Ben misal şirketin her gün günde kaç kere temizlenen tuvaletinde elimi hiç bir yere değmemeye çalışıyorum, çantamı hayatta tuvaletteki kalorifer peteğinin bile üzerine koymam. Ama insanal makyaj malzemelerini koyarlar, çantalarını lavabonun kenarına koyarlar, ellerini lavabonun kenarına koyup aynaya doğru eğilirler misal ben onlara imrenirim. Rahat olmak isterdim böyle konularda. Tuvaletler alafranga ama ben tuvalet tarafına bile değil el yıkama tarafına toka falan düşüreyim almam bırakırım orda, almam gereken bir şeyse artık 50 kere yıkarım sonra kolonyalarım falan. Bunlar bence obsesiflik ve hiç sağlıklı değil. Rahat olmayı isterdim. Bunu yapanların ben de dahil derdinin mikrop olduğunu düşünmüyorum. Ona kalırsa en büyük mikrop elden ele dolaşan paralarda ama onlara rahatça dokunuyoruz.
aynen dediğiniz şey bi anne olarak anlayış göstermemi beklemeyin....ama sizler öğretmen olarak çocuklara anlayış göstermek MECBURİYETİNDESİNİZ.....Anlayış ??? şu sizin çocuklara sizin gibi yaklaşmayanlara gösteremediğiniz şey mi oluyor o
Aslında sen haklısın..Ben misal şirketin her gün günde kaç kere temizlenen tuvaletinde elimi hiç bir yere değmemeye çalışıyorum, çantamı hayatta tuvaletteki kalorifer peteğinin bile üzerine koymam. Ama insanal makyaj malzemelerini koyarlar, çantalarını lavabonun kenarına koyarlar, ellerini lavabonun kenarına koyup aynaya doğru eğilirler misal ben onlara imrenirim. Rahat olmak isterdim böyle konularda. Tuvaletler alafranga ama ben tuvalet tarafına bile değil el yıkama tarafına toka falan düşüreyim almam bırakırım orda, almam gereken bir şeyse artık 50 kere yıkarım sonra kolonyalarım falan. Bunlar bence obsesiflik ve hiç sağlıklı değil. Rahat olmayı isterdim. Bunu yapanların ben de dahil derdinin mikrop olduğunu düşünmüyorum. Ona kalırsa en büyük mikrop elden ele dolaşan paralarda ama onlara rahatça dokunuyoruz.
kendimi gördüm sende, hatta şehirler arası otobüs de cama kafamı dayamayı bırak elimi süremem, o açılan tepsiler var ya onlara dokunacağıma beni orada öldürsünler daha iyituvalet kapılarını kolumla açarım, çünkü insanlar tuvaletten çıktıktan sonra el yıkamıyor resmen gördüm. çocuklarında yanına sürekli ıslak mendil ve jellerden koyuyorum. ne olacak bu halimiz bilmiyorum..
siizi meslekte görmeme gerek yok zaten şeffafsınız....burdan bakınca teeeee kalbiniz görünüyoSiz benim meslekte nasıl biri olduğumu nereden bilebilirsiniz acaba? Ben anlayışsızım da siz misiniz anlayışlı? Düşüncenize ters bir şey olunca hakarete varan cümleler kuran biri çocuklara anlayışlı olsa ne olur...
ay burası hepten çıldırmış.kendimi gördüm sende, hatta şehirler arası otobüs de cama kafamı dayamayı bırak elimi süremem, o açılan tepsiler var ya onlara dokunacağıma beni orada öldürsünler daha iyituvalet kapılarını kolumla açarım, çünkü insanlar tuvaletten çıktıktan sonra el yıkamıyor resmen gördüm. çocuklarında yanına sürekli ıslak mendil ve jellerden koyuyorum. ne olacak bu halimiz bilmiyorum..
