evet bazı anne babalar ilgilenmiyorlar, susturmaya çalışmıyorlar ama çalıştıkları zaman da çocuk genelde dinlemiyor.o sizin şşşt sessiz ol dediğiniz çocuk da siz yabancı olduğunuz için tırmış ve lafınızı dinlemiştir büyük ihtimalle.benim etrafımda da bir sürü küçük çocuk var gerek akrabalarınkiler gerek komşularınkiler vs gerçekten sus deyince susanını çok nadir görüyorum özellikle de 4-5 yaşından küçükse.ve dediğim gibi küçük çocukların ağlaması çok normal bu onların doğasında var zaten ve bizim gibi rahatsız ederim bilmem ne diye düşünmedikleri için anlamıyorlar.tabi siz de rahatsız olmakta haklısınız ben de bazen çocuk sesinden rahatsız olurum ama başkasının çocuğuna da şşt sessiz ol demem açıkçası.
bazıları tolore edilebilir de çocuk ağlaması sakız çakırtısı falan bence siz fazla obsesif davranıyorsunuz,insanlar sizin varlığınıza göre hareket etmek zorunda değil ya da sizin bindiğiniz araca çocukla binmemek zorunda değil..özel araç alın..sakız çiğneyenlerin yanından uzaklaşın..hatta tahammülsüzlükleriniz sizin yalnız kalmak zorunda olduğunuzu gösterir..yani bizde sinir oluruz ama içimizde kalır..eleştirmeyiz kimseyi hakkımız değildir..
bazıları tolore edilebilir de çocuk ağlaması sakız çakırtısı falan bence siz fazla obsesif davranıyorsunuz,insanlar sizin varlığınıza göre hareket etmek zorunda değil ya da sizin bindiğiniz araca çocukla binmemek zorunda değil..özel araç alın..sakız çiğneyenlerin yanından uzaklaşın..hatta tahammülsüzlükleriniz sizin yalnız kalmak zorunda olduğunuzu gösterir..yani bizde sinir oluruz ama içimizde kalır..eleştirmeyiz kimseyi hakkımız değildir..
Annemin bana karşı sürekli kullandığı cümledir.
Kısa süreliğine memleketime gittim ve yine annem söylendi :)
Fazla titizmişim ve takıkmışım ona göre, aslen gayet normal hijyen kuralları ve her insanın rahatsız olabileceği şeylerdir...
Ter kokusuna dayanamam, pis ve bakımsız ayakları, pis çorapları görmek istemem, sakız cakırtısı çok sinirimi bozar. Uzun yolculuklarda çocuk ağlamasını çekemem hemen söylenirim, annem eline geçen her şeyle dişlerini saatlerce karıştırınca sinir olurum. Sürekli burnunu çeken insana hemen mendil uzatırım; ne bileyim vb takıntılar işte...
Ne alakası var bunların kraliyet ailesinden olmakla? İnsanın toplum içinde geğirmemesi, osurmaması, kokmaması ve temiz olması, başkalarının rahatını da düşünerek garip sesler çıkarmaması çok mu büyük istekler acaba?
Yoo bunlardan rahatsız olmayan normal değildir bence.benimde kendimce dikkat ettiğim şeyler var.mesela yastığıma kimsenin eli değmeyecek.annem de bunları görünce seni sarayda mı büyüttüm der söylenir.ben de gıcık etmek için o benim kendi asilliğim derimAnnemin bana karşı sürekli kullandığı cümledir.
Kısa süreliğine memleketime gittim ve yine annem söylendi :)
Fazla titizmişim ve takıkmışım ona göre, aslen gayet normal hijyen kuralları ve her insanın rahatsız olabileceği şeylerdir...
Ter kokusuna dayanamam, pis ve bakımsız ayakları, pis çorapları görmek istemem, sakız cakırtısı çok sinirimi bozar. Uzun yolculuklarda çocuk ağlamasını çekemem hemen söylenirim, annem eline geçen her şeyle dişlerini saatlerce karıştırınca sinir olurum. Sürekli burnunu çeken insana hemen mendil uzatırım; ne bileyim vb takıntılar işte...
