Kredi Dosya Masrafını söke söke almış cengaver(ler) aranıyor !

ya tüketici hakem heyeti kararı bankanın lehine verirse. o zaman ne yapıyorsunuz?
Bu konuda hukuk genel kurulu karari oldugu icin hakem heyetleri bireysel kredi dosya masraflarinda ret karari vermiyor. Ancak istenecek kalemler yargi kararlari ile belli. Siz geri odenmeyen bir masrafi isterseniz ancak o zaman hakem heyeti talebinizi reddeder.

Ustaca merhaba, bişey sormak istiyorum.
Benim dosya masrafıyla ilgili icra davam 04 kasımda açıldı. 7 kasımdada bankaya teblig edilmiş. fakat hala ödeme yapmadı. Bugün tekrar avukatı aradım. Sekreteri bankayla görüşeceğini pazartesiye kadar halledeceğini söyledi.

Banka ödemiyorum diyebilir mi? bu noktada.
Birde bu kadar uzun sürmesi normalmi 1 ayı geçti para gelmedi.
Birde 3800 tl benim toplam dosya masrafım yani geri alabileceklerim. Avukatlar dava evraklarını göstermiyor, ablamınki 1650 tl ydi ama 1450 tl ödeyeceklerini, çünkü mahkeme masrafı kesildiğini söylemişler. Bu olabilir mi? hani bende karşılarsam en azından fikrim olsun.

Bu konuda hukuk genel kurulu karari oldugu icin hakem heyetleri bireysel kredi dosya masraflarinda ret karari vermiyor. Ancak istenecek kalemler yargi kararlari ile belli. Siz geri odenmeyen bir masrafi isterseniz ancak o zaman hakem heyeti talebinizi reddeder.

yok o anlamda yazmadım. diyelim tüketiciyle müzakere ederek banka evrak sundu... yani tüketicinin imzası var. tüketici hakem heyeti reddetti. yoksa mahkemeden dönüyor zaten. başımıza geldi. avukata da (size) ücret ödedik... avukat ücretini kim ödüyor onu merak ettim ben.

Benim dosya masrafıyla ilgili icra davam 04 kasımda açıldı. 7 kasımdada bankaya teblig edilmiş. fakat hala ödeme yapmadı. Bugün tekrar avukatı aradım. Sekreteri bankayla görüşeceğini pazartesiye kadar halledeceğini söyledi.

Birde 3800 tl benim toplam dosya masrafım yani geri alabileceklerim. Avukatlar dava evraklarını göstermiyor, ablamınki 1650 tl ydi ama 1450 tl ödeyeceklerini, çünkü mahkeme masrafı kesildiğini söylemişler. Bu olabilir mi? hani bende karşılarsam en azından fikrim olsun.

siz tüketici hakem heyetlerindeki kararı icra takibine mi verdiniz. avukat aracılığı ile...

tüketici hakem heyetleri avukat ücretlerini bankanın ödemesi için hüküm veremiyor... bu nedenle sordum.

siz tüketici hakem heyetlerindeki kararı icra takibine mi verdiniz. avukat aracılığı ile...

tüketici hakem heyetleri avukat ücretlerini bankanın ödemesi için hüküm veremiyor... bu nedenle sordum.

ben direk dekontları avukata verdim canım. mahkemeyi o açtı vekaletimle, kazandık, sonrada icra davasını açtık.

ablam senin dediğin gibi yaptı. yani tüketici mahkemesine kendi açtı, kazandı, baktı ödemiyor banka bizim avukata gitti. icra açtırdı.
Acaba ondanmı kestiler onun parasını, benden kesmezler mi? diyosun.

birde bizim ekspertiz ücreti fazla almışlar 500 de oradan gelecek. toplamda 3800 tl. Hepsini avukat tahsil eder mi? yoksa tüketici hakem heyetinden karar çıkınca mı alıcam o 500 tl yi sence.

Son düzenleme:
ben direk dekontları avukata verdim canım. mahkemeyi o açtı vekaletimle, kazandık, sonrada icra davasını açtık.

ablam senin dediğin gibi yaptı. yani tüketici mahkemesine kendi açtı, kazandı, baktı ödemiyor banka bizim avukata gitti. icra açtırdı.
Acaba ondanmı kestiler onun parasını, benden kesmezler mi? diyosun.

birde bizim ekspertiz ücreti fazla almışlar 500 de oradan gelecek. toplamda 3800 tl. Hepsini avukat tahsil eder mi? yoksa tüketici hakem heyetinden karar çıkınca mı alıcam o 500 tl yi sence.

avukatında tüketici hakem heyetlerine direk açmıştır. tüketici mahkemesine gitmiyorlar. belli bir limitin altındaysa. sizin 3000 tl sadece bir dosyaya ait değil değilmi... yok tek dosyaysa sizinkine mahkeme karar vermiştir... mahkemeler avukat ücretini karşı tarafa ödetebiliyorlar... tüketici mahkemesiyse eğer senden kesileceğini sanmıyorum

ablan sadece icra takibi yaptırdıysa sanırım keser. avukatlık ücreti alacak sonuçta... avukat arkadaş bakalım ne cevap verecek. bende bunu merak ediyorum. az önce para vermezsiniz yazmıştı...

