- Konu Sahibi mihmandariye
-
Baba tarafımdan hiçbir şekilde yardım gelmedi, hatta dedemler küstü. Sivasta neden köyde ev yaptırmamişız da burda ev almışız!! Aklıma geldikçe sinirleniyorum bir anne baba bu kadar bencil olabilir. Herneyse şükürler olsun annemler 15 kardeş annemi de çok severler. Yardımlarını esirgemediler ama baba tarafım için aynı şeyi söyleyemiycemSizin akrabalarınız iyi insanlarmış sumoshh kıymetini bilin o zaman,ama her akraba sizinki değil canım,kimi akrabalar akbaba gibi,karşındaki insanın bir açığını yakalasak da onu nasıl rezil etsek diye düşünüyorlar.
Çocuklariniz olunca her şeyin ne kadar degisecegini kendiniz zaten göreceksiniz...Çocuklarım yok. 3 yıllık evliyiz henüz
Çocuklariniz olunca her şeyin ne kadar degisecegini kendiniz zaten göreceksiniz...
Siz minimal yaşayabilirsiniz ama onların akli ermeye başladıktan sonra aslinda bu yeni dünyada minimal yasanamayacagini size onlar anlatacak.
Bir tanidigimda ayni sizin gibi... Tüm bu düşünce sistemleriyle çocuklarıyla savastilar ancak sonuç artik cocuklari ile aralarında mesafeden başka bir şey yok..
.
yani çocuklar ailelerinden minimalist yaşadıkları için mi koptu? minimalist cimrilik değil ki? bilinçli şekilde israftan kaçınmak? dışarıdan ne idüğü belirsiz şekerlemeleri yiyeceğine alırım adam gibi kaliteli /sağlıklı çikolata ve her gün yemez de haftada bir gün yer??
inşallahAynı durum ben ve eşimde de var.
Kendi çapımızda birikim yapıp ev almayı planlıyoruz.
Bankalara bulaşmicaz yani öyle umuyorum.
Bence güzel bir düşünce.
ben temelini sağlam tutmaktan bahsetmiyorum sonrası onlara kalmış / ya da şöyle diyelim benim çatımın altında benim gibi yaşarlar, sonrası onlara kalmış. ben onlara doğruyu öğreteyeim de. üstelik damak zevki öğrenilir. bizim evde yeşillik yenirdi, kurban da kırmızı et tavuk hiç yoktu. annem pasta işlerini beceremzdi, onları da öğrenmedik. kv de öyle. eşimle ben de evde öyleyiz. kurban dışında et almıyoruz. tavuk zaten yok. demekki etkileniyormuş. zaten kötü beslenecek diye koyveremem ki. işbu yazı öyle görünsede agresif bir tavırla yazılmamıştır:)
çocuklarımında tabii ki yediğinden içtiğinden kısacağım ama sağlıklı şekilde. yani sağlıklı yemeyi öğrenecek.
İki maaşımız var borç ödüyoruz ne evimiz var ne arabamız. Hiç kimse bize bu konuda baskı yapamaz takmam zaten.ancak dikkat edin artık maddi konular ne kadar ön plana çıktı. benim rahatsızlığım bu. ev almasan dövecekler gibi. üstelik yeni olsun, site olsun vs. huzurdan çok mu önemli?
sadece dönem dönem bu konu geçiyor. ben bu konuyu çoktan kapatmışsam da.İki maaşımız var borç ödüyoruz ne evimiz var ne arabamız. Hiç kimse bize bu konuda baskı yapamaz takmam zaten.
Siz niçin bu kadar sinirlendiniz hayat sizin nasıl isterseniz öyle yaşarsınız çevreyi takmayın bu kadar.
siz ne diyorsunuz kızlar, avrupada millet çocuklarını vejetaryan hatta vegan büyütüyorlar. ben çocuklar asla yemesin demiyorum ki farkında olsunlar diyorum. ben yemekhaneden yemiyorum , evden getiriyorum. imkansız mı değil. üstelik şimdi parası olmayan çocuklar yok mu? onlar da dışarıda yemiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?