalışıyor arada bir hizmet içi kursa gitti vs de ek haklar verildi, küçük puan farkları ile atanamadı vs

özetle belki yorumumu şahsınıza yönelik yaptığım için katı gelebilir ama binlere öğretmenlik mezunu açıkta iken formasyon gibi bir çoğu da özel sektöre entegre edilmiş eğitimler ile öğretmen devşirilmesini hatalı buluyorum

bu demek değil ki ücretli öğretmenleri, hele de alan dışı ücretli öğretmenleri kabul ediyorum

evet önce ücretli öğretmenlik kaldırılır, öğretmenlik mezunlarından başlayarak atamalar yapılır, hala ihtiyaç bitmiyorsa da formasyon alan ya da alabilecek konumdaki Fen Edebiyat Fakültesi mezunları da alınır
Bende fen edebiyat mezunuyum ama pişman değilim çünkü gerçekten çok farklı zorluklardan geçtim. Baştan baya bir beddua ettim ama benim ki başta isteksiz sonra aşka dönüştü. Benim girdiğim dönem eğitim fakültelerini kapattılar. Tercih günü hoca arıyor seçim yapamazsınız. Bölümden artık öğretmen çıkıcak dedi. Aldığım sıralamayla millet hukuk vs okuyor. Sonrada bir iki sene sonra tekrar açtılar. Olan saçlarıma oldu saçlarım beyazladı 😒

öğretmen olmak isteyen eğitim fakültesinde okur. o kadar öğretmen bile atanamazken evet siz fazlalıksınız kusura bakmayın

Hayata tutunmak kısmında size katılıyorum. Yıllarca hiç olmasa herkes ona göre ayarlar kendisini. Kabullenir. Sizin alanlarınızda bir elin parmaklarını geçmiyor, buna alışmışsınız. Bizde böyle bir durum söz konusu değil. İsyanımız her yıl yapılırken bu yıl yapılmamasına. Önceki yıllardakinden daha fazla alım yapacağız diye açıklayıp öncekilerin yarısının müjde olarak açıklanmasına. Ben yıllık 40-60 binlik alımdan daha fazlasının -en azından kendi alanımda- kaliteyi düşüreceği görüşündeyim zaten. 40 binde bile İngilizce konuşamayan yüzlerce İngilizce öğretmeni atandı.

Ancak mevcut öğretmen açığı ve meb'e ayrılan bütçe sonucunda hiç kimse bu kadar düşük alım beklemiyordu. Puanım gayet iyi. Branşımda ortalama net 33'ken ben 63 yaptım 75 soruda. Hani deniyor ya 300-500'se alım, o kontenjanın içinde kalın diye. Geçen yıl 3500 kişi alındı, ondan önce 3900. Ben de buna göre planlama yaptım, ilk 1500'deyim alanımda.Bu yıl 1500 civarı olabilir, daha belli değil. Önceki yıllardaki kadar alım yapsalar atanabilecek puanı almasam dönerim önüme, yolumu değiştiririm. Mesleğimi dahi değiştiririm gerekirse. Puanımı, sıralamamı kötü hale getiren şey, alımın düşüklüğü.
İngilizceye rahat rahat 1500 verilir korkmayın. Hayırlı olsun şimdiden.

Yanlış anlamayın ama siz 68ler 71ler diyince bi kötü oluyorum. Ben 85,81,79 aldım ama atanamadım. Sizin puanınız kaç?

A gruplarında aynı sınava girip daha düşük puanla atandığını gördüğünüz meslektaşlarınız oluyor mu?
Tabiiki oluyor hukuk iktisat maliye eşit kadro açılmıyor ki..
Benim isyanım alımın çok zorlaştırılmasına 90 üstü puan+ yds+ yazılı/sözlü mülakat..
90 almanın bile yeterli olmadığını bilmek heves kırıcı

öğretmen olmak isteyen eğitim fakültesinde okur. o kadar öğretmen bile atanamazken evet siz fazlalıksınız kusura bakmayın
Edebiyat fakultesiyle egitim fakultesinin dersleri ayni degil daha fazla sey ogrenmek icin edebiyat bolumunu secenler fazlalik ne guzel. Sirf ogretmen olmak icin hicbir sey bilmeden mezun olan ogretmenler yuzunden cogu insan ingilizceden sogudu. Isini severek ve hevesle yapanlari ayiriyorum ama ben ve edebiyatci arkadaslarim fazlalik harika 👍🏻

Back
X