avukatında tüketici hakem heyetlerine direk açmıştır. tüketici mahkemesine gitmiyorlar. belli bir limitin altındaysa. sizin 3000 tl sadece bir dosyaya ait değil değilmi... yok tek dosyaysa sizinkine mahkeme karar vermiştir... mahkemeler avukat ücretini karşı tarafa ödetebiliyorlar... tüketici mahkemesiyse eğer senden kesileceğini sanmıyorum

ablan sadece icra takibi yaptırdıysa sanırım keser. avukatlık ücreti alacak sonuçta... avukat arkadaş bakalım ne cevap verecek. bende bunu merak ediyorum. az önce para vermezsiniz yazmıştı...

benim tek dosya canım.
bende merakla bekliyorum.
ama ondan önce bende ablam gibi sadece icra açtırdım 400 küsürdü hiç kesmediler kuruşu kuruşuna yatırdılar.

küçükpisi bak benden alınanlara kopyaladım direk :)

İpotek İnceleme ve Tesis Ücreti tutarı. -200,00
Komisyon tutarı -3.844,67
Ekspertiz ücreti -150,00
Kredi tesbit ücreti tahsili -500,00 sanırım benim hatırladığım bu :) bunuda alırsınız demişti bana.

sence hangilerini alabilirim :)

küçükpisi bak benden alınanlara kopyaladım direk :)

İpotek İnceleme ve Tesis Ücreti tutarı. -200,00
Komisyon tutarı -3.844,67
Ekspertiz ücreti -150,00
Kredi tesbit ücreti tahsili -500,00 sanırım benim hatırladığım bu :) bunuda alırsınız demişti bana.

sence hangilerini alabilirim :)

ohoo sizin çok. . mahkemeye gitmeniz gerek. o sadece ekspertize bakmış. normal aslinda. çok yoğunluk var kafa dönmüştür.

Birde 3800 tl benim toplam dosya masrafım yani geri alabileceklerim. Avukatlar dava evraklarını göstermiyor, ablamınki 1650 tl ydi ama 1450 tl ödeyeceklerini, çünkü mahkeme masrafı kesildiğini söylemişler. Bu olabilir mi?
Bankalar cok yogun oldugu icin odemeyi atliyorlar bazen. Bizim de basimiza geliyor ama biz teblig olur olmaz bankalarin genel mudurlugunu arayip bastiriyoruz ama elimizde olmayan sebeplerle uzadigi da oluyor bazen. Sizin bedel yuksek oldugu icin icrada kesilen harc daha yuksek olur ve bunlarin illa ki masrafi oluyor. Mesela en basiti bir tebligat 9 Tl. Onun icin masraflari avukatiniz sizden kesecektir.

yok o anlamda yazmadım. diyelim tüketiciyle müzakere ederek banka evrak sundu... yani tüketicinin imzası var. tüketici hakem heyeti reddetti. yoksa mahkemeden dönüyor zaten. başımıza geldi. avukata da (size) ücret ödedik... avukat ücretini kim ödüyor onu merak ettim ben.
Simdi ilce tüketici hakem heyetinden donen kararlara karsi il hakem heyetine itiraz hakki mevcuttur. Karar hakem heytinden cikip icraya koyuldugu zaman vekalet ucretini banka oduyor. Sizin basvurunuz hangi gerekçe ile reddedildi acaba?

Bir arkadaşımdan Garanti 70 tl almış bu makbuzu verdiği için.
Kredi dosya masrafı ve bu makbuz bedelini aldı avukata vererek.
Tutturabildiklerine mi yapıyorlar nedir. Yani bu makbuz parası olur da en fazla 5 olur, 10 olur. Bu nedir ya 250 tl istemişler kadından. Resmen caydırma politikası.
Yasal Soyguncular.
ben bugün halkbanka gittim başvurmak için
bu dekontlar için 5 tl istediler
haftaya gelecekmiş dekont, parayı da o zaman verecekmişim
3-4 ay sürer dedi görevli kadın bana

Evet kızlar

Şu an İŞbankasından bildiriyorum.
Bana bir form doldurttu isim, tc no, telefon vb... Ve dekontların en geç bir hafta içinde şubeye geleceğini, bana haber vereceklerini söylediler. Yani çok kolay.
Şimdi HAlkbanka doğru seyirtiyorum ;)
Sonrada VAkıfbank.

Vakıfbanka devlet bankası dersin ama dolandırıcının önde gideni
Kredimin 70 tl masrafı varmış 52 tl masraf var diyor.
Boşuna alma değmez diyor bana .
Adilikte son nokta.
Ama pilavdan dönenin kaşığı kırılsın !

Back
X