Kraliyet Ailesinden Misin?

arkadaşlar 12 saat boyunca ağlayan, tepinen, koltuklara vuran çocuklar normal değil.. biz de çocuk olduk, ama ben bir gün manyak gibi davrandığımızı hatırlamıyorum.. çocuktan kastım 3 yaş ve üstü, altı zaten bebek kategorisine giriyor.. anne babalar ilgisiz, nerede nasıl davranması gerektiğini öğretmiyorlar, kendileri rahatsız olmadıkça da kimi rahatsız ettikleri hiç önemli değil açıkçası..

ben de kokulara tahammül edemem, bazen psikopat gibisin diyorlar ama 2-3 günde bir değişen çarşaflar, her gün değişen havlularla kendi rekorumu kırıyorum her seferinde gerçi bizim ki genetik, annemde çok hassastır hala.

Benim çalışan kadın da beni çıldırtıyor.Kadın da şart şurt yok.Sonra da övünüyor bi saatte kaç çeşit yemek yaptım ,diye... evin giriş kapısının pervazına basma oraya ayakkabı ile basılıyor,sen sonra oraya basıp koltuklara ayağını uzatıyorsun ,diye yüz defa uyardım,yok ama kafası almıyor. :// Bi de ayaklarını kaldırıp oturanlara uyuz oluyorum.

Sus diyince susmasından çok en azından çabalamış olması hoş oluyor. O zaman Allah anne babaya sabır versin moduna giriyorum ben. Ama onu susturmak için türlü şirinlikler yapmayan oyalamaya çalışmayan ebeveynler dışardan iyi görünmüyor.

Herkes topluluk kurallarına uymak durumundadır, saygıdır bu. Topluluk içinde sessiz olunur, yol yordam bilinir. Cakıdı cukudu patlata patlata sakız çiğnemeler, otobüs koridorunda bağırarak koşmalar normal değildir. Buna karşılık cevap "banane ben insanlara göre mi davranıcam"sa o zaman biz çocuklara çok yanlış şeyler öğretiyoruz.
Bilseydim ben de çocuklar kimseyi düşünmeyin, başkalarını rahatsız edebilecek davranışlardan kaçınmayın bu dünyada en önemli sizsiniz diye öğretirdim

Yapma arkadaşım. Sinemada konuşulmasına katlanamıyorsan sinemaya gelme gibi bir şey. Ya da daha doğrusu, çocukların sinemada konuşmasına katlanamıyorsan animasyonlar için sinemaya gelme gibi bir şey. Çocuklar toplumsal kuralları ne kadar erken öğrenirse o kadar iyi. Ve toplu yaşamanın kuralları var. Hani villada yaşarsın evinde tepinirsin ama apartmanda yaşıyorsan apartmanda yaşamanın kurallarına uymak gibi. İnsanlar bazen başkalarının istediği gibi değil ama toplu yaşamanın gerektirdiği gibi yaşamak zorunda.

Ter kokmamak pis çorapla gezmemek bunlar gayet olması gereken şeyler cnm Sen gayet normalsin yani
Bende ilk evlendiğim aylar neredeyse her gün çarşaf yıkıyodum erkeklerin bacaklarndan kollarından deli gibi kıl dökülüyo kendimi kıl yumağının içinde yatıyomuş gibi hissediodum Sonra alıştım tabi Çocuk konusuna gelince küçük bebekleri anlıyorumda böyle 5-6 yaşına gelmiş istediği olmadığında ciyak ciyak bağıran, gittiği evlere zarar veren çocukları gizlice çimdikleme isteği doğuyo içimde Biz de çocuk olduk annem şöyle bi gözümün içine baktığı zaman mum a dönerdim korkudan

Bana da bekarken aynı şeyi söylerdi annem ama tam tersi sayılabilecek bi sebepten. Salonda yer içer orda bırakırdım her şeyi, odanın hali zaten karman çorman. Çıkardığımı atardım. Temizliğe pek yardım etmez, zorlanınca söylenirdim falan. Bildiğin tembel yani. O zamanlarda annem başlardı "kraliyet ailesinden bu kız, hizmetçileri var tabi neden bişey yapsın ki" falan diye. Anneler işte hepsi aynı cicim.

sadece temizlik için söylemiştir, başka şeylere takıksan hepsini kapsıyordur. yoksa temizliği seven insana kraliyet ailesinden misin denmez bence..
başka şeylere de çemkiriyor musun evde?

