kredi borçlarım...evlilik..kim haklı

rosssi

Nirvana
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2007
467
133
648
arkadaşlar benim üç senedir birlikte olduğum biri var ve artık evlenmek istiyor benim kafam karışık yaşanacak yer konusu, aile yapılarının farklı olması vb hadi bunlar aşılır diyelim benim biraz borcum var ve sevgilim bir kısmını biliyor bana sürekli batktsaın diyip kırıyor.gecen gün evlilikten konuşurken şöyle bir teklif yaptım ailem benim borcumu ödesin üzerine düşeni öyle yapsın ben borçsuz şekilde tüm maaşımla yapacağımız harcmalara ortak olayım ama bu fkir hiç hoşuna gitmedi kendisinin evlilik için biriktirdiği 70 bin tl si var ve ben eşimin eksiği olmsın diye biriktirdim der hep, benim paraya mı çökeceksin diyor çok sinirim bozuldu. ben kredi çekerim 30 bin sen de 30 koy diyorum maaşın krediye mi gidecek diyor sizce ne yapmalı daha doğrusu bu tavrı nedir böyle

Tavrı çok kırıcı bence :KK20: ailen üstüne düşeni yapar sen kendi borçlarını ödersin.
Burada sorun olan bişey göremiyorum çalışmadığını farzetsin bi süre calismasaydın Evlenmicekmiydi.

Sizin borçlarınız aylık ödemenizi geçiyor mu. Ne için yapmıştınız

Ya moral bozmak istemiyorum ama bence sen sevgilin ile evlenme . Eski konularına da baktım pek oluru yok bence .
Zaten ayrılıp barışıyorsunuz sık sık
Ayrılınca sevgilin psikolojik baskı yapıyor çok kaba ve sert oluyor
Siyasi görüşleriniz zıt bu önemli değil ama bunun üzerinden birbirinize girmeniz sorun
Sevgilin biraz tartışmaya meyilli ve laflarını seçerek kullanmıyor ve kendini haklı buluyor sürekli .
Bunları senin konularına bakarak yazdım.
Yanlış düşünüyor da olabilirim .
Ama doğruluk payı var ise tekrar bir gözden geçir .

Bu borç neye yapıldı miktarı nedir? Öncelikle tüm açıklığıyla anlatmalısın,sen kendine göre haklısın ama o da kendince düşünüyo, 70 bin az para değil belli ki tutumlu biri, ben kendimden kıstım o bol keseden kredi çekti diye düşünüyo olabilir

Yok hiç gözüm tutmadı benim bu çocuğu olmaz bu iş:) Şaka bir yana da şimdiden daha bu kırıcı konuşmalar geçiyorsa sen bide evli olunca gör artık. Sevgiliyken insanlar genelde söyledikleri lafa falan dikkat ederler kaybetmeyeyim diye bu maşallah hiç uzaklaşır ayrılır falan düşünmüyor. Çook itici laflar söylemiş. Benim eşim de evlenmeden önce bir miktar biriktirmisti o parayla alacaklar alındı düğün yapıldı balayına gidildi bide üstüne içinde kalan aklında kalan bişey var mı onu yapalım diye sorardi. Ki böyle olmasi gerek evlilik istiyorsan hersey müşterek olacak. Yani evlilik için biriktirmis güya, Madem parana cöktürtmeyeceksin ne diye birikim yaptın?

Evleniyor musunuz yoksa şirket mi kuruyorsunuz?
Benim arkadaşın eşi böyleydi. Öğrenim kredisi borcu yüzünden hep "sen bize borçlu geldin" der dururdu.
Evlendikten sonra da bir şey değişmedi. Hala mutfak senin, ev kirası benim, su faturası benim, elektrik senin diye bölüşüyorlar. Oldu ki karşı tarafın ödeyeceği fatura normalden yüksek geldi kıyamet kopuyor.
İyice düşünün derim. Paraya tapan adamla zor.

Önceki konuları bilmem ama sırf bu konu yüzünden adamı gömmeyi doğru bulmuyorum,çoğu kadında adam borçlu olsa şöyle bir dururdu, hele bir de borç ne kadar neye yapıldı bilmiyorsa

Adam ona göre hesap yapmış olabilir,atıyorum düğüne şu kadar balayına şu kadar su kadara da araba alırız rossi de şu kadar katar gibi, şimdi borç ortaya çıkınca hesaplar şaştı

Bu arada önceki konusunda yazmış kızlar kendi yazıncaya dek bekleyemedim:KK43:
Diş yaptırmış bi de yüksek lisans harcı için çekmiş kredi

Haaa bak bunlar çok.makul borçlar elbette yapılacak şeyler,biri sağlık biri eğitim bunlar için çirkinleşilmez

Ben sandım ki ailesine falan çekti adam.ona bozuk

Ne borcunuz vardı
Kumar borcu değilse adam sizi seviypr mu yoksa cidden ev arkadaşı mı arıypr iyi bi emin olun derim.parama çökeceksin ne ağır bi söz..
Bilinçsizce harcadım aslında haklı yani kredi çekerek yapmaya çalışmak borç kapatmak saçmaydı ilk olarak implant yaptırdım ve porselen oranın büyük kısmı halloldu az bişey var sonra yüksek kisansa başladım tezsiz devlet üniv ama harcı yüksek toplu param yoktu mevburen kredi çektim ehliyet kursuna yazıldım beceremedim üçüncü sınavda zor aldım tabi özel ders aldım sürekli en son da bu yaz isg uzmanlığı kursuna yazıldım böyle büyüdü işte biraz da alışveriş çok yaptım sanırım

Back
X