kredi istemiyorum

Benim yazdığımla sizin bana tavsiyenizin ne alakası var anlayamadım, ayrıca bu soyledikleriniz kira ödüyor olmanız sebebiyle çok makul değil neden mi? Çünkü kira size geri dönüşü olmayan bir bedeldir, o meblayi ödeyerek kendi evinde oturmak/kendi evine sahip olmak var yada yıllarca ödeyip elde var sıfır yaşamak var.
Tercih sizin saygı duyuyorum

tebrik ederim sizi. en iyisi...

geliriniz varsa, birikim yaparak elde etmek daha tatlı oluyor...

özellikle aman kredi kartına da çok girmeyin. psikolojik olarak sanki beleş para var gibi hissettiriyor...

şahsen bizde tek bir kart var. oda internette kitap vs. alışverişleri için (taş çatlasa 100 tllik). yoksa normal ihtiyaçlar için kullanmıyorum.

ama minimalist de değilim. abartılı eşya yada lüks tutkunu da değilim... orta karar iyidir.

ancak dikkat edin artık maddi konular ne kadar ön plana çıktı. benim rahatsızlığım bu. ev almasan dövecekler gibi. üstelik yeni olsun, site olsun vs. huzurdan çok mu önemli?

Herkesin düşüncesi farklı düşüncenize saygım var ama eğer imkan varsa ben genç yaşta ev alınmasını doğru buluyorum,ileri yaşlarda ev alınması dahada zor oluyor aslında hiçte kolay olmuyor, yaş 50-60 olunca illa birşeyler çıkıyor,çoğunuz varsa ona iş imkanı,evlilik yardımı derken insan yoruluyor artık,eğer çocuğunuz yoksa genç yaşta alın çocuk doğduktan sonra dahada zor oluyor.

takdir ettim sizi... gerçekten düşünceleriniz nefse ağır gelse de çok çok güzel
peki bunları nasıl yapıyorsunuz benim gibi para yönetiminde çok kötü olanlar için nasıl örnek verebilirsiniz ?

ya bu benim için tamamen yeni bir dünya. hayatımı tamamen minimalist bir çerçeveye oturtmaya başladım. kolay mı? değil. ama keyif verici. gün içersinde neler yediğini ve neler aldığını düşün ve bunları nasıl bilinçsizce yaptığını düşün. şimdi 3 gün tamamen yemeyi de satın almayı da bilinçli yap. bu gerçekten gerekli mi, sağlıklı mı, almasam olur mu? diye

Anneciğim ve babacığım 15 yıl boyuca kirada sürünüp ev sahiplerinin yersiz egolarını tatmin ettikten sonra borç harçla ev aldılar.
Ben çocukken az mıydı Almanya'dan oğlum geldi derhal çıkın diyenler? 3 gün sonra eşyam geliyor diyerek evin bir odasına eşyalarını koyanlar? Ben de 15 sene bunları yaşadığım için daha evlenmeden evimizi aldık, kaldı 9 senemiz.
Şu etrafta faizin haram olduğunu söyleyip bankalara bulaşmayın diyen yüksek kademe insanlar sevabına faizsiz bir şeyler oluştursa da herkes yararlansa. Kimse zaten meraklı değil en az 50 bin faiz ödemeye ama dünyanın imkanları bu...

yanlış cevaplamışım kusura bakma. tabii ki haklısın ev sahibi olmak daha karlı ama ben faize bulaşmak istemiyorum. birisine borçlansam ona fazisiz geri ödesem olur mesela:)

Elbette tercih sizin,kimsenin siz böyle bir baskı yapmaya hakkı yok.
Ama şu bir gerçekki artık kiraya ayrılan bütçeyle ev alınabiliryor.Başkasının evine her ay para ödeyip oturmakdansa ,aynı bütçe ile kendi evinize yatırım yapıyor olmak insanları cezbediyor.
Biz yatırımlarımız bu yönde değerlendirdik.

aynen öyle herkes dışardan müslüman! faiz dini açıdan haram ama neden. bizim mağdurluğumuzdan yararlanıp bizi sömürüyorlar.

Bizim maddi dururumuz kötü olmasına rağmen yine de kredi çəkmədik, akrabalar sağolsun altın para dolar gibi yardım yaptılar. Kredi çekmememizin nedeni de babam karşı çıktı, günah olduğunu söyledi. Herneyse günahında değilim fakat insan sokağa 5 tl sini atamıyorken faiz üstüne faiz bindiren krediyi çekmek neden? Eviniz 1+1 olsun kredisiz olsun. Hiç bulaşmayın

yanlış cevaplamışım kusura bakma. tabii ki haklısın ev sahibi olmak daha karlı ama ben faize bulaşmak istemiyorum. birisine borçlansam ona fazisiz geri ödesem olur mesela:)
Biraz pesinatınız olsun elinizde, krizden dolayı firmalar vade farksız taksit yapıyor çoğunlukla. Değerlendirebilirsiniz bu tarz bir kampanyayı.

Diper arkadaşlar gibi takdir edemiyorum sizi. Takdir edilecek bir durum yok. Bu kişinin aldığı kararlarla ilgili bişey. Hayata bakışıyla, istekleri, arzularıyla ilgili. Bir konuda katılıyorum size, kar payı adı altında dayatılan şey faizin ta kendisidir. Katılım bankaları da bu işi çok net bilir.