Ne alakası var bunların kraliyet ailesinden olmakla? İnsanın toplum içinde geğirmemesi, osurmaması, kokmaması ve temiz olması, başkalarının rahatını da düşünerek garip sesler çıkarmaması çok mu büyük istekler acaba?
sadece temizlik için söylemiştir, başka şeylere takıksan hepsini kapsıyordur. yoksa temizliği seven insana kraliyet ailesinden misin denmez bence..
başka şeylere de çemkiriyor musun evde?
Belki yüzünü silerken burnundan da sıvı çıkacakEşle ilgili paylaşımlara anlam veremedim sadece. Benim de bir arkadaşım bardağını paylaşmazdı misal. Ya sen bu adamla öpüşüyorsun. Aynı bardaktan mı bir şey içmeyeceksin. Yüzünü yüzüme zevle süreceğim adamla yüz havlusu neden paylaşılmasın ki?
sen kime çektin peki?Ben çemkirmem normal bir şekilde söylerim :) ters cevap verilirse ancak o zaman olur o çemkirme...
misal saçlarını tarar ve lavaboya atar, kızılımsı saç bir tek ondadır evde...Görür toplarım yine atmışın saçları derim sanane der ya da ben atmadım der inkar eder:)
Hayır normalde anneler kızlarına söyler bizde tam tersiydi...
Ailemden bağımsız kendi karakterimi oluşturdumsen kime çektin peki?
Aynen ben de eşimin bardağını kullanırım ama diğer insanlarınkini kullanmam. Yine de asla aynı diş fırçasını kullanabilecek boyuta gelmemBelki yüzünü silerken burnundan da sıvı çıkacakböğğğ kendimden iğrendim valla ama ben de paylaşmam yüz havlumu.bardak olayına gelince kardeşlerim dahil kimseyle aynı bardaktan içmem.ama eşiminkinden içiyorum.çünkü neticede öpüşüyorsun
tıkalımmı derken kendimi kastetmedim....kızım 9 yaşında toplu taşımada hiç konuşmaz bile gerektiğinde fısıldar.....oğlum 10.5 aylık yavrum yolu izlerken uyur giderAbartmaya ne kadar meraklısınız
Yani ya hep ağlasınlar ya da çorapla ağzını tıkayın hiç konuşmasınlar mı?
Her şeyin bir sınırı bir ortası var, çok gördük saldım çayıra mevlam kayıra anneleri de aşırı otoriter:)leri de... Orta yolu bulun yeterli. 5-6 yaşlarında bir çocuğa yolculukta nasıl davranması gerektiği öğretilebilir merak etmeyin, okuma yazma dahi öğrenebildiklerine göre o yaşlarda... Sadece kapasitelerini hafife almayın ve öğrenmez-anlamaz-bilmez demeyin. Öğretemiyorum diyin...
evinizde havlu peçete mi kullanıyorsunuz?Belki yüzünü silerken burnundan da sıvı çıkacakböğğğ kendimden iğrendim valla ama ben de paylaşmam yüz havlumu.bardak olayına gelince kardeşlerim dahil kimseyle aynı bardaktan içmem.ama eşiminkinden içiyorum.çünkü neticede öpüşüyorsun
Merak etmeyin çocuklarla ilgili fazlaca tecrübem var...Çocuğa bakınca aile yapısı, annenin mi babanın mı baskın olduğu dahi anlaşılabiliyor, üzgünüm ama dediğiniz tarzdaki çocuklar 30 kişide 1 tane gibi düşük bir oranda...GENELDE doğru davranışı öğretemeyen ebeveynler var bu bir gerçek, zaten kimin ne derece çabaladığı çocuğa karşı tavrından da bellidir. Atıkalımmı derken kendimi kastetmedim....kızım 9 yaşında toplu taşımada hiç konuşmaz bile gerektiğinde fısıldar.....oğlum 10.5 aylık yavrum yolu izlerken uyur gider....herkesin çocuğu böle değil olmak zorundada değil.....bizler gibi çocuklarında kişilikleri farklı bilir ne yapılacağını ama uygulamaz......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?