Yoo bunlardan rahatsız olmayan normal değildir bence.benimde kendimce dikkat ettiğim şeyler var.mesela yastığıma kimsenin eli değmeyecek.annem de bunları görünce seni sarayda mı büyüttüm der söylenir.ben de gıcık etmek için o benim kendi asilliğim derim susar

sadece temizlik için söylemiştir, başka şeylere takıksan hepsini kapsıyordur. yoksa temizliği seven insana kraliyet ailesinden misin denmez bence..
başka şeylere de çemkiriyor musun evde?

Ben çemkirmem normal bir şekilde söylerim :) ters cevap verilirse ancak o zaman olur o çemkirme...
misal saçlarını tarar ve lavaboya atar, kızılımsı saç bir tek ondadır evde...Görür toplarım yine atmışın saçları derim sanane der ya da ben atmadım der inkar eder:)
Hayır normalde anneler kızlarına söyler bizde tam tersiydi...

Belki yüzünü silerken burnundan da sıvı çıkacak böğğğ kendimden iğrendim valla ama ben de paylaşmam yüz havlumu.bardak olayına gelince kardeşlerim dahil kimseyle aynı bardaktan içmem.ama eşiminkinden içiyorum.çünkü neticede öpüşüyorsun

sen kime çektin peki?

ahahah süper konu .. valla benim en sinir olduğum şeylerden biride karşımdaki insanın azını kapatmadan esnemesi .. ay bir midem bulanıyor anlatamam

Aynen ben de eşimin bardağını kullanırım ama diğer insanlarınkini kullanmam. Yine de asla aynı diş fırçasını kullanabilecek boyuta gelmem

tıkalımmı derken kendimi kastetmedim....kızım 9 yaşında toplu taşımada hiç konuşmaz bile gerektiğinde fısıldar.....oğlum 10.5 aylık yavrum yolu izlerken uyur gider....herkesin çocuğu böle değil olmak zorundada değil.....bizler gibi çocuklarında kişilikleri farklı bilir ne yapılacağını ama uygulamaz......

Normal isteklerin var
Kraliyet ailesinden olmakla bir ilgisi yok ama bazen benim annemde öyle derdi
Havlularım ayrıdır her zaman, incilerin mi dökülüyor nolur tek havlu kullansanız da ben 30 tane yıkamasam derdi =))

evinizde havlu peçete mi kullanıyorsunuz?

Merak etmeyin çocuklarla ilgili fazlaca tecrübem var...Çocuğa bakınca aile yapısı, annenin mi babanın mı baskın olduğu dahi anlaşılabiliyor, üzgünüm ama dediğiniz tarzdaki çocuklar 30 kişide 1 tane gibi düşük bir oranda...GENELDE doğru davranışı öğretemeyen ebeveynler var bu bir gerçek, zaten kimin ne derece çabaladığı çocuğa karşı tavrından da bellidir. A

tamam toplum kurali ogretilir de. 12 saatlik yolculukta normal yetiskin bir bireyin pestili cikarken cocugun rahatsiz olup mizirdanmasi aglamasi olagan degil mi?
belki midesi bulaniyor, cisi geldi, acikti, uykusu geldi ama rahat edemedi. cocuklardan bu denli olgunluk beklemek dogal degil. koltuk tekmeleme vs tabii ki kabul edilebilir degil. ama ben aglayan ve mizirdanan cocuga ve annesine acirim kizmak yerine. kendim ne kadar rahatsiz olsam da .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…