Kredi çekmek istemiyorsanız çekmeyin, faiz ödemek istemiyorsanız ödemeyin. Ama kira ödemek de bence mantıklı değil. Ben kendi karıma bakarım. 10 yılda ödeyeceğim kira faizden fazlaysa kredi çekerim. Yok faiz daha fazlaysa kira öder birikim yaparım. Faydacılık oluyor sanırım bu.

O kredi çek diyenlere sor bakalım biliyorlar mı 200 bin alıp 350 bin ödemek nasıl bir yük, ne çeşit bir "hayata ipotek" ?
Ağzı olan konuşuyor işte....
Herkesin 100 sene yaşaması garanti ya, bunun 20 senesi kredi ödemekle geçsin nolcak !?!?

Sizin durumunuzda olan ben de varım.Bankalarla işim olmaz çok şükür.Lakin bu psilolojik baskı beni de çok daraltıyor.Neymiş kira verince sokağa para atıyormuşum.Yahu niye sokağa atayım ev sahibinin hakkı değil mi o kira?Adamın evini işgal ediyorum bedelini ödüyorum.Neymiş dünyada mekan ahirete iman mış.Asıl dünyada iman ahirette mekan olması gerekli değilmidir?Allah nasip ederse mutlaka olur.Nasip değilse tomarla paran olun yine olmaz
Çok dertliyim beeeeee

Çok "Fight Club" gördüm seni.

Aynen dediğin gibi.
İnsan ne kadar küçülürse, o kadar huzura kavuşur.

aynen ben ve kocam evde oturup Allahım ev ver demiyoruz ki. çalışıyoruz. biriktiryoruz ve nasibimi arıyoruz!

Bu boyutuyla ele almadan önce bir ayrıntı zihnimizde yer bulmalıdır. Şimdi bizim ‘evimiz’ diye tutturduğumuz şey nedir? Tapusu bizde olan ve kira ödemediğimiz bir beton yığınına mı ev diyoruz yoksa içine girip iffetimizi koruduğumuz, bizi sıcak ve soğuktan koruyan, cenneti kazanmamız için amellerimizi içine yığdığımız yapıya mı ev diyoruz?

Eğer bizim ev dediğimiz şey, tapusu bizde olan, kimsenin olmayan beton yığını ise o zaman evsiz Müslümanlar gerçekten büyük bir yoksulluk içindedirler. Onların huzuru, ahengi hatta ibadeti bile yerli yerinde değildir. Korkarım evsizlik, eşsizlik gibi anlaşılır olacaktır. Elbette ev,bizim için betonuna, gürültüsüne rağmen hayat demekse, evsiz olmak bize ölümü hatırlatacaksa, evimiz olunca da ölümü bile kendimizden uzaklaştırmış olacaksak, o takdirde ne pahasına olursa olsun bir ev sahibi olmamız doğrudur.

Herkes işini gücünü bırakıp ev sahibi olmalıdır. Hayır, evlerimiz bizim sıcaktan soğuktan korunduğumuz, ideallerimizi ihya etmeye çalıştığımız yuvalarımızı yansıtıyorsa o takdirde samanlıklarda doğup büyüyenler, altındaki ahırın sıcaklığı ile ısınmaya çalışarak yaşadıkları evlerde oturup gidenler acaba ölü müydüler? Onların hayatını ne ile adlandıracağız? Mobilya da görmediler. Apartman da… Ama huzurlu yaşadılar. Doyasıya uyudular, temiz havada sabahladılar. Tahtaların arasından dışarıdaki yağan karın izlendiği evlerde küçük bir soba ile üşümeden oturup akşamı beklediler. Bir de bizim sıcacık evlerimizde grip olan yavrularımızı görseler nasıl bir yorum yapardılar acaba?
Ev işini karıştırdık. Bizim evlerimiz olması gerekirken biz evlerin olduk. Ömrümüzün sonuna kadar bir evin taksitini ödemeye razı olduk, tam o bitecekken bir ev daha koyduk hesaba. Onu ödedik derken ev taksiti ödeme memurları gibi yaşadık.

Evlerimizin içi ve bizim o evlerdeki emellerimiz ikinci plana itildi. İhtiyaçtan ötürü mü, taklitten ötürü mü ev sahibi olduğumuzu belirlemekte bile zorlandık. Evet, bu sözlerin bir bölümü size uymuyordur ya da siz, kendinizi bu sözlerin dışında görüyorsunuzdur. Aynı şey benim için, öbür mü’min için geçerlidir. Birimizin öbürünü tenkit etmesi gerekmiyor. Bir istila altındayız. Ev ev derken karşımıza faiz çıktı, israf çıktı, kör taklit çıktı. Ne sağlık, ne mantık, ne idrak… Büyük bir kaosun içinde kaldık.
Dünya ne kadar, ahiret ne kadar? Ev nereye oturuyor, faiz nereye oturuyor?
Evlerimizde huzur ve bereket bize lazım değil mi? Faizle huzur ve bereket olur mu?

Bu bir fitne dalgasıdır. Evi olanlar da olmayanlar da aynı yöne doğru koşmaktadırlar. İmanımız bizi farklı kılmalıdır. Taş yığınlarının altında kalmaktansa imanımızla dik durmayı tercih etmeli, tavrımızı o yönde kullanmalıyız.

Huzur ve afiyet içinde yaşadığınız samanlık gibi evlerinizin olmasını, diri diri betonlara gömülmekten kurtulmanızı dilerim.”NURETTİN YILDIZ

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…