- 30 Mayıs 2013
- 3.165
- 3.320
- 198
- Konu Sahibi mihmandariye
-
İnsanlar insanlar insanlar diyorum.Neymiş herkes öyle alıyormuş.Yahu banane herkesten.Herkes bana mı danıştı?1 kızım var eşimle çalışıyoruz çok şükür muhtaç değiliz,açıkta değiliz,aç değiliz.Ama evin yoksa eğer açıktasın,muhtaçsın gözüyle bakılıyor.aynen ben ve kocam evde oturup Allahım ev ver demiyoruz ki. çalışıyoruz. biriktiryoruz ve nasibimi arıyoruz!
Faiz yemek haram. Ailenizin Boğaz'ından haram para geçirmemek istememeniz çok normal siz bakmayın insanlaraeşim, ailelerimiz ve çevremiz bana veya bize ev alalım diye baskı kuruyorlar ancak ben kredi çekmek istemiyorum. hiç bir bankanın faizsiz iş yaptığına inanmıyorum. katılım bankaları dahil. bana kredi çekelim biraz üstüne koyarız ev alırız diyorlar. evet kira pahalı ama ben 1+1De yaşamayı göze aldım, yeter ki krediye bulaşmayalım. herkesin uçuk kaçık fikri var ev, araba, tatil, kıyafet. ben elimdeki parayı harcarım. yoksa yok. niye bu kadar üsteliyorlar anlamıyorum? eskiden kimsenin evi arabası yoktu, şimdi 10 yıl borçlanınca daha mı iyi oluyor anlamıyorum. benim durumumda olan var mı?
Ayol kredi faizi zaten ödediğin kira kadar oluyor.Niye kasayım ki?Aynı dert bizede de var bana da deli gözüyle bakılır oldu kredi çek evi al ya sonrası banka o parayı hayrına vermiyor sonuçta faizin faizini çıkarıyo geçen gün eşimin almak üzere baktığı evlere bakıyorum 250 bin den başlıyo en fazla çıkarabileceğimiz para 50 bin geri kalanı kredi çektik desem nerdeyse 50 yaşına kadar ikimizde çalışıp anca öderiz o parayı o yaştan sonrada benim olan evi ne yapayım bu kredi işi bana da hiç akıl işi gelmiyo benim gibi birileri oldugunu görmekte ayrıca güzel
hangisini kastığınızı anlamadım :)Ayol kredi faizi zaten ödediğin kira kadar oluyor.Niye kasayım ki?
yani kredi alıp 10 yıl 20 yıl niye kasayım.:)Gerçi ben bu durum için değil sadece ve sadece haram olduğu için kullanmıyorum.hangisini kastığınızı anlamadım :)
Haram kısmını bile geçtim şuan ben suan 600 kira veriyorum arkadaşım ev aldı 2500 kredi ödüyo ve senelerce bu meblayı ödeyecek geçen işten çıkarıldı ve çok sorun yaşadılar evi satılıga çıkarıcaz sonunda dediler eşimle benim toplam aldıgımız tutara bakıyorum senelerce aynı yerde çalışsamda 1 ay çalışmamam bitmemiz anlamına geliyo hemen pat diye evim olsun bende isterim ama uzun vadede düşününce aklıma yatmayan çok büyük şeyler var haram kısmını tamamen geçerek mantık kısmındaki takıntılarım şuanlık o durum ayrı bir muamma zatenyani kredi alıp 10 yıl 20 yıl niye kasayım.:)Gerçi ben bu durum için değil sadece ve sadece haram olduğu için kullanmıyorum.
Sizin akrabalarınız iyi insanlarmış sumoshh kıymetini bilin o zaman,ama her akraba sizinki değil canım,kimi akrabalar akbaba gibi,karşındaki insanın bir açığını yakalasak da onu nasıl rezil etsek diye düşünüyorlar.Bizim maddi dururumuz kötü olmasına rağmen yine de kredi çəkmədik, akrabalar sağolsun altın para dolar gibi yardım yaptılar. Kredi çekmememizin nedeni de babam karşı çıktı, günah olduğunu söyledi. Herneyse günahında değilim fakat insan sokağa 5 tl sini atamıyorken faiz üstüne faiz bindiren krediyi çekmek neden? Eviniz 1+1 olsun kredisiz olsun. Hiç bulaşmayın
Neden kredi çekenlerin evinde huzur yokmuş,bizde evimizi sattık bazı nedenlerden ötürü üzerine kredi çekerek tekrar ev aldık çok şükür evimizde huzurumuz var.Kredi haram o yüzden ben de karrşıyım evde huzur kalmıyo kredi çekenllerin hem de ev sahibinin bi evi var kiracının bbin evi
Bbenim gördüklerim öyle ve çoğu pişman hatta bi tanesinin evi gitti maaşallah size o zamnNeden kredi çekenlerin evinde huzur yokmuş,bizde evimizi sattık bazı nedenlerden ötürü üzerine kredi çekerek tekrar ev aldık çok şükür evimizde huzurumuz var.
Teşekkür ederim bizde 10 yıllık çekmiştik,3 yılı devirdik,bir ara kredi faizleri düştü yapılNdırdı babam şimdi 3 yada 4 yıl kalmış oluyor heralde,tanıdığınızın evi neden satıldı ödemeleri çok mu?Bbenim gördüklerim öyle ve çoğu pişman hatta bi tanesinin evi gitti maaşallah size o zamn
İşten çıkdı ödeeyemedi canımTeşekkür ederim bizde 10 yıllık çekmiştik,3 yılı devirdik,bir ara kredi faizleri düştü yapılNdırdı babam şimdi 3 yada 4 yıl kalmış oluyor heralde,tanıdığınızın evi neden satıldı ödemeleri çok mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?