kredi borcunu erken ödeme

TozToprak

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2009
1.211
27
683
merhaba kızlar

garanti bankasından 10.000 tl tutarında ihtiyaç kredisi çekmiştim 36 ay olarak.6 taksitini ödedim kalanınıda kapattım banka benden 25 tl kredi kapatma ücreti aldı daha önce böyle bişeyle karşılaşan oldumu

Toztoprak kredi sözleşmen sendeyse orada mutlaka ufak puntolarla yazılıdır.Kalan tutarın belli bir oranında komisyon alırlar bazı bankalar..Normalde alınmaması gerekli bu cezanın ancak her bankanın uygulaması farklı ve bunu dediğim gibi kredi sözleşmende belirtirler..sense krediyi imzalarken herşeyden habersiz altına imza atmış olursun..Ama işte sonradan çıkıyor bazı konular..Eğer kredi sözleşmesinde bu türde bir madde yoksa ve eğer bu tür şeylerle uğraşmak için vaktin varsa o zaman şikayette bulunabilirsin..

saol sernil bilgi verdiğin için.garanti bankasından 25 tl yi alana kadar 25 bin kere uğraştırırlar beni.borcumu erken ödüyorum diye yapılan saçmalık.

bu ücret ayrıca alınan bir ücret olarak mı görülüyor dekontunuzda.yoksa kredi içerisinde mi alındı?

bddk kanunlarına göre müşterilere imzalatılan sözleşmeler belli punto ve kalınlıklarla sabitlenmiştir.küçük yazılan herhangi bir yazıya kredi sözleşmelerinde rastlayamazsınız.

bu ücret ayrıca alınan bir ücret olarak mı görülüyor dekontunuzda.yoksa kredi içerisinde mi alındı?

bddk kanunlarına göre müşterilere imzalatılan sözleşmeler belli punto ve kalınlıklarla sabitlenmiştir.küçük yazılan herhangi bir yazıya kredi sözleşmelerinde rastlayamazsınız.

ayrı dekont olarak görünüyo internetten baktığımda.

o zaman komisyon alınmış sizden.bu uygulama bazı bankalarda var maalesef.

mortgage kredilerde %2 ceza alınır.ihtiyaç krd alan banka da var almayan da.bizde alınmıyor

garantiye o kadar ödediğim faiz zoruma gitmedide bu 25 tl çok zoruma gitti yaa

ihtiyaç kredisi çekmiştim 36 ay vadeydi 6 ayı ödedim 30 ayıda erken ödedim yani kapattım borcumu erken ödedim diye para aldılar banka borcu erken ödemelere yanaşmıyomuş diyede bi açıklama yaptılar

canım bak hangi şubeyse şikayet et 4440338 e onlar çözerler çünklü
öyle birşey yok kuruköprü şubede beninm akrabam var ve onu aradım öyle birşey yok dedi.bence şikayet et

var arkadaşlar kredi erken kapamalarda faiz indirimi olduğu için erken kapama komisyonu tüm bankalarda var ,bankaların amacı zaten para satarak para kazanmak bunlarda yasallaştırılmış kesintiler.

ihtiyaç kredisi çekmiştim 36 ay vadeydi 6 ayı ödedim 30 ayıda erken ödedim yani kapattım borcumu erken ödedim diye para aldılar banka borcu erken ödemelere yanaşmıyomuş diyede bi açıklama yaptılar

canim biz iş bankasından 2 defa ihtiyaç kredisi çektik her ikisinide erken kapattık.bilakis bizden erken ödediğimiz için daha az para alındı
yani misal kalan borcumuz 9000 liraydı bizden 7500 gibi bir rakam alındı

bu kesintiler bankaların hatta şubelerin insiyatifinde.ama sonuç olarak dayandırılabilecek bir yasal madde bulunuyor.yaş tahtaya basılmıyor yani.
şubelerin insiyatifinde derken şunu kastettim:aynı bankanın a şubesi aynı işlem için komisyon alırken b bankası almayabiliyor.
bir bankacı olarak müşteriye bazen hak veriyorum.zaten yeteri kadar faiz alınıyor.bir de kesinti olunca...

Back
X