Aslında sen haklısın..
yani çalışma ortamlarını biliyorsak temizliklerin de nasıl yapıldığını biliyoruz az çok...kadın gidiyor görünürde bir şey var mı yok mu ona bakıyor. ha wc de damla falan varsa havlu peçeteyle bir güzel silip çıkıyor. bu görüntüde temiz ama hijyenik değildir.
ben wc den çıktıktan sonra ışığı bile peçeteyle kapatıyorum. yalnız değilsin yani
üstüne bastın çekme ayağını. ben felç oluyorum wc de kızımı götürdüğüm zaman. alaturka varsa bayram ediyorum. klozetler zaten hak getire, olmasa da oturtmam. benzinliklerden en temiz Opet. Opet olmazsa valla işimiz harap yolda.Ben misal elimde çöp var, sokakta da kapaklı çöplerden, o çöpün kapağını kaldırmaktansa çöpü çantama atıyorum eve gidene kadar taşıyorum. Evde atıyorum. Aslında ben bilmezdim çocukken o camlardaki buğuyu elimle silerdim ama annem değme çocuğum pis diye diye beynime işledi. Ben ilerde kendi çocuğumla nasıl umumi tuvalet kullanıcaz bilmiyorum. Ay duvara değme, oraya değme dedim sana diyen bir anne olmak istemiyorum ama derim ben dayanamam ki
ay burası hepten çıldırmış.şehirler arası otobüslere ben de takığım hatta perdeli dolmuşlara.. yastık koyulan otobüslere. perdelere yaslanmam ben de. bir kere ter içinde bir adamın perdeyi katlayarak cama dayandığını gördüğümden beri
Ben temizliği yapan arkadaşların bir fiil gördüm. Eğer yanlış görmediysem ellerinde eldivenlerle bütün tuvaletleri temizlediler, o eldivenlerle çöplerin içindeki çöpü alıp daha büyük çöplerine attılar. Ondan sonra da kapıyı tutup açıp gittiler. Çöpte ne var b.klu kanlı peçeteler. Ve o eldivenli elle hem kapıyı tuttular hem de yeni peçeteleri, tuvalet kağıtlarını koyuyorlardır. Yani eldiven değiştirdiklerini sanmıyorumYine de günahlarını almıyım ama dayanaöıyorum.
Hele yurt dışında filmlerde kusma sahneleri vardır ya. Kafasını klozete sokar resmen. ben değil saçımın elimin bile kendi klozetim olsa bile değmesini istemem
allahımmm toplu olarak intihar edelim jeller kesmez bizikoalina iyi ki açmışsın konuyu bütün obesesifliğimiz ortaya çıktı
o zaman şuna da dikkat etmişsindir. Carrefour gibi büyük marketlerde açık mutfak geyiği yapıyorlar ya bizi kandırmak için. kadın ulu orta yerde açma yapıyor. gayet güzel saçlar toplu, önlüklü, tezgah da iyi ellerinde eldiven..Ben temizliği yapan arkadaşların bir fiil gördüm. Eğer yanlış görmediysem ellerinde eldivenlerle bütün tuvaletleri temizlediler, o eldivenlerle çöplerin içindeki çöpü alıp daha büyük çöplerine attılar. Ondan sonra da kapıyı tutup açıp gittiler. Çöpte ne var b.klu kanlı peçeteler. Ve o eldivenli elle hem kapıyı tuttular hem de yeni peçeteleri, tuvalet kağıtlarını koyuyorlardır. Yani eldiven değiştirdiklerini sanmıyorumYine de günahlarını almıyım ama dayanaöıyorum.
Hele yurt dışında filmlerde kusma sahneleri vardır ya. Kafasını klozete sokar resmen. ben değil saçımın elimin bile kendi klozetim olsa bile değmesini istemem
ben kızmı böyle yetiştiriyorum maalesef. küçük olduğu için ellerini tam sabunlayıp sabunlamadığnı izliyorum, hatta bazen görmezsem kokluyorum falan. ama böyle olması daha iyi..Peki çocukla nasıl oluyor. Ben benim gibi olsun istemiyorum ama benim yetiştirdiğim çocuk da obsesif olur gibi geliyor
Tüylü terlikler daha iyi aslında. Misafirden misafire makinada kısa programda yollayabilirsinizBence gayet normalsin.Ben de dışardan eve gelir gelmez hemen elimi yüzümü ayaklarımı yıkarım.
