- 19 Kasım 2013
- 18.857
- 34.035
- 798
- Konu Sahibi mihmandariye
-
Benim yazdığımla sizin bana tavsiyenizin ne alakası var anlayamadım, ayrıca bu soyledikleriniz kira ödüyor olmanız sebebiyle çok makul değil neden mi? Çünkü kira size geri dönüşü olmayan bir bedeldir, o meblayi ödeyerek kendi evinde oturmak/kendi evine sahip olmak var yada yıllarca ödeyip elde var sıfır yaşamak var.ya bu benim için tamamen yeni bir dünya. hayatımı tamamen minimalist bir çerçeveye oturtmaya başladım. kolay mı? değil. ama keyif verici. gün içersinde neler yediğini ve neler aldığını düşün ve bunları nasıl bilinçsizce yaptığını düşün. şimdi 3 gün tamamen yemeyi de satın almayı da bilinçli yap. bu gerçekten gerekli mi, sağlıklı mı, almasam olur mu? diye
Herkesin düşüncesi farklı düşüncenize saygım var ama eğer imkan varsa ben genç yaşta ev alınmasını doğru buluyorum,ileri yaşlarda ev alınması dahada zor oluyor aslında hiçte kolay olmuyor, yaş 50-60 olunca illa birşeyler çıkıyor,çoğunuz varsa ona iş imkanı,evlilik yardımı derken insan yoruluyor artık,eğer çocuğunuz yoksa genç yaşta alın çocuk doğduktan sonra dahada zor oluyor.yani ben 50 yaşıma kadar bir yandan para biriktirip o zaman ev almaya razıyım. aç değilim, durumum iyi çok şükür. ama iki kişi iyi para kazanıp 5 yıl çalışıp iyi kötü bir ev alma durumuna gelemiyorsa suç benim değil sistemin!
takdir ettim sizi... gerçekten düşünceleriniz nefse ağır gelse de çok çok güzel
peki bunları nasıl yapıyorsunuz benim gibi para yönetiminde çok kötü olanlar için nasıl örnek verebilirsiniz ?
yanlış cevaplamışım kusura bakma. tabii ki haklısın ev sahibi olmak daha karlı ama ben faize bulaşmak istemiyorum. birisine borçlansam ona fazisiz geri ödesem olur mesela:)Benim yazdığımla sizin bana tavsiyenizin ne alakası var anlayamadım, ayrıca bu soyledikleriniz kira ödüyor olmanız sebebiyle çok makul değil neden mi? Çünkü kira size geri dönüşü olmayan bir bedeldir, o meblayi ödeyerek kendi evinde oturmak/kendi evine sahip olmak var yada yıllarca ödeyip elde var sıfır yaşamak var.
Tercih sizin saygı duyuyorum
Anneciğim ve babacığım 15 yıl boyuca kirada sürünüp ev sahiplerinin yersiz egolarını tatmin ettikten sonra borç harçla ev aldılar.
Ben çocukken az mıydı Almanya'dan oğlum geldi derhal çıkın diyenler? 3 gün sonra eşyam geliyor diyerek evin bir odasına eşyalarını koyanlar? Ben de 15 sene bunları yaşadığım için daha evlenmeden evimizi aldık, kaldı 9 senemiz.
Şu etrafta faizin haram olduğunu söyleyip bankalara bulaşmayın diyen yüksek kademe insanlar sevabına faizsiz bir şeyler oluştursa da herkes yararlansa. Kimse zaten meraklı değil en az 50 bin faiz ödemeye ama dünyanın imkanları bu...
Bizim maddi dururumuz kötü olmasına rağmen yine de kredi çəkmədik, akrabalar sağolsun altın para dolar gibi yardım yaptılar. Kredi çekmememizin nedeni de babam karşı çıktı, günah olduğunu söyledi. Herneyse günahında değilim fakat insan sokağa 5 tl sini atamıyorken faiz üstüne faiz bindiren krediyi çekmek neden? Eviniz 1+1 olsun kredisiz olsun. Hiç bulaşmayıneşim, ailelerimiz ve çevremiz bana veya bize ev alalım diye baskı kuruyorlar ancak ben kredi çekmek istemiyorum. hiç bir bankanın faizsiz iş yaptığına inanmıyorum. katılım bankaları dahil. bana kredi çekelim biraz üstüne koyarız ev alırız diyorlar. evet kira pahalı ama ben 1+1De yaşamayı göze aldım, yeter ki krediye bulaşmayalım. herkesin uçuk kaçık fikri var ev, araba, tatil, kıyafet. ben elimdeki parayı harcarım. yoksa yok. niye bu kadar üsteliyorlar anlamıyorum? eskiden kimsenin evi arabası yoktu, şimdi 10 yıl borçlanınca daha mı iyi oluyor anlamıyorum. benim durumumda olan var mı?
Biraz pesinatınız olsun elinizde, krizden dolayı firmalar vade farksız taksit yapıyor çoğunlukla. Değerlendirebilirsiniz bu tarz bir kampanyayı.yanlış cevaplamışım kusura bakma. tabii ki haklısın ev sahibi olmak daha karlı ama ben faize bulaşmak istemiyorum. birisine borçlansam ona fazisiz geri ödesem olur mesela:)
eşim, ailelerimiz ve çevremiz bana veya bize ev alalım diye baskı kuruyorlar ancak ben kredi çekmek istemiyorum. hiç bir bankanın faizsiz iş yaptığına inanmıyorum. katılım bankaları dahil. bana kredi çekelim biraz üstüne koyarız ev alırız diyorlar. evet kira pahalı ama ben 1+1De yaşamayı göze aldım, yeter ki krediye bulaşmayalım. herkesin uçuk kaçık fikri var ev, araba, tatil, kıyafet. ben elimdeki parayı harcarım. yoksa yok. niye bu kadar üsteliyorlar anlamıyorum? eskiden kimsenin evi arabası yoktu, şimdi 10 yıl borçlanınca daha mı iyi oluyor anlamıyorum. benim durumumda olan var mı?
ya bu benim için tamamen yeni bir dünya. hayatımı tamamen minimalist bir çerçeveye oturtmaya başladım. kolay mı? değil. ama keyif verici. gün içersinde neler yediğini ve neler aldığını düşün ve bunları nasıl bilinçsizce yaptığını düşün. şimdi 3 gün tamamen yemeyi de satın almayı da bilinçli yap. bu gerçekten gerekli mi, sağlıklı mı, almasam olur mu? diye
Sizin durumunuzda olan ben de varım.Bankalarla işim olmaz çok şükür.Lakin bu psilolojik baskı beni de çok daraltıyor.Neymiş kira verince sokağa para atıyormuşum.Yahu niye sokağa atayım ev sahibinin hakkı değil mi o kira?Adamın evini işgal ediyorum bedelini ödüyorum.Neymiş dünyada mekan ahirete iman mış.Asıl dünyada iman ahirette mekan olması gerekli değilmidir?Allah nasip ederse mutlaka olur.Nasip değilse tomarla paran olun yine olmaz
Çok dertliyim beeeeee
Çok "Fight Club" gördüm seni.
Aynen dediğin gibi.
İnsan ne kadar küçülürse, o kadar huzura kavuşur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?