kredi istemiyorum

evet yillar önce böyleydi insanlar emekli maaslariyla gayet güzel gecinebiliyordu (ki insanlar 45 yil calisiyor emekli olmadan önce) ama simdi artik tam olarak öyle degil. Illerki yillarda bu dahada zorlasacak cünkü genc nesil yasli nesile göre az.

Ama artik buralardada degisti genc insanlar evlenir evlenmez ev aliyorlar. Ödenecek mebla cok cok zorlamadiktan sonra 10 yil ne ki kredi borcu ödemek icin

ben de öyle okudum hatta yaşlılık fazkirliği gibi bir şey geçiyor Alman gazetelerinde insanların emekli maaşı yetmiyor ve üstelik orada ev fiyatları çok daha pahalı

ben de öyle okudum hatta yaşlılık fazkirliği gibi bir şey geçiyor Alman gazetelerinde insanların emekli maaşı yetmiyor ve üstelik orada ev fiyatları çok daha pahalı

evet malesef öyle ve biz 65 yasimiza kadar calisiyoruz . Zamaninda burda kazanilir biriktilir Türkiye´den ev alinirdi. Bende kredi borcu altina girmek istemedigimden belkide böyle yapacagim :)

iki hafta sonra bütün evimi detokslayacağım, gereksiz eski, yıllardır kullanamdığım her şey gidecek. eşim bana bu konuda karışmıyor. o da fark ediyor "az"la yaşamanın beni değiştirdiğini

Yakın zamanda bu ev detoksunu bende yaptım sorular sorunlar bölümünde konumda var hatta..çokda mutlu oldum pişman değilim

sizde eşim gibi düşünüyorsunuz ama benim bu senenten dolayı şu an psikolojim bozuk 25 senedir kira ödüyorum ve eşim 50 yasında bu yaştan sonra hiç olmazz ömrüm kirada geçti beni bir abla gibi gör ve bir ev mutlaka al benim içim cayır cayır yanıyor

canim seni cok iyi anliyorum . Ben de ayni durumdaydim. Elhamdulillah biz muteahhide senetle odeyecegimiz bir ev bulduk. Senetle odedik. Oyle ev sahibi olduk. Rabbim size de nasib etsin. Niyetin halis oldugu icin eminim gonlume gore bisey olacaktir. Bir de eminevim sistemi var. Bizim aklimiza yatmisti ama sikayetvar da filan sikayet de varmis. Bir de onlari arastir bence

E bende kredi cekip ev aldim ama inanin ki gunah oldugunu bilmiyordum faiz yemenin günah oldugunu biliyordum sadece bu durumda günaha mi girdim yani

Eminevim sisteminde de faiz var. Şuan faizsiz bir yol yok ev sahibi olmak için.

Sizde senetle almışsınız ya, eğer peşin alsaydınız daha uyguna alırdınız evinizi. Senetle taksit taksit ödediğiniz için, müteahhit evin normal değeri üzerine ek bir ücret daha alıyor sizden. Aslında buda faiz.

yok canim pesin anlastigimiz fiyati takside bolmeyi teklif ettik. Kabul ettiler. Bizimki tamamen nasipti sansti kismetti. Bir daha boyle bir sey yasarmiyiz bilmiyorum. Pesin de versek ayni rakami verecektik. Atiyorum ara ara toplu 20 bin gibi odemede yapsak ayni rakami verecektik. Ayda 2500 odedigimiz icin uzun sureye yayilmadi zaten onun icin elhamdulillah bitirdik.
Ama ev alma surecimiz cok ilginc ve ibretlikti. Onun icin konu sahibini cok iyi anliyorum ben. Herkesin hassasiyeti ve ne kadar uzerinde durursaniz Rabbim de o kadar guzel kapjlar aciyor.

Aaa süpermiş o zaman :) Darısı herkesin başına, ne diyeyim. Çok sevindim sizin adınıza.

kesinlikle katılıyorum söylediklerinizin her kelimesine..
bende hep karşıydım ama ne oldu bitti anlamadan kredi çekip ev aldık..
faiz giren evin bereketi kaçıyor resmen ,hayrı kalmıyor..
geçen sene eşimin maaşı 2.5 tu geçiniyorduk çok rahat, hatta bol bol harcıyorduk..şimdi 5 bin liraya geçinemiyoruz.. hayret ediyoruz ikimizde ama yetmiyor.. önceden ne alıyorsak şimdide aynısını alıyoruz yapıyoruz ama yok olmuyor..
10 yıl nasıl biter bu kredi hiç bilmiyorum
kesinlikle tavsiye etmiyorum çekmeyin.. onun yerine para biriktirin 10 yıl sonra peşin alın..
şimdiki aklımız olsa eşimde bende çekmeyi düşünmezdik

Lütfen konuya dini yorum yapmayınız, yasaktır.

ne güzel faize bulaşmadınız. boşverin evi :**

arkadaşım ben de seninle aynı fikirdeydim,
ama eşim üç yıldır yoğun baskı yaptı,
ve bi kaç hafta önce çektik ve evi aldık mümkün olduğunca kısa vadeli olsun bari dedim, 5 yıllık oldu amaa..... içim gerçekten rahat değil

sürekli bu paragrafı neden yazdın?

işte ben bu baskıdan bahsediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…