- 1 Ağustos 2009
- 5.801
- 10.244
- 448
- Konu Sahibi Sadecesen2
-
bekleyin beraber alın. ben 200 bin ev borcu olan biri il evlenmek istemezdim heralde. üstelik evlilikten önce almış olacaksınız, tapu sizin adınıza olacak ama ev borcu evlilik süresi içinde ödenecek.
Hanımlar aklımı karıstıran bır konu var yasım 30 olurda ılerde bır aday cıkarsa ve ben daha aday yokken ev kredısıne gırsem atıyorum 200 bın kadar borclansam karsıma cıkan kısı bu durumu nasıl karsılar .Borc her ay maasımın tamamını göturur bana harclık kalacagını sanmıyorum kalırsada 300 gıbı bu durum evlılıgıne engel olurmu. Ev almayı da cok ıstıyorum bırıktırmeylede alınmıyor ılerde ne olacagıda bellı degıl sımdıden bir yatırımım olsun ısterım.
10 yıl kesın surecekEvlilikle bağdastırmayın ,borc kac yıl sürecek ,10_15 yıl filansa çok can sıkıcı bir durum .
Cok guzel bır acıklama tesekkur ederım.1) Evde oturursanız, kirayı siz ödüyor gibi olacaksınız.
2) Evde oturmazsanız, kiraya verirsiniz, çoğunu kirayla ödersiniz. Hem zamanla kira artar ama kredi ödemesi sabit kalır.
3) Maaşınız zamanla artar ama kredi ödemesi sabit kalır. Örneğin maaşınız 3300 TL, kredi ödemeniz de 3,000 TL olsun. Şu an elinize 300 TL kalır. Maaşınıza her yıl %10 zam gelse 5 yıl sonra 5,315 TL olur. En kötü ihtimalle her yıl %5 zam gelse, 4,212 TL olur. Ama ayda hala 3000 TL kredi ödüyor olursunuz.
Evet dogru dıyorsun borc yuzunden de ılla bırı evet demesse dıgerı der :))sonucta bakmak zorunda bır zahmet maas kartımındusunmesın.Bence alabilirsiniz. sonuçta siz yatırımı kendinizi , geleceğinizi düşünerek yapıyorsunuz. karşınızdaki insanın bence bu konuda sizinle evliliğe engel görmesi çok saçma olur.henüz hayatınızda olmayan birini düşünerek de hareket etmek saçma bence birikiminizi değerlendirin ve bir ev sahibi olun. bunu da herkes başaramaz. o yüzden kendinizi düşünün derim ben.
Arsadan sansımız yok hep elden cıktı .Ev alinca size nerdeyse para kalmiyormus evlenmeseniz bile seneleriniz isten eve evden ise gecip gidecek.Altin biriktirmekte bana mantikli gelmiyor iniyor cikiyor calinma riski var falan filan.Bu durumda olsam ben surekli gelir getiren bir seye yada arsaya yatirirdim.
En cokta benı slacak kaynana altınlara cok sevınır :)) o rısklıEv almak yerine her ay altın koysanız mesela kenara. 2500 yerine 2000 liralık altın alsanız hem size harçlık kalmış olur hemde birikim yapmış ama büyük bir borcun altına girmemis olursunuz
Yo benım maasımdan kesılcek o ödemeyecek sadece evın ıhtıyaclarını karsılayacak ve bırazda benımIlerde evlenme kismina bir sey diyemem.
Harcligim bile kalmayacak sekilde kredi cekip ev almam.
Sanirim ev borcu olan biriyle de evlenmem.
Evlenmeden once alinmis ev. Allah vermesin bosanma durumunda kurus alamam o evden, ama birlikte odeyecegiz.
Evlendikten sonra ödenen kredi borcu ortak ödendi sayılıyor,atıyorum bes yıl sonra evlendiniz kalan beş yılın yarısını o ödemiş sayılıyor olası boşanma durumunda,ben olsam alırım o evi,yatırım iyidirYo benım maasımdan kesılcek o ödemeyecek sadece evın ıhtıyaclarını karsılayacak ve bırazda benımonuda yapsın bır zahmet ya ev hanımı olsam ne olacak yedıgımı ıctıgımı mı sayacak .Artı evın kıra gelırı olacak 700 lira gıbı dıyelım gene bana kalır bırseyler
Yo benım maasımdan kesılcek o ödemeyecek sadece evın ıhtıyaclarını karsılayacak ve bırazda benımonuda yapsın bır zahmet ya ev hanımı olsam ne olacak yedıgımı ıctıgımı mı sayacak .Artı evın kıra gelırı olacak 700 lira gıbı dıyelım gene bana kalır bırseyler
Hepsini kredi cekecekseniz bankaya verilen faiz azbuz olmuyor .Bence 1 yıl krediye ödeme yapıyormus gibi biriktirin .Hem kendinizi denemis olursunuz hemde paranız birikir .10 yıl kesın surecek
Evlendikten sonra ödenen miktarın yarısını eş ödemiş gibi kabul ediliyor ve boşanma halinde bu miktarı talep edebiliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?