Dolmuşta otobüste ya da dışarda olabildiğince az temas ederim demirlere vs.
Annem de yatılı misafir gelince hemen yastık kılıfını çarşafı vs. hepsini yıkar.
Banyo tuvalet yatılı misafir gelmeden önce ve gittikten sonra ayrıntılı yıkanır.
Her gün evde misafir olsun olmasın tuvalet yıkanır.
O tüylü terlikleri annemde hiç sevmez.Bizim eve alınmaz onlardan.
Dış kapının önüne konan paspasa ayakkabısıyla basanlara annem ayrı gıcık olur
Havlular sık sık değiştirilir. Zaten 5 vakit abdest alındığı için daha çabuk değiştirmek gerekiyor.
İsteyen kağıt havlu kullanır.
Mutfakta ağzı açık bişey olamaz.
Bunlar bizim evin normal kuralları.
Eşle ilgili paylaşımlara anlam veremedim sadece. Benim de bir arkadaşım bardağını paylaşmazdı misal. Ya sen bu adamla öpüşüyorsun. Aynı bardaktan mı bir şey içmeyeceksin. Yüzünü yüzüme zevle süreceğim adamla yüz havlusu neden paylaşılmasın ki?
Isteklerin çok makul ama bunları insanların gözüne sokmamak gerek. Eşine veya gelen misafire benim ayrı havlum var durumu hissettirilmemeli. Kapımın arkasında benim havlum, kimse hissetmez. Bardak mesela, eşim dışında kimsenin bardağından içemem ama bunu hiç bir ortamda söylemişliğim yoktur. Insanlara söyleyince rahatsız edici bir durum çıkabiliyor, benden bizden tiksiniyor düşüncesine kapılıyorlar. Rencide edici durumlara da dönüşebiliyor. Sınıf öğretmeniyim dedin ben de sınıf öğretmenimle bi anımı anlatayım. Bir gün sınıfta toplanıp hocanın evine gitmiştik. 4-5. Sınıfta falan. İçeri girdik. Kadın,erkeklerin ayağına sprey sıktırttı. Ben bunu hiç unutmam mesela. Aşağılayıcı bir harekettir gözümde. Evine hayatlarında bir kere gelecek insanların ayak kokularını herkesin gözüne soka soka gösteriyorsun.
Mesela otobüslerde ben de bebeklere değil de 3 yaş civarına katlanmam. Bebek oflasan da puflasan da susmaz.
Peki çocukla nasıl oluyor. Ben benim gibi olsun istemiyorum ama benim yetiştirdiğim çocuk da obsesif olur gibi geliyor
Bence kendinizi bu konuda üzmeyin. Benim annem de çok takıntılıdır, umumi tuvaletlere yerlere değmesine imkan olmaması durumlarda bile pantolon paçalarını sıvayarak girerPeki çocukla nasıl oluyor. Ben benim gibi olsun istemiyorum ama benim yetiştirdiğim çocuk da obsesif olur gibi geliyor
Islandıkça değiştiririm. İki kişi bir havluyu bu kadar ıslatıyorsak 2-3 çocuklu aileler 5 tane havlu mu kullanıyor? Yoksa erkeklerin değişik bir el silme olayı mı var. Şahsen misafire ayrı havlu çıkarırım ama eşimin kokusu beni rahatsız etmiyor. Ama misal elini yalap şalap yıkasa ya da haftada bir banyo yapsa o zaman havluyu ayırmaktan öte sıkıntılarımız olurdu. Adamla aynı yatakta yatıyoruz dipdibe sonuçta.Havlu zaten ıslak kalıyo,nemleniyor.Kokuyo..Erkek kokusu daha bi başka havlunun ayrı olması şart
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?