kredi istemiyorum

Baba tarafımdan hiçbir şekilde yardım gelmedi, hatta dedemler küstü. Sivasta neden köyde ev yaptırmamişız da burda ev almışız!! Aklıma geldikçe sinirleniyorum bir anne baba bu kadar bencil olabilir. Herneyse şükürler olsun annemler 15 kardeş annemi de çok severler. Yardımlarını esirgemediler ama baba tarafım için aynı şeyi söyleyemiycem Herşey gönlünüzce olsun, hem dünya hem ahiret açısından bulaşmayın derim

Cocuklariniz var mi? Faiz vs evet ben de asla ödemek istemem....

Ve Siz kendinizi bu şekilde yönetebilirsiniz kimseye de söz düşmez.... yediğinizden ictiginizden kisabilirsiniz ama çocuklara bu baskiyi kurmayi doğru bulmam ...

çocuklarımında tabii ki yediğinden içtiğinden kısacağım ama sağlıklı şekilde. yani sağlıklı yemeyi öğrenecek.

Çocuklarım yok. 3 yıllık evliyiz henüz
Çocuklariniz olunca her şeyin ne kadar degisecegini kendiniz zaten göreceksiniz...

Siz minimal yaşayabilirsiniz ama onların akli ermeye başladıktan sonra aslinda bu yeni dünyada minimal yasanamayacagini size onlar anlatacak.

Bir tanidigimda ayni sizin gibi... Tüm bu düşünce sistemleriyle çocuklarıyla savastilar ancak sonuç artik cocuklari ile aralarında mesafeden başka bir şey yok..
.

ne alakası var, asıl bu dünyada ancak minimal yaşanır, herşeye sahip olamayız ki?!

yani çocuklar ailelerinden minimalist yaşadıkları için mi koptu? minimalist cimrilik değil ki? bilinçli şekilde israftan kaçınmak? dışarıdan ne idüğü belirsiz şekerlemeleri yiyeceğine alırım adam gibi kaliteli /sağlıklı çikolata ve her gün yemez de haftada bir gün yer??

Buyuduklerinde okul dershane sokak uclusuyle tanistiklarinda sadece aksam eve gelecekler , üniversiteye gittiklerinde maalesef o saglikli besinleri bulamayacaklar ve haftada bir israf olmasin diye yiyelim demeyecekler...

Mecbur yiyecekler mecbur alacaklar ve isteyecekler... Sizin bu yaptiklariniz ancak belki bir yasa kadar gider.. Bir yaştan sonra peşlerinde seyyar mutfak tasimaniz gerekir ancak...

Bizim tanidigimiz üniversiteye bile minimal yasamlarini bozduğu için karsi cikardi cocuklari ise onlari öyle kabul edelim derdi anne babası için... Ve her karari savaşarak alirlardi evde minimal yasayacagiz diye cocuklarin burnundan gelirdi...

Aynı durum ben ve eşimde de var.
Kendi çapımızda birikim yapıp ev almayı planlıyoruz.
Bankalara bulaşmicaz yani öyle umuyorum.
Bence güzel bir düşünce.

ben temelini sağlam tutmaktan bahsediyorum sonrası onlara kalmış / ya da şöyle diyelim benim çatımın altında benim gibi yaşarlar, sonrası onlara kalmış. ben onlara doğruyu öğreteyim de. üstelik damak zevki öğrenilir. bizim evde yeşillik yenirdi, kurban da kırmızı et vardı
,tavuk hiç yoktu. annem pasta işlerini beceremzdi, onları da öğrenmedik. kv de öyle. eşimle ben de evde öyleyiz. kurban dışında et almıyoruz. tavuk zaten yok. demekki etkileniyormuş. zaten kötü beslenecek diye koyveremem ki. işbu yazı öyle görünsede agresif bir tavırla yazılmamıştır:)

kredi çekmeden ev sahibi olmak çok zor.. sonuçta krediye vereceğin parayı da her ay kiraya veriyosun boşa giden para. eğer kendi oturacğaın mülkü edinmek için kredi çekeceksen günah olmaz diye düşünüyorum ama herkesin inandığı şey farklı tabi. başkalarının karışması doğru olmasa da bi eviniz olsun yeter bence tatili matili önemli değil

Keşke zamanimiz siz büyürken ki gibi olsa... Annem bakkaldan 50kurusluk çikolata almaya izin verdiğinde dünyalar bizim olurdu...

Ama dünyanın çok değiştiğini size cocuklariniz anlatacak emin olun...

Damak zevklerini olusturursunuz tabi ama arkadaşlarıyla üniversitede istese de istemese de hamburger pizza makarna yemesine çözüm bulamazsiniz... Bu gibi daha bir çok şey..

çocuklarımında tabii ki yediğinden içtiğinden kısacağım ama sağlıklı şekilde. yani sağlıklı yemeyi öğrenecek.

çokta koruyucu olma. hep evden yerse o kadar çok seçici oluyor ki mide benim gibi her şeyi yiyemeyen yese de midesi rahatsız olan bireye dönüşür.

lise ve üniversitede hep ev yemeği yerdim. kırk yılda bir arkadaşlarımla çıkardım. çalışmaya başladıktan sonra dışardaki yemeklerle karşılaştım. şimdi bir sürü yemek dokunuyor. ya bulanır ya yanar yada ağrır midem...

abartmamak lazım...

ancak dikkat edin artık maddi konular ne kadar ön plana çıktı. benim rahatsızlığım bu. ev almasan dövecekler gibi. üstelik yeni olsun, site olsun vs. huzurdan çok mu önemli?
İki maaşımız var borç ödüyoruz ne evimiz var ne arabamız. Hiç kimse bize bu konuda baskı yapamaz takmam zaten.
Siz niçin bu kadar sinirlendiniz hayat sizin nasıl isterseniz öyle yaşarsınız çevreyi takmayın bu kadar.

siz ne diyorsunuz kızlar, avrupada millet çocuklarını vejetaryan hatta vegan büyütüyorlar. ben çocuklar asla yemesin demiyorum ki farkında olsunlar diyorum. ben yemekhaneden yemiyorum , evden getiriyorum. imkansız mı değil. üstelik şimdi parası olmayan çocuklar yok mu? onlar da dışarıda yemiyor.

sadece dönem dönem bu konu geçiyor. ben bu konuyu çoktan kapatmışsam da.

Benim de kardesim disardan yemez ancak üniversitede vegan nasil yasasin bizden kmlerce uzakta. Tek basina üniversitenin ilk yili ev acmadik.özel bir yurtta yasiyor yemek dahil değil ve her gün tost makarna hamburger pizza patates vs yiyor . napsin simdi kim vegan beslesin orada onu?

hayır hayır. demek istediğim mümkün olduğunca . yani tuzlu çubuk yerine 2 tane havuç yesek kötü mü olurdu? yediğim o saçma bisküvileri düşünğnce gider iki elma alır yerdim daha iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…