Kraliyet Ailesinden Misin?

Normal isteklerin var
Kraliyet ailesinden olmakla bir ilgisi yok ama bazen benim annemde öyle derdi
Havlularım ayrıdır her zaman, incilerin mi dökülüyor nolur tek havlu kullansanız da ben 30 tane yıkamasam derdi =))
Bizde evde bir benim yüz havlum ayrıydı, herkesinki ortak bir ben böyle olunca annem "bizi beğenmiyorsun, istemiyorsun" triplerine girmişti:)

Anaokulu öğretmenıydınız dımı yanlıs hatırlamıyorsam

Konuyla alakasız ama nasıl anlasılıyor yanı anne baskın cocuk nasıl davranıyor yada baba baskın cocuk

Sadece merakımdan soruyorum

tecrübenizin yarısı kadar sevginiz merhametiniz anlayışınız da olsaydı keşke

Anaokulu öğretmenıydınız dımı yanlıs hatırlamıyorsam

Konuyla alakasız ama nasıl anlasılıyor yanı anne baskın cocuk nasıl davranıyor yada baba baskın cocuk

Sadece merakımdan soruyorum

Hayır sınıf...
Çocuk yetiştirmede anne baskın olunca daha kırılgan baba baskın olunca daha kalender oluyor genelde...

Hayır sınıf...
Çocuk yetiştirmede anne baskın olunca daha kırılgan baba baskın olunca daha kalender oluyor genelde...
Benim bu tezatlamaya uymayan bir sürü tanıdığım var.
bence anne baskın olmadığı zaman çocuk daha laçka oluyor. annesi baskın çocuklar okul hayatında daha başarılı oluyor. genelleme tabi..
anne rahatsa eğer çocuk okuldan uzak olur ve başarısı buna paralel olur.

Haklısınız annenizin dişlerini dikiş iğnesiyle karıştırırken Allah korusun tetanoz kapma ihtimali bile var ve ağza her şey sokulmaz diye bilirim. Kapan yok mu var.

Son düzenleme:

Bahsedilen şey annenin ya da babanın rahatlığı değil, çocuk yetiştirmede sözü geçen, yön veren taraf. Zaten baba baskın olan aileler pek nadir.

Hayır.hatta daha 10 aylık evliyim oyalı havlular kullanıyorum.yıkamak sorun değil.bir de durmadan ütülüyorum
ben de her gün, her gün olmasa 2 günde bir kesin değiştiririm de eşimden çekinmem.
Zaten oyalı kullanıyorsan ütülemekten başka çaren yok gibi

tecrübenizin yarısı kadar sevginiz merhametiniz anlayışınız da olsaydı keşke
Çocukları çok severim.normal değil benim sevgim.hele de bebeklere karşı.herkes bilir düşkünlüğümü.buna rağmen kimdse bebek ,çocuk sevmek zorunda değil kendi çocuğu olmadıktan sonra.herkesten kendimiz gibi olmasını bekleyemeyiz.siz evde kendi parçanızdan 2 çocukla uğraşırken boğuluyorsanız bu arkadaşın hergün 30 (belki daha fazla) çocukla uğraşıp çocuk delisi olmasını beklemeniz çok saçma.şimdi ben boğulmuyorum derseniz eğer;tebrikler istisnasınız

aynı zamanda daha kurallı, prensipli ve titiz oluyorlar.. dediğin gibi eğer anne rahatsa çocuğun özel bir gayreti yoksa çok rahat ve umursamaz olabiliyorlar.. ben bir ailede annenin baskın olmasını tercih ederim, anneler yıpranıyor ama çocuk iyi yetişiyor gibi geliyor bana hep..

EVET BOĞULMUYORUMçocuk delisi olmasına gerek yok anlayışlı olması kafiiiiiiiiiiiiii

EVET BOĞULMUYORUMçocuk delisi olmasına gerek yok anlayışlı olması kafiiiiiiiiiiiiii
Siz benim meslekte nasıl biri olduğumu nereden bilebilirsiniz acaba? Ben anlayışsızım da siz misiniz anlayışlı? Düşüncenize ters bir şey olunca hakarete varan cümleler kuran biri çocuklara anlayışlı olsa ne olur...

Hayır sınıf...
Isteklerin çok makul ama bunları insanların gözüne sokmamak gerek. Eşine veya gelen misafire benim ayrı havlum var durumu hissettirilmemeli. Kapımın arkasında benim havlum, kimse hissetmez. Bardak mesela, eşim dışında kimsenin bardağından içemem ama bunu hiç bir ortamda söylemişliğim yoktur. Insanlara söyleyince rahatsız edici bir durum çıkabiliyor, benden bizden tiksiniyor düşüncesine kapılıyorlar. Rencide edici durumlara da dönüşebiliyor. Sınıf öğretmeniyim dedin ben de sınıf öğretmenimle bi anımı anlatayım. Bir gün sınıfta toplanıp hocanın evine gitmiştik. 4-5. Sınıfta falan. İçeri girdik. Kadın,erkeklerin ayağına sprey sıktırttı. Ben bunu hiç unutmam mesela. Aşağılayıcı bir harekettir gözümde. Evine hayatlarında bir kere gelecek insanların ayak kokularını herkesin gözüne soka soka gösteriyorsun.
Mesela otobüslerde ben de bebeklere değil de 3 yaş civarına katlanmam. Bebek oflasan da puflasan da susmaz.

Ben misal şirketin her gün günde kaç kere temizlenen tuvaletinde elimi hiç bir yere değmemeye çalışıyorum, çantamı hayatta tuvaletteki kalorifer peteğinin bile üzerine koymam. Ama insanal makyaj malzemelerini koyarlar, çantalarını lavabonun kenarına koyarlar, ellerini lavabonun kenarına koyup aynaya doğru eğilirler misal ben onlara imrenirim. Rahat olmak isterdim böyle konularda. Tuvaletler alafranga ama ben tuvalet tarafına bile değil el yıkama tarafına toka falan düşüreyim almam bırakırım orda, almam gereken bir şeyse artık 50 kere yıkarım sonra kolonyalarım falan. Bunlar bence obsesiflik ve hiç sağlıklı değil. Rahat olmayı isterdim. Bunu yapanların ben de dahil derdinin mikrop olduğunu düşünmüyorum. Ona kalırsa en büyük mikrop elden ele dolaşan paralarda ama onlara rahatça dokunuyoruz.

Kadının çalışmadığı bir aileyi düşünürsek baba eve akşam geliyor, çocuk anneyle birlikte. Anne belli kurallar dahilinde okul zamanı okul, ders zamanı ders, oyun zamanı oyun demiyorsa, çocuk kendi tercihi olan oyunu tercih eder ve bu yüzdendir ki internet bağımlısı çocuklar var. Ve hastanelerde artık sadece internet bağımlılığına bakan servisler varmış.

Benim de yengem böyleydi..okumamışlıkla da ilgisi pek yok aslında ama “amann okuyup da ne olacak” diyen tiplerdendi. 2 tane oğlu oldu, kaçıncı sınıfa gittiği dışında bir şey bilmezdi. İkisi de okumadı. Bunlar tesadüf değil..

Babanın otoriter olduğu çocuklar korkak oluyor..

Ama anne dengeleri kuruyor. Kurallardan sonra sarıp sarmalamayı biliyor. Baba bence sığınak olarak kalsa daha güzel bir model. Otoriter hatta despot baba çok korkutucu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…