kredi istemiyorum

aynen ben ve kocam evde oturup Allahım ev ver demiyoruz ki. çalışıyoruz. biriktiryoruz ve nasibimi arıyoruz!
İnsanlar insanlar insanlar diyorum.Neymiş herkes öyle alıyormuş.Yahu banane herkesten.Herkes bana mı danıştı?1 kızım var eşimle çalışıyoruz çok şükür muhtaç değiliz,açıkta değiliz,aç değiliz.Ama evin yoksa eğer açıktasın,muhtaçsın gözüyle bakılıyor.

Faiz yemek haram. Ailenizin Boğaz'ından haram para geçirmemek istememeniz çok normal siz bakmayın insanlara

Aynı dert bizede de var bana da deli gözüyle bakılır oldu kredi çek evi al ya sonrası banka o parayı hayrına vermiyor sonuçta faizin faizini çıkarıyo geçen gün eşimin almak üzere baktığı evlere bakıyorum 250 bin den başlıyo en fazla çıkarabileceğimiz para 50 bin geri kalanı kredi çektik desem nerdeyse 50 yaşına kadar ikimizde çalışıp anca öderiz o parayı o yaştan sonrada benim olan evi ne yapayım bu kredi işi bana da hiç akıl işi gelmiyo benim gibi birileri oldugunu görmekte ayrıca güzel

Ayol kredi faizi zaten ödediğin kira kadar oluyor.Niye kasayım ki?

yani kredi alıp 10 yıl 20 yıl niye kasayım.:)Gerçi ben bu durum için değil sadece ve sadece haram olduğu için kullanmıyorum.
Haram kısmını bile geçtim şuan ben suan 600 kira veriyorum arkadaşım ev aldı 2500 kredi ödüyo ve senelerce bu meblayı ödeyecek geçen işten çıkarıldı ve çok sorun yaşadılar evi satılıga çıkarıcaz sonunda dediler eşimle benim toplam aldıgımız tutara bakıyorum senelerce aynı yerde çalışsamda 1 ay çalışmamam bitmemiz anlamına geliyo hemen pat diye evim olsun bende isterim ama uzun vadede düşününce aklıma yatmayan çok büyük şeyler var haram kısmını tamamen geçerek mantık kısmındaki takıntılarım şuanlık o durum ayrı bir muamma zaten

Biz kredi çektik ama çok az bi tutar aylık 700 küsürdü aman aman derim ,o borç psikolojisi yer bitirir, bi daha bulaşmamakla birlikte tövbe ettim..millet araba al diyor krediyle aman aman..vesselam ev alırsın sıra arabada derler... şunuda belirteyim evde bereket kalmıyor bir gerçek,durmadan hesapta olmayan bişiler çıkıyor artı kredi bitince faiz olan haram kısmıda çıkıyor durduk yere 2 3 bin para çıktı cebimizden birine kaptırdık vs vs dememki hem bu dünyada hem öbürdünyada faydası yok kredinin.........

Düşüne yapınızı ve hayat biçiminizi yani minimalizm yaşamanızı çok çok beğendim, hatta imrendim. Faiz konusunda da kendi çapında çok haklısın. Bende kirada oturuyorum ve aynı çelişkileri bende yaşıyorum. Ben olaya farklı bir bakış açısı getirmek istiyorum. Maalesef piyasa koşullarına göre ev fiyatları tavan yapmış durumda. Ev fiyatları yaşadığın ile ve semte göre değişiyor. Anadolunun en ücra köşesinde dahi ev fiyatları en az 200000 den başlıyor. Hadi bankaya gittik kredi çektik diyelim. Hayatın ne getireceğini bilemeyiz. Ekonomimiz mükemmel değil. Enflasyon çift haneli olmuş, faizler yüksek ve hatta daha da yükselmesi bekleniyor. Orta doğu savaş halinde, komşumuz Suriye de hala iç ve dış savaş var.. Yunanistan batmış durumda.. Her günümüz daha da kötüye giderken, çok yüksek rakamlar da ev kredisi çekmeye nasıl cesaret edeceksin.. Amerika da emlak krizi patladı. Yarın bizim ülkemiz de olmayacağının yani krizin patlamayacağının garantisi var mı? İpotekli aldığın evin elinden kayıp gitmeyeceğinin garantisi var mı? Bir de işin ilginç tarafı ev fiyatları durmadan yükseliyor.. Eskiden 10 yıllık ev kredisi bana fazla gelirdi. Ama şimdiler de 20-30 yıllık ev kredileri de gündem de.. Nasıl cesaret edeceksin..

biz kredi çektik aldık ev 1000 lira kira vereceğime 2000 lira kredi öderim 6 yıllık .
arabamızı sattık daha makul bi araba aldık sonuçta faizle de olsa banka da ev sahibi olmamı sağladı tükaka olmaması lazım biraz matematikle zarar değil de karda olduğunu anlarsın.kim kime ev alsın diye milyarlar verir banka veriyosa el emeğinin karşılığını da alacak çeyizler niye o kadar pahalı el emeği parası diye bişe var almasın kimse o zaman.sıfır faiz maiz sonuçta faizi yiyen ben değilim banka günahı o düşünsün:)
şimdi kendi evim istediğim yerine çivi çakıp balkonumu kapattırıyorum kafama göre boyuyorum emeklerim boşa gitmiyor

Kredi haram o yüzden ben de karrşıyım evde huzur kalmıyo kredi çekenllerin hem de ev sahibinin bi evi var kiracının bbin evi

Sizin akrabalarınız iyi insanlarmış sumoshh kıymetini bilin o zaman,ama her akraba sizinki değil canım,kimi akrabalar akbaba gibi,karşındaki insanın bir açığını yakalasak da onu nasıl rezil etsek diye düşünüyorlar.

Kredi haram o yüzden ben de karrşıyım evde huzur kalmıyo kredi çekenllerin hem de ev sahibinin bi evi var kiracının bbin evi
Neden kredi çekenlerin evinde huzur yokmuş,bizde evimizi sattık bazı nedenlerden ötürü üzerine kredi çekerek tekrar ev aldık çok şükür evimizde huzurumuz var.

Neden kredi çekenlerin evinde huzur yokmuş,bizde evimizi sattık bazı nedenlerden ötürü üzerine kredi çekerek tekrar ev aldık çok şükür evimizde huzurumuz var.
Bbenim gördüklerim öyle ve çoğu pişman hatta bi tanesinin evi gitti maaşallah size o zamn

para hesaplarıyla uğraşmak, büyük borca girmek vs. nedeniyle huzur bozulabilir

Bbenim gördüklerim öyle ve çoğu pişman hatta bi tanesinin evi gitti maaşallah size o zamn
Teşekkür ederim bizde 10 yıllık çekmiştik,3 yılı devirdik,bir ara kredi faizleri düştü yapılNdırdı babam şimdi 3 yada 4 yıl kalmış oluyor heralde,tanıdığınızın evi neden satıldı ödemeleri çok mu?

İşten çıkdı ödeeyemedi canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…