kredi ile ev alanlar

Bana bir is lazim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2011
1.785
43
158
İstanbul
kızlar bankadan yuklu bır mıktarda kredı cekerek 3 ay once ev aldık 2 taksıdını verdık kredıyı garantı bankasından % 0,79 faizle cektık yanlıs bılmıyosam eger

kredi yapılandırma dıye bır konu vardı ama baya karıstıgı ıcın takıp etmekte zorluk cektım ben kredimi nasıl yapılandırabılırım acaba

kızlar bankadan yuklu bır mıktarda kredı cekerek 3 ay once ev aldık 2 taksıdını verdık kredıyı garantı bankasından % 0,79 faizle cektık yanlıs bılmıyosam eger

kredi yapılandırma dıye bır konu vardı ama baya karıstıgı ıcın takıp etmekte zorluk cektım ben kredimi nasıl yapılandırabılırım acaba

0,79 oran çok yüksek bir oran değil,şuan da annem yapılandırmaya çalısıyor 84 aylık 0,74..Bir kaç puan artışı çok fazla bir şey yansımaz.Yapılandırma yapmaya kalkarsanız öncelikle garanti bankası sızden %2 (erken ödeme)çektiğiniz miktara göre ceza yansıtır daha sonra yapılandırma yapıyorsa yapar.Başka bankadan yapılandırmayı düşünüyorsanız,yine garanti bankasına erken ödeme cezasını ödersiniz,diğer bankayada dosya masrafı,sigorta,ekspertiz ücreti,ipotek,tapu gibi meblalar ödersiniz..

Şuan en düşük evkredisi faizi %0,74 zaten,oranı sizinkinden çok düşük değil.Garanti banasındada oran %0,77 .Yapılandırma için çektiğiniz kredi tutatrının %2 sini de ceza olarak yatırmanız gerekiyor eğer garantiye yapılandırırsanız.Yani uğraştığınıza değmez.
Faiz oranı daha düşük bir banka ile yapılandırmaya gidersenizde hem %2 erken yatırma cezası,üstüne tapu ve dosya masraflarını tekrar ödeyeceksiniz.Muhtemelen zararlı çıkarsınız.
Kredi faizleri %0,70 lere düşmeden bu yapılandırma işinize yaramaz diye düşünüyorum.Ama yinede banka gidip görüşebilirsiniz.

Her banka yapılandırma yapmıyo ( mesela katılım bankaları )
Hangi banka olduğu önemli..
Bir de yapılandırma esasında bir kesinti yapılıyor diye duymuştum